Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κύπελλο Αγγλίας: Με αυτούς ξεκινούν Λίβερπουλ και Τσέλσι

Ποιους επέλεξαν οι δύο Γερμανοί προπονητές

PAOK24

Κύπελλο Αγγλίας: Με αυτούς ξεκινούν Λίβερπουλ και Τσέλσι

Σε λιγότερο από μία ώρα ξεκινάει ο μεγάλος τελικός του κυπέλλου Αγγλίας ανάμεσα στη Λίβερπουλ και την Τσέλσι.

Γιούργκεν Κλοπ και Τόμας Τούχελ ξεκινούν το μεγάλο αγώνα με ότι καλύτερο έχουν στη διάθεσή τους. Ο Κλοπ μπορεί να υπολογίζει στον Φιρμίνιο που ήταν τραυματίας, ενώ ο Τούχελ είχε σαν μοναδικό ερωτηματικό την παρουσία του Καντέ ή όχι στην ενδεκάδα. Τελικά ο Γάλλς μέσος θα βρίσκεται αρχικά στον πάγκο, καθώς κρίθηκε ανέτοιμος.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Η αυτάρκεια κι η πραγματική ερμηνεία

Σημαντικές ατάκες κι εξηγήσεις

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ένα σημείο, στο οποίο στάθηκε ο Ιβάν Σαββίδης στην τηλεδιάσκεψη που είχε με τους ανθρώπους της ομάδας, ήταν η λέξη "αυτάρκεια" κι η πραγματική ερμηνεία της.

Ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ, εξήγησε τη βαθύτερα έννοια μίας λέξης που έβαλε ο ίδιος στην καθημερινότητα του "Δικεφάλου" και σήμερα, την επισημοποίησε με μία άλλη διάσταση, θέλοντας να περάσει προφανώς το μήνυμά του και να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

"Κανείς δεν έχει αντιληφθεί τον τρόπο με τον οποίο εγώ αναφέρομαι στη λέξη αυτάρκεια. Ο ΠΑΟΚ πριν από εμένα δεν ήταν ποτέ ενωμένος, στηριζόμενος σε δικά του στελέχη, σε δικούς του πόρους, σε δικό του σχέδιο. Μετά από εμένα θέλω να είναι έτσι. Μέχρι τότε εξασφαλίζω τη χρηματοδότηση για να διεκδικούμε υψηλούς στόχους", ανέφερε αρχικά και συνέχισε:

"Στην πιο δύσκολη χρονιά παγκοσμίως, το φετινό έλλειμα είναι μεγάλο και θα εγγυηθώ εγώ την κάλυψή του. Αυτό, για να αντιλαμβάνεται ο καθένας, ότι όλες οι αστοχίες, καταλήγουν εκεί και καλύπτονται πάντα από εμένα. Δεν είμαι καθόλου ικανοποιημένος από την δημιουργία εσόδων για την ομάδα, από τις δραστηριότητες που επιφέρουν έσοδα και χρειάζεται τεράστια βελτίωση".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Η ανάληψη της ευθύνης κι η ανάγκη βελτίωσης

Βγήκε μπροστά ο Ιβάν Σαββίδης

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Ιβάν Σαββίδης έδωσε τις δικές του απαντήσεις για όλα κι έκανε τον δικό του απολογισμό, δίνοντας το σύνθημα για την επόμενη μέρα της ομάδας.

Ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ, μίλησε για πολλά στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης που είχε με τα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος και πρώτα από όλα, ανέλαβε ο ίδιος την ευθύνη κι έπειτα, τόνισε πως είναι αναγκαίο να υπάρξει βελτίωση σε πολλούς και σημαντικούς τομείς.

"Είναι δεδομένο ότι την πρώτη και κύρια ευθύνη την φέρνω εγώ. Είναι έτσι δομημένη η ζωή που στις αποτυχίες φταίει η κεφαλή, αλλά τις νίκες τις κατακτούν όλοι οι υπόλοιποι. Δεν έχω πρόβλημα με αυτό και σας μιλώ σήμερα επειδή έχουν καταλαγιάσει τα έντονα συναισθήματα μετά τον αποκλεισμό. Χρειάζεται να βελτιωθούμε σε όλους τους τομείς, να αναδιοργανώσουμε την ομάδα σε όλες τις δομές της", ανέφερε αρχικά ο Ιβάν Σαββίδης και πρόσθεσε:

"Περιμένω από όλους τις προτάσεις τους για τις αλλαγές και τις βελτιώσεις που χρειάζονται τα τμήματά τους. Σύμφωνα με τη δική μου λογική εκτελώ τις μεταγραφικές εισηγήσεις που έχουν την απόλυτη έγκριση του προπονητή, μετά από την εισήγηση του αθλητικού διευθυντή. Θεωρώ εκ των προτέρων αυτονόητο ότι δεν θα συμφωνούμε πάντα, αλλά μέσα από τις διαφωνίες μας θα καταλήγουμε στις σωστές αποφάσεις για τον σύλλογο. Χρειάζεται να ισορροπήσει το ρόστερ και να πουληθούν ή να αποχωρήσουν ποδοσφαιριστές που δεν είναι στα πλάνα του προπονητή".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σαββίδης: “Το ρόστερ δεν έχει κλείσει, παρεξηγήθηκε η αυτάρκεια”

Ο -πιο εξωστρεφής από ποτέ- Ιβάν Σαββίδης απαντά σε όλα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Το βράδυ της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε μία σημαντική σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης μεταξύ του Ιβάν Σαββίδη κι όλων των ανθρώπων που στελεχώνουν το ποδοσφαιρικό τμήμα.

Πριν από λίγο, έγιναν γνωστές πολλές περισσότερες λεπτομέρειες από όσα ειπώθηκαν στην ευρεία σύσκεψη, με τον ισχυρό άνδρα του ΠΑΟΚ να στέλνει τα δικά του μηνύματα, απευθυνόμενος σε όλους, αναλαμβάνοντας παράλληλα κι ο ίδιος την ευθύνη της αποτυχίας.

"Είναι δεδομένο ότι την πρώτη και κύρια ευθύνη την φέρνω εγώ. Είναι έτσι δομημένη η ζωή που στις αποτυχίες φταίει η κεφαλή, αλλά τις νίκες τις κατακτούν όλοι οι υπόλοιποι. Δεν έχω πρόβλημα με αυτό και σας μιλώ σήμερα επειδή έχουν καταλαγιάσει τα έντονα συναισθήματα μετά τον αποκλεισμό. Χρειάζεται να βελτιωθούμε σε όλους τους τομείς, να αναδιοργανώσουμε την ομάδα σε όλες τις δομές της. Περιμένω από όλους τις προτάσεις τους για τις αλλαγές και τις βελτιώσεις που χρειάζονται τα τμήματά τους.Σύμφωνα με τη δική μου λογική εκτελώ τις μεταγραφικές εισηγήσεις που έχουν την απόλυτη έγκριση του προπονητή, μετά από την εισήγηση του αθλητικού διευθυντή. Θεωρώ εκ των προτέρων αυτονόητο ότι δεν θα συμφωνούμε πάντα, αλλά μέσα από τις διαφωνίες μας θα καταλήγουμε στις σωστές αποφάσεις για τον σύλλογο. Χρειάζεται να ισορροπήσει το ρόστερ και να πουληθούν ή να αποχωρήσουν ποδοσφαιριστές που δεν είναι στα πλάνα του προπονητή.

Κανείς δεν έχει αντιληφθεί τον τρόπο με τον οποίο εγώ αναφέρομαι στη λέξη αυτάρκεια. Ο ΠΑΟΚ πριν από εμένα δεν ήταν ποτέ ενωμένος, στηριζόμενος σε δικά του στελέχη, σε δικούς του πόρους, σε δικό του σχέδιο. Μετά από εμένα θέλω να είναι έτσι. Μέχρι τότε εξασφαλίζω τη χρηματοδότηση για να διεκδικούμε υψηλούς στόχους. Στην πιο δύσκολη χρονιά παγκοσμίως, το φετινό έλλειμα είναι μεγάλο και θα εγγυηθώ εγώ την κάλυψή του. Αυτό, για να αντιλαμβάνεται ο καθένας, ότι όλες οι αστοχίες, καταλήγουν εκεί και καλύπτονται πάντα από εμένα. Δεν είμαι καθόλου ικανοποιημένος από την δημιουργία εσόδων για την ομάδα, από τις δραστηριότητες που επιφέρουν έσοδα και χρειάζεται τεράστια βελτίωση.

Στην πιο δύσκολη συγκυρία, εγώ θα είμαι εκεί στηρίζοντας όχι μόνο την ομάδα, αλλά ξεκινώντας ιστορικά έργα, όπως το γήπεδο και το προπονητικό κέντρο. Και θέλω μαζί μου ανθρώπους που δεν βλέπουν μόνο προβλήματα, αλλά και τις λύσεις τους. Πλησιάζουμε τα γενέθλια του ενός αιώνα ζωής του ΠΑΟΚ και από τώρα πρέπει να γίνει ξεκάθαρο πως θα φτάσουμε εκεί και με ποιούς θα φτάσουμε εκεί. Ο αποκλεισμός είναι πισωγύρισμα και έτσι θέλω να τον αντιμετωπίσετε όλοι. Δεν θέλω να νιώθει κανένας χαρούμενος που θα παίζουμε ένα παιχνίδι την εβδομάδα", ανέφερε αρχικά, όπως σημειώνουν οι “ασπρόμαυροι” και πρόσθεσε:

"Οι συμφωνίες με τους ποδοσφαιριστές και τα συμβόλαιά τους, έγιναν με τη φιλοδοξία να αγωνίζονται σε 55-60 παιχνίδια το χρόνο. Οι συμφωνίες θα τηρηθούν παρότι οι αγώνες θα είναι λιγότεροι μετά τον αποκλεισμό. Απαιτώ από όλους την πλήρη ετοιμότητα κάθε εβδομάδα. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι ο προπονητής και οι ποδοσφαιριστές δεν θα έχουν τις ιδανικές συνθήκες για να ανταπεξέλθουν σε αυτό. Είναι αυτονόητο ότι ένας μεγάλος και πολύ επιτυχημένος κύκλος κλείνει και αποφασίσαμε να ανοίξουμε έναν καινούργιο. Υπάρχει μεγάλη ανανέωση και σε πρόσωπα και σε ιδέες και ξέρουμε καλά ότι αν δουλέψουμε όλοι ενωμένοι προς την ίδια κατεύθυνση, σύντομα αυτή η ομάδα θα ανοίξει έναν νέο κύκλο μεγάλων επιτυχιών.

Το ρόστερ δεν έκλεισε και έχω εμπιστοσύνη ότι το προπονητικό επιτελείο θα πάρει ό,τι καλύτερο έχει αυτή η ομάδα να δώσει, θα αναπτύξει τους νέους ποδοσφαιριστές και θα τους μπολιάσει στη νοοτροπία νικητή που έχουν κατακτήσει οι παλαιότεροι. Απαιτώ να αναλυθεί περισσότερο και να διορθωθεί το πρόβλημα των τραυματισμών, ώστε να μην αναγκάζεται ο προπονητής να στερείται πολύτιμους ποδοσφαιριστές από σημαντικούς αγώνες, επειδή δεν είχε αναλυθεί σωστά η ετοιμότητά τους.

Στη ζωή μου δεν έχω βάλει ποτέ στόχο να είμαι δεύτερος. Και στις επιχειρήσεις μου και στη ζωή μου δεν αρκούμαι σε αυτό. Ο στόχος πρέπει να είναι για την ομάδα μου η πρώτη θέση. Οι πολλές αλλαγές χρειάζονται ωστόσο χρόνο και υπομονή να αποδώσουν, το κατανοούμε και το στηρίζουμε, αλλά πάντα έχοντας στο μυαλό μας τη νίκη στον κάθε επόμενο αγώνα. Απαιτώ από εσάς να σκέφτεστε έτσι και ενωμένοι να ξεκινήσουμε τη χρονιά με αισιοδοξία. Να «αναγκάσουμε» τον κόσμο να αγκαλιάσει περισσότερο την ομάδα. Είμαι δίπλα σας, ακόμη και από μακριά".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Blog

Trending