Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έβγαλε αντίδραση ο ΠΑΟΚ

Υπάρχει ζωή στον πλανήτη ΠΑΟΚ

Αγάπη Γαβριηλίδου

Έβγαλε αντίδραση ο ΠΑΟΚ

Προερχόταν από μία δύσκολη εβδομάδα κι από διαδοχικά, αρνητικά αποτελέσματα, ωστόσο, ο ΠΑΟΚ έδειξε ότι… έχει ακόμη σφυγμό κι αναδείχθηκε ισόπαλος με 1-1 με τον Ολυμπιακό στο “Γ. Καραϊσκάκης” για την 9η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League Interwetten. Ενεργοποίηση Τσαούση και σημαντικές επιστροφές για τον Λουτσέσκου.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου επέστρεψε μετά από καιρό στις καλές εμφανίσεις, με τον Φιλίπε Σοάρες να ανοίγει το σκορ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και τους Πειραιώτες να ισοφαρίζουν με τον Καρβάλιο.

Ο ΠΑΟΚ έψαξε τις κόντρα επιθέσεις σε πολλά σημεία του αγώνα και κυρίως στο πρώτο μέρος ήταν αρκετά απειλητικός, εκμεταλλευόμενος το κακό τρανζίσιον του Ολυμπιακού κι έτσι πέτυχε και το γκολ, με τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς να σεντράρει και τον Τζολάκη να κάνει κακή έξοδο, για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά ο Σοάρες.

Ο Ολυμπιακός “βρήκε” την απάντηση λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους, με τον Ανδρούτσο να βγαίνει στην πλάτη του Τσαούση μετά από γέμισμα του Τζολάκη, για να ισοφαρίσει ο Καρβάλιο, ενώ ο “Δικέφαλος” λίγο έλειψε να κάνει το 2-1 στο φινάλε, αλλά η κεφαλιά του Σβαμπ πέρασε μόλις άουτ.

Στο δεύτερο μέρος, ο Μαρτίνς έριξε στο παιχνίδι τα… βαριά χαρτιά του κι ο Λουτσέσκου, έδωσε μερικά αγωνιστικά λεπτά στους Καντουρί και Μπίσεσβαρ, που έκαναν τη μεγάλη επιστροφή, αφήνοντας πίσω τους τραυματισμούς τους, με φόντο και τον τελικό.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να απειλήσει μέσα από τις πολλές, στατικές φάσεις που κέρδισε, χωρίς επιτυχία, με τους “ασπρόμαυρους” από την άλλη να χάνουν μοναδική ευκαιρία στο 65′, όταν ο Αλεξάντρου Μιτρίτσα έκανε ένα μονοκόμματο σουτ, αλλά ο Τζολάκης είχε απάντηση. Το 1-1 δεν άλλαξε κι ήταν το τελικό σκορ του ντέρμπι, με τον ΠΑΟΚ να έχει πλέον μπροστά του το φινάλε των πλέι οφ και το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα, πριν τον τελικό.

Ενδεκάδα με Τσαούση

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου “ενεργοποίησε” τον Τσαούση απόψε, δίνοντας φανέλα βασικού στον νεαρό άσο κόντρα στον Ολυμπιακό, ενώ ο Κρέσπο έκανε το comeback στο ντέρμπι.

Στο τέρμα ήταν ο Πασχαλάκης και στην άμυνα ξεκίνησαν οι Σάστρε, Ίνγκασον, Κρέσπο και Τσαούσης, ενώ στη μεσαία γραμμή ήταν οι Σβαμπ και Κούρτιτς.

Μεσοεπιθετικά, ο Λουτσέσκου επέλεξε τους Α. Ζίβκοβιτς, Μιτρίτσα, Σοάρες και Τσόλακ.

Ιδανικό ξεκίνημα για τον ΠΑΟΚ

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τον ΠΑΟΚ, με τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς να σεντράρει ωραία και τον Φιλίπε Σοάρες να παίρνει την κεφαλιά, προλαβαίνοντας τον Τζολάκη, που έκανε κακή έξοδο, για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, ενώ ο Ολυμπιακός προσπάθησε να “απαντήσει” με τον Γκάρι Ροντρίγκες, αλλά η σέντρα-σουτ που επιχείρησε βρήκε απάντηση από τον Πασχαλάκη.

Με τους γηπεδούχους να πιέζονται με το… καλημέρα, ο ΠΑΟΚ βρήκε χώρους κι έψαξε τις κόντρα επιθέσεις, όπως στο 16ο λεπτό, όταν ο Σβαμπ έκανε το πλασέ μέσα από το ημικύκλιο της περιοχής, αλλά είδε τον Τζολάκη να μπλοκάρει την μπάλα, ενώ ένα λεπτό μετά, ο Μιτρίτσα δεν κατάφερε να κάνει καλό τελείωμα στην περιοχή, πέφτοντας και στο έδαφος, με τον “Δικέφαλο” να φωνάζει για πέναλτι.

Στο 18′, ήταν η σειρά του Αντρίγια Ζίβκοβιτς να απειλήσει, με τον Σέρβο να πλασάρει, αλλά να είναι άστοχος, ενώ στο 25′ ο Ολυμπιακός έχασε σπουδαία ευκαιρία, με τον Ανδρούτσο να σεντράρει, τον Γκάρι Ροντρίγκες να κάνει μία κεφαλιά-ψαράκι και την μπάλα να περνάει άουτ.

Βρήκε το γκολ ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός βρήκε το γκολ της ισοφάρισης λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους, σε μία ανύποπτη φάση, με τον Τζολάκη να κάνει το γέμισμα, τον Ανδρούτσο να φεύγει στην πλάτη του Τσαούση και τον Καρβάλιο να κερδίζει τον Πασχαλάκη από το ύψος του πέναλτι, μετά το γύρισμα του τελευταίου για το 1-1 στο 41ο λεπτό.

Λίγο πριν το φινάλε, ο ΠΑΟΚ “άγγιξε” το γκολ, με τον Ζίβκοβιτς να σεντράρει και τον Σβαμπ να παίρνει την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε εκτός, με το 1-1 να μην αλλάζει και τις δύο ομάδες να πηγαίνουν ισόπαλες στα αποδυτήρια.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με αλλαγές για τον Ολυμπιακό, με τον ΠΑΟΚ σταδιακά να ανεβάζει ξανά την πίεσή του και να απειλεί στο 65′ με τον Μιτρίτσα, που έκανε ένα μονοκόμματο σουτ, μετά από γέμισμα του Σάστρε, αλλά ο Τζολάκης είχε απάντηση, ενώ στο 73′ οι γηπεδούχοι απείλησαν με τον Ελ Αραμπί, που μπήκε σαν αλλαγή στο παιχνίδι.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου πέρασε στο παιχνίδι τους Καντουρί και Μπίσεσβαρ, που έκαναν σημαντικό comeback με φόντο και τον τελικό, με τον ΠΑΟΚ να απειλεί στο 83′, όταν ο Σάστρε έκανε ένα επικίνδυνο γύρισμα, για να διώξει ο Μανωλάς την τελευταία στιγμή. Στις καθυστερήσεις, ο Ρόνι Λόπες έκανε το σουτ, για να μπλοκάρει ο Πασχαλάκης, με το 1-1 να είναι και το τελικό σκορ στο “Γ. Καραϊσκάκης”, με τον “Δικέφαλο” να βγάζει αντίδραση και να επιστρέφει στις καλές εμφανίσεις, μετά από μία δύσκολη εβδομάδα.

Οι συνθέσεις του αγώνα:

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Κούντε, Ανδρούτσος, Παπασταθόπουλος, Καρβάλιο, Φαντινγκά (Ρόνι Λόπες), Τικίνιο (Ελ Αραμπί), Κανέ, Μπαγκαλιάνης (Μανωλάς), Ρέαμπτσιουκ, Ροντρίγκες

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Σάστρε (Τέιλορ), Ίνγκασον, Κρέσπο, Τσαούσης, Κούρτιτς, Σβαμπ, Σοάρες (Καντουρί), Μιτρίτσα (Μπίσεσβαρ), Ζίβκοβιτς, Τσόλακ (Άκπομ)

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Χάγιεν: «Έτσι θέλω να παίζει η Κλαμπ Μπριζ»

Οι πρώτες δηλώσεις του νέου προπονητή των Βέλγων.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μερικές εβδομάδες πριν την πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων, ο βελγικός σύλλογος απέλυσε το πρωί της Καθαράς Δευτέρας (18/03) τον Ρόνι Ντέιλα και, στην θέση του (μέχρι νεοτέρας) θα καθίσει ο Νίκι Αγιέν, μέχρι πρότινος τεχνικός της Κλαμπ NXT (ομάδα της 2ης κατηγορίας του βελγικού πρωταθλήματος).

Ο υπηρεσιακός τεχνικός των Βέλγων παραχώρησε την πρώτη συνέντευξη τύπου στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, ερωτώμενος για το αγωνιστικό πλάνο που σχεδιάζει να εκπονήσει μέχρι την ολοκλήρωση της αγωνιστικής περιόδου.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Ήθελα να μάθω από τους παίκτες τι πιστεύουν ότι λειτουργεί καλά στην ομάδα, και τι θα μπορούσε να βελτιωθεί. Μετά τους εξήγησα τις αρχές μου. Τώρα θέλω να τα βάλω όλα σε μια σειρά.

Διάβασα ότι θα κρατήσουμε το 4-3-3, ωστόσο για εμένα δεν έχει να κάνει με τον σταθερό σχηματισμό, αλλά με τη δυναμική της ομάδας. Κάθε παίκτης πρέπει να ξέρει ξεκάθαρα ποια είναι τα καθήκοντα του μέσα στο γήπεδο. Σε καταστάσεις που χάνουμε τη μπάλα, στην κατοχή, στην αντεπίθεση. Δεν πρόκειται να αλλάξω τα πάντα. Έχω αφιερώσει πολύ χρόνο σε ατομικές συζητήσεις έως τώρα. Θέλουμε κυρίως να βασιστούμε στα πράγματα που ήταν καλά και να συνδέσουμε την ποδοσφαιρική μας ικανότητα με το DNA της Κλαμπ Μπριζ. Θέλω να βλέπω ένταση. Μου αρέσει να έχουμε και τη μπάλα, ναι, αλλά η ένταση παραμένει το πιο σημαντικό για εμένα».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ετοιμαστείτε! Κάθε Δευτέρα στις 22:00 το τηλεοπτικό Football Factory!

Ανάλυση και συζήτηση για ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδεί σε διαδίκτυο και TV 100

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στο Football Factory δίνουμε έμφαση στην εμπεριστατωμένη ανάλυση και την ποδοσφαιρική συζήτηση, μαθαίνουμε πως παίζεται το παιχνίδι με τη βοήθεια επαγγελματιών του αθλητισμού.

Στην εκπομπή έχουμε την τιμή να έχουμε μαζί μας τον εθνικό πρωταθλητή του Euro 2004, Ζήση Βρύζα, τον έμπειρο αναλυτή Γιάννη Βλάχο και τους δημοσιογράφους  Σταύρο Κόλκα, Δημήτρη Τσορμπατζόγλου και  Αλέξη Σαββόπουλο.

Δείτε αυτό το διαφορετικό τηλεοπτικό προϊόν στο διαδίκτυο και στο κανάλι του Football Factory στο Youtube. Μπείτε ΕΔΩ και ΚΑΝΤΕ SUBSCRIBE.

ΜΑΖΙ και τηλεοπτικά στην TV 100 την ίδια μέρα και ώρα.

Ετοιμαστείτε για την μεγάλη πρεμιέρα την Δευτέρα 1 Απριλίου στις 22:00.

Με καλεσμένους που φέρνουν την προοπτική τους από τον κόσμο του αθλητισμού, το "Football Factory" υπόσχεται απολαυστικές συζητήσεις πάνω σε θέματα ποδοσφαιρικής τεχνικής και τακτικής.

Προπονητές, πρώην αθλητές και άλλες επώνυμες προσωπικότητες θα μοιραστούν τις εμπειρίες τους, προσφέροντας μια εμπεριστατωμένη ματιά στον κόσμο του ποδοσφαίρου.

Μέσα από την εκπομπή μας, επιδιώκουμε να εκπαιδεύσουμε το αθλητικό κοινό σε τεχνικά θέματα του ποδοσφαίρου και να διαδώσουμε την αγάπη για το παιχνίδι, με έναν στόχο τη κατανόηση του αθλήματος που ελπίζουμε ότι θα οδηγήσει στην μείωση της τοξικότητας και της βίας στα γήπεδα.

Μπείτε ΕΔΩ στο κανάλι του Football Factory στο Youtube ΚΑΝΤΕ SUBSCRIBE, και ετοιμαστείτε για την μεγάλη πρεμιέρα την Δευτέρα 1 Απριλίου στις 22:00.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ανυπομονεί για την επιστροφή στη δράση ο ΠΑΟΚ (pic)

Μετράει αντίστροφα για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό ο «Δικέφαλος»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Παίκτες και τεχνικό επιτελείο συνεχίζουν την προετοιμασία τους με την μάχη κόντρα στον Παναθηναϊκό να είναι πλέον στο προσκήνιο. Οι διεθνείς επέστρεψαν, η αντίστροφη μέτρηση έφτασε στο τέλος της κι ο ΠΑΟΚ ετοιμάζεται για ένα ακόμη παιχνίδι υψηλών απαιτήσεων.

Οι «ασπρόμαυροι» ανυπομονούν για την επανέναρξη του μίνι πρωταθλήματος, των πλέι οφ της Super League 1 και το δείχνουν σε κάθε ευκαιρία. Με ανάρτηση της στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ έδειξε την ανυπομονησία που υπάρχει για τη επιστροφή στη δράση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ