Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Από δεύτερος, μέχρι και… τέταρτος

Η τελευταία αγωνιστική και όλα τα δεδομένα για τη δεύτερη θέση

Ηλίας Καπράλος

Από δεύτερος, μέχρι και… τέταρτος

Η ισοπαλία του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη και οι νίκες των Παναθηναϊκό και Άρη, έστειλαν οριστικά εκτός Ευρώπης την ΑΕΚ που συνεχίζει την καθοδική της πορεία μετά το 2018, αλλά δεν έχουν ξεκαθαρίσει τη θέση της κάθε ομάδας στον βαθμολογικό πίνακα. 

Με δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός είναι πρώτος, η ΑΕΚ πέμπτη και έκτος ο ΠΑΣ Γιάννενα, αυτή την στιγμή ο ΠΑΟΚ έχει τη δεύτερη θέση, ο Παναθηναϊκός την τρίτη και ο Άρης την τέταρτη, αλλά όλα μπορούν να αλλάξουν από τις πιθανές ισοβαθμίες. 

Εξ αρχής τα δεδομένα για τον ΠΑΟΚ και τον στόχο της δεύτερη θέσης χωρίζονται στα 3 αποτελέσματα που μπορεί να φέρει με τον Παναθηναϊκό, το βράδυ της Τρίτης. 

Εάν ο ΠΑΟΚ κερδίσει τον Παναθηναϊκό, θα φτάσει τους 64 βαθμούς και έτσι όπως είναι λογικό θα πάρει τη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. 

Εάν πάλι χάσει και στο δεύτερο παιχνίδι των play-off από τον Παναθηναϊκό όπως και στον πρώτο γύρο, τότε θα μείνει στους 61 βαθμούς, ο Παναθηναϊκός θα πάει στους 64 και θα είναι τρίτος, εκτός και αν κερδίσει ο Άρης μέσα στην έδρα του ΠΑΣ Γιάννενα και πάει στην τέταρτη θέση. 

Εάν τέλος ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός έρθουν ισόπαλοι στην Τούμπα, τότε οι δύο ομάδες θα φτάσουν στους 62 βαθμούς και ο ΠΑΟΚ θα έχει την ισοβαθμία μεταξύ των δύο ομάδων. Από εκεί και μετά όπως, πολλά θα εξαρτηθούν και από τον Άρη, εάν οι “κίτρινοι” κερδίσουν μέσα στην έδρα του ΠΑΣ, τότε θα φτάσουν και εκείνοι στους 62 βαθμούς και έτσι θα πάρουν εκείνοι τη δεύτερη θέση, ο Παναθηναϊκός την τρίτη και ο ΠΑΟΚ θα καταλήξει και σε αυτό το σενάριο στην τέταρτη θέση. 

Με αυτά τα δεδομένα είναι ξεκάθαρο ότι στον ΠΑΟΚ κανένας δεν πρέπει να πάρει χαλαρά τον αγώνα της Τρίτης, μιας και μπορεί να μην αλλάζει κάτι ιδιαίτερα εάν η ομάδα βγει δεύτερη, τρίτη ή τέταρτη, αλλά πέρα από τα κίνητρα γοήτρου, υπάρχουν διάφορα μπόνους από το τηλεοπτικό συμβόλαιο του Δικεφάλου, όπως και την περασμένη σεζόν.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τάισον σε κόσμο του ΠΑΟΚ: «Εσείς κάνετε την ομάδα τόσο σπουδαία!»

Το ξεχωριστό μήνυμα του Βραζιλιάνου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Τάισον ήταν ένας από τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ που «λύγισε» μετά τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό του Δικεφάλου από την Κλαμπ Μπριζ.

Ο Βραζιλιάνος έστειλε ένα ξεχωριστό μήνυμα προς τον κόσμο της ομάδας με αφορμή το φινάλε του ευρωπαϊκού ταξιδιού.

Συγκεκριμένα αναφέρει σε ανάρτησή του:

«Ευχαριστώ τον Θεό για την ευκαιρία να ζήσω ξανά την εμπειρία αυτή! Είναι κάτι που μας πληγώνει, αλλά η ζωή συνεχίζεται.

Ευχαριστώ όλο τον κόσμο του ΠΑΟΚ για αυτό το όμορφο ταξίδι που κάναμε στην Conference League. Συνεχίζουμε μαζί!

Εσείς είστε αυτοί που κάνετε την ομάδα τόσο σπουδαία και αξιοσέβαστη.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Άμεση ανασύνταξη

Έπιασε δουλειά ο ΠΑΟΚ για το ματς με τον Ολυμπιακό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η αυλαία του ευρωπαϊκού ταξιδιού του ΠΑΟΚ έπεσε το βράδυ της Πέμπτης στην Τούμπα μετά τη δεύτερη ήττα με την Κλαμπ Μπριζ.

Μπορεί η πορεία του Δικεφάλου να συνοδεύτηκε από μεγάλες συγκινήσεις, αλλά δεν είναι ώρα για ανασκόπηση, όπως τονίζουν στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ.

Άλλωστε, στο προσκήνιο για τους «ασπρόμαυρους» έρχεται ξανά το πρωτάθλημα και ο στόχος της επιστροφής στην κορυφή.

Μια μέρα μετά την σκληρή αναμέτρηση κόντρα στην Κλαμπ Μπριζ στο γήπεδο της Τούμπας, το αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου βρέθηκε στη Νέα Μεσημβρία και ξεκίνησε την προετοιμασία του για τον αγώνα στο Φάληρο κόντρα στον Ολυμπιακό την Κυριακή στις 20:30.

Οι παίκτες που ήταν στο αρχικό σχήμα κόντρα στους Βέλγους ακολούθησαν πρόγραμμα αποθεραπείας κι αποκατάστασης, στο γυμναστήριο και την πισίνα.

Οι υπόλοιποι βγήκαν στο γήπεδο για ένα πρόγραμμα υψηλής έντασης, με παιχνίδια κι ασκήσεις, πάνω στην ανάπτυξη και την κυκλοφορία της μπάλας.

Ο Ίβαν Νάσμπεργκ ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα στο γήπεδο, ενώ ο Γουίλιαμ Τρόοστ-Εκόνγκ έκανε θεραπεία και τρέξιμο.

Το Σάββατο (20.04) ο ΠΑΟΚ θα προπονηθεί στις 11:00 στη Νέα Μεσημβρία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η επικρατέστερη ημερομηνία για το ΠΑΟΚ – ΟΣΦΠ

Αλλάζει ο προγραμματισμός σε πρωτάθλημα και κύπελλο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Αλλαγές στο πρόγραμμα των playoffs της Stoiximan Super League φέρνει η πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά του Europa Conference League.

Η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ απέναντι στους «ερυθρόλευκους» που είχε ήδη αναβληθεί για την Πρωτομαγιά, θα μετατεθεί ξανά χρονικά, αφού οι Πειραιώτες στις 2/5 δίνουν τον πρώτο τους αγώνα απέναντι στην Άστον Βίλα.

Με τα χρονικά περιθώρια να πιέζουν, όλα δείχνουν ότι το πρωτάθλημα θα πάει... πίσω.

Έτσι, το παιχνίδι μεταξύ ΠΑΟΚ - Ολυμπιακού αναμένεται να γίνει την Κυριακή στις 12/5,

Αυτό σημαίνει ότι οι δύο τελευταίες αγωνιστικές των playoffs μετατίθενται για τις 15 και 19 Μαΐου, ενώ υπενθυμίζεται ότι η ΑΕΚ μέχρι τις 21/5 πρέπει να παραδώσει το γήπεδό της για τις ετοιμασίες ενόψει του τελικού του Conference League.

Όλα τα παραπάνω επηρεάζουν και τον τελικό κυπέλλου μεταξύ Παναθηναϊκού και Άρη, που φαίνεται και αυτός να πηγαίνει για μία εβδομάδα αργότερα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ