Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Πόσο εύκολο είναι τελικά να διεκδικείς τρεις διοργανώσεις;

Η τύχη όσων το προσπάθησαν..

Ανέστης Παπιόπουλος

ΠΑΟΚ: Πόσο εύκολο είναι τελικά να διεκδικείς τρεις διοργανώσεις;

Ο ΠΑΟΚ μετρά πλέον 11 παιχνίδια χωρίς νίκη. Δύο ματς πριν το πέσιμο της καρό σημαίας. Αυτό σίγουρα αποτελεί μια αποτυχία της φετινής σεζόν και θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη ώστε να μην βρεθεί ξανά το κλαμπ σε τέτοιο σημείο.

Οι ελλείψεις στο ρόστερ έχουν επισημανθεί κυριολεκτικά αμέτρητες φορές κατά την διάρκεια της χρονιάς. Τόσες πολλές, που εύλογα μπορεί να αναρωτηθεί κανείς πως σε αυτήν την ομάδα μπήκαν ως στόχοι ο πρωταθλητισμός, το Κύπελλο και η καλή πορεία στην Ευρώπη.

Βέβαια αν εξαιρέσουμε το πρωτάθλημα, όπου για τον ΠΑΟΚ είναι υπαρκτός ο κίνδυνος της 4ης θέσης μετά τις καταστροφικές εμφανίσεις στα πλέι-οφ, για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου υπάρχει μια ευρωπαϊκή πορεία που τον έφερε στους “8” του Europa Conference League και ζωντανός ο στόχος του Κυπέλλου, με τον Δικέφαλο να παίζει στον τελικό.

Αν ρίξει κανείς μια πρόχειρη ματιά στις ομάδες που προσπάθησαν κάτι ανάλογο φέτος στην Ευρώπη, θα αντικρίσει μια πραγματικότητα που θέλει μια ομάδα πολύ δύσκολα να καταφέρνει να είναι σε όλα μέσα. Αν βγάλουμε από το κάδρο τις φιναλίστ του Champions League, δηλαδή μια εξωπραγματική Λίβερπουλ που διεκδικεί 4 τρόπαια σε Αγγλία και Ευρώπη και την Ρεάλ Μαδρίτης που είναι πρωταθλήτρια Ισπανίας και ψάχνει το 14ο τρόπαιο της στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, θα δει τα εξής.

Στον τελικό του Europa League βρίσκονται οι Άιντραχτ Φρανκούρτης και Ρέιντζερς. Οι Γερμανοί μετρούν μόλις 3 νίκες στα τελευταία 14 επίσημα τους παιχνίδια. Όλες στην Ευρώπη! Οι «Αετοί» τερμάτισαν στην ενδέκατη θέση της Bundesliga, πράγμα που σημαίνει πως θα παίξουν του χρόνου σε διοργάνωση της UEFA, μόνο αν κατακτήσουν το φετινό Europa League. Παράλληλα, στο κύπελλο αποκλείστηκαν στην φάση των 64(!) από την Μάνχαϊμ. Οι Ρέιντζερς έχασαν το πρωτάθλημα από την Σέλτικ στην Σκωτία, ωστόσο βρίσκονται στον τελικό του εγχώριου κυπέλλου τους.

Στο Conference League, οι δύο φιναλίστ είναι η Ρόμα και η Φέγενορντ.  Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο, κινδυνεύει να μείνει ακόμη και εκτός Ευρώπης, εάν δεν κερδίσει την τελευταία αγωνιστική στην έδρα της Τορίνο. Στο ιταλικό κύπελλο, αποκλείστηκε στα προημιτελικά. Η Φέγενορντ εξασφάλισε μέσω του πρωταθλήματος εισιτήριο για το επόμενο Europa League. Στο κύπελλο; Αποκλείστηκε στην φάση των 32!

Γίνεται επομένως αντιληπτό, πως είναι πολύ δύσκολο να πραγματοποιείς καλή πορεία σε 3 διαφορετικές διοργανώσεις μέσα σε μια σεζόν. Αυτό δεν κάνει τον ΠΑΟΚ επιτυχημένο, ούτε του προσφέρει άλλοθι για τις επόμενες σεζόν. Είναι αναγκασμένος και υποχρεωμένος να προσπαθεί να το καταφέρει.

Από την άλλη, δεν μπορεί να μην αναγνωριστεί ότι το συγκεκριμένο ρόστερ, διεκδικεί κύπελλο, έφτασε στους “8” ευρωπαϊκής διοργάνωσης για δεύτερη φορά στην ιστορία του, και πρώτη μετά από 49 χρόνια, ακόμη και αν στο πρωτάθλημα απέτυχε παταγωδώς.

Είναι αναγκαίο, ότι και αν συμβεί στα δύο εναπομείναντα παιχνίδια, να γίνει μια «σούμα» της χρονιάς, ξεχωριστά και συνολικά για κάθε έναν από τους τρεις στόχους, ώστε το κλαμπ αρχικά να εντοπίσει και έπειτα να διορθώσει τα λάθη του. Μόνο έτσι μπορεί να τα αποφύγει στο μέλλον.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ Β: Μ. Δευτέρα στο γήπεδο

Σημαντική δοκιμασία για τους “ασπρόμαυρους”

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ Β' θα βρει απέναντί του για την 7η αγωνιστική των πλέι άουτ τον Αιολικό, σε ένα σημαντικό παιχνίδι εκτός έδρας.

Οι "ασπρόμαυροι" θα βρεθούν στην Αριδαία τη Μεγάλη Δευτέρα, με το συγκεκριμένο παιχνίδι να ξεκινάει στις 16:00.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Α’ ΟΜΙΛΟΣ / PLAY OFF

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024

AEL FC ARENA, ΑΕΛ – ΑΕΚ Β’ (16:00)

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024

ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΟ, Νίκη Βόλου – Λεβαδειακός (16:00)

Ρεπό: Μακεδονικός

Α’ ΟΜΙΛΟΣ / PLAY OUT

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024

ΚΑΜΠΑΝΙΑΚΟΥ, Καμπανιακός – Αναγέννηση Καρδίτσας (16:00)

ΚΟΖΑΝΗΣ, Κοζάνη – Ηρακλής (17:00)

Μ.ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024

ΑΡΙΔΑΙΑΣ, Αιολικός – ΠΑΟΚ Β’ (16:00)

Β’ ΟΜΙΛΟΣ / PLAY OFF

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024

ΠΕΡΙΒΟΛΙΩΝ, Χανιά – Καλαμάτα (14:45)

Μ.ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024

ΝΕΑΠΟΛΗΣ, Ιωνικός – Athens Kallithea (16:00)

Ρεπό: Ηλιούπολη

Β’ ΟΜΙΛΟΣ / PLAY OUT

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024

ΡΟΔΟΥ, Διαγόρας – Παναθηναϊκός Β’ (16:00)

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024

ΣΤ. ΜΑΥΡΟΘΑΛΑΣΣΙΤΗΣ, Αιγάλεω – Γιούχτας (16:00)

ΑΓΥΙΑ, Παναχαϊκή – Ολυμπιακός Β’ (16:00)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Σαμάτα και τα γκολ που δεν έρχονται

Δεν μπορεί να προσφέρει ο Τανζανός

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Έμεινε μακριά από το γκολ για ένα ακόμη παιχνίδι και έδειξε για μία ακόμη φορά, πως δεν μπορεί σε κανένα σημείο να αποτελέσει το φορ που έχει ανάγκη ο ΠΑΟΚ.

Ο Αλί Σαμάτα παραμένει δίχως γκολ μέσα στο 2024 και πλέον, πραγματικά μοιάζει και δύσκολο να αλλάξει αυτό.

Η τελευταία φορά που βρήκε δίχτυα ο Τανζανός επιθετικός, ήταν στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, στις 12 του Νοέμβρη του 2023, ενώ συνολικά σε 40 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, έχει να επιδείξει μόλις 3 γκολ και 4 ασίστ.

Το μόνο που έχει καταφέρει ο Σαμάτα μέσα στο 2024, είναι να δώσει δύο ασίστ, με την πρώτη να είναι τον περασμένο Φλεβάρη στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο και τη δεύτερη στο εντός έδρας ματς με τη Λαμία, στο ξεκίνημα των πλέι οφ.

Ο Σαμάτα σκοράρει 3 γκολ σε 26 τελικές κι είναι κι αυτό ενδεικτικό της κατάστασής του από τη στιγμή που φόρεσε τα ασπρόμαυρα, καθώς σπάνια πλέον επιχειρεί τελική ακόμη κι όταν αγωνίζεται.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η ΑΕΚ και η επιστροφή

Τι αλλάζει ενόψει του ντέρμπι

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ ήταν ξανά κακός. Έδωσε ξανά δικαιώματα, δεν είχε ενέργεια, δεν είχε καθαρό μυαλό και στη Λαμία, ουσιαστικά κατέστρεψε ό,τι έχτιζε τόσο καιρό.

Ο "Δικέφαλος" άφησε δύο σημαντικούς βαθμούς στη Λαμία και τώρα, καλείται να γυρίσει σελίδα, καθώς έχει μπροστά του τέσσερα ντέρμπι μέχρι και το φινάλε της σεζόν.

Το πρώτο από αυτά, θα ακολουθήσει την Κυριακή στην Τούμπα (19:30), με τον ΠΑΟΚ να φιλοξενεί την ΑΕΚ στην Τούμπα, σε ένα ακόμη παιχνίδι με υψηλό βαθμό δυσκολίας.

Σε αυτό το ντέρμπι, ο Ραζβάν Λουτσέσκου θα έχει ξανά στη διάθεσή του τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς, με τον Σέρβο να επιστρέφει μετά το χθεσινό ματς, καθώς εξέτισε την τιμωρία του και "καθάρισε" με τις κάρτες.

Οι "ασπρόμαυροι" θα στρέψουν την προσοχή τους στην Ένωση και μένει να φανεί, ποιες θα είναι οι αλλαγές του τεχνικού του ΠΑΟΚ με φόντο το ντέρμπι, με τον Λουτσέσκου να ανοίγει από αύριο τα χαρτιά του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ