Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κανονικός ΠΑΟΚ, κανονικό ποδόσφαιρο!

“Καθάρισε” τη 2η θέση απλά κι “ασπρόμαυρα” και στρέφει την προσοχή του στον τελικό!

Αγάπη Γαβριηλίδου

Κανονικός ΠΑΟΚ, κανονικό ποδόσφαιρο!

Αυτός είναι ο ΠΑΟΚ! Ο “Δικέφαλος” υποδέχθηκε τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα και τον κέρδισε με 2-0, τερματίζοντας οριστικά στη 2η θέση και πλέον στρέφει την προσοχή του στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έδωσε φανέλα βασικού στους Λύρατζη και Μπίσεσβαρ και πέρασε σαν αλλαγές τους Βιεϊρίνια και Καντουρί, για να δείξει η ομάδα του ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο και να πανηγυρίσει μία σημαντική νίκη, στο φινάλε των πλέι οφ.

Ο ΠΑΟΚ, που ήταν ανώτερος στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα, κέρδισε τους “πράσινους” με τα γκολ των Σβαμπ κι Άκπομ, ενώ είχε κι άλλες μεγάλες ευκαιρίες για να ανεβάσει το δείκτη του σκορ, σε ένα βράδυ αρκετά “φορτισμένο” στην Τούμπα.

Με το αποψινό παιχνίδι να είναι το τελευταίο εντός έδρας για τον “Δικέφαλο”, η Τούμπα αποθέωσε τον Βαρέλα και τον Πασχαλάκη, με τον έμπειρο στόπερ να μην συγκρατεί τα δάκρυά του, σε μία πολύ-πολύ ιδιαίτερη στιγμή. Από την άλλη, ο Μακέντα αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα στις καθυστερήσεις και μένει εκτός τελικού.

Ενδεκάδα με επιστροφές

Μετά από καιρό, ο Ραζβάν Λουτσέσκου είδε σημαντικούς του παίκτες να επιστρέφουν απόψε, καθώς τόσο ο Μπίσεσβαρ, όσο κι ο Λύρατζης ξεκίνησαν στο βασικό σχήμα.

Στο τέρμα ήταν ο Πασχαλάκης και στην άμυνα, εκτός του Λύρατζη, οι Ίνγκασον, Βαρέλα και Σίντκλεϊ.

Στη μεσαία γραμμή ξεκίνησαν οι Τσιγγάρας και Σβαμπ, με τον Κούρτιτς να παίρνει πολύτιμες ανάσες και μεσοεπιθετικά ήταν οι Α. Ζίβκοβιτς, Σοάρες, Μπίσεσβαρ και Άκπομ.

Ήταν… ΠΑΟΚ από το ξεκίνημα!

Ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ καλά στο γήπεδο κι ήταν ανώτερος από το ξεκίνημα, με τον Μπίσεσβαρ να απειλεί μόλις στο 2ο λεπτό, όταν έκανε ένα πλασέ, για να του πει “όχι” ο Διούδης. Στο 12′ ήταν η σειρά του Άκπομ να απειλήσει, με τον Λύρατζη να σεντράρει ωραία από τα δεξιά και τον Άγγλο επιθετικό να παίρνει την κεφαλιά, αλλά ο Διούδης εκτινάχθηκε κι έδιωξε σε κόρνερ με το ένα χέρι.

Ένα λεπτό μετά, ο “Δικέφαλος” βρήκε το πολυπόθητο γκολ, με τον Ζίβκοβιτς να εκτελεί ένα φάουλ από τα αριστερά, γεμίζοντας στο δεύτερο δοκάρι, εκεί όπου ήταν ο Ίνγκασον, που γύρισε την μπάλα με το κεφάλι, για να την στείλει στα δίχτυα με προβολή ο Σβαμπ και να κάνει το 1-0.

Φάσεις και κατοχή

Οι παίκτες του Λουτσέσκου έδωσαν το δικό τους ρυθμό στον αγώνα κι έψαξαν και το δεύτερο γκολ, κόντρα σε έναν Παναθηναϊκό που ήταν ασύνδετος κι έμοιαζε ανήμπορος να αντιδράσει και στο 21′ πέτυχαν και δεύτερο γκολ. Μετά από σέντρα του Λύρατζη, ο Σίντκλεϊ πήρε την κεφαλιά κι έδιωξε ο Διούδης, αλλά η μπάλα πήγε στον Άκπομ, που την έσπρωξε στα δίχτυα για το 2-0.

Στο 37′ ο ΠΑΟΚ λίγο έλειψε να ανεβάσει το δείκτη του σκορ στο 3-0, σε μία φάση όπου ο Μαουρίσιο έχασε την μπάλα κι ο Ζίβκοβιτς έκανε επικίνδυνο γύρισμα για να διώξει ο Διούδης, με τον Σοάρες να παίρνει το… ριμπάουντ για να σουτάρει και να βρει η μπάλα στον Σένκεφελντ, που ουσιαστικά του στέρησε το γκολ.

Οι “πράσινοι” έκαναν την πρώτη και μοναδική τους τελική στο πρώτο μέρος στο 41′, με τον Βιτάλ να βλέπει τον Γκατσίνοβιτς στην περιοχή και τον τελευταίο να σουτάρει απελπιστικά άουτ, χωρίς να ανησυχήσει ο Πασχαλάκης, με το πρώτο μέρος να κλείνει με τον ΠΑΟΚ να προηγείται με 2-0, όντας φανερά ανώτερος.

Ο ΠΑΟΚ ήταν ανώτερος και στο δεύτερο μέρος κι η εικόνα παρέμεινε ίδια, με τον “Δικέφαλο” να απειλεί για πρώτη φορά στο 51ο λεπτό, όταν ο Σοάρες εκτέλεσε ένα κόρνερ, με τον Βαρέλα να παίρνει την πρώτη κεφαλιά και τον Ίνγκασον να κάνει την προβολή μέσα από την περιοχή, για να μπλοκάρει ο Διούδης.

Ρυθμός με φόντο τον τελικό

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να ισορροπήσει στο δεύτερο μέρος και στο 66′ έχασε σπουδαία ευκαιρία για να μειώσει, με τον Καρλίτος να ψάχνει τον Αλεξανδρόπουλο στην περιοχή και τον Πασχαλάκη να κάνει σωστή έξοδο, κοντράροντας την μπάλα στα πόδια του Έλληνα άσου, για να περάσει αυτή άουτ.

Ένα λεπτό μετά, ο “Δικέφαλος” ήταν αυτός που “άγγιξε” το γκολ, με τον Ολιβέιρα που μπήκε σαν αλλαγή, να βγαίνει σε τετ α τετ και να τον προλαβαίνει ο Βαγιαννίδης, ενώ ο Ραζβάν Λουτσέσκου εκμετάλλευτηκε και το υπέρ του σκορ κι έκανε μαζεμένες αλλαγές, δίνοντας χρόνο και ρυθμό στους Καντουρί και Βιεϊρίνια με φόντο προφανώς και τον τελικό.

Στο 76′ ο Μαροκινός έκανε ωραία ενέργεια και πάτησε περιοχή από τα αριστερά, με τον Σίντκλεϊ να αφήνει με τακουνάκι την μπάλα στον Σβαμπ, που σούταρε άουτ, ενώ λίγο αργότερα ο Βραζιλιάνος έβγαλε ωραία μπαλιά στον Ζίβκοβιτς, αλλά ο Σέρβος έστειλε την μπάλα στον Διούδη.

Στο 85′ ο Παναθηναϊκός έχασε σημαντική ευκαιρία, με τον Μακέντα να σουτάρει άουτ από καλή θέση, ενώ λίγο πριν το φινάλε ο Καρλίτος έκανε το σουτ κι ήταν άστοχος. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είδε τον Μακέντα να αντικρίζει δεύτερη κίτρινη κάρτα και να αποβάλλεται στις καθυστερήσεις, κάτι που σημαίνει πως χάνει και τον τελικό του Σαββάτου.

Οι συνθέσεις του αγώνα:

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Λύρατζης (Βιεϊρίνια), Βαρέλα, Ίνγκασον (Μιχάι), Σίντκλεϊ, Τσιγγάρας, Σβαμπ, Σοάρες (Καντουρί), Μπίσεσβαρ (Μιτρίτσα), Α. Ζίβκοβιτς και Άκπομ (Ολιβέιρα)

Παναθηναϊκός: Διούδης, Κουρμπέλης (Πέρεζ), Σένκεφελντ (Πούγγουρας), Σάρλια, Αλεξανδρόπουλος, Μαουρίσιο (Μακέντα), Γκατσίνοβιτς (Βαγιαννίδης), Χατζηθεοδωρίδης, Χατζηγιοβάνης, Καρλίτος και Βιτάλ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τάισον σε κόσμο του ΠΑΟΚ: «Εσείς κάνετε την ομάδα τόσο σπουδαία!»

Το ξεχωριστό μήνυμα του Βραζιλιάνου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Τάισον ήταν ένας από τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ που «λύγισε» μετά τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό του Δικεφάλου από την Κλαμπ Μπριζ.

Ο Βραζιλιάνος έστειλε ένα ξεχωριστό μήνυμα προς τον κόσμο της ομάδας με αφορμή το φινάλε του ευρωπαϊκού ταξιδιού.

Συγκεκριμένα αναφέρει σε ανάρτησή του:

«Ευχαριστώ τον Θεό για την ευκαιρία να ζήσω ξανά την εμπειρία αυτή! Είναι κάτι που μας πληγώνει, αλλά η ζωή συνεχίζεται.

Ευχαριστώ όλο τον κόσμο του ΠΑΟΚ για αυτό το όμορφο ταξίδι που κάναμε στην Conference League. Συνεχίζουμε μαζί!

Εσείς είστε αυτοί που κάνετε την ομάδα τόσο σπουδαία και αξιοσέβαστη.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Άμεση ανασύνταξη

Έπιασε δουλειά ο ΠΑΟΚ για το ματς με τον Ολυμπιακό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η αυλαία του ευρωπαϊκού ταξιδιού του ΠΑΟΚ έπεσε το βράδυ της Πέμπτης στην Τούμπα μετά τη δεύτερη ήττα με την Κλαμπ Μπριζ.

Μπορεί η πορεία του Δικεφάλου να συνοδεύτηκε από μεγάλες συγκινήσεις, αλλά δεν είναι ώρα για ανασκόπηση, όπως τονίζουν στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ.

Άλλωστε, στο προσκήνιο για τους «ασπρόμαυρους» έρχεται ξανά το πρωτάθλημα και ο στόχος της επιστροφής στην κορυφή.

Μια μέρα μετά την σκληρή αναμέτρηση κόντρα στην Κλαμπ Μπριζ στο γήπεδο της Τούμπας, το αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου βρέθηκε στη Νέα Μεσημβρία και ξεκίνησε την προετοιμασία του για τον αγώνα στο Φάληρο κόντρα στον Ολυμπιακό την Κυριακή στις 20:30.

Οι παίκτες που ήταν στο αρχικό σχήμα κόντρα στους Βέλγους ακολούθησαν πρόγραμμα αποθεραπείας κι αποκατάστασης, στο γυμναστήριο και την πισίνα.

Οι υπόλοιποι βγήκαν στο γήπεδο για ένα πρόγραμμα υψηλής έντασης, με παιχνίδια κι ασκήσεις, πάνω στην ανάπτυξη και την κυκλοφορία της μπάλας.

Ο Ίβαν Νάσμπεργκ ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα στο γήπεδο, ενώ ο Γουίλιαμ Τρόοστ-Εκόνγκ έκανε θεραπεία και τρέξιμο.

Το Σάββατο (20.04) ο ΠΑΟΚ θα προπονηθεί στις 11:00 στη Νέα Μεσημβρία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η επικρατέστερη ημερομηνία για το ΠΑΟΚ – ΟΣΦΠ

Αλλάζει ο προγραμματισμός σε πρωτάθλημα και κύπελλο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Αλλαγές στο πρόγραμμα των playoffs της Stoiximan Super League φέρνει η πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά του Europa Conference League.

Η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ απέναντι στους «ερυθρόλευκους» που είχε ήδη αναβληθεί για την Πρωτομαγιά, θα μετατεθεί ξανά χρονικά, αφού οι Πειραιώτες στις 2/5 δίνουν τον πρώτο τους αγώνα απέναντι στην Άστον Βίλα.

Με τα χρονικά περιθώρια να πιέζουν, όλα δείχνουν ότι το πρωτάθλημα θα πάει... πίσω.

Έτσι, το παιχνίδι μεταξύ ΠΑΟΚ - Ολυμπιακού αναμένεται να γίνει την Κυριακή στις 12/5,

Αυτό σημαίνει ότι οι δύο τελευταίες αγωνιστικές των playoffs μετατίθενται για τις 15 και 19 Μαΐου, ενώ υπενθυμίζεται ότι η ΑΕΚ μέχρι τις 21/5 πρέπει να παραδώσει το γήπεδό της για τις ετοιμασίες ενόψει του τελικού του Conference League.

Όλα τα παραπάνω επηρεάζουν και τον τελικό κυπέλλου μεταξύ Παναθηναϊκού και Άρη, που φαίνεται και αυτός να πηγαίνει για μία εβδομάδα αργότερα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ