Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κουλακιώτης: “Ο ΠΑΟΚ το πλεονέκτημα, ο Ζίβκοβιτς τη διαφορά”

Ο πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, για τον τελικό

Ανέστης Παπιόπουλος

Κουλακιώτης: “Ο ΠΑΟΚ το πλεονέκτημα, ο Ζίβκοβιτς τη διαφορά”

Είναι και ο Γιώργος Κουλακιώτης ένας από τους παίκτες που φόρεσαν τη φανέλα του ΠΑΟΚ και κέρδισαν το κύπελλο. Σε άλλα χρόνια. Σε άλλες, πολύ πιο δύσκολες συνθήκες. Ο Κουλακιώτης έπαιξε στον ΠΑΟΚ, δέθηκε με την ομάδα, είναι και αυτός ένας από τους φιλάθλους που πανηγυρίζει όλες τις επιτυχίες της. Σήμερα περιμένει άλλη μία! Ο πρώην άσος του ΠΑΟΚ μιλάει στο PAOK24 και αναλύει από τη δική του πλευρά τι περιμένει από αυτόν τον αγώνα.

Από την μία έχουμε έναν ΠΑΟΚ που δεν προέρχεται από την καλύτερη του περίοδο στην σεζόν, από την άλλη έναν Παναθηναϊκό που ήταν η καλύτερη ομάδα στα πλέι-οφ, τι ρόλο πιστεύετε ότι μπορεί να παίξει αυτό στον τελικό;

«Θα συμφωνήσω σε αυτό που είπες. Ωστόσο και ο ΠΑΟΚ έχει κάνει πολύ καλά παιχνίδια, όχι στα πλέι-οφ σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό. Ο τελικός όμως θα είναι πολύ διαφορετικός. Παίζονται πολλά. Παίζεται ένας τίτλος. Από μόνο του το παιχνίδι είναι ιδιαίτερο. Θέλει πάθος και από τις δύο ομάδες. Να δείξουν θέληση για το τρόπαιο. Ο ΠΑΟΚ έχει ένα ελαφρύ πλεονέκτημα λόγω της εμπειρίας που έχει αποκτήσει από τέτοια ματς τα τελευταία χρόνια».

Πιστεύετε δηλαδή ότι η εμπειρία που έχουν οι παίκτες του ΠΑΟΚ σε σχέση με αυτήν του Παναθηναϊκού, θα παίξει ρόλο;

«Μεγάλο ρόλο. Ο ΠΑΟΚ έχει πολλούς παίκτες με εμπειρία. Ο κορμός του ΠΑΟΚ είναι πολλά χρόνια μαζί. Παίζει μεγάλο ρόλο αυτό. Όπως και να ξεκινήσει το παιχνίδι, είτε καλά είτε άσχημα, ο ΠΑΟΚ έχει τον τρόπο να αντιμετωπίσει την κάθε κατάσταση λόγω της εμπειρίας του».

Αυτό θα είναι το 5ο ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός της χρονιάς, πιστεύετε ότι μπορούμε να δούμε κάποιο «τρικ» από τους προπονητές των ομάδων;

«Δεν νομίζω ότι θα κάνει σημαντικές αλλαγές κάποιος από τους προπονητές. Έχουν παίξει πολλά παιχνίδια μεταξύ τους. Ξέρουν ο ένας τον τρόπο παιχνιδιού του άλλου. Δεν πιστεύω ότι θα υπάρξουν εκπλήξεις. Θα είναι πολύ διαφορετικό παιχνίδι σε σχέση με αυτό των πλέι-οφ. Θα δούμε ένα ματς με τις δύο ομάδες να είναι προσεκτικές να μην δεχτούν γκολ και έπειτα να προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν κάποια από τις ευκαιρίες τους για να πετύχουν ένα γκολ».

Βλέπετε δηλαδή ένα κλειστό παιχνίδι που ενδεχομένως θα κριθεί στο γκολ;

«Σε έναν τελικό, σίγουρα το πρώτο που σκέφτεται ένας προπονητής είναι να μην δεχτεί γκολ η ομάδα του. Θα κοιτάξουν να είναι πειθαρχημένες οι ομάδες στην άμυνα και από εκεί και πέρα να βγουν στην κόντρα να πετύχουν κάποιο γκολ. Αν ο ΠΑΟΚ προσπαθήσει να πιέσει μπροστά και να παίξει επιθετικά, θα δημιουργήσει προβλήματα στον αντίπαλο, και αυτό πιστεύω ότι πρέπει να κάνει. Θα γίνουν φάσεις πιστεύω και από τις δύο ομάδες και από εκεί και πέρα όποια είναι πιο αποτελεσματική θα κερδίσει το παιχνίδι. Όλα αυτά βέβαια τα υποθέτουμε, δεν μπορούμε να ξέρουμε πως θα εξελιχθεί το ματς».

Με αφορμή και τον τελικό που παίξατε και κερδίσατε το 2001 με τον ΠΑΟΚ, ποια είναι τα συναισθήματα ενός ποδοσφαιριστή πριν αλλά και κατά την διάρκεια ενός τελικού;

«Πριν παίξεις έναν τελικό ανυπομονείς. Θέλεις να παίξεις. Όταν έρχεται η ώρα προβληματίζεσαι. Σκέφτεσαι πολλά. Πως θα παίξεις, πως θα πάνε τα πράγματα, πως θα πάρεις το κύπελλο. Με το που πατάς το χορτάρι φεύγουν όλα από το μυαλό. Στον τελικό που έπαιξα και εγώ όλα αυτά τα συναισθήματα περνούσαν από το μυαλό όλων. Να παίξουμε τον τελικό, να παίξουμε όσο καλύτερα γίνεται, να πάρουμε το κύπελλο. [Και παίξατε καλά και το πήρατε]: Παίξαμε καλά γιατί είχαμε καλό προπονητή, καλούς παίκτες και έναν φανταστικό κόσμο στην κερκίδα. Παίξαμε πολύ επιθετικά, κάναμε πολλές φάσεις , ήμασταν πολύ γρήγοροι και θα μπορούσαμε να βάλουμε κι άλλα γκολ. Ήμασταν και τυχεροί βέβαια γιατί και ο Ολυμπιακός είχε φάσεις που θα μπορούσε να βάλει κι άλλα γκολ, αλλά θέλει και τύχη. Εν τέλει το κατακτήσαμε εμείς και ήταν δίκαιη η νίκη».

Τι συμβουλή θα δίνατε στα νέα παιδιά, όπως είναι ο Λύρατζης και ο Τσιγγάρας, που μπαίνουν να παίξουν ένα τέτοιο παιχνίδι;

«Δεν νομίζω ότι έχω κάποια συμβουλή να τους δώσω. Ξέρουν τα παιδιά. Ειδικά αυτοί οι δύο έχουν κάνει πολύ μεγάλα και σημαντικά παιχνίδια, όπως είναι τα ευρωπαϊκά, που δεν δικαιολογείται σε εισαγωγικά να έχουν κάποιο άγχος, γιατί έχουν αυτοπεποίθηση. Το μόνο που χρειάζεται είναι να δώσουν ο 100% για την ομάδα, να το ευχαριστηθούν, να παίξουν χωρίς άγχος και έτσι πιστεύω θα έρθει και το τρόπαιο».

Πιστεύετε βοηθάει το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστεί και μπορεί να έχουν κι άλλη ευκαιρία να παίξουν σε τελικό;

«Όχι μην το λες. Ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις αν θα έχεις άλλη ευκαιρία να παίξεις σε έναν τελικό. Δεν μπορείς να ξέρεις πως θα εξελιχθεί η καριέρα σου. Είδαμε για παράδειγμα τον Τζόλη να πηγαίνει στην Νόριτς και να μην κάνει καλή χρονιά. Δεν ξέρεις αν θα έχει ξανά τέτοια ευκαιρία. Καταλαβαίνω πως το θέτεις, επειδή ο ΠΑΟΚ πλέον βρίσκεται συνεχώς σε τελικούς και διεκδικεί τρόπαια, ωστόσο δεν μπορείς να ξέρεις πως θα εξελιχθεί η καριέρα ενός παίκτη και αν ποτέ θα έχει ξανά την ευκαιρία. Μπορεί σε μια αντίστοιχη χρονιά να αποκλειστεί στα ημιτελικά».

Θεωρείτε πως από τον τελικό θα κριθεί το τελικό πρόσημο στην χρονιά του ΠΑΟΚ;

«Πολύ ωραία ερώτηση αυτή που μου κάνεις. Εννοείται. Κερδίζεις το ματς είναι θετικό το πρόσημο, χάνεις το ματς είναι αρνητικό το πρόσημο, παρά την ευρωπαϊκή πορεία του ΠΑΟΚ. Θα υπάρξει και γκρίνια γιατί η τελευταία εικόνα είναι αυτή που μένει από την χρονιά. Ας κρατήσουμε όμως θετική ενέργεια και να ευχηθούμε να πάνε όλα καλά και να κλείσει η χρονιά με το κύπελλο. Είδαμε μέσα στην σεζόν πολλά προβλήματα, οι παίκτες που πήρε ο ΠΑΟΚ δεν έπιασαν και πιστεύω ότι με 2-3 προσθήκες το καλοκαίρι που μπορούν να προσθέσουν ποιότητα, ο ΠΑΟΚ μπορεί να χτυπήσει το πρωτάθλημα του χρόνου».

Δεν είναι λίγο άδικο ωστόσο να λέμε ότι η χρονιά κρίνεται σε ένα ματς;

«Σε μεγάλες ομάδες όπως είναι ο ΠΑΟΚ, όταν έχεις βάλει τρεις στόχους, πρωτάθλημα κύπελλο και ευρωπαϊκή πορεία και αποτυγχάνεις στους δύο, που είναι και οι πιο σημαντικοί, νομίζω ότι είναι αρνητικό το πρόσημο στο αποτέλεσμα της χρονιάς. Αν όμως πάρει το κύπελλο σίγουρα θα είναι θετικά τα πράγματα, και δεν νομίζω ότι θα επαναπαυθεί κανένας. Ξέρουν όλοι τα μειονεκτήματα της φετινής ομάδας και νομίζω πως θα κινηθούν να τα διορθώσουν φέρνοντας ποιοτικούς παίκτες».

Ποιος ποδοσφαιριστής πιστεύετε ότι μπορεί να κάνει την διαφορά στον τελικό;

«Ελπίζω ο Ζίβκοβιτς, γιατί τα τελευταία πολλά παιχνίδια είναι μακριά από τον καλό του εαυτό. Χρωστάει και ελπίζω να κάνει την διαφορά, να δημιουργήσει φάσεις, να σκοράρει και να βοηθήσει την ομάδα. Από εκεί και πέρα ο Μπίσεσβαρ, ο Αουγκούστο και ο Άκπομ να έχουν καλή συνεργασία και απόδοση. Θα έχουν ξεκουραστεί και λόγω τον τραυματισμών οπότε πιστεύω ότι θα έχουν καλή απόδοση».

Ο Ελ Καντουρί όχι; Επειδή είπατε ότι ο Ζίβκοβιτς χρωστάει ένα καλό παιχνίδι:

«Ο Ελ Καντουρί έχει κάνει παιχνίδια που με κάνουν να πω ότι είναι παιχταράς . Οι τραυματισμοί του όμως δεν σε αφήνουν να στηρίζεσαι πάνω του αν και ξαναλέω είναι παιχταράς. Έχει κάνει καλά ματς, πολλά καλά ματς, για αυτό και λέω ότι είναι παιχταράς. Οι τραυματισμοί τον αφήνουν πίσω, το ξέραμε και από πριν τον πάρει ο ΠΑΟΚ. Αυτός που χρωστάει ένα καλό ματς είναι ο Ζίβκοβιτς. Και γενικά Ζίβκοβιτς, Μπίσεσβαρ, Κρέσπο Ίνγκασον, Άκπομ, Βιεϊρίνια, Πασχαλάκης, είναι ποδοσφαιριστές που έχουν χρόνια στην ομάδα και πρέπει να την πάρουν στις πλάτες τους, όπως και αν εξελιχθεί το παιχνίδι. Να βγουν μπροστά με την εμπειρία τους και να βοηθήσουν την ομάδα».

ΣΧΟΛΙΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Ένας πρώην του ΠΑΟΚ στο δρόμο του Ολυμπιακού

Ο Ρόμπιν Όλσεν θα προσπαθήσει να σταματήσει τους «ερυθρόλευκους»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Άστον Βίλα και Ολυμπιακός θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στα ημιτελικά του Europa Conference League με το πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων να διεξάγεται τη Μ. Πέμπτη στις 2/5 στην Αγγλία.

Ο Εμιλιάνο Μαρτίνες βοήθησε την αγγλική ομάδα να πάρει την πρόκριση για τα ημιτελικά του Europa Conference League κόντρα στη Λιλ, όμως ο Αργεντινός γκολκίπερ δέχτηκε δύο κίτρινες κάρτες, η μία στην κανονική διάρκεια και η άλλη στη διαδικασία των πέναλτι.

Μπορεί να γλίτωσε την κόκκινη κάρτα, αλλά όχι και την τιμωρία. αφού όπως ανέφερε χαρακτηριστικά το «The Athletic» και αισίως επιβεβαίωσε η UEFA, ο Μαρτίνες θα απουσιάσει από το πρώτο ματς με τον Ολυμπιακό, καθώς οι κάρτες ισχύουν κανονικά στο «ποινολόγιο».

Έτσι, τη θέση του κάτω από τα δοκάρια στο πρώτο ματς με τον Ολυμπιακό θα πάρει ο άλλοτε τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, Ρόμπιν Όλσεν!

Αυτή θα είναι η τέταρτη φορά που ο Όλσεν θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Ολυμπιακό, αφού είχε παίξει απέναντί του δύο φορές με τη Μάλμε και μία με τον ΠΑΟΚ.

Τη φετινή σεζόν ο Σουηδός γκολκίπερ έχει καταγράψει 6 συμμετοχές, έχοντας δεχτεί 8 γκολ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Μια «γροθιά» ο ΠΑΟΚ (vid)

O «ασπρόμαυρος» οργανισμός αφήνει πίσω τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Με μία σειρά από δημοσιεύσεις σε όλα τα social media, είναι ξεκάθαρο ότι ο ΠΑΟΚ, προσπαθεί να βγάλει ένα κλίμα ενότητας για την επόμενη μέρα, κλίμα το οποίο έβγαλε προς τα έξω ο ίδιος ο κόσμος στην Τούμπα.

«Ενωμένοι σα γροθιά» είναι το μήνυμα της ομάδας, αυτήν τη φορά στο Twitter/X, χρησιμοποιώντας ένα βίντεο από τα χειροκροτήματα του κόσμου στην ομάδα, μετά το τέλος του χθεσινού αγώνα και την ήττα-αποκλεισμό με 0-2 από την Κλαμπ Μπριζ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Χειροκροτήματα για τη Μπριζ στο αεροδρόμιο (vid)

Πριν την επιστροφή της μαζί με κόσμο που βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η Κλαμπ Μπριζ πέτυχε το στόχο της με το 0-2 επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, περνώντας στα ημιτελικά του Europa Conference League και κατά την άφιξη της αποστολής σήμερα το πρωί στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», Βέλγοι που επέστρεφαν κι αυτοί στη βάση τους, χειροκρότησαν τους ποδοσφαιριστές.

Δείτε το σχετικό βίντεο που δημοσίευσε η Κλαμπ Μπριζ στα social media…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ