Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σοβαρή καταγγελία κατά Αυγενάκη!

Διεθνώς ρεζίλι ο Υφυπουργός με αφορμή εκλογές ΕΠΣ

PAOK24

Σοβαρή καταγγελία κατά Αυγενάκη!

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου, Νίκος Τζώρτζογλου, με επιστολή που έστειλε σε FIFA – UEFA, την οποία κοινοποίησε στο πρωθυπουργικό Γραφείο και τον υπουργό επικρατείας Γ. Γεραπετρίτη, κατήγγειλε «την αυθαίρετη και απροκάλυπτη παρέμβαση του υφυπουργού Αθλητισμού κυρίου Αυγενάκη στις εκλογές της ΕΠΣ Ηρακλείου οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στις 15 Μαΐου του 2022». Στην επιστολή θίγεται και το θέμα του Μητρώου Σωματείων της ΓΓΑ με τον Τζώρτζογλου να ζητάει από τις υπερεθνικές αρχές να προστατεύσουν «την ανεξαρτησία και το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου».

Αναλυτικά η επιστολή του προέδρου της ΕΠΣΗ σε FIFA – UEFA:

«Αγαπητέ κύριε Λάκοβιτς, Σε μια περίοδο που γίνονται ενέργειες για την υλοποίηση της Ολιστικής Μελέτης από την Ε.Π.Ο, UEFA και FIFA για να αναβαθμισθεί ο χώρος του Ελληνικού Ποδοσφαίρου, δυστυχώς οι δημοκρατικές αρχές και αξίες βάλλονται ωμά και απροκάλυπτα από εξωγενείς παράγοντες που συνδέονται είτε άμεσα είτε έμμεσα με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κύριο Αυγενάκη.

Εδώ και είκοσι χρόνια που συμμετέχω σε εκλογικές διαδικασίες της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου δεν έχω βιώσει τέτοια ευθεία, απροκάλυπτη, ποταπή και παρακμιακή αντίληψη παρέμβασης για την επιβολή ιδιοτελών πολιτικών συμφερόντων. Η απόπειρα άσκησης επιρροής χρησιμοποιώντας καταχρηστικά ως μέσω πίεσης την πολιτική του θέση ως Υφυπουργού του Αθλητισμού, αλλά και η δυνατότητα να μπορεί να αποφασίζει να επιχορηγεί με σημαντικά χρηματικά ποσά τα αθλητικά σωματεία, δημιουργεί πέρα από θέματα ηθικής τάξης και θέμα νομιμότητας όσον αφορά στην αξιολόγηση των χρηματοδοτήσεων, ενώ παράλληλα με τις ενέργειες του ευτελίζει τον πολιτικό ρόλο που του ανατέθηκε να υπηρετήσει.

Λαμβάνοντας υπόψη μου το καταστατικό της FIFA και της UEFA, τα οποία ρητά και κατηγορηματικά αναφέρουν ότι θα πρέπει να προστατεύεται η ανεξαρτησία του Ποδοσφαίρου από αθέμιτες επιρροές τρίτων και να εξασφαλίζεται ότι τα εκτελεστικά τους όργανα εκλέγονται με εντελώς ανεξάρτητο τρόπο, καταγγέλλω την αυθαίρετη και απροκάλυπτη παρέμβαση του Υφυπουργού Αθλητισμού κυρίου Αυγενάκη στις εκλογές της Ε.Π.Σ. Ηρακλείου οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στις 15 Μαΐου του 2022.

Ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης υπέγραψε στις 27 Δεκεμβρίου 2021, επικαλούμενος προσχηματικά επιχορήγηση μιας προγενέστερης (!) εκδήλωσης ενός Καμπ Ακαδημιών, ειδική επιχορήγηση 15.000 Ευρώ προς το σωματείο «Α.Ο Πόρος» στο οποίο είναι πρόεδρος ο κ. Ιωάννης Ασσαργιωτάκης, υποψήφιος για την προεδρία της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου στις πρόσφατες εκλογές. Κανένα άλλο σωματείο της ίδιας κατηγορίας δεν έλαβε οποιοδήποτε χρηματικό ποσό ως ειδική επιχορήγηση από την κυβέρνηση.

Επίσης, στις 15 Νοεμβρίου 2021 ανακοινώθηκε από τον Υφυπουργό Αθλητισμού η σύνθεση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, όπου ορίστηκε ως έμμισθο μέλος ο συνεργάτης του συγκεκριμένου σωματείου κ. Ιωάννης Ράλλης ο οποίος μάλιστα έλαβε μέρος ενεργά στις εκλογές της ΕΠΣΗ.

Η «διαπλοκή» εκ μέρους του κ. Αυγενάκης κορυφώθηκε κατά την προεκλογική περίοδο των εκλογών της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου, είτε προσκαλώντας στο γραφείο του ολόκληρες τις διοικήσεις σωματείων, είτε επικοινωνώντας ο ίδιος και στελέχη του πολιτικού του γραφείου με εκπροσώπους ομάδων, ζητώντας να με καταψηφίσουν και να αναδείξουν πρόεδρο τον κ. Ιωάννη Ασσαργιωτάκη, προβάλλοντάς τον ως τον δικό του «εκλεκτό» για την ΕΠΣΗ. Οι μαρτυρίες πολλές και αδιάψευστες.

Παρά το ότι το εκλογικό σώμα παρέμεινε ανεπηρέαστο από τις πιέσεις και τις απειλές που δέχθηκε σε όλη την προεκλογική περίοδο δείχνοντας υψηλότατο δείκτη ακεραιότητας, ήθους και αξιοπρέπειας και έχοντας ως μοναδικό γνώμονα την αναβάθμιση του Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου με τίμησαν παρέχοντας μου το συντριπτικό ποσοστό του 92%.

Η γενική στάση και η συμπεριφορά του Υφυπουργού αφήνει έκθετο το οικοδόμημα του Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου με την βίαια επιβολή του Μητρώου αθλητικών σωματείων εν μέσω της λαίλαπας του κορονοϊού με αποτέλεσμα εκτός του φαινομένου να εκλέγονται ενδεκαμελείς διοικήσεις για ενώσεις με πενήντα και πλέον ενεργά σωματεία από πεντε – εξι και εφτα σωματεία. Ενώ επίσης με βάση τον Νόμο του κυρίου Αυγενάκη τα σωματεία τα οποία δεν είναι στο μητρώο από την 30 Ιουνίου 2022 θα διαλυθούν ενώ παράλληλα θα τους απαγορεύεται και η χρήση των Δημοτικών και Κρατικών Αθλητικών Εγκαταστάσεων μια που στις 30 Ιουνίου λήγει η παράταση που έχει δοθεί για την ολοκλήρωση της εγγραφής τους στο αθλητικό μητρώο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Σας καλώ με βάση το καταστατικό της UEFA αλλά και της FIFA να προστατεύσετε την ανεξαρτησία και το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, και σας παρακαλώ να με ενημερώσετε για τις ενέργειες στις οποίες προτίθεστε να προβείτε ώστε να αποτρέψετε στο μέλλον τέτοιου τύπου προσβλητικές πολιτικές παρεμβάσεις».

ΣΧΟΛΙΑ

Preseason

Βγήκε στο γήπεδο ο Βιεϊρίνια

Ένα βήμα πιο κοντά στην επιστροφή του

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η προετοιμασία του ΠΑΟΚ συνεχίζεται στη Νέα Μεσημβρία λίγες ημέρες πριν την αναχώρηση του Δικεφάλου για την Ολλανδία.

Ο Αντρέ Βιεϊρίνια είναι ένας από τους παίκτες που ξεκίνησαν τη φετινή preseason με πρόβλημα τραυματισμού το οποίο «κουβαλά» από τον τελικό κυπέλλου.

Στην προπόνηση της Παρασκευής ο αρχηγός του ΠΑΟΚ βγήκε στο γήπεδο προκειμένου να κάνει κάποιες δρομικές ασκήσεις στο πλαίσιο του προγράμματος αποκατάστασης που ακολουθεί.

Άλλωστε, όπως σημειώσαμε και νωρίτερα μέσα από το PAOK24, πρόκειται για ένα πρόβλημα που χρήζει ειδικής διαχείρισης και γι' αυτό το λόγο οι άνθρωποι του Δικεφάλου θέλουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για το πότε θα ανάψουν το πράσινο φως στον Πορτογάλο για να μπει σε φουλ ρυθμούς.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Preseason

Τους… έτρεξε ο Λουτσέσκου

Ιδιαίτερα απαιτητική η προπόνηση της Παρασκευής

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στη Θεσσαλονίκη συνεχίζεται η προετοιμασία του ΠΑΟΚ με τον Δικέφαλο να μετράει αντίστροφα για την αναχώρηση στην Ολλανδία εκεί όπου θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο, καθώς και σειρά φιλικών παιχνιδιών.

Ιδιαίτερα απαιτητική η απογευματινή προπόνηση της Παρασκευής με ένα γεμάτο πρόγραμμα που εστίασε στην επίθεση, την άμυνα και τη φυσική κατάσταση.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ στην ενημέρωσή της αναφέρει:

Μπορεί την Παρασκευή (24.06) να είχε προγραμματιστεί μία μόνο προπόνηση, αλλά το τεχνικό επιτελείο φρόντισε να μετρήσει… διπλή, με ένα γεμάτο πρόγραμμα με δουλειά σε όλους τους τομείς.

Πάμε να κάνουμε μία καταμέτρηση με τα πεπραγμένα των παικτών στη Νέα Μεσημβρία. Πρώτα προθέρμανση μέσα από διάφορες ασκήσεις και τρεξίματα, μετά παιχνίδια κατοχής. Στη συνέχεια δουλειά σε γκρουπ τόσο στο αμυντικό, όσο και στο επιθετικό κομμάτι. Οικογενειακό διπλό και για φινάλε… τρέξιμο. Πολύ τρέξιμο!

Το Σάββατο (25.06) οι διπλές προπονήσεις συνεχίζονται στις 09:30 και στις 18:30 στο Αθλητικό Κέντρο του Δικεφάλου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Φιλική ήττα Ολυμπιακού από Ριντ

Κακή η εικόνα των «ερυθρολεύκων»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Με το... αριστερό στα φιλικά παιχνίδια ο Ολυμπιακός που γνώρισε την ήττα με 2-0 από την Ριντ το απόγευμα της Παρασκευής.

Οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετώπισαν αρκετά προβλήματα σε αμυντικό επίπεδο και στο διάστημα που είχαν σχετικά καλή εικόνα και κυκλοφόρησαν τη μπάλα -στο πρώτο 45λεπτο- ήταν άστοχοι στις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν για να σκοράρουν.

Οι Αυστριακοί, αντιθέτως, οι οποίοι ήταν και αρκετά πιο έτοιμοι ήδη σε επίπεδο φυσικής κατάστασης, σκόραραν στις δύο από τις τρεις πρώτες ευκαιρίες τους και με αυτά τα γκολ κατάφεραν να φτάσουν στη νίκη.

Στο 55' με εύστοχο πέναλτι του Μονσχάιν και στο 68' με το Νουντζ μετά από αμυντική αδράνεια των Καμαρά, Α. Παπαδόπουλου.

Οι αρχικοί 11 του Μαρτίνς ήταν οι: Κρίστισον, Μπα, Μανωλάς, Κούτρης, Ανδρούτσος, Κανέ, Αγκιμπού Καμαρά, Ραντζέλοβιτς, Καρβάλιο και Ελ Αραμπί.

Στο 62' μπήκαν οι Μπαγκαλιάνης, Παπέ Σισέ, Παπαδόπουλος, Σωκράτης, Εμβιλά, Μ. Καμαρά, Βαλμπουενά, Τικίνιο και Χασάν πέρασαν στις θέσεις των Μπα, Μανωλά, Κούτρη, Ανδρούτσου, Κανέ, Αγκιμπού Καμαρά, Ραντζέλοβιτς, Καρβάλιο και Ελ Αραμπί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Blog

Trending