Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

“Το αποτέλεσμα δεν είναι δίκαιο, έχουμε σχέδια για την επόμενη μέρα”

Οι δηλώσεις του Ραζβάν Λουτσέσκου μετά την ήττα από τον τελικό

Ηλίας Καπράλος

“Το αποτέλεσμα δεν είναι δίκαιο, έχουμε σχέδια για την επόμενη μέρα”

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ μίλησε και πάλι για τα προβλήματα της ομάδας του με τα συνεχόμενα παιχνίδια, τους πολλούς τραυματισμούς, το πέναλτι του Παναθηναϊκού, αλλά και τα δεδομένα της επόμενης χρονιάς και του προγραμματισμού:

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ραζβάν Λουτσέσκου:

Που κρίθηκε το παιχνίδι και αν το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο:

Το αποτέλεσμα δεν είναι δίκαιο. Αλλά θέλω να συγχαρώ τον Παναθηναϊκό για την κατάκτηση του. Από την μία είναι η φάση του πέναλτι που ήταν και το μοναδικό γκολ του αγώνα. Δεν θέλω να πω κάτι περισσότερο, αλλά δεν με πείθουν ότι είναι. Στο πρώτο μισάωρο δεν ήμασταν καλοί και δεν είχαμε τον έλεγχο της αναμέτρησης. Σε αυτό φταίμε και εμείς. Μετά το 30ο λεπτό πολλά άλλαξαν. Είχαμε καλύτερες αντιδράσεις. Είχαμε μία ευκαιρία με τον Άκπομ για να ισοφαρίσουμε, αλλά και άλλες 3-4 ευκαιρίες να ισοφαρίσουμε στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Παναθηναϊκός έχασε μία ευκαιρία και αυτή από πάσα του τερματοφύλακα στην μετάβαση. Πιστεύω ότι το πιο δίκαιο αποτέλεσμα ήταν η ισοπαλία και η παράταση στη συνέχεια. 

Τι μάθημα δίνεται στην ομάδα για τις χαμένες ευκαιρίες και σήμερα όπως και την Μαρσέιγ, ενώ ο ΠΑΟΚ δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα:

Είναι πολύ εύκολο να κρίνουμε το παιχνίδι, αλλά τα βλέπω διαφορετικά. Βλέπω το παιχνίδι από την αρχή έως το τέλος. Είχαμε λάθος αντιδράσεις σε πολλές φάσεις. Αυτές οι αντιδράσεις έρχονται από το μυαλό και όταν αυτό είναι κουρασμένο αυτά είναι αποτελέσματα. Σε παιχνίδια όπως το σημερινό και αυτό με την Μαρσέιγ δεν πρέπει να χάνεις τέτοιες ευκαιρίες. 

Για τις επιλογές στο κέντρο και αν ο ΠΑΟΚ πρέπει να βρει ένα σημείο αναφοράς στην επίθεσης:

Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Ο Ντόουγκλας ήταν μαζί την τελευταία εβδομάδα και τον βάλαμε στο κέντρο και όχι πιο μπροστά για να αποφύγει την πίεση του Παναθηναϊκού με την ποιότητα και την εμπειρία του. Θέλαμε τον Σοάρες μπροστά του για να δώσει ένταση και τρεξίματα. Ο Μπίσεσβαρ είχε μερικά προβλήματα και δεν ξέραμε εάν θα αντέξει να παίξει για 90 λεπτά και ο Ελ Καντουρί ήταν μαζί μας εδώ και μία εβδομάδα, αλλά δεν μπορούσαμε να τον βάλουμε από την αρχή καθώς ήταν 3 μήνες εκτός της ομάδας. Ο Βιεϊρίνια ξεκίνησε κανονικά το παιχνίδι αλλά δέχθηκε ένα χτύπημα στο ίδιο σημείο που είχε το πρόβλημα και έπρεπε να αποχωρήσει. Ο Τσιγγάρας βγήκε από την αποστολή γιατί επιλέξαμε να έχουν δύο επιθετικούς στον πάγκο. Είναι ένας παίκτης που πάντα μας βοηθά από την αρχή του αγώνα με τα προσόντα του, αλλά είναι δύσκολο να μας βοηθήσει με τον ίδιο τρόπο και όταν έρχεται από τον πάγκο. Ο Ντόουγκλας από την άλλη μεριά πήρε κίτρινη κάρτα στο 6ο λεπτό και αυτό μας δημιούργησε πρόβλημα. Συγνώμη που μιλάμε και πάλι αυτό, αλλά συνήθως στην αρχή του αγώνα οι διαιτητές καλούν τους παίκτες, τους μιλάνε, ώστε να καθορίσουν τους όρους. 

Στην επίθεση θέλουμε κάτι περισσότερο όπως και σε άλλες γραμμές. Θέλουμε παίκτες στην άμυνα, στην επίθεση και στο κέντρο. Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι η στιγμή να μιλήσουμε για αυτό, αλλά το σημαντικότερο είναι να μπορούμε να βρούμε γκολ και από άλλους παίκτες. 

Εάν ο ΠΑΟΚ ήταν άτυχος ή φλύαρος στο παιχνίδι του:

Δεν θεωρώ ότι μπορεί να θεωρηθεί σωστό το φλύαρος. Είχαμε 5 μεγάλες ευκαιρίες στο καλό μας διάστημα. Με τον Άκπομ, τον Μπίσεσβαρ, την κεφαλιά του Σβαμπ, τον Μιτρίτσα και άλλες. Ο Παναθηναϊκός στο καλό του κομμάτι δεν είχε καμία καλή φάση μπροστά σε εμάς και έκανε μία όπως είπαμε στην μετάβαση. Όχι δεν ήμασταν φλύαροι. 

Ο στόχος του ΠΑΟΚ και την επόμενη σεζόν είναι και πάλι τα 60 παιχνίδια, έχει λύσει για αυτό;

Η αλήθεια είναι ότι έχουμε πολλά στο μυαλό μας. Θέλουμε ενέργεια, ποιότητα και εμπειρία. Πρώτη φορά μετά από χρόνια ο ΠΑΟΚ έπαιξε 59 παιχνίδια. Νομίζω 19 παιχνίδια περισσότερα από τον Παναθηναϊκό και αυτο φάνηκε και σήμερα στο παιχνίδι. Παρόλα αυτά σήμερα είδαμε ότι μπορούσαμε να παίξουμε και να υπερβούμε τους εαυτούς μας. Είχαμε μία περίοδο που δεν μπορούσαμε να δουλέψουμε με πολλούς παίκτες και κυρίως τους παίκτες που είναι οι πιο ποιοτικοί. Αλλά και σήμερα είδαμε ακόμα μία φορά το VAR να δίνει ένα τέτοιο πέναλτι. Πραγματικά αναρωτηθείτε τους εαυτό σας, γιατί να συμβαίνει αυτό και πάλι.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Γκολ ο Δουβίκας στη νίκη-ανάσα για τη Θέλτα

Κοντά στην παραμονή η ομάδα της Γαλλικίας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η Θέλτα δεν είχε άλλα περιθώρια και κατάφερε να πάρει σήμερα την κρίσιμη νίκη στο εντός έδρας ματς κόντρα στη Λας Πάλμας με 4-1, στο πλαίσιο της 32ης αγωνιστικής της La Liga. Η ομάδα του Βίγκο με τους τρεις αυτούς βαθμούς κατάφερε ν' απομακρυνθεί από τη ζώνη του υποβιβασμού και ενίσχυσε τις ελπίδες της για παραμονή στην κατηγορία.

Ο Τάσος Δουβίκας αντικατέστησε τον Στραντ Λάρσεν στο 67ο λεπτό και τέσσερα λεπτά αργότερα πέτυχε το τρίτο γκολ της ομάδας του, σφραγίζοντας τη σπουδαία νίκη. Ο αρχηγός της Θέλτα, Ιάγο Ασπας, ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα, έχοντας στο ενεργητικό του δύο γκολ και δίνοντας ασίστ στα άλλα δύο τέρματα!

Να σημειωθεί πως το σημερινό είναι το πέμπτο γκολ του Δουβίκα σε 26 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, ενώ έχει άλλα έξι τέρματα και δύο ασίστ σε πέντε ματς στο κύπελλο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ Β: Η αποστολη για το ματς με Καμπανιακό

Για το τρίποντο που κλειδώνει την παραμονή

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ Β ολοκλήρωσε την προετοιμασία του για την αναμέτρηση με τον Καμαπνιακό. O Δικέφαλος, που είναι στην κορυφή του ομίλου με 24 βαθμούς υποδέχεται τον τρίτο Καμπανιακό που έχει 19 βαθμούς και με νίκη διώχνει το άγχος της συνέχειας του μίνι πρωταθλήματος.

Ο Δικέφαλος προπονήθηκε το μεσημέρι το Σαββάτου χωρίς τους τραυματίες Παναγιώτου, Φίλων, Σελιμάι, Κιτσάκη, Νινούα.

Την αποστολή λοιπόν, για το παιχνίδι της Κυριακής συνθέτουν οι: Μπαλωμένος , Μοναστηρλής , Ναντέρ, Παντεκίδης, Τσοπούρογλου, Μανωλιούδης, Τασιούρας, Σινανάι, Ζίλο, Δεληγιάννης, Τσοπούρογλου, Γιαξής, Γρόσδης, Ρουμιάντσεβ, Τσίκος, Κουαλιάτα, Γκούμας, Δαρέλας, Πανίδης, Σμυρλής, Σπυράκος, Μπράντονιτς, Σαποβάλοφ, Κανίς.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ίωση είναι και… δεν πέρασε!

Το χρονικό της γρίπης που έχει “τσακίσει” τον Δικέφαλο εν μέσω “τελικών”!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Και όμως! Η ίωση που "εισχώρησε" στον ΠΑΟΚ εδώ και έναν 20ήμερο και δεν λέει να τον "εγκαταλείψει", εξακολουθεί να προκαλεί προβλήματα στον Δικέφαλο στην τελική - και πλέον κρίσιμη - ευθεία της φετινής σεζόν!

Πρώτο "θύμα" της, ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς ο οποίος προσβλήθηκε παραμονές του αγώνα με τη Λαμία και δεν συμπεριλήφθηκε στην αποστολή, ενώ ακολούθησε ο Τάισον ο οποίος ναι μεν ταξίδεψε στην Αθήνα για το ντέρμπι με την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά τελικά δεν ήταν σε θέση να αγωνιστεί ούτε ως αλλαγή!

Ο επόμενος, ήταν ο Τόμας Μουργκ παραμονή του ταξιδιού του ΠΑΟΚ στο Μπριζ και έτσι ο Αυστριακός "καθηλώθηκε" στη Θεσσαλονίκη, ενώ την ημέρα του πρώτου αγώνα με τους Βέλγους, ο Μπράντον Τόμας ξύπνησε το πρωί με πυρετό, ζαλάδα και έντονη αδυναμία, συμπτώματα που τα "κουβαλούσε" τόσο κατά τη διάρκεια της συμμετοχής του στο ματς του "Γιαν Μπρέιντελ" ως αλλαγή όσο και τις ημέρες που ακολούθησαν στη Θεσσαλονίκη.

"Θύμα" της ίωσης με την επιστροφή του ΠΑΟΚ από το Βέλγιο έπεσε και ο Μάρκος Αντόνιο, για να ακολουθήσει ο Σουαλιό Μεϊτέ τρία 24ωρα πριν τον τον αγώνα - ρεβάνς με την Κλαμπ Μπριζ. Τελικά, συμμετέχοντας μόνο στην προπόνηση της περασμένης Τετάρτης, ο 30χρονος χαφ πήρε φανέλα βασικού κόντρα στους Βέλγους αλλά ήταν φανερό από το ξεκίνημα του αγώνα πως στερούνταν δυνάμεις, κάτι που συνέβη και με τον Γιάννη Κωνσταντέλια!

Συγκεκριμένα, ο 20χρονος μεσοπιθετικός προσβλήθηκε από ίωση και δεν συμμετείχε στην προπόνηση της περασμένης Τετάρτης και δεν έκανε καν προθέρμανση πριν τη σέντρα της αναμέτρησης με την Κλαμπ Μπριζ, αγωνίστηκε για 20 λεπτά ως αλλαγή παρότι εξασθενημένος και χθες δεν μετέβη καν στη Νέα Μεσημβρία έχοντας μεταξύ άλλων και βήχα, για να φτάσουμε έτσι στη σημερινή εξέλιξη με τον αποκλεισμό του από την αποστολή για το αυριανό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο "Γ. Καραϊσκάκης". 

Αξίζει να σημειωθεί πως και άλλοι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ αλλά και άνθρωποι του Δικεφάλου που βρίσκονται γύρω από την ομάδα προσβλήθηκαν από ίωση όλο αυτό το διάστημα χωρίς να έχουν τόσο έντονα συμπτώματα όσο οι παραπάνω, με όλο αυτό να προκαλεί πολλά προβλήματα στον Ράζβαν Λουτσέσκου επί καθημερινής βάσης, καθώς για παράδειγμα ο Μεϊτέ προπονήθηκε χθες το πρωί έχοντας πυρετό κοντά στους 38 βαθμούς!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ