Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

H πρώτη παραδοχή του Λουτσέσκου

Οι κουβέντες του για το ρόστερ και την επόμενη μέρα

Ηλίας Καπράλος

H πρώτη παραδοχή του Λουτσέσκου

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Ραζβάν Λουτσέσκου στις δηλώσεις έδωσε ένα ξεχωριστό ενδιαφέρον και ουσιαστικά προσπέρασε τα μόνιμα λεγόμενα του για τα συνεχόμενα παιχνίδια και το βαρύ πρόγραμμα που είχε ο ΠΑΟΚ, αλλά και τις αποφάσεις του Λαόθ που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο έκριναν το αποτέλεσμα.

Ο Ρουμάνος τεχνικός από την πρώτη στιγμή της σεζόν, μέχρι και χθες το βράδυ ήταν πάντα υπέρμαχος των παικτών και του ρόστερ. Μιλούσε για το γκρουπ, τη δουλειά που κάνουν στις προπονήσεις, ενώ έδειχνει ότι είναι πρόθυμος να εμπιστευτεί όλο το ρόστερ του και ειδικότερα παίκτες που πολλές φορές έβγαιναν από το καθιερωμένο ροτέισον, όπως ο Τέιλορ, ο Μουργκ και στην αρχή της σεζόν οι Τσιγγάρας και Λύρατζης.

Πέραν τους Κούρτιτς, του Αντρίγια Ζίβκοβιτς, του Πασχαλάκη και του Μπίσεσβαρ, όλοι οι παίκτες μοιράστηκαν χρόνο μέσα στη σεζόν και πολλές φορές φάνηκε η αδυναμία της ομάδας να διαχειριστεί περισσότερα παιχνίδια σε θέματα αντοχής και κυρίως ποιότητας. Όμως σε όλες τις δύσκολες στιγμές της ομάδας ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν θέλησε να μειώσει την αξία των παικτών, να τους υποτιμήσει ή να δείξει με τις δηλώσεις του ότι δεν μπορούν να κάνουν κάτι περισσότερο.

Ακόμα και σε εκείνη την πρώτη συνομιλία που βγήκε στη δημοσιότητα με τον Ιβάν Σαββίδη, είχε τονίσει ότι είναι ευχαριστημένος από τις μεταγραφές των Άκπομ, Σίντκλεϊ και Μιτρίτσα που έκλεισαν τις κινήσεις του ΠΑΟΚ για το καλοκαίρι του 2021, αλλά οι Μιτρίτσα και Σίντκλεϊ, ουδέποτε μέσα στη σεζόν πήραν φανέλα βασικού, παρά μόνο όταν έμειναν εκτός λόγω τραυματισμού οι Βιεϊρίνια και Μπίσεσβαρ.

Χθες και πάλι δεν θέλησε να μιλήσει μειωτικά για τους παίκτες, αλλά είπε κάποιες κουβέντες για τον μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας το καλοκαίρι του 2022 που έδειξε τις προθέσεις του ιδίου και της ομάδας για συγκεκριμένες κινήσεις που θα έχουν στόχο να δώσουν στην ομάδα ποιότητα, ταχύτητα και εμπειρία, κάτι που έλειψε και χθες στο ΟΑΚΑ, αλλά και σε άλλα κρίσιμα παιχνίδια μέσα στη σεζόν που ο ΠΑΟΚ έκανε φάσεις, ήταν καλύτερος, αλλά δεν πήρε αυτό που έπρεπε.

Για την ακρίβεια τόνισε ότι ο ΠΑΟΚ θέλει ενίσχυσει σε πολλές θέσεις και ξέρει πώς πρέπει να κινηθούν με την ομάδα για να ενισχυθεί το ρόστερ, καθώς στόχος του ΠΑΟΚ και την επόμενη σεζόν θα είναι να φτάσει και πάλι κοντά στα 60 παιχνίδια, μιας και στην Ευρώπη θα πρέπει να παίξει τρεις προκριματικούς γύρους για να πάρει την πρόκριση στους ομίλους.

Τέλος αυτό που περιμένουμε είναι το αποτέλεσμα της δουλειάς του οργανισμού ΠΑΟΚ πάνω στο κομμάτι της ανανέωσης όσων παικτών θέλει ο προπονητής να παραμείνουν και όσων τελικά αποκτηθούν.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έκονγκ: «Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός»

Ο Νιγηριανός μίλησε για το πώς ξεκίνησε ως φορ αλλά κατέληξε στόπερ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για το γεγονός ότι ξεκίνησε να αγωνίζεται ως επιθετικός, αλλά κατέληξε κεντρικός αμυντικός μίλησε σε συνέντευξή του ο Γουίλιαμ Τροστ - Έκονγκ.

Ο Νιγηριανός ποδοσφαιριστής σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Όταν ήμουν μικρός έπαιζα πάντα επιθετικός, εκεί με τοποθετούσαν. Μου άρεσε να σκοράρω είναι κάτι ιδιαίτερο το να σκοράρεις γκολ και τα συναισθήματα που σου προκαλεί.

Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός. Όταν μεγάλωσα λόγω της δύναμης και του όγκου μου άρχισα να γίνομαι αμυντικός, αλλά νομίζω πως επειδή ξέρω πως σκέφτονται οι επιθετικοί αυτό μου δίνει ένα πλεονέκτημα.

Σκέφτομαι πάντα τι έκανα εγώ όταν ήμουν φορ. Είχα τρομερά είδωλα όπως ο Στίβεν Κέσι και ο Γιόσεφ Γιόμπο και αυτοί με έκαναν να γίνω στόπερ»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στη Θεσσαλονίκη για Έκονγκ ο Γκίσο

Μια ξεχωριστή επίσκεψη για τον αμυντικό του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Νιγηρίας, Ιμπραϊμ Μούσα Γκίσο για να συναντηθεί με τον Γουίλιαμ Τρόοστ Έκονγκ.

Αντικείμενα της συζήτησης που είχαν, ήταν τόσο οι αγώνες με Νότια Αφρική και Δημοκρατία του Μπενίν, όσο και οι τραυματισμοί των Σιμόν και Σανούσι που φαντάζει αδύνατο να επανέλθουν σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς πριν τα Προκριματικά Κυπέλλου FIFA.

Όσον αφορά τον Έκονγκ, ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ δηλώνει αισιόδοξος ότι σύντομα θα επιστρέψει και θα είναι σε θέση να βοηθήσει την πατρίδα του.

«Έκανα την πρώτη μου προπόνηση στο γρασίδι με την μπάλα και είναι θέμα ημερών να επανέλθω στην ομάδα» είχε δηλώσει προ ολίγων ημερών, προσθέτοντας:

«Πλέον όλη μου η προσοχή είναι στο να επιστρέψω καλύτερος από ποτέ άλλοτε».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Δεν είναι ώρα για λόγια και αναλύσεις…»

Το μήνυμα του ΠΑΟΚ ενόψει συνέχειας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Είναι ώρα για έργα, είναι ώρα για αντίδραση.

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν από πλευράς ΠΑΟΚ ενόψει της συνέχειας των playoffs της Stoiximan Super League.

Οι «ασπρόμαυροι» μετά την γκέλα στη Λαμία καλούνται να δώσουν απαντήσεις αρχής γενομένης από το ματς της Κυριακής με την ΑΕΚ.

Το μήνυμα που στέλνει ο ΠΑΟΚ μέσω του σημερινού training report:

«Δεν είναι ώρα για λόγια κι αναλύσεις. Είναι ώρα για έργα. Ώρα για αντίδραση στον αγωνιστικό χώρο κι άπαντες στο αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου το γνωρίζουν.

Η ισοπαλία στη Λαμία έχεις φέρει την ομάδα σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, αλλά όλοι είναι αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι το φινάλε».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ