Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

To ρεκόρ και το παράπονο του Πασχαλάκη

Η υπόθεση Πασχαλάκη που αν δεν κλείσει άμέσα, μπορεί και να χαλάσει οριστικά

Ηλίας Καπράλος

To ρεκόρ και το παράπονο του Πασχαλάκη

Ο τελικός μπορεί να κρίθηκε μέσα σε 3 ώρες περίπου, από τις αποφάσεις και τις διακοπές του Λαόθ, αλλά όλοι ήξεραν ότι αυτό το παιχνίδι θα είναι ιδιαίτερο για κάποιους παίκτες που ίσως για τελευταία φορά φορούσαν τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Ο ένας ήταν ο Βαρέλα που ήταν γνωστό από τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, ενώ ο δεύτερος μπορεί να είναι και ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης που με τις κινήσεις του στο τέλος του πρωταθλήματος, με τις δηλώσεις, αλλά και με τη χθεσινή του συνέντευξη, άφησε να εννοηθεί ότι αποχωρεί από τον ΠΑΟΚ και ο τελικός κυπέλλου ήταν το τελευταίο παιχνίδι.

Εξ αρχής ο Πασχαλάκης στη φετινή του σεζόν που ήταν αντάξια με εκείνη του “νταμπλ”, καθώς και φέτος είχε καθοριστικό ρόλο σε όλες τις μεγάλες στιγμές του ΠΑΟΚ στη σεζόν, έκανε 55 συμμετοχές, αριθμό ρεκόρ για την ομάδα, κάτι που δύσκολα θα συμβεί τα επόμενα χρόνια, μιας και είναι δύσκολο ο ΠΑΟΚ να παίξει 59 παιχνίδια όπως φέτος σε όλες τις διοργανώσεις. Από τα 59 παιχνίδια έλειψε μόνο στους αγώνες με την ΑΕΛ στο κύπελλο Ελλάδας τον Δεκέμβριο, στην πρώτη αγωνιστική με τον ΠΑΣ Γιάννενα στην Τούμπα που ο Δικέφαλος έχασε με 0-1 στο τέλος της αναμέτρησης, αλλά και στον αγώνα πάλι με τον ΠΑΣ Γιάννενα στην Τούμπα στην πρώτη αγωνιστική των play-off.

Χθες όμως στις δηλώσεις, πέραν από τις στιγμές που ανέφερε ότι πέρασε στον ΠΑΟΚ όλα αυτά τα χρόνια, πέραν από τις σχέσεις που δημιούργησε στην ομάδα με παίκτες και προπονητές, πέραν από το δέσιμο που απέκτησε με την πόλη και το σύλλογο και πέραν ότι όπως είπε, “ήρθε σαν παιδί με ξανθά μαλλιά και φεύγει σαν άντρας”, εξέφρασε και το δικό του παράπονο.

Ο Πασχαλάκης τόνισε πολλάκις στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων ότι παρότι από την 1η Ιανουαρίου μπορούσε να υπογράψει με όποια ομάδα ήθελε, αυτός δεν το έκανε, καθώς και σεβόταν τον ΠΑΟΚ, αλλά και κάτι περίμενε από τον Δικέφαλο όλο αυτό το διάστημα. Με τις δηλώσεις του τόνισε ότι από τον ΠΑΟΚ δεν έχει κάποια επίσημη πρόταση στα χέρια, αλλά και δεν έγιναν κάποιες συζητήσεις με τον ίδιο για το μέλλον της συνεργασίας του και αυτό στα δικά του τα μάτια δείχνει ότι με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο, αποχωρεί από την ομάδα κλείνοντας τον κύκλο (πετυχημένα) του. Με τις δηλώσεις τόνισε ότι “ποτέ μην λες ποτέ”, αλλά πάντα ανέφερε ότι το πρόβλημα δεν ήταν το οικονομικό, αλλά το γεγονός ότι δεν έχει γίνει ακόμα κάποια ουσιαστική συζήτηση, ενώ στο μυαλό του είναι πάντα το εξωτερικό, καθώς θέλει να δοκιμάσει τις δυνατότητες του και σε μία άλλη χώρα.

Από την μεριά του ΠΑΟΚ, το ρεπορτάζ αναφέρει ότι είχε γίνει κουβέντα με τον ίδιο τον παίκτη νωρίς σχετικά μέσα στη σεζόν και η ομάδα έδινε λιγότερα χρήματα από αυτά που αξιολογούσε ο παίκτης για τον ίδιο και έτσι δεν μπήκαν ποτέ σε επίσημες διαπραγματεύσεις, κάτι που ο ΠΑΟΚ άφησε για το τέλος της σεζόν, όπως φαίνεται ότι θέλει να κάνει με τους Κρέσπο, Μπίσεσβαρ, αλλά και Βιεϊρίνια.

ΣΧΟΛΙΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Αλλαγή σελίδας στη Λίβερπουλ: Σλοτ, ο διάδοχος του Κλοπ

Αφήνει τη Φέγενορντ και αναλαμβάνει τους reds

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Λίβερπουλ και Φέγενορντ τα βρήκαν σε όλα και ο Άρνε Σλοτ θα είναι ο διάδοχος του Κλοπ στον πάγκο των Reds.

Oι Ολλανδοί θα εισπράξουν 15 εκατ. ευρώ και ο 45χρονος τεχνικός θα αναλάβει τα ηνία στην αλλαγή σελίδας της Λίβερπουλ μετά την αποχώρηση του Κλοπ.

Την περσινή σεζόν κατέκτησε το πρωτάθλημα, φέτος σήκωσε το κύπελλο και είναι στη 2η θέση στο πρωτάθλημα, στο -9 από την Αϊντχόφεν. Συνολικά με τη Φέγενορντ έχει απολογισμό 93 νίκες, 27 ισοπαλίες και 24 ήττες, ενώ την τρέχουσα σεζόν το ρεκόρ του είναι 28-7-8.

«Είναι ξεκάθαρο για μένα ότι θέλω να δουλέψω εκεί, να γίνω ο προπονητής της Λίβερπουλ. Οι ομάδες διαπραγματεύονται, οπότε ακόμα είμαι εδώ. Πρέπει να περιμένουμε μέχρι να επιτευχθεί μια συμφωνία, αλλά έχω αισιοδοξία ότι θα γίνει», ανέφερε ο Σλοτ σε δηλώσεις του, όσο οι διαπραγματεύσεις των δύο ομάδων ήταν σε εξέλιξη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αναζητώντας αντίδραση (vid)

Στην τελική ευθεία η προετοιμασία του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η απώλεια κόντρα στη Λαμία είναι κάτι που πληγώνει τον ΠΑΟΚ, αλλά πρέπει πλέον να τον πεισμώσει ενόψει της τελικής ευθείας της σεζόν.

Οι «ασπρόμαυροι» δίνουν ένα κομβικό εντός έδρας παιχνίδι την Κυριακή απέναντι στην ΑΕΚ και άπαντες στην ομάδα πιστεύουν ότι είναι η ευκαιρία για να γυρίσει ο διακόπτης και ο Δικέφαλος του Βορρά θα παραμείνει με αξιώσεις στην κούρσα του τίτλου.

Αυτό βέβαια οι παίκτες του Ράζβαν Λουτσέσκου καλούνται να το αποδείξουν στο χορτάρι.

Γι' αυτό το λόγο άλλωστε και το σύνθημα που περνάει από πλευράς «ασπρόμαυρων» είναι «τέλος τα λόγια, ώρα για πράξεις».

Η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για το ματς με την ΑΕΚ θα ολοκληρωθεί το Σάββατο το απόγευμα στη Νέα Μεσημβρία.

Η προπόνηση της Παρασκευής ήταν αφιερωμένη στο τακτικό κομμάτι.

https://www.youtube.com/watch?v=aBgcgqLPyuQ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το απίστευτο στατιστικό του Σβαμπ

Ο Αυστριακός έκανε ρεκόρ τερμάτων με τον ΠΑΟΚ με μία εντυπωσιακή ιδιαιτερότητα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Τα 10 γκολ σε 50 εμφανίσεις με τη φανέλα του ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν έφτασε ο Στέφαν Σβαμπ με το τέρμα που πέτυχε στο «Αθ. Διάκος» απέναντι στη Λαμία πριν από λίγες ημέρες.

Ο Αυστριακός έχει ήδη πετύχει ρεκόρ τερμάτων στην έως τώρα παρουσία του στη Θεσσαλονίκη, ενώ παράλληλα έγινε ο πέμπτος «διψήφιος» σκόρερ των «ασπρόμαυρων» για την τρέχουσα σεζόν.

Ωστόσο, αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση στην περίπτωση του Σβαμπ είναι το γεγονός ότι τα μισά από τα γκολ που έχει πετύχει φέτος είναι στα τελευταία λεπτά των αγώνων!

Ο Αυστριακός έχει «χτυπήσει» απέναντι στην Αμπερντίν στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων, απέναντι στον Ατρόμητο στο 89', κόντρα στον Παναθηναϊκό ξανά στο 89', ενώ με αντίπαλο τη Λαμία στην Τούμπα το δεύτερο γκολ που πέτυχε απέναντι στους Φθιώτες ήταν στο 88' και στο πρόσφατο εκτός έδρας ματς σκόραρε στο 10ο λεπτό των καθυστερήσεων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ