ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Μέγας είσαι ΠΑΟΚ! (vid)
Aκριβώς 37 χρόνια από την ημέρα που ο ΠΑΟΚ διέλυσε τον Παναθηναϊκό με 4-0 στην πυρακτωμένη Τούμπα και προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου! Ένα βίντεο που δεν πρέπει να χάσετε!
5 Ιουνίου 1985. Σαν σήμερα, πριν από 37 χρόνια. Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον παντοδύναμο τότε Παναθηναϊκό στην κατάμεστη Τούμπα στο πλαίσιο της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας, με τους “πράσινους” να έχουν το προβάδισμα εξαιτίας της νίκης τους με 2-0 στον πρώτο αγώνα.
Ωστόσο, με τον Βάλτερ Σκότσικ στον πάγκο και 45.000 “τρελαμένους” οπαδούς του στις κερκίδες, ο Δικέφαλος… τσαλαπατάει την ομάδα του Γιάτσεκ Γκμοχ με 4-0 και παίρνει πανάξια το εισιτήριο για τον τελικό!
Η πρώτη… σεισμική δόνηση και αφού ο ΠΑΟΚ έχει ήδη χάσει σωρεία ευκαιριών, λαμβάνει χώρα στο 39ο λεπτό, με τον Θωμά Σίγγα να πετυχαίνει με κεφαλιά το 1-0. Η δεύτερη, τέσσερα λεπτά αργότερα με εκπληκτικό “ψαλιδάκι” του Γιώργου Κωστίκου, στον οποίο χρειάστηκε να γίνουν μαλάξεις και τεχνικές αναπνοές (!) μετά την άσχημη πτώση του στον αγωνιστικό χώρο, πριν αποχωρήσει τελικά με ασθενοφόρο από το γήπεδο και τη θέση του πάρει με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Κυριάκος Αλεξανδρίδης!
Με τον ΠΑΟΚ να έχει ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα και την Τούμπα να… βράζει, οι “ασπρόμαυροι” δεν άφησαν το πόδι από το γκάζι και στο 63΄ ο Αλεξανδρίδης πέτυχε με κεφαλιά το 3-0, για να ακολουθήσουν πολλές χαμένες ευκαιρίες αλλά και το γκολ του Καρασαββίδη στο 80ο λεπτό, από ασίστ του Ράντε Πάπριτσα!
Το τι ακολούθησε μέσα και έξω από την Τούμπα, αλλά και σε πολλά κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης, δύσκολα μπορεί να περιγραφεί, με το σκηνικό που δημιουργήθηκε με χιλιάδες αναμμένους αναπτήρες αμέσως μετά τη λήξη, να είναι ένα από τα πολλά που έμειναν ανεξίτηλα στη μνήμη σε όσους τυχερούς βρέθηκαν εκείνη την ημέρα στην Τούμπα!
Οι συνθέσεις:
ΠΑΟΚ: Στεργιούδας, Τσουρέλας, Αλαβάντας, Γιούρισιτς, Σίγγας, Δαμανάκης, Καρασαββίδης (86′ Μαυρομάτης), Βασιλάκος,, Πάπριτσα, Κωστίκος (46′ Αλεξανδρίδης), Δημόπουλος.
Παναθηναϊκός: Λαφτσής, Ταράσης, Καρούλιας, Κυράστας , Ζάετς, Μαυρίδης, Αντωνίου, Χαραλαμπίδης, Σαραβάκος, Ρότσα (41′ Δοντάς), Γεροθόδωρος.
Ο Σιμόν Μπάνζα πέτυχε το τρίτο του γκολ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι κυπέλλου με την ΑΕΚ το βράδυ της Τετάρτης.
Ο επιθετικός των ασπρόμαυρων με ανάρτησή του στα social media ευχαρίστησε τον κόσμο για την υποστήριξη προς το πρόσωπό του και έδωσε... το σύνθημα γράφοντας «Πάμε ΠΑΟΚΑΡΑ».
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Σε μαγνητική τομογραφία υποβλήθηκε ο Γιάννης Μιχαηλίδης για να εκτιμηθεί το πρόβλημα του τραυματισμού που αποκόμισε.
Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι έχει υποστεί θλάση πρώτου προς δευτέρου βαθμού και η κατάστασή του θα επανεκτιμάται συνεχώς.
Έτσι, ο Έλληνας αμυντικός συνεχίζει το πρόγραμμα θεραπείας του, σε μια εξέλιξη που έρχεται λίγο μετά την επισημοποίηση της παραμονής του στον ΠΑΟΚ έως το 2030.
Η σχετική ενημέρωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αναφέρει:
Το εμπόδιο της ΑΕΚ ξεπεράστηκε και πλέον η προσοχή όλων στρέφεται στο πρωτάθλημα και το εντός έδρας παιχνίδι κόντρα στον Αστέρα Aktor (01.11, 19:00).
Οι παίκτες που βρέθηκαν στην αρχική 11άδα της αναμέτρησης κόντρα στην ΑΕΚ ακολούθησαν πρόγραμμα αποθεραπείας κι αποκατάστασης. Οι υπόλοιποι προπονήθηκαν σε υψηλή ένταση, αρχικά με προθέρμανση κι έπειτα ακολούθησε rondo, passing game, παιχνίδι κατοχής και παιχνίδι μικρού χώρου.
O Λουσέ έκανε ατομικό πρόγραμμα στο γήπεδο, ενώ οι Πέλκας και Μιχαηλίδης συνέχισαν το πρόγραμμα θεραπείας τους. Ο τελευταίος υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία, η οποία έδειξε ότι έχει υποστεί θλάση πρώτου προς δευτέρου βαθμού και η κατάστασή του θα επανεκτιμάται συνεχώς.
Την Παρασκευή (30.10) ο Δικέφαλος θα προπονηθεί στις 10:30 στη Νέα Μεσημβρία.
Πρώτος και με διαφορά συνεχίζει να είναι ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς στη λίστα των παικτών του ΠΑΟΚ με τις περισσότερες ασίστ έως τώρα στη σεζόν.
Ο Σέρβος διεθνής ήταν αυτός που δημιούργησε το γκολ του Σορετίρε για το 2-1 των ασπρόμαυρων απέναντι στην ΑΕΚ.
Αυτή ήταν η ασίστ νούμερο 6 στη φετινή σεζόν για τον Ζίβκοβιτς, με τις υπόλοιπες πέντε να έχουν καταγραφεί οι τέσσερις στο πρωτάθλημα και η μία στην Ευρώπη.
Για μια ακόμη σεζόν ο αρχηγός του ΠΑΟΚ ξεχωρίζει για τη δημιουργικότητα του, κάτι που έκανε και την περασμένη αγωνιστική χρονιά όταν ολοκλήρωσε με 20 ασίστ.
Η συνεισφορά του στο συγκεκριμένο τομέα είναι τεράστια όλα αυτά τα χρόνια παρουσίας του στους ασπρόμαυρους με τον Ζίβκοβιτς να έχει μοιράσει συνολικά 74 ασίστ.




