Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κυριάκος: “Μπορεί να είναι έτοιμο το γήπεδο μέχρι το 2026”

Όσα είπε ο Κυριάκος Κυριάκος για τη νέα Τούμπα και τα επόμενα βήματα του ΠΑΟΚ

PAOK24

Κυριάκος: “Μπορεί να είναι έτοιμο το γήπεδο μέχρι το 2026”

Ο Κυριάκος Κυριάκος μίλησε σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης για το θέμα της νέας Τούμπας, αλλά και το Καυταντζόγλειο.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τις τελευταίες εξελίξεις: “Η ημέρα υπογραφής του Προεδρικού διατάγματος βεβαίως και μπορεί να χαρακτηριστεί ιστορική, είναι το πρώτο μεγάλο βήμα που χρειάζεται για το νέο γήπεδο. Περιγράφει επί της ουσίας τι μπορεί να γίνει και αφαιρεί πολλές μεγάλες αμφιβολίες που άλλες ομάδες βρήκαν μπροστά τους, για το πως μπορείς να χτίσεις ένα νέο γήπεδο στη θέση του υπάρχοντος. Είναι ένα πολύ δύσκολο project, να γκρεμίσει και να ξαναχτίσει την Τούμπα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Είναι το ρυθμιστικό πλαίσιο του νέου γηπέδου, ξεκαθαρίζει, ποιος έχει να κάνει τι, για τα έργα ανάπλασης της περιοχής, για τα οποία υπεύθυνοι είναι ο Δήμος και η Περιφέρεια, και με δεδομένο ότι οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους, είναι μια καλή αρχή για τη δημιουργία του νέου γηπέδου.

Επί της ουσίας νομοθετήθηκε η δική μας πρόταση, η δική μας μελέτη, χωρίς ουσιαστικά καμία ένσταση, γιατί ήταν ένα πλάνο που αφορούσε ένα υπερσύγχρονο σπίτι που όμως προφανώς δεν μπορεί να είναι αποκομμένο απ’ την κοινωνία και την περιοχή, που είναι δύσκολη, με λίγο πράσινο, με λίγους χώρους άθλησης, με δύσκολο οδικό δίκτυο. Παρουσιάσαμε έτσι μια μελέτη πάνω στην οποία θα συμπράξουν όλες οι δυνάμεις του τόπου για ένα γήπεδο που θα καλύπτει όλες τις ανάγκες και τις δικές μας και της περιοχής.

Είναι μια πορεία που κρατάει έξι χρόνια ήδη, που πλέον μπορεί να πει κάποιος πως η κατασκευή είναι το ευκολότερο κομμάτι, αφού ξεπεράστηκαν όλα τα ζητήματα που αφορούν σε ένα τόσο μεγάλο έργο. Για όλα τα προβλήματα υπήρχε δουλεμένη πρόταση από εμάς, και νομικά και πρακτικά που θα κάλυπταν τις αρχές. Μιλάμε για μια μελέτη πλήρη, που δεν «σκάλωσε» πουθενά, έχει περάσει από όλες τις αρχές και τους θεσμούς. Ίσως κάποιοι να μη βλέπουν με καλό μάτι την ιδιωτική επένδυση, αλλά δεν σταμάτησε πουθενά. Περιμένουμε 30 χρόνια να πάρουμε ένα μετρό, η πόλη από τότε έχει αλλάξει, θα παραδοθεί ένα έργο που ενδεχομένως να καλύπτει παλιές ανάγκες, εμείς παρουσιάζουμε ένα έργο που θα είναι για όλη την περιοχή και είναι δεδομένο πως θα είναι ένα έργο που θα το χαρούν όλοι.

Η λαχτάρα του κόσμου να μάθει λεπτομέρειες είναι δικαιολογημένη, χθες μόλις ορίστηκε το κανονιστικό πλαίσιο για το που θα χτιστεί το γήπεδο και πως. Αυτό έγινε, και τώρα θα αναλάβει μια εταιρία ή μια σύμπραξη εταιριών, για την κατασκευή, εμείς πάντως δε χάσαμε χρόνο, εμείς πήραμε την απόφαση να μη χάσουμε χρόνο μέχρι την υπογραφή του ΠΔ και τότε εμείς είχαμε ήδη κάνει διαγωνισμό διεθνή για την εταιρία που θα το αναλάβει. Η απόφαση θα είναι συλλογική, θα ενημερωθούν όλοι, θα είναι μια ανοικτή, διάφανη και συμμετοχική διαδικασία. Θα υπογράψουμε σχετικά συμφωνητικά κάτι που θα γίνει άμεσα, με την εταιρία, μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, θα μπορούμε να έχουμε παρουσιάσει ήδη τα πρώτα σχέδια για τον κόσμο”.

Για το νέο γήπεδο και την εταιρία που θα το αναλάβει: “Η εταιρία POPULUS είναι μια απ’ τις μεγαλύτερες εταιρίες στον κόσμο, σχετικά με τα γήπεδα, αλλά δεν μπορώ να επιβεβαιώσω κάτι σχετικό με συμφωνίες. Κακώς πριν την επιβεβαίωση συμφωνιών να πανηγυρίζουμε για κάτι που θα γίνει, αφού έχουμε πολλές περιπτώσεις τεράστιων ανατροπών και υπήρχαν καθυστερήσεις δεκαετιών, δε θα θέλαμε ο ΠΑΟΚ να κάνει τα ίδια λάθη. Θα κρατάμε, λοιπόν, την επικοινωνία σε πολύ θεσμικό επίπεδο, δεν είναι η ώρα για φωτογραφίες για το ποιος έκανε την περισσότερη δουλειά. Το γήπεδο αυτό θα το φιλοξενήσει μια πόλη που δεν έχει πολλές υποδομές, κανείς δεν μπορεί να πανηγυρίζει για κάτι που είναι ακόμη στην αρχή. Τα επόμενα βήματα είναι η υπογραφή συμφωνίας με την εταιρία που θα αναλάβει, μετά θα συντεθούν οι ομάδες εργασίας σχετικά, μετά πρέπει να υπογραφεί ένα μνημόνιο για το τι θα γίνει αν βρεθούν αρχαία ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα, όπως με μετρό, οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι για όλα τα σενάρια. Να βγουν οι άδειες και ό,τι ορίζει ο νόμος”.

Για το πότε θα είναι έτοιμο το νέο γήπεδο: “Αν τα πράγματα τρέξουν, όπως είμαστε έτοιμοι να τα τρέξουμε, το γήπεδο μπορεί να είναι έτοιμο, με ορίζοντα το 2026, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα μας και τρέξουν τα πράγματα όπως τα έχουμε σχεδιάσει. Θέλω να πω εδώ πως ο ΑΣ ΠΑΟΚ είναι μόνιμα παρών και σύμφωνος για όλα όσα κάνουμε και θέλουμε να κάνουμε, υπάρχει εκπρόσωπος του ο κ.Παπαδόπουλος, δεν κάνουμε καμία κίνηση χωρίς τον Ερασιτέχνη.

Για το Καυταντζόγλειο έχουμε κάνει τις προτάσεις μας, αλλά δεν έχουμε καν φτάσει στο σημείο να αντιληφθούμε ποιο είναι το πρόβλημα και γιατί δεν προχωράει η πρότασή μας, οπότε δεν έχουμε να κάνουμε κάτι άλλο. Πρέπει να κοιτάξουμε τις εναλλακτικές μας, αν η πόλη θέλει τον ΠΑΟΚ για μια διετία/τριετία να χτίζει γήπεδο, πρέπει να μας το δείξει κιόλας. Άρα αν δε γίνει κάτι τέτοιο, αν δεν τον θέλει, πρέπει να δούμε τις εναλλακτικές μας εκτός πόλης. Αλλά θεωρώ ότι είναι απαράδεκτο να κυνηγάμε εμείς με μια πρόταση πλήρη, από όλα τα επίπεδα, να παραδίδουμε στην πόλη ένα πλήρως υπερσύγχρονο και ανακαινισμένο γήπεδο, με δικά μας κεφάλαια, και να κοιτάμε λεπτομέρειες για το που αλλού, μέχρι τότε, μπορεί να παίξει ο ΠΑΟΚ, αν οι μύγες που πετάνε είναι μπλε ή κίτρινες. Δε βρίσκω άλλον λόγο απ’ το πολιτικό «τζαρτζάρισμα» του Ιβάν Σαββίδη και του ΠΑΟΚ, να μην έχει προχωρήσει αυτή η πρόταση, ή δεν έχει γίνει μια αντιπρόταση για να δούμε που κολλάει η δική μας. Ίσχυε μέχρι κάποιο διάστημα, τώρα δεν ισχύει. Θεωρώ ότι η διοίκηση του Καυτανζογλείου ακολουθεί τις οδηγίες των πολιτικών της προϊσταμένων, δεν είναι δικό της θέμα, δεν υπάρχει, θεωρώ, μια μεγάλη επιθυμία να βοηθηθεί ο ΠΑΟΚ, και η αθλητική ανάπτυξη ολόκληρης της Θεσσαλονίκης, δεν φτάνουν μόνο οι φωτογραφίες. Βαριά αυτή η σεζόν μπορεί να βγει, αλλά δεν μπορεί η επόμενη χρονιά να μην έχει κάτι δεδομένο για το που θα παίξει ο ΠΑΟΚ”.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Φιλική δοκιμασία για τους «μικρούς» του ΠΑΟΚ

Φορούν το εθνόσημο για το παιχνίδι με την Ουγγαρία

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η Εθνική Ελλάδος U21 αντιμετωπίζει σήμερα (24/3) την Ουγγαρία, σε φιλικό παιχνίδι στο «Γεώργιος Καμάρας».

Οι δυο παίκτες του ΠΑΟΚ, Παναγιώτης Παναγιώτου και Κωνσταντίνος Μπαλωμένος βρίσκονται με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, σε αυτές τις κλήσεις.

Πλην του σημερινού, υπάρχει το παιχνίδι με την Λευκορωσία (28/3), για τα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2025.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Χάτζι: «Θέλαμε ένα δυνατό φιλικό, γι’ αυτό επιλέξαμε τον ΠΑΟΚ»

Οι δηλώσεις του προπονητή της Φαρούλ, πριν το φιλικό της Τούμπας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Λίγο πριν μπει στο αεροπλάνο για Θεσσαλονίκη, η Φαρούλ Κοστάντζα, ο προπονητής της ομάδας, Γκέοργκι Χάτζι, παραχώρησε δηλώσεις και μίλησε -μεταξύ άλλων- για τον ΠΑΟΚ, αλλά και τις απουσίες της ομάδας του στο εν λόγω φιλικό, στην Τούμπα.

Αναλυτικά σχολίασε:

«Θέλαμε να κάνουμε ένα πολύ καλό ματς εκτός έδρας, είναι καλό να αποκτήσουμε εμπειρίες γιατί είμαστε μια ομάδα με αρκετούς νέους παίκτες. Φυσικά ο ΠΑΟΚ είναι μια δυνατή ομάδα από ένα άλλο πιο δυνατό πρωτάθλημα.

Ανεξάρτητα από τη βαθμολογία τη δική μας αλλά και του ΠΑΟΚ, θέλω να τσεκάρουμε τους εαυτούς μας. Θα είμαι εκεί με την οικογένειά μου, αλλά ο στόχος μου είναι να ελέγξω όλους τους παίκτες, να δω τι άλλο μπορεί να προκύψει από τους νεαρούς μας παίκτες. Να δω όσα έχουμε δοκιμάσει στις προπονήσεις, να το δουν και οι παίκτες, όχι μόνο εγώ.

Δεν έχω καμιά δεκαριά παίκτες στην διάθεση μου τώρα λόγω των εθνικών ομάδων, αλλά δεν έχει σχέση. Είναι και οι άλλοι παίκτες εδώ και νέοι, που έχουν μείνει και θα πάρουν τις ευκαιρίες τους σε αυτό το φιλικό. Δυστυχώς, ο Αρτεάν έχει πρόβλημα και δεν θα παίξει, όπως δεν θα παίξει ούτε ο Ποπέσκου»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Ο ΠΑΟΚ δίνει 2,5 εκατομμύρια για Ντάντας» (pic)

Νέα δημοσιεύματα από την Πορτογαλία για τις συζητήσεις ΠΑΟΚ – Μπενφίκα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Όπως έχετε ενημερωθεί μέσα από το PAOK24, ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στην διαδικασία διαπραγμάτευσης με την Μπενφίκα για τον Τιάγκο Ντάντας.

Ο Ζοσέ Μπότο σε συνάντηση που είχε με τον Ρουί Κόστα συζήτησαν για τον νεαρό χαφ, με τον Δικέφαλο να επιδιώκει την επέκταση του δανεισμού του, κάτι για το οποίο οι «Αετοί» της Λισαβόνας ζητούν χρήματα ώστε να δώσουν το «οκ», με δεδομένο πως θέλουν να τον παραχωρήσουν αρχικά με μεταγραφή.

Σύμμαχος του ΠΑΟΚ είναι και ο παίκτης, ο οποίος θέλει να μείνει στο σύνολο του Λουτσέσκου και την Θεσσαλονίκη, κάτι που σίγουρα μπορεί να παίξει τον ρόλο του.

Νέο δημοσίευμα στην Πορτογαλία και συγκεκριμένα η εφημερίδα «O Jogo», αναφέρει στο εξώφυλλο της πως ο ΠΑΟΚ προσφέρει 2.500.000 ευρώ για τον Ντάντας, στην Μπενφίκα, χωρίς περαιτέρω πληροφορίες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Blog

Trending