Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σάστρε: “Ο ΠΑΟΚ μου έδωσε αυτό που ζητούσα!”

Ο Ισπανός μίλησε για τη Μαγιόρκα και τη δική του “μάχη” στον ΠΑΟΚ

Αγάπη Γαβριηλίδου

Σάστρε: “Ο ΠΑΟΚ μου έδωσε αυτό που ζητούσα!”

Μετακόμισε -αρχικά- με τη μορφή δανεισμού τον περασμένο Γενάρη στον ΠΑΟΚ και τώρα, αποτελεί και τυπικά παίκτη του “Δικεφάλου”, που έδωσε τα χέρια με τη Μαγιόρκα.

Συμπληρώνοντας το πρώτο του εξάμηνο στη Θεσσαλονίκη και λίγο πριν την επιστροφή του, για την έναρξη της προετοιμασίας με φόντο τη νέα χρονιά, ο Γιοάν Σάστρε παραχώρησε μία μεγάλη συνέντευξη στην πατρίδα του. Μίλησε για τη Μαγιόρκα και για τους λόγους που τον έκαναν να αναζητήσει κάτι νέο στην καριέρα του, αλλά και τον ΠΑΟΚ.

“Αισθάνομαι πολύ καλά στη Θεσσαλονίκη. Η αλήθεια είναι πως είμαι πολύ χαρούμενος με αυτή την αλλαγή και για όσα έχω -ήδη- ζήσει στην Ελλάδα σε αυτούς τους μήνες, σε ένα μεγάλο κλαμπ και μία όμορφη πόλη. Μπόρεσα να απολαύσω πολλά πράγματα. Από την αρχή της περσινής σεζόν στη Μαγιόρκα, ήταν ξεκάθαρο, είχε αποφασιστεί ουσιαστικά, ότι ο ρόλος μου στην ομάδα δε θα ήταν ο ίδιος. Για έναν νέο παίκτη, το να μην παίζει πολύ, είναι δύσκολο. Πρέπει να βρεθεί λύση. Ήταν αυτό που χρειαζόμουν εκείνη την περίοδο. Είναι ξεκάθαρο πως η Μαγιόρκα είναι η ομάδα της ζωής μου και θα είναι πάντα στην καρδιά μου. Αλλά στην τελική, είμαι πολύ νέος, θέλω να παίζω και να εξελιχθώ σαν ποδοσφαιριστής και σαν άνθρωπος”, ανέφερε αρχικά ο Ισπανός άσος και συνέχισε:

“Τώρα, βρίσκομαι σε ένα πολύ σοβαρό κλαμπ, που πάντα και παντού παλεύει, για το πρωτάθλημα και το Κύπελλο και κάθε χρόνο, υπάρχει κι η Ευρώπη. Είναι ένα όνειρο που θέλω να κάνω πραγματικότητα και τώρα, έχω την ευκαιρία να το πραγματοποιήσω. Μετά από 12 χρόνια στο ίδιο μέρος, τώρα η κάθε εμπειρία για μένα είναι καινούργια. Πάντα ήμουν στο νησί μου. Ήταν μία μεγάλη και περίπλοκη αλλαγή, αλλά εδώ βρήκα πολύ καλούς ανθρώπους και μία σπουδαία ομάδα. Το πιο δύσκολο είναι σίγουρα το κομμάτι της γλώσσας. Είναι θετικό -βέβαια- πως όλοι μιλούν αγγλικά. Από εκεί και πέρα, δεν υπάρχουν άλλα προβλήματα. Όλοι με υποδέχθηκαν πολύ καλά, με ενθουσιασμό και χαρά και προσπάθησα να δείξω ότι είμαι έτοιμος γι’ αυτή την πρόκληση”.

Όσο για τη στιγμή που κατάλαβε ο ίδιος ότι έφτασε το… τέλος στη Μαγιόρκα; Ο Σάστρε σημείωσε πως:

“Στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς ποτέ να ξέρεις πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. Πάντα αισθανόμουν πολύ καλά στη Μαγιόρκα, ο κόσμος με υποστήριζε και με βοηθούσε πάντα, αλλά έφτασε μία στιγμή που δεν έπαιζα πολύ. Ήταν δύσκολο να το καταλάβω, γιατί προερχόμουν από μία πολύ καλή σεζόν. Όντας ένας νεαρός παίκτης, χρειαζόμουν εμπειρίες και το συζήτησα αυτό και με την οικογένειά μου, στη διάρκεια της διακοπής. Αποφάσισα πως αυτό που ήθελα, ήταν να παίζω περισσότερο, να το απολαμβάνω και να εξελιχθώ. Αισθανόμουν καλά στη Μαγιόρκα, αλλά για να “μεγαλώσω” και να εξελιχθώ, χρειαζόμουν την αλλαγή. Τότε, ήρθε η πρόταση του ΠΑΟΚ και δε θα μπορούσα να την απορρίψω. Τώρα, κοιτάζω την κάθε μέρα ξεχωριστά. Προσπαθώ να κάνω μικρά βήματα, που στο τέλος θα με οδηγήσουν στην επίτευξη των στόχων μου. Η κάθε σεζόν είναι μεγάλη σε διάρκεια, οπότε είναι προτιμότερο να κοιτάς την κάθε μέρα ξεχωριστά”.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παναθηναϊκός: Ο λόγος που δεν ανακοίνωσε αποστολή ενόψει ΑΕΚ

Το μεγάλο ερωτηματικό για την αναμέτρηση στην ΟΠΑΠ Αρένα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για πρώτη φορά επί των ημερών του Φατίχ Τερίμ στον «πράσινο» πάγκο, ο Παναθηναϊκός δεν ανακοίνωσε απ’ την παραμονή την αποστολή του αυριανού (24/4) μεγάλου αγώνα με την ΑΕΚ, για την 7η αγωνιστική των play off και θα το κάνει λίγες ώρες πριν το ματς, στο ξενοδοχείο που θα μείνει η ομάδα από το μεσημέρι της Τετάρτης.

Ο Τούρκος τεχνικός θέλει να περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή τον Μπερνάρ Ντουάρτε (μετά το τελικό τσεκάρισμα που θα γίνει το αύριο το μεσημέρι) και το κατά πόσο θα είναι διαθέσιμος για το ματς με τους «κιτρινόμαυρους» στην OPAP Arena, μετά τις ενοχλήσεις στους οπίσθιους μηριαίους μύες που ένιωσε στα πρώτα λεπτά του αγώνα με τη Λαμία.

Από εκεί και πέρα, το σημερινό πρόγραμμα ξεκίνησε με προθέρμανση, συνεχίστηκε σε ασκήσεις κατοχής κι άσκηση κυκλοφορίας μπάλας, ενώ ολοκληρώθηκε με εξάσκηση στα τελειώματα. Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε ο Σένκεφελντ, ενώ το δικό τους πρόγραμμα έκαναν οι Μάγκνουσον και Πάλμερ-Μπράουν.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το τελευταίο πέρασμα από τη Λαμία

Ο Δικέφαλος επιστρέφει σε ένα γήπεδο που βρίσκει τον τρόπο να νικήσει.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ είχε επικρατήσει με 2-0 στη μοναδική φετινή επίσκεψή του στο ΔΑΚ Λαμίας, σε μια αναμέτρηση στην οποία είχε μετρήσει αρκετές ευκαιρίες με τελικές εντός περιοχής και τελικά άνοιξε το δρόμο για το «τρίποντο» με ένα σουτ του Τάισον στο 71'.

Ο Δικέφαλος είχε βρει το δεύτερο γκολ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Μπάμπα να βρίσκεται δίχτυα μετά την επιστροφή του από τον τραυματισμό του στον ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, έναν τραυματισμό που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να οδηγηθεί εκείνη η αναμέτρηση στα πέναλτι.

Λαμία (Λ. Βόκολος) (3-5-2): Koσέλεφ, Αμαράλ (81’ Κοντονίκος), Τζανετόπουλος (81’ Βασιλαντωνόπουλος), Κορνέζος, Παπαδόπουλος, Νούνιες, Στάνκο, Μαρτίνες (29’ Τζανδάρης), Τσιλούλης, Μάλτσι (60’ Τσούκαλος), Σλίβκα.

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου) (4-2-3-1): Koτάρσκι, Γιόνι (75’ Βιεϊρίνια), Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Οζντόεφ (85’ Τσιγγάρας), Μεϊτέ, Ζίβκοβιτς (74’ Ντεσπόντοφ), Τάισον, Κωνσταντέλιας (84’ Μουργκ), Σαμάτα (36’ Τόμας).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Πενηνταρίζει» ο Σβαμπ!

Οι δύο που τα έχουν ήδη καταφέρει και το ρεκόρ που κυνηγάει ο Αυστριακός!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Εφόσον αγωνιστεί αύριο στο ΔΑΚ "Αθανάσιος Διάκος" κόντρα στη Λαμία, κάτι που είναι και το πιθανότερο, ο Στέφαν Σβαμπ θα "γράψει" την 50η συμμετοχή του τη φετινή σεζόν, επίτευγμα που έχουν ήδη πετύχει οι Μπράντον Τόμας και Γιάννης Κωνσταντέλιας.

Την ίδια στιγμή, ο Αυστριακός μέσος θα φτάσει ακόμα πιο κοντά στο να καταγράψει ρεκόρ σε ότι αφορά τις συμμετοχές του με τα "ασπρόμαυρα" μέσα σε μία σεζόν, κυνηγώντας την επίδοση που "έγραψε" την περίοδο 2021-22.

Πιο συγκεκριμένα, την σεζόν 2020-21, ο 33χρονος μέσος κατέγραψε 48 συμμετοχές, 9 γκολ και 10 ασίστ, την επόμενη "έγραψε" 52 συμμετοχές, 5 γκολ και 5 ασίστ και πέρσι σταμάτησε στις 40 συμμετοχές με 4 γκολ και 1 ασίστ, ενώ φέτος, με πέντε παιχνίδια να απομένουν, έχει 49 συμμετοχές, 9 γκολ και 5 ασίστ, έχοντας την ευκαιρία να "σπάσει" τόσο το προσωπικό του ρεκόρ σε συμμετοχές όσο και σε γκολ!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ