Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Χοσέ Κρέσπο: Ο «The Guarantee» μέσα από «ασπρόμαυρες» στιγμές!

Όλα όσα πέτυχε με τον Δικέφαλο στο στήθος

Βασίλης Μανδράου

Χοσέ  Κρέσπο: Ο «The Guarantee» μέσα από «ασπρόμαυρες» στιγμές!

Ο Χοσέ Άνχελ Κρέσπο έχει περάσει το μεγαλύτερο κομμάτι της ποδοσφαιρικής του ζωής στην Θεσσαλονίκη. Ήταν ένας από αυτούς που έβαλαν φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους στην κατάκτηση ενός πρωταθλήματος και τεσσάρων κυπέλλων.

Το PAOK24 με αφορμή το κλείσιμο ενός κύκλου έξι χρόνων του Κρέσπο στον ΠΑΟΚ, ξετυλίγει το κουβάρι των αναμνήσεων σε άκρως ασπρόμαυρο φόντο.

Ο υποβιβασμός της Ράγιο Βαγιεκάνο και η μεταγραφή στον ΠΑΟΚ

Πίσω στο καλοκαίρι του 2016. Ο ΠΑΟΚ ερχόταν από μια χρονιά όπου τερμάτισε στην 2η θέση, έχοντας στην άκρη του πάγκου τον Βλάνταν Ίβιτς. Η βασική αναζήτηση στις μεταγραφές εντοπιζόταν σε παίκτες που θα προσδώσουν ισορροπία στα μετόπισθεν. Έτσι λοιπόν ο Λούμπος Μίχελς φέρνει στη Θεσσαλονίκη – με λίγες ημέρες διαφορά- τους Χοσέ Άνχελ Κρέσπο και Φερνάντο Βαρέλα.

Η αλήθεια είναι πως η απόκτηση του Ισπανού δεν έκανε… γκελ στις τάξεις των φίλων της ομάδας. Η παραχώρηση του, ως δανεικός, από την Άστον Βίλα στην Ράγιο Βαγιεκάνο σε συνδυασμό με τον υποβιβασμό της τελευταίας από την La Liga δημιούργησε χαμηλές προσδοκίες γύρω από το όνομά του. Ποιος να περίμενε άλλωστε εκείνον τον Ιούλιο του 2016, που ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε τους δύο αυτούς παίκτες, ότι έξι χρόνια μετά η ιστορία θα έγραφε ξεκάθαρα ότι ο Βαρέλα από το Πράσινο Ακρωτήρι και ο Κρέσπο από την Ισπανία είναι ίσως το καλύτερο δίδυμο της ιστορίας του Δικεφάλου.

Ο Κρέσπο ήταν από την πρώτη του κιόλας σεζόν ένας από τους πιο σταθερούς παίκτες της ομάδας. Εργατικός, σοβαρός και εγγύηση για την αμυντική γραμμή στο μεγαλύτερο κομμάτι της σεζόν. Κατέγραψε 49 συμμετοχές προερχόμενος μάλιστα από μία σεζόν που είχε μόλις 12.

Από το γκολ στην Ξάνθη έως την κατάκτηση του κυπέλλου

Την σεζόν 2017-18 αποτέλεσε ξανά σταθερό πυλώνα της άμυνας του ΠΑΟΚ και πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις. Στις 2 Δεκεμβρίου κόντρα στην Ξάνθη, πέτυχε το πρώτο του γκολ με την φανέλα του ΠΑΟΚ σε ένα παιχνίδι – κλειδί τόσο για την παραμονή του Ραζβάν Λουτσέσκου στο τιμόνι της ομάδας, όσο και για το σερί νικών που ακολούθησε. Ο δεύτερος τίτλος δεν άργησε να έρθει και στο φινάλε της σεζόν με μία ολοκληρωτική εμφάνιση ο Δικέφαλος κατέκτησε το δεύτερο σερί κύπελλο απέναντι στην ΑΕΚ, με τον Ισπανό να αγωνίζεται βασικός πραγματοποιώντας μία ακόμη εξαιρετική εμφάνιση σε τελικό.

Όταν «σύστησε» την Αντριάνα στην Τούμπα!

Η είσοδος στον αγωνιστικό χώρο με το μόλις 1,5 μηνών μωράκι του ανα χείρας ήταν δίχως αμφιβολία η πιο iconic στιγμή του στην εξαετή του διαδρομή στον ΠΑΟΚ. Στις 9 Αυγούστου 2018, ήρθε στη ζωή η Αντριάνα, η δεύτερη κόρη του. Στις 23 Σεπτεμβρίου, 46 μέρες αργότερα, ο Κρέσπο συγκέντρωσε όλα τα βλέμματα πάνω του, καθώς κρατούσε στην αγκαλιά του την νεογέννητη κόρη του χαρίζοντας της μία πολύ έντονη στιγμή προτού την παραδώσει στα χέρια της συζύγου του. Απ’ όλα τα γκολ, τα κοψίματα, τους τίτλους και τις ευρωπαϊκές προκρίσεις, αυτή ήταν σίγουρα η πιο ξεχωριστή του στιγμή με την ασπρόμαυρη φανέλα.

«The Invincibles»

Για το 2018-2019, μαζί με τον Φερνάντο Βαρέλα, αποτέλεσαν, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, το αμυντικό δίδυμο του δικεφάλου και στο φινάλε της σεζόν πανηγύρισε το νταμπλ αφού πέρα από το πρωτάθλημα, κατέκτησε και το κύπελλο. Ο ΠΑΟΚ μετά από 34 χρόνια επέστρεψε στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο, καθώς πήρε το πρωτάθλημα αήττητος με το καλύτερο ρεκόρ στην ιστορία της Α’ Εθνικής (26 νίκες και 4 ισοπαλίες σε 30 ματς). Το όνομα του Χοσέ Άνχελ Κρέσπο έχει γραφτεί με χρυσά γράμματα στο βιβλίο της ιστορίας του Δικεφάλου και αυτό που είναι κοινώς αποδεκτό είναι ότι στα έξι χρόνια της παρουσίας του στην Τούμπα, ο Ισπανός έδωσε και την ψυχή του για την ομάδα. Αγάπησε και αγαπήθηκε όσο λίγοι. Μέσα σε έξι μόλις χρόνια πέτυχε τόσα πολλά που ήδη η πλειοψηφία τον κατατάσσει ως έναν από τους καλύτερους αμυντικούς στην ιστορία του κλαμπ.

Οι διοσκούροι έγραψαν ιστορία!

Ο Φερνάντο Βαρέλα κι ο Χοσέ Κρέσπο ήξεραν πως αν κατακτήσουν το Κύπελλο Ελλάδας κόντρα στον Ολυμπιακό, θα έγραφαν με χρυσά γράμματα τα ονόματά τους στο βιβλίο της ιστορίας του ΠΑΟΚ. Και το έγραψαν! Οι «παλιοσειρές» του «Δικεφάλου» έφτασαν τις τέσσερις στις τέσσερις κατακτήσεις Κυπέλλων κι αυτομάτως έγιναν οι ποδοσφαιριστές με τις περισσότερες κατακτήσεις τίτλων στην ιστορία της ομάδας. Άφησαν πίσω τους Μπίσεσβαρ, Μάτος, Σάκχοφ, Κάνιας, Μαλεζά, Πέλκα, που μετρούν τρία κύπελλα, ενώ ξεπέρασαν σε συνολικό αριθμό τροπαίων (πέντε) τον Κώστα Ιωσηφίδη (2 πρωταθλήματα, 2 κύπελλα) και μια σειρά ποδοσφαιριστών (Λέο Μάτος, Στέλιος Μαλεζάς, Εβγέν Σάκχοφ, Δημήτρης Πέλκας, Χοσέ Κάνιας, Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς, Ντιέγκο Μπίσεσβαρ και Αμρ Ουάρντα) που μετρούν τέσσερις τίτλους.

ΣΧΟΛΙΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Αλλαγή σελίδας στη Λίβερπουλ: Σλοτ, ο διάδοχος του Κλοπ

Αφήνει τη Φέγενορντ και αναλαμβάνει τους reds

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Λίβερπουλ και Φέγενορντ τα βρήκαν σε όλα και ο Άρνε Σλοτ θα είναι ο διάδοχος του Κλοπ στον πάγκο των Reds.

Oι Ολλανδοί θα εισπράξουν 15 εκατ. ευρώ και ο 45χρονος τεχνικός θα αναλάβει τα ηνία στην αλλαγή σελίδας της Λίβερπουλ μετά την αποχώρηση του Κλοπ.

Την περσινή σεζόν κατέκτησε το πρωτάθλημα, φέτος σήκωσε το κύπελλο και είναι στη 2η θέση στο πρωτάθλημα, στο -9 από την Αϊντχόφεν. Συνολικά με τη Φέγενορντ έχει απολογισμό 93 νίκες, 27 ισοπαλίες και 24 ήττες, ενώ την τρέχουσα σεζόν το ρεκόρ του είναι 28-7-8.

«Είναι ξεκάθαρο για μένα ότι θέλω να δουλέψω εκεί, να γίνω ο προπονητής της Λίβερπουλ. Οι ομάδες διαπραγματεύονται, οπότε ακόμα είμαι εδώ. Πρέπει να περιμένουμε μέχρι να επιτευχθεί μια συμφωνία, αλλά έχω αισιοδοξία ότι θα γίνει», ανέφερε ο Σλοτ σε δηλώσεις του, όσο οι διαπραγματεύσεις των δύο ομάδων ήταν σε εξέλιξη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αναζητώντας αντίδραση (vid)

Στην τελική ευθεία η προετοιμασία του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η απώλεια κόντρα στη Λαμία είναι κάτι που πληγώνει τον ΠΑΟΚ, αλλά πρέπει πλέον να τον πεισμώσει ενόψει της τελικής ευθείας της σεζόν.

Οι «ασπρόμαυροι» δίνουν ένα κομβικό εντός έδρας παιχνίδι την Κυριακή απέναντι στην ΑΕΚ και άπαντες στην ομάδα πιστεύουν ότι είναι η ευκαιρία για να γυρίσει ο διακόπτης και ο Δικέφαλος του Βορρά θα παραμείνει με αξιώσεις στην κούρσα του τίτλου.

Αυτό βέβαια οι παίκτες του Ράζβαν Λουτσέσκου καλούνται να το αποδείξουν στο χορτάρι.

Γι' αυτό το λόγο άλλωστε και το σύνθημα που περνάει από πλευράς «ασπρόμαυρων» είναι «τέλος τα λόγια, ώρα για πράξεις».

Η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για το ματς με την ΑΕΚ θα ολοκληρωθεί το Σάββατο το απόγευμα στη Νέα Μεσημβρία.

Η προπόνηση της Παρασκευής ήταν αφιερωμένη στο τακτικό κομμάτι.

https://www.youtube.com/watch?v=aBgcgqLPyuQ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το απίστευτο στατιστικό του Σβαμπ

Ο Αυστριακός έκανε ρεκόρ τερμάτων με τον ΠΑΟΚ με μία εντυπωσιακή ιδιαιτερότητα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Τα 10 γκολ σε 50 εμφανίσεις με τη φανέλα του ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν έφτασε ο Στέφαν Σβαμπ με το τέρμα που πέτυχε στο «Αθ. Διάκος» απέναντι στη Λαμία πριν από λίγες ημέρες.

Ο Αυστριακός έχει ήδη πετύχει ρεκόρ τερμάτων στην έως τώρα παρουσία του στη Θεσσαλονίκη, ενώ παράλληλα έγινε ο πέμπτος «διψήφιος» σκόρερ των «ασπρόμαυρων» για την τρέχουσα σεζόν.

Ωστόσο, αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση στην περίπτωση του Σβαμπ είναι το γεγονός ότι τα μισά από τα γκολ που έχει πετύχει φέτος είναι στα τελευταία λεπτά των αγώνων!

Ο Αυστριακός έχει «χτυπήσει» απέναντι στην Αμπερντίν στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων, απέναντι στον Ατρόμητο στο 89', κόντρα στον Παναθηναϊκό ξανά στο 89', ενώ με αντίπαλο τη Λαμία στην Τούμπα το δεύτερο γκολ που πέτυχε απέναντι στους Φθιώτες ήταν στο 88' και στο πρόσφατο εκτός έδρας ματς σκόραρε στο 10ο λεπτό των καθυστερήσεων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ