Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κάργας: Μεταγραφή εξαργύρωση της σκληρής δουλειάς

Μια αναδρομή στην μέχρι τώρα καριέρα του 27χρονου κεντρικού αμυντικού

Ανέστης Παπιόπουλος

Κάργας: Μεταγραφή εξαργύρωση της σκληρής δουλειάς

Ο Γιάννης Κάργας αναμένεται να ανακοινωθεί από τον ΠΑΟΚ, με τον Έλληνα να επιβραβεύεται για τις δύο εξαιρετικές σεζόν με τον ΠΑΣ Γιάννινα και να έχει πλέον την ευκαιρία να αγωνιστεί σε ομάδα που θέλει να πρωταγωνιστήσει σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Γεννημένος στις 9 Δεκεμβρίου του 1994 στο Κιλκίς, ο Κάργας ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα από την Καβάλα, με την οποία κατέγραψε 20 συμμετοχές την σεζόν 2012/13, στην δεύτερη κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος. Για να είμαστε ακριβείς, εκείνη την χρονιά έκανε την πρώτη του συμμετοχή στο δεύτερο μισό της σεζόν και έκτοτε εδραιώθηκε.

Δύο χρόνια αργότερα (2014/15), και μετά από ένα ανεπιτυχές πέρασμα από τον Φωστήρα, πραγματοποίησε μια από τις πιο γεμάτες, μέχρι σήμερα, χρονιές του, καθώς κατέγραψε 31 συμμετοχές με την φανέλα της Παναχαϊκής και πάλι στην δεύτερη κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος. Μαζί και με το πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους, όπου και πάλι ήταν βασικό στέλεχος της ομάδας από την Πάτρα, κατάφερε να τραβήξει το βλέμμα του Πλατανιά Χανίων, ομάδα με την οποία έπαιξε για πρώτη φορά στην μεγάλη κατηγορία της Ελλάδας.

Με 26 συμμετοχές στην παρθενική του σεζόν στην Σούπερ Λιγκ με την ομάδα της Κρήτης, μετακινήθηκε στον Πανιώνιο. Εκεί ίσως ήταν ένα πισωγύρισμα στην καριέρα του καθότι δεν κατάφερε να εδραιωθεί και μόλις ένα εξάμηνο μετά, τον Φεβρουάριο του 2018, μετακινήθηκε στην Ντινάμο Μπρεστ από την Λευκορωσία. Εκεί, βρέθηκε να έχει πρόεδρο τον Ντιέγκο Μαραντόνα, σε μια περίοδο που οι Λευκορώσοι ήθελαν να προσελκύσουν χορηγούς.

Βασικός σε αυτό το δεύτερο μισό της σεζόν με την φανέλα της Ντινάμο Μπρεστ, με την οποία πρόλαβε να παίξει 26 παιχνίδια στον έναν χρόνο παρουσίας του. Ακολούθησε η μετακίνηση του στον ΠΑΣ Γιάννινα, σε μια πρώτη θητεία που δεν «έπιασε» και μετακόμισε γρήγορα στην γειτονική Βουλγαρία και την Λέφσκι Σόφιας, την οποία αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ για τα προκριματικά του Europa Conference League.

Από την σεζόν 2019-20 και μετά, δηλαδή τα τρία τελευταία χρόνια, έχει γεμάτες σεζόν ως βασικό στέλεχος τόσο της Λέφσκι, όσο και του ΠΑΣ στην δεύτερη θητεία του στον «Άγιαξ της Ηπείρου», στην οποία ήταν και αρχηγός.

Συνολικά στην καριέρα του έχει αγωνιστεί 238 φορές με όλες τις ομάδες που φόρεσε τις φανέλες τους, έχοντας σκοράρει 12 γκολ ενώ μοίρασε και 4 ασίστ, νούμερα ικανοποιητικά αν αναλογιστεί κανείς ότι αγωνίζεται στο κέντρο της άμυνας.

Έχει εμπειρία και από προκριματικά ευρωπαϊκών διοργανώσεων, καθώς μετρά 6 συμμετοχές (3 με Λέφσκι και 3 με Μπρεστ) στα προκριματικά του Europa League.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Ψήφος εμπιστοσύνης» στον Κοτάρσκι!

Ένα ακόμα “παράσημο” για τον Κροάτη τερματοφύλακα!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Τον Ντομινίκ Κοτάρσκι ανέδειξαν οι φίλοι του ΠΑΟΚ  FansMan of the Match για την αναμέτρηση με την Κλαμπ Μπριζ στο Βέλγιο, με την "ασπρόμαυρη" ΠΑΕ να σημειώνει σχετικά:

"Ο Ντόμινικ Κοτάρσκι αναδείχθηκε Fans’ Man of the Match της αναμέτρησης κόντρα στην Κλαμπ Μπριζ στο Βέλγιο για την προημιτελική φάση του UEFA Europa Conference League 2023-24.

Μία σκληρή μάχη στο Βέλγιο. Ο Δικέφαλος ηττήθηκε με 1-0 από την Κλαμπ Μπριζ και πλέον προετοιμάζεται για τη ρεβάνς της Τούμπας, για να κάνει την ανατροπή και να πάρει την πρόκριση.Εκ των κορυφαίων για την ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου , ο Ντόμινικ Κοτάρσκι.
Ο Mr.Fantastic του Δικεφάλου έκανε μεγάλη εμφάνιση στο Jan Breydel Stadium, με σπουδαίες επεμβάσεις. Η κομβικότερη εξ’ αυτών, η επέμβαση στην εκτέλεση πέναλτι του Τιάγκο στο 78ο λεπτό, με την οποία κράτησε το 1-0 και είναι πλέον το σκορ που θα κληθεί να ανατρέψει ο Δικέφαλος.

Στην ψηφοφορία για τον Fans’ Man of the Match o Κοτάρσκι συγκέντρωσε το 50,47% των ψήφων του κοινού και κατέκτησε τον ατομικό τίτλο.

Στη δεύτερη θέση έμεινε ο εξαιρετικός Τάισον , ο οποίος έτρεξε, πίεσε και ήταν εξαιρετικός για 90 λεπτά, ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο Άλι Σαμάτα , ο οποίος πήρε φανέλα βασικού κι έδωσε πολλές μάχες σε όλες τις φάσεις του παιχνιδιού".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Διαιτητής β΄ κατηγορίας στο Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ!

Ποιος είναι ο άπειρος Πορτογάλος που επέλεξε η ΚΕΔ για το κυριακάτικο ντέρμπι!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Τον 30χρονο Πορτογάλο Μιγκέλ Μπερτόλο Νογκέιρα, διαιτητής της 2ης κατηγορία της UEFA, όρισε η ΚΕΔ για το κυριακάτικο ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ στο "Γ. Καραϊσκάκης".

O συγκεκριμένος ρέφερι, ο οποίος έγινε διεθνής μόλις... πέρσι και θα "σφυρίξει" για πρώτη φορά στη χώρα μας, θα έχει ως βοηθούς τους συμπατριώτες του, Πέδρο Νούνο Μαρτίνς και Πάουλο Ρικάρντο Μπρας, τέταρτος θα είναι ο Πέτρος Τσαγκαράκης της ΕΠΣ Χανίων, στο VAR θα βρίσκονται ο Πορτογάλος Μπρούνο Αλεσάντρε Εστέβες και ο Ηλίας Κωνσταντίνου της ΕΠΣ Πρέβεζας / Λευκάδας, ενώ παρατηρητής θα είναι ο Θόδωρος Γκαϊτατζής της ΕΠΣ Δράμας.

Σε ότι αφορά το Άρης - ΑΕΚ, αφού οι δύο ομάδες έχουν συμφωνήσει για Έλληνα διαιτητή, αυτός θα είναι ο Χρήστος Βεργέτης της ΕΠΣ Αρκαδίας και στο VAR ο Γερμανός Πάτρικ Φραντς Νανσλμπάουερ, ενώ το Λαμία - Παναθηναϊκός θα διευθύνει ο Άγγελος Ευαγγέλου της ΕΠΣ Αθηνών και στο VAR θα βρίσκεται ο Κωνσταντίνος Κατοίκος της ΕΠΣ Αθηνών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ – Κλαμπ Μπριζ: Το κανάλι της ρεβάνς

Εκεί θα δείτε το μεγάλο παιχνίδι

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό βράδυ. Ένα μεγάλο "ραντεβού" στην Τούμπα, με φόντο το εισιτήριο για την ημιτελική φάση του Europa Conference League.

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται στην κατάμεστη Τούμπα την Κλαμπ Μπριζ, με έναν ξεκάθαρο στόχο και θέλει να κάνει μία ακόμη ανατροπή, για να συνεχίσει το ταξίδι του στην Ευρώπη.

Μετά την ήττα με 1-0 στο Jan Breydel, η πρόκριση είναι ανοικτή για τον ΠΑΟΚ, που θα δώσει σκληρή μάχη με την Μπριζ, με φόντο το εισιτήριο.

Όσοι δε βρεθούν στην Τούμπα, θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν το μεγάλο παιχνίδι από το κανάλι του Cosmote Sport 3 HD, ενώ -φυσικά- θα υπάρχει και ζωντανή ενημέρωση μέσα από το live-chat του PAOK24.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ