Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Δεύτερο σπίτι μας ο ΠΑΟΚ, τρελός με την ομάδα ο Ιβάν Σαββίδης» (vid)

Χοσέ Άνχελ Κρέσπο και Φερνάντο Βαρέλα σε μία απολαυστική συνέντευξη!

Στέργιος Αναστασιάδης

«Δεύτερο σπίτι μας ο ΠΑΟΚ, τρελός με την ομάδα ο Ιβάν Σαββίδης» (vid)

Κοινή συνέντευξη στο OPEN και στον Γρηγόρη Ατρείδη παραχώρησαν οι Χοσέ Άνχελ Κρέσπο και Φερνάντο Βαρέλα, μιλώντας για… όλα! Για τον Ιβάν Σαββίδη, τον Ραζβάν Λουτσέσκου, τον Αντελίνο Βιεϊρίνια, το τι είναι ο ΠΑΟΚ γι΄ αυτούς, τη νέα Τούμπα, το αλησμόνητο παιχνίδι με την ΑΕΚ στην Τούμπα το 2018, τον ΠΑΟΚ της νέας σεζόν και τον κόσμο του Δικεφάλου, αλλά και το ποιος εκ των δύο είναι ο κορυφαίος στόπερ στην ιστορία του συλλόγου!

-Μπορεί πλέον να σας ξεπεράσει ο Βιεϊρίνια σε τίτλους;

ΒΑΡΕΛΑ: “Τώρα θα δούμε από έξω τι μπορεί να καταφέρει ο Αντρέ χωρίς εμάς. Είναι ένας καλός στόχος για εκείνον να μας ξεπεράσει και να ξαναβάλει τον ΠΑΟΚ στο υψηλό επίπεδο”.

ΚΡΕΣΠΟ: “Θα είναι πολύ δύσκολο γιατί αν επιστρέψουμε θα ξανακερδίσουμε τίτλους, θα πρέπει να κατακτήσει κάτι μόνος, πιστεύουμε ότι μπορεί να τα καταφέρει”.

-Μετά από έξι χρόνια στη Θεσσαλονίκη, τι είναι για εσάς ο ΠΑΟΚ;

ΚΡΕΣΠΟ: “Ο ΠΑΟΚ και η Θεσσαλονίκη έγινε το δεύτερο σπίτι μου, κερδίσαμε πολλούς τίτλους, περάσαμε αυτά τα χρόνια την καλύτερη περίοδο στην ιστορία του ΠΑΟΚ”.

ΒΑΡΕΛΑ: “Είναι το δεύτερο σπίτι μου, μπορώ να το πω. Για μένα και τον Άνχελ ήταν έξι πολύ ξεχωριστά χρόνια και ελπίζω ότι ο ΠΑΟΚ θα συνεχίσει να κερδίζει (τίτλους) γιατί όπως είπε ο Άνχελ είναι η οικογένειά μας και για την οικογένεια μας θέλουμε πάντα το καλύτερο”.

-Για το νέο γήπεδο που θα κατασκευάσει ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα:

ΒΑΡΕΛΑ: “Όσο για το καινούργιο γήπεδο, σίγουρα θα μας καλέσουν όταν θα ανοίξει να βρεθούμε εκεί, θα έχουν φωτογραφίες μας, τους πιέζω ξεκάθαρα για να βάλουν μία φωτογραφία μου στο νέο γήπεδο”.

ΚΡΕΣΠΟ: “Ελπίζω το νέο γήπεδο να είναι έτοιμο σύντομα. Πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό να κατασκευαστεί ένα νέο γήπεδο και αν είναι δυνατόν και ένα προπονητικό κέντρο, που είναι απαραίτητα για τον τρόπο που μεγαλώνει και βελτιώνεται ο ΠΑΟΚ”.

-Ποιος είναι ο καλύτερος αμυντικός στην ιστορία του ΠΑΟΚ;

ΒΑΡΕΛΑ: “Ο καλύτερος αμυντικός στην ιστορία του ΠΑΟΚ ήταν ο Άνχελ με εμένα δίπλα του”.

ΚΡΕΣΠΟ: “Ο καλύτερος αμυντικός της ιστορίας του ΠΑΟΚ είναι ο Φερνάντο, υπάρχει κι ένας ακόμα τύπος ο Κρέσπο, αλλά απέχει πολύ. Είναι πολύ δύσκολη ερώτηση γιατί είμαστε εντελώς διαφορετικού στυλ παίκτες”.

ΒΑΡΕΛΑ: “Ο Άνχελ, έχω παίξει μαζί του και ήταν συνέχεια ο γρηγορότερος παίκτης για εμένα, αυτός που σκέφτεται γρήγορα, ο παίκτης που διαβάζει το παιχνίδι πολύ καλά και εγώ ήμουν ο πιο δυνατός που χρειαζόταν να δίνω περισσότερες μάχες”.

ΚΡΕΣΠΟ: “Αυτό που έδωσε ο ένας στον άλλο, έκανε τον τέλειο συνδυασμό και έδωσε στον ΠΑΟΚ όσα δώσαμε όλα αυτά τα χρόνια”.

ΒΑΡΕΛΑ: Το καλύτερο δίδυμο στην ιστορία του συλλόγου”.

-Για το χαρακτηριστικό ξέσπασμα του Βαρέλα στα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ που είχε δίπλα του τον Κρέσπο:

ΚΡΕΣΠΟ: “Όταν ο Βαρέλα χτύπησε το τραπέζι, η εικόνα έπεσε κάτω και ήμουν λίγο φοβισμένος ότι αυτό θα μας στερούσε την καλή τύχη και την έβαλα αμέσως στη σωστή θέση”.

ΒΑΡΕΛΑ: Είναι μία στιγμή που ήρθε, δεν μπορώ να την περιγράψω, αλλά την ένιωσα. Αυτά είναι τα πιο αληθινά λόγια που νιώθω τώρα ότι έχω πει”.

ΚΡΕΣΠΟ: “Νόμιζα ότι θα την καταστρέψει την εικόνα, όπως είπε κι ο Φερνάντο ήταν πάντα ο πιο δυνατός, με τη δύναμη και ήμουν πάντα ο ήρεμος, ο πιο ήσυχος, όντας εντελώς διαφορετικός από αυτή την άποψη”.

ΒΑΡΕΛΑ: Με όποιον μιλάω μου λέει ότι ήταν τα καλύτερα μου χρόνια επειδή έπαιζα με τον Άνχελ δίπλα μου”.

-Τι ήταν για εσάς ο Ραζβάν Λουτσέσκου, μπορείτε να μας τον περιγράψετε;

ΒΑΡΕΛΑ: “Είναι ο προπονητής που πιέζει τους παίκτες για να πετύχουν τον στόχο τους, είναι ο προπονητής που σε πιέζει για να αποδίδεις”.

ΚΡΕΣΠΟ: “Όταν έφυγε από τον ΠΑΟΚ την πρώτη φορά, κρατήσαμε επαφή, μιλούσαμε, ήμασταν σαν φίλοι και όταν επέστρεψε έπρεπε να κρατήσουμε ξανά τον σεβασμό και την απόσταση”.

ΒΑΡΕΛΑ: “Κοιτάξτε για εμένα είναι κάτι από παραπάνω από ένας πατέρας και αυτή την τελευταία χρόνια όλοι το είδαν αυτό, τι έκανε για εμένα αυτούς τους τελευταίους 4 μήνες για να αποχωρήσω από τον σύλλογο με τον καλύτερο τρόπο, είναι κάτι που πρέπει να του πιστώσω.

Στο πρώτο Κύπελλο που κατακτήσαμε με εκείνον, όταν πηγαίναμε στην Αθήνα, από την αρχή της χρονιάς μου είχε κάνει εντύπωση το ρολόι του και του είπα «κόουτς μην έχεις άγχος γιατί θα κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι και θα σκοράρω» και του είπα πως αν θα σκοράρω θα μου δώσει το ρολόι του. Και μου είπε «όχι, κάτι καλύτερο, αν κερδίσουμε θα σου δώσω το ρολόι μου». Και κερδίσαμε αυτό το Κύπελλο με 2-0 και όταν τελείωσε το παιχνίδι μου έδωσε το ρολόι του και το έχω κρατήσει μέχρι σήμερα”.

ΚΡΕΣΠΟ: Εμένα δεν μου έδωσε κάποιο ρολόι, αλλά παραμένω ανοιχτός σε κάτι τέτοιο, δεν έχω πρόβλημα αν θέλω να μου κάνει κάποιο δώρο, οτιδήποτε”.

-Θέλετε να μας μιλήσετε για τη σχέση σας με τον Ιβάν Σαββίδη;

ΚΡΕΣΠΟ: “Ξέρουμε πόσο πολύ αγαπά τον ΠΑΟΚ, πάρα πάρα πολύ και πως είναι αλήθεια… τρελός για τον ΠΑΟΚ”.

ΒΑΡΕΛΑ: “Ο Σαββίδης είναι η ψυχή του συλλόγου, αγαπά την ομάδα πάρα πολύ, όπως είπε και ο Άνχελ”.

ΚΡΕΣΠΟ: “Τώρα υποφέρει πολύ που βρίσκεται μακριά από την ομάδα, δεν μπορεί να επιστρέψει λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊο. Ξέρω πόσο θέλει να είναι δίπλα στους παίκτες, στην ομάδα, να ελέγχει τα πάντα καλύτερα.

ΒΑΡΕΛΑ: “Θέλει ο ΠΑΟΚ να βρίσκεται στην κορυφή κάθε χρόνο, να είναι νικητής, να συμπεριφέρεται ως νικητής και αυτή είναι η νοοτροπία του κυρίου Σαββίδη”.

-Μπορεί ο ΠΑΟΚ να κατακτήσει το πρωτάθλημα την ερχόμενη σεζόν, τι θα πρέπει να έχει για να τα καταφέρει;

ΚΡΕΣΠΟ: “Ξέρω ότι ο ΠΑΟΚ είναι πάντα έτοιμος να παλέψει για όλους τους τίτλους. Όμως αυτή η χρονιά θα είναι ιδιαίτερη, αν έρθουν αρκετοί παίκτες θα χρειαστούν χρόνο να προσαρμοστούν και να δημιουργήσουν μία ισχυρή ομάδα”.

ΒΑΡΕΛΑ: “Θα τους λείψει ένας κεντρικός αμυντικός τώρα που υπέγραψε στον ΑΠΟΕΛ και δεν το περίμενα, έπαθα ένα μικρό σοκ. Υπάρχει εκεί ο «Ίγνκι» για να γίνει ο ηγέτης της ομάδας και άλλοι παίκτες, όπως ο Λύρατζης που είχε μία πολύ καλή χρονιά. Όσο πιο σύντομα έρθουν οι νέοι παίκτες, τόσο καλύτερα για την ομάδα”.

-Για το πώς ένιωσαν με όσα έγιναν στο παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΚ στην Τούμπα το 2018:

ΚΡΕΣΠΟ: “Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, εκείνη τη στιγμή καταλάβαμε ότι παρότι ήμασταν η καλύτερη ομάδα δεν θα κερδίζαμε το πρωτάθλημα. Γιατί όταν βλέπεις τέτοια πράγματα, καταλαβαίνεις ότι όλοι ήταν εναντίον μας”.

ΒΑΡΕΛΑ: “Με την συμπεριφορά του διαιτητή καταλάβαμε πως δουλεύει το πράγμα στην Ελλάδα και στην Ομοσπονδία. Αυτό μας έδωσε δύναμη να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά και να είμαστε η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος”.

ΚΡΕΣΠΟ: “Ήταν τρελό αλλά νομίζω πως στο τέλος της ημέρας μας έκανε ακόμα πιο δυνατούς”.

-Θέλετε να στείλετε ένα μήνυμα στον κόσμο του ΠΑΟΚ;

ΒΑΡΕΛΑ: “Από την πλευρά μου θέλω να πω απλά ένα ευχαριστώ για ό,τι κάνατε για μένα”.

ΚΡΕΣΠΟ: “Πιστεύω πως οι φίλαθλοι κάνουν τη διαφορά σε αυτό το κλαμπ. Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλος εξαιτίας του κόσμου του”.

ΒΑΡΕΛΑ: “Ο τρόπος με τον οποίο δίνουν ώθηση στην ομάδα, θέλουν και από την ομάδα να δίνει την ίδια ώθηση, ώστε να είναι στο ίδιο επίπεδο μ’ αυτούς, να είναι στο υψηλό επίπεδο”.

ΚΡΕΣΠΟ: “Τους εύχομαι να κερδίζουν τίτλους, να έχουν λόγους να γιορτάζουν και να βρίσκονται στον Λευκό Πύργο κάθε χρόνο”.

-Για το γεγονός ότι έκλεισε και για τους δύο ένας πολύ σημαντικός κύκλος στην καριέρα τους:

ΚΡΕΣΠΟ: “Είναι δύσκολο να ολοκληρώνεις μία σχέση και αγαπάς το ζευγάρι σου. Νιώθω στενοχωρημένος, ήμουν λίγο αγχωμένος και ανήσυχος για αυτό”.

ΒΑΡΕΛΑ: “Ο ΠΑΟΚ σίγουρα θα συνεχίσει να είναι η ομάδα που θα απασχολεί περισσότερο από κάθε άλλο το σπίτι μου”.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στην «μάχη» και ο Ντάντας

Για το παιχνίδι της Εθνικής Πορτογαλίας U21

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η Πορτογαλία U21 αντιμετωπίζει σήμερα (24/3) την Ρουμανία, στο Βουκουρέστι, στις 19:00.

Ο Τιάγκο Ντάντας, εκ των αρχηγών της συγκεκριμένης ομάδας, ρίχνεται στην «μάχη» των εθνικών, με τον χαφ του ΠΑΟΚ να έχει ένα ακόμη παιχνίδι στις 28 του μήνα, με την Νορβηγία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Φιλική δοκιμασία για τους «μικρούς» του ΠΑΟΚ

Φορούν το εθνόσημο για το παιχνίδι με την Ουγγαρία

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η Εθνική Ελλάδος U21 αντιμετωπίζει σήμερα (24/3) την Ουγγαρία, σε φιλικό παιχνίδι στο «Γεώργιος Καμάρας».

Οι δυο παίκτες του ΠΑΟΚ, Παναγιώτης Παναγιώτου και Κωνσταντίνος Μπαλωμένος βρίσκονται με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, σε αυτές τις κλήσεις.

Πλην του σημερινού, υπάρχει το παιχνίδι με την Λευκορωσία (28/3), για τα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2025.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Χάτζι: «Θέλαμε ένα δυνατό φιλικό, γι’ αυτό επιλέξαμε τον ΠΑΟΚ»

Οι δηλώσεις του προπονητή της Φαρούλ, πριν το φιλικό της Τούμπας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Λίγο πριν μπει στο αεροπλάνο για Θεσσαλονίκη, η Φαρούλ Κοστάντζα, ο προπονητής της ομάδας, Γκέοργκι Χάτζι, παραχώρησε δηλώσεις και μίλησε -μεταξύ άλλων- για τον ΠΑΟΚ, αλλά και τις απουσίες της ομάδας του στο εν λόγω φιλικό, στην Τούμπα.

Αναλυτικά σχολίασε:

«Θέλαμε να κάνουμε ένα πολύ καλό ματς εκτός έδρας, είναι καλό να αποκτήσουμε εμπειρίες γιατί είμαστε μια ομάδα με αρκετούς νέους παίκτες. Φυσικά ο ΠΑΟΚ είναι μια δυνατή ομάδα από ένα άλλο πιο δυνατό πρωτάθλημα.

Ανεξάρτητα από τη βαθμολογία τη δική μας αλλά και του ΠΑΟΚ, θέλω να τσεκάρουμε τους εαυτούς μας. Θα είμαι εκεί με την οικογένειά μου, αλλά ο στόχος μου είναι να ελέγξω όλους τους παίκτες, να δω τι άλλο μπορεί να προκύψει από τους νεαρούς μας παίκτες. Να δω όσα έχουμε δοκιμάσει στις προπονήσεις, να το δουν και οι παίκτες, όχι μόνο εγώ.

Δεν έχω καμιά δεκαριά παίκτες στην διάθεση μου τώρα λόγω των εθνικών ομάδων, αλλά δεν έχει σχέση. Είναι και οι άλλοι παίκτες εδώ και νέοι, που έχουν μείνει και θα πάρουν τις ευκαιρίες τους σε αυτό το φιλικό. Δυστυχώς, ο Αρτεάν έχει πρόβλημα και δεν θα παίξει, όπως δεν θα παίξει ούτε ο Ποπέσκου»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Blog

Trending