Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Δεν είχα άλλη επιλογή, ήθελα να προκαλέσω μία αντίδραση»

Πως χάθηκε η ισορροπία την περσινή σεζόν και ποιο ήταν το λάθος του Ραζβάν Λουτσέσκου!

Στέργιος Αναστασιάδης

«Δεν είχα άλλη επιλογή, ήθελα να προκαλέσω μία αντίδραση»

Μεταξύ των ερωτήσεων στις οποίες κλήθηκε να απαντήσει στη μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε στο ΠΑΟΚ TV, ο Ραζβάν Λουτσέσκου ρωτήθηκε και για την δήλωση που έκανε το περσινό καλοκαίρι, πως ο Δικέφαλος θα κερδίσει το πρωτάθλημα. Η απάντησή του;

Όταν έκανα την πρώτη δήλωση ότι θα κερδίσουμε το πρωτάθλημα, ήταν από μέρους μου μια προσπάθεια να προκαλέσω μία αντίδραση.

Ήξερα τι συνέβη τα τελευταία δύο χρόνια εδώ, μίλησα με ανθρώπους κοντά στο κλαμπ, με φιλάθλους, με παίκτες και όλοι μου περνούσαν το μήνυμα πως έζησαν δύο άσχημα χρόνια, χάνοντας την εμπιστοσύνη, αντιλαμβανόμενοι ότι δεν μπορούν να φτάσουν καν κοντά στο να παλέψουν με την ελπίδα πως θα καταφέρουν κάτι.

Άλλωστε, ήταν μία ομάδα διαφορετική από αυτή που άφησα εγώ το 2019. Ήρθαν παίκτες, ίσως χωρίς εμπειρία στις νίκες, ίσως όχι συνηθισμένοι σε τέτοια πίεση. Επομένως, μ΄ αυτή τη δήλωση προσπάθησα να προκαλέσω τους πάντες να παλέψουν κόντρα στα όριά τους. Έπρεπε να δώσω αυτό το κίνητρο. Ήξερα το ρίσκο, την ίδια στιγμή που έκανα αυτή τη δήλωση, διότι όταν κάτι θα πήγαινε στραβά, ήταν πιθανό οι παίκτες, που δεν είχαν την απαραίτητη εμπειρία, να αρχίσουν να χάνουν την αυτοπεποίθησή τους και αυτή η πρόκληση θα δημιουργούσε άλλα προβλήματα και τελικά να χανόταν η ισορροπία.

Στην πραγματικότητα αυτό συνέβη, αυτή η έλλειψη ισορροπίας ήταν εμφανές σε τρελές καταστάσεις, όπως τα σκαμπανεβάσματα ακόμα και κατά τη διάρκεια του ίδιου αγώνα, διότι ενώ παίζαμε πολύ καλά ανά διαστήματα, κάναμε ένα, δυο λάθη και χάναμε πλήρως την αυτοπεποίθησή μας, δίνοντας την ευκαιρία στον αντίπαλο να επανέλθει.

Αυτή ήταν η εικόνα κυρίως στο πρώτο μέρος της σεζόν και πολύ λιγότερο στο δεύτερο. Αυτή η έλλειψη ισορροπίας έφερε τη στιγμή που έπρεπε να αναλάβω την ευθύνη πλήρως, να μιλήσω ευθέως, να σηκώσω εγώ στους ώμους μου την παραδοχή ότι έκανα λάθος που προχώρησα σ΄ αυτή τη δήλωση.

Αυτό είναι το ποδόσφαιρο, φυσικά. Το να χτίζεις μία ομάδα, προϋποθέτει κι αυτές τις καταστάσεις, τις συζητήσεις, τις προκλήσεις, τα βήματα μπροστά, τα βήματα πίσω, την στρατηγική, την επίθεση στον αντίπαλο, το να ωθείς την ομάδα να κερδίζει κάτι σταδιακά στιγμή τη στιγμή, παιχνίδι το παιχνίδι.

Επίσης πιστεύω ότι υπήρξαν παίκτες με φρεσκάδα την τέλεια στιγμή, δίνοντας στην ομάδα την τεχνική ισορροπία που χρειαζόταν κι έτσι αρχίσαμε να έχουμε καλά αποτελέσματα, που μας έδιναν πολλές πιθανότητες να τελειώσουμε τη σεζόν με την περηφάνια ότι πετύχαμε μία από τις καλύτερες σεζόν στην ιστορία του ΠΑΟΚ, δίχως μάλιστα να έχουμε μόνο καλές στιγμές, αλλά και πάρα πολύ σκληρές στιγμές”.

ΣΧΟΛΙΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Μια «γροθιά» ο ΠΑΟΚ (vid)

O «ασπρόμαυρος» οργανισμός αφήνει πίσω τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Με μία σειρά από δημοσιεύσεις σε όλα τα social media, είναι ξεκάθαρο ότι ο ΠΑΟΚ, προσπαθεί να βγάλει ένα κλίμα ενότητας για την επόμενη μέρα, κλίμα το οποίο έβγαλε προς τα έξω ο ίδιος ο κόσμος στην Τούμπα.

«Ενωμένοι σα γροθιά» είναι το μήνυμα της ομάδας, αυτήν τη φορά στο Twitter/X, χρησιμοποιώντας ένα βίντεο από τα χειροκροτήματα του κόσμου στην ομάδα, μετά το τέλος του χθεσινού αγώνα και την ήττα-αποκλεισμό με 0-2 από την Κλαμπ Μπριζ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Χειροκροτήματα για τη Μπριζ στο αεροδρόμιο (vid)

Πριν την επιστροφή της μαζί με κόσμο που βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η Κλαμπ Μπριζ πέτυχε το στόχο της με το 0-2 επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, περνώντας στα ημιτελικά του Europa Conference League και κατά την άφιξη της αποστολής σήμερα το πρωί στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», Βέλγοι που επέστρεφαν κι αυτοί στη βάση τους, χειροκρότησαν τους ποδοσφαιριστές.

Δείτε το σχετικό βίντεο που δημοσίευσε η Κλαμπ Μπριζ στα social media…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Περιμένουν τον Φαμπιάνο στον Άρη

Ανέβασε ρυθμούς στη σημερινή προπόνηση

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Άρης υποδέχεται την ΑΕΚ την Κυριακή στο «Κλ. Βικελίδης» με τον Άκη Μάντζιο να βλέπει σήμερα τον Φαμπιάνο Λέισμαν να βγάζει κομμάτι της προπόνησης.

Η συμμετοχή του Βραζιλιάνου αμυντικού, ο οποίος έλειψε από το παιχνίδι της προηγούμενης εβδομάδας της «OPAP Arena», θα κριθεί αύριο, ενώ Σουλεϊμάνοφ, Βέλεθ και Φεράρι συνέχισαν με ατομικό πρόγραμμα, οπότε είναι αρκετά δύσκολο να είναι διαθέσιμοι την Κυριακή…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ