Connect with us

Preseason

Βάλτε ένα γκολ να γίνει…

Η πιο σημαντική υπόθεση στο ποδόσφαιρο, ακόμη και στην προετοιμασία του ΠΑΟΚ

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Βάλτε ένα γκολ να γίνει…

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Το γκολ! Το Α και το Ω στο ποδόσφαιρο. Όλα γι αυτό γίνονται και όλα από αυτό κρίνονται. Το γκολ είναι επίσης και το ζητούμενο στην προπόνηση ένα κριτήριο, ένας δείκτης ποιότητας σε μία ομάδα ακόμη και στις πιο εύκολες προπονήσεις όπου οι ποδοσφαιριστές εκτελούν μόνοι και ανενόχλητοι.

Θυμάμαι ότι υπήρχαν προετοιμασίες του ΠΑΟΚ που… δεν έμπαινε μέσα με τίποτα. Ήταν κάποτε επί Σάντος η άσκηση 11 εναντίον 2, όπου με αυτά που έβλεπε ο Πορτογάλος από τους 11 ήθελε να τους διώξει όλους από το γήπεδο και από την Ολλανδία γενικότερα. Άλλες προετοιμασίες με πολλούς νεαρούς που χαλούσε η άσκηση πριν φθάσει στο τελείωμα. Για γκολ εκεί, ούτε συζήτηση. Στα πλαίσια του ότι τη νοοτροπία του νικητή την κερδίζεις από την προπόνηση, έτσι και το καλό-σωστό τελείωμα, όπως και το γκολ πρέπει να το έχεις στην προπόνηση για να σου βγει και μέσα στο παιχνίδι. Όποιοι το έχουν, γιατί το… γκολ κατά βάση δεν δουλεύεται. Ή το έχεις και είσαι ποιοτικός ή δεν το έχεις και το ψάχνεις σε μία ολόκληρη καριέρα.

Φωνάζει ο Λουτσέσκου για τα γκολ σε κάθε άσκηση. Τρελαίνεται να βλέπει χαλαρά και άστοχα τελειώματα από κοντά ή από μακριά. Σε μεγάλη εστία με τερματοφύλακα ή στις μικρές. Στο διπλό ή σε άσκηση τρεις εναντίον δύο. Οπουδήποτε και οποτεδήποτε. Τους πιέζει και τους ζητάει συγκέντρωση και όχι χαλαρότητα: «Δε θα έχετε πολλές ευκαιρίες για να σκοράρετε. Αν είστε συγκεντρωμένοι και σκοράρετε στην προπόνηση, στη μία στιγμή που θα χρειαστεί στο παιχνίδι θα πετύχετε το γκολ. Αυτό μας κόστισε πέρυσι, που είχαμε μία φανταστική σεζόν, αλλά δυσκολευόμασταν στο σκοράρισμα. Φτιάχναμε ευκαιρίες, αλλά δεν σκοράραμε ανάλογα» έτσι έλεγε και σήμερα για μία ομάδα που πολύ ωραία μπορεί να χτίσει επιθέσεις και να ανοίξει αντίπαλες άμυνες όπως η προχθεσινή με τις 33 πάσες, αλλά δεν έχει το εύκολο και το σίγουρο γκολ.

«Γκολ-γκολ-σκορ-σκορ…» φωνάζει συνέχεια είτε κάνει τακτική, είτε στο διπλό, οπουδήποτε. Αλήθεια είναι ότι αν είχε καλύτερα τελειώματα και περισσότερα γκολ θα ήταν πιο σίγουρος. Η προπόνηση μπορεί να βγαίνει καλύτερα από άλλες χρονιές και να υπάρχει καλή αντίληψη όλων όσων ζητάει από τους παίκτες, στην υπόθεση… γκολ όμως τρελαίνεται.

Μέχρι τώρα και σε αυτές τις ημέρες της προετοιμασίας, σε αυτό το κομμάτι… γκολ, ο Τσόλακ τα πάει καλά. Ο Ολιβέιρα το «παλεύει» γενικώς. Ο Ντόουγκλας Αουγκούστο είναι εξαιρετικός και στα τελειώματά του. Ο Φελίπε Σοάρες θέλει πολλή προσπάθεια σε όλους τους τομείς, μια και θέλει να τα κάνει όλα γρήγορα, στο τέλος όμως τα κάνει βιαστικά. Τον Ελ Καντουρί τον ξέρουμε, ο Ζίβκοβιτς έχει καλές και κακές στιγμές. Ο Κωνσταντέλιας τα καταφέρνει όταν είναι συγκεντρωμένος και δεν πάει χαλαρά. Ο Αντρέ Ρικάρντο είναι καλός αλλά τονίζουμε και πάλι ότι θέλει δουλειά και υπομονή μια και θα πληρώσει την απραξία. Τον Κουαλιάτα σήμερα Δευτέρα τον «είδαμε». Τον νιώσαμε και θαυμάσαμε μερικά τελειώματά του. Ο Ντάντας αν βρεθεί κοντά στην εστία θα το βάλει, ο Σβααμπ το έχει με πόδι και με κεφάλι, ενώ δεν χρειάζονται σχόλια για τον Κούρτιτς. Από πίσω είναι γνωστό ότι έχει πολύ καλό πόδι ο Βιεϊρίνια, αλλά και ο Τσαούσης.

Τελικά… Όσο πιο εύκολα σκοράρεις, τόσο πιο πολλά προβλήματα θα λύσεις. Ειδικά τώρα στο ξεκίνημα, όπου πολλά θα κριθούν στις λεπτομέρειες…

ΣΧΟΛΙΑ

Preseason

Σφαγή ΠΑΟΚ χωρίς VAR

Αποφάσεις που θα μπορούσαν να παίξουν το δικό τους ρόλο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ, ωστόσο, είναι πραγματικότητα πως έγιναν σημαντικά λάθη στο χθεσινό παιχνίδι, εις βάρος του.

Με το VAR να μην είναι διαθέσιμο σε αυτή τη φάση των προκριματικών, ο Γάλλος ρέφερι και οι βοηθοί του έκαναν λάθη τόσο στη φάση του πέναλτι και της αποβολής του Ντόουγκλας, όσο και στη φάση όπου ο Νάρεϊ -και στη συνέχεια όλος ο πάγκος του ΠΑΟΚ- φώναξε για αντικανονικό μαρκάρισμα στην περιοχή.

Όσον αφορά στο πέναλτι, είναι ξεκάθαρο πως η παράβαση γίνεται εκτός περιοχής, ενώ και η κόκκινη του Ντόουγκλας είναι -τουλάχιστον- αυστηρή, ενώ στο 60' υπάρχει και το πάτημα στον Νάρεϊ, με τον Γερμανό να κάνει κοντρόλ στην περιοχή και να πέφτει στο έδαφος και τον Μιλό να μη δίνει τίποτα.

Από το ριπλέι φάνηκε ότι υπήρχε πάτημα χαμηλά στο πόδι, με τους "ασπρόμαυρους" να διαμαρτύρονται, χωρίς αποτέλεσμα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Preseason

«Ασπρόμαυρο» διπλό γεμάτο μονομαχίες (vid)

Στην τελική ευθεία ο Δικέφαλος για το πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

O ΠΑΟΚ μετρά αντίστροφα για το πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν, που θα υποδεχθεί στο γήπεδο της Τούμπας την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa Conference League.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με προθέρμανση και παιχνίδια κατοχής. Στη συνέχεια οι παίκτες χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ και δούλεψαν στους αυτοματισμούς τόσο στο επιθετικό όσο και στο αμυντικό κομμάτι, ενώ όπως θα δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί η χθεσινή προπόνηση έκλεισε με οικογενειακό δίτερμα.

Δείτε το βίντεο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ από την χθεσινή προπόνηση:

https://www.youtube.com/watch?v=LHa_6kOCc5E

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Preseason

Απογευματινό ραντεβού στην Τούμπα!

Συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς η προετοιμασία του Δικεφάλου.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για το παιχνίδι της Πέμπτης κόντρα στην Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ συνεχίζεται σήμερα με μία απογευματινή προπόνηση στη Τούμπα.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου και οι ποδοσφαιριστές του θα συγκεντρωθούν στις 18:45, όπως άλλωστε και χθες, όπου  το αγωνιστικό τμήμα δούλεψε κάτω από αντίξοες συνθήκες μέσα σε υψηλή θερμοκρασία, με φόντο την πρώτη… μάχη κόντρα στους Ισραηλινούς.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με προθέρμανση και παιχνίδια κατοχής. Στη συνέχεια οι παίκτες χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ και δούλεψαν στους αυτοματισμούς τόσο στο επιθετικό όσο και στο αμυντικό κομμάτι. H προπόνηση της Κυριακής (23.07) έκλεισε με οικογενειακό δίτερμα.

Ο Ζόαν Σάστρε ήταν ο μοναδικός παίκτης του ΠΑΟΚ που ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ