Connect with us

Preseason

«Στο συμβόλαιο, υπέγραψα ό,τι μου πρότεινε ο ΠΑΟΚ»

Απίστευτη εξομολόγηση Βιεϊρίνια για την αποτυχία της περσινής σεζόν, για τους Έλληνες που θέλει στην ομάδα και τα προσωπικά του…

PAOK24

«Στο συμβόλαιο, υπέγραψα ό,τι μου πρότεινε ο ΠΑΟΚ»

Ο Αντρέ Βιεϊρίνια ήταν και πάλι πολύ αποκαλυπτικός. Ο αρχηγός και ηγέτης του ΠΑΟΚ μίλησε στο City Of Primo 106.1 και πήρε θέση για όλα τα καυτά ζητήματα του Δικεφάλου.

Θεωρεί καλή ή κακή την περσινή χρονιά; Πετυχημένη ή αποτυχημένη; Δείτε το σκεπτικό του…

Τι πιστεύει ο Βιεϊρίνια: «Νέοι παίκτες και πρωταθλητισμός συνδυάζονται;»

Όλα όσα είπε για το νέο ρόστερ, για το λείπει από τον ΠΑΟΚ για να κάνει πρωταθλητισμό, σχολιάζει ένα περσινό λάθος που ο ίδιος ο Λουτσέσκου παραδέχθηκε και εξιστορεί τι ακριβώς έγινε στη φετινή διαπραγμάτευση με τον ΠΑΟΚ για να υπογράψει νέο συμβόλαιο, όπου επί της ουσίας δεν έκανε… διαπραγμάτευση.

Στο τέλος και σε αυτή τη συνέντευξη στο City Of Primo 106.1 ονειρεύεται και τη νέα Τούμπα

Πως τελείωσε η χρονιά για σένα με τους τραυματισμούς που είχες;

«Μετά τον τραυματισμό με την Μαρσέιγ χρειαζόμουν θεραπεία και ξεκούραση. Δεν υπήρχε χρόνος όμως γι αυτά. Οπότε προσπαθήσαμε με όλους τους τρόπους να είμαι έτοιμος στο 100% ή κοντά σε αυτό, στον τελικό. Κάτι που καταφέραμε με κάποιον τρόπο, αν και δεν ήμουν εντάξει στο 100% παρόλο που το παλέψαμε. Πριν το παιχνίδι κάναμε τα πάντα, αλλά η δράση της θεραπείας σε συνδυασμό με τις διακοπές στον τελικό, πέρασε, με αποτέλεσμα να έχω έντονες ενοχλήσεις στο γόνατο, στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.»

Άρα το καλοκαίρι σου πως ήταν;

«Το καλοκαίρι συνέχισα τις θεραπείες μου, μόνο μια βδομάδα που πήγα με την οικογένεια μου διακοπές δεν έκανα. Συνέχισα όμως τις θεραπείες μου, γι αυτό τον λόγο άργησα να μπω με την ομάδα μια εβδομάδα. Είπαμε με τον γιατρό ότι δεν έχει κανένα νόημα να ρισκάρουμε τώρα στην προετοιμασία, γι αυτό συνέχισα το ατομικό μέχρι να σιγουρευτούμε ότι ξεπέρασα το πρόβλημα και δεν θα ξανά εμφανιστεί.»

Ήταν επιτυχημένη ή αποτυχημένη η περσινή χρονιά;

«Εγώ θα πω ότι ήταν πολύ καλή η σεζόν. Αποτυχημένη ναι, γιατί δεν κερδίσαμε τίτλους. Η χρονιά όμως ήταν καλή. Όταν όμως παίζεις στον ΠΑΟΚ, το να μην κερδίσεις μια χρονιά κάποιον τίτλο κάνει αυτόματα αποτυχημένη την σεζόν. Από αυτή την έννοια, του τίτλου, είναι αποτυχημένη, αλλά όσα χρόνια είμαι στον ΠΑΟΚ δεν έχω δει ξανά ελληνική ομάδα να φτάνει τόσο μακριά σε ευρωπαϊκά παιχνίδια. Εμείς που δουλεύαμε καθημερινά ξέρουμε τι δυσκολίες αντιμετωπίσαμε και τι κάναμε για να φτάσουμε μέχρι το τέλος. Στον τελικό όμως, που είναι ένα ματς και κρίνονται πολλά, όπως μας είχε πει και ο προπονητής, θα κριθεί για τον κόσμο αν θα είναι επιτυχημένη ή αποτυχημένη η χρονιά. Για μας όμως που φτάσαμε εκεί που φτάσαμε στην Ευρώπη, που αποκλείσαμε δύο μεγάλες ομάδες για να φτάσουμε στον τελικό του Κυπέλλου, είναι μια καλή χρονιά. Αποτυχημένη επειδή δεν πήραμε τίτλο.»

Τα ματς με Μαρσέιγ και Παναθηναϊκό θα ήθελες να τα παίξεις ξανά; Είναι αυτό που λες: «Τους τελικούς δεν τους παίζεις, τους κερδίζεις»:

«Έχουμε κερδίσει τελικούς, νομίζω σε όλους ήμασταν η καλύτερη ομάδα. Ίσως με τον Ολυμπιακό να ήταν 50-50 οι πιθανότητες αλλά και εκεί πριν το 2-1 χάσαμε δυο καλές ευκαιρίες για γκολ. Και τώρα με τον Παναθηναϊκό νομίζω στο πρώτο ημίχρονο ήταν καλύτεροι αυτοί, στο δεύτερο εμείς αλλά κρίθηκε από αυτήν την φάση του πέναλτι, από τις φάσεις που δεν εμείς δεν σκοράραμε. Όπως λέω συνέχεια είναι ένα παιχνίδι, ένας τελικός, στο τέλος μένει αυτός που κερδίζει.»

Ο ΠΑΟΚ φέτος ανανεώθηκε. Με πολλούς νεαρούς γίνεται πρωταθλητισμός;

«Αυτός είναι ο στόχος μας. Ο πρωταθλητισμός και να παλεύουμε για τους στόχους μας. Δεν είναι μόνο οι νέοι σε ηλικία αλλά και γενικότερα οι νέοι παίκτες. Πολλές φορές δεν παίζει ρόλο η ηλικία αλλά η εμπειρία που έχεις. Πλέον ένας ποδοσφαιριστής που είναι 21-22 χρονών μπορεί να είναι ήδη έμπειρος. Εγώ προσωπικά θέλω σίγουρα να κάνουμε πρωταθλητισμό, θέλω να παλέψουμε για όλους τους τίτλους που υπάρχουν στην Ελλάδα και να φτάσουμε, τουλάχιστον, μέχρι εκεί που φτάσαμε και πέρυσι στην Ευρώπη. Αλλά ξέρουμε ότι είναι δύσκολο και ότι χρειαζόμαστε χρόνο και υπομονή από τον κόσμο γιατί είναι ένα νέο ξεκίνημα τώρα. Έχουμε νέους παίκτες, έχουν φύγει έμπειροι παίκτες που έγραψαν ιστορία στην ομάδα και αυτά χρειάζονται χρόνο για να μπορεί να χτιστεί ξανά ένα γκρουπ που να μπορέσει όχι μόνο φέτος, αλλά και στα επόμενα χρόνια, να πρωταγωνιστήσει. Αυτό είναι το πρότζεκτ της ομάδας. Είναι καθαρό το μήνυμα από τις μεταγραφές, ότι η ομάδα θέλει να χτίσει μια ομάδα για το μέλλον.»

Η χρονιά μπορεί να έχει στραβές και σκαμπανεβάσματα;

«Σίγουρα θα έχει. Παράδειγμα θέλεις να χτίσεις ένα νέο σπίτι. Πολύ δύσκολα να είναι έτοιμο την ημερομηνία που θα πεις γιατί μπορεί να προκύψουν πράγματα που θα σε καθυστερήσουν. Εμείς προσπαθούμε να μην έχουμε πολλές κακές μέρες και πολλές στραβές αλλά να μπορούμε να κυλάμε όπως πρέπει και όπως θέλουμε σε αυτήν την καινούργια αρχή της ομάδας.»

Βγαίνει η αίσθηση ότι οι νέοι παίκτες έχουν ποιότητα. Έχεις την ίδια αίσθηση;

«Ναι. Με την βοήθεια του Μπότο οι παίκτες που ήρθαν είναι παίκτες με ποιότητα, παίκτες που έχουν και εμπειρία από άλλα πρωταθλήματα και ομάδες. Έτσι είναι πιο εύκολο και για εμάς τους πιο μεγάλους να τους βοηθήσουμε, αλλά και για το προπονητικό τιμ να τους δώσει να καταλάβουν πιο γρήγορα την φιλοσοφία της ομάδας αλλά και τον τρόπο που θέλουμε να παίξουμε. Όταν οι παίκτες έχουν ποιότητα είναι πιο εύκολο και πιο γρήγορο να καταλάβουν τι θέλει η ομάδα.»

Από τη συνέντευξη στο City Of Primo και τον Δημήτρη Τσορμπατζόγλου

Παίζει ρόλο ότι έχουν μειωθεί οι Έλληνες σε μια ελληνική ομάδα;

«Εγώ είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι αν ένας ξένος έχει την ίδια ποιότητα με έναν Έλληνα, προτιμώ να παίζει ο Έλληνας. Θεωρώ ότι από αυτούς που είχαμε ως βασικούς έχουν φύγει τώρα αλλά και πάλι έχουμε 7-8 Έλληνες στην προετοιμασία και μακάρι να μείνουν όλοι στην πρώτη ομάδα. Για την ώρα κάνουν καλή δουλειά και στα φιλικά και στις προπονήσεις και περιμένουν την ευκαιρία τους από τον προπονητή. Αν η χρονιά εξελιχθεί όπως έχουμε στο μυαλό μας, σίγουρα θα πάρουν ευκαιρίες. Δεν μπορώ πω ότι δεν είναι στενάχωρο να μην έχεις Έλληνες παίκτες γιατί και εγώ θέλω να έχουμε.»

ΠΑΟΚ χωρίς Πασχαλάκη, Βαρέλα και Κρέσπο. Πως το αντιμετωπίζεις;

«Είναι σίγουρα ένα πλήγμα. Ο ΠΑΟΚ όμως δεν θα πεθάνει ποτέ. Ο ΠΑΟΚ θα υπάρχει και χωρίς Πασχαλάκη, Βαρέλα, Κρέσπο και Βιεϊρίνια. Απλά αυτοί οι ποδοσφαιριστές έχουν γράψει ιστορία με την ομάδα και είτε αρέσει είτε όχι είναι οι παίκτες με τους περισσότερους τίτλους στην ιστορία του συλλόγου. Αν μπορούσα να επιλέξω και μόνο για την εμπειρία που έχουν και την βοήθεια που μπορούν να δώσουν στα νέα παιδιά, θα τους κρατούσα. Αλλά όπως έχω πει, η δουλειά μου είναι να είμαι παίκτης. Δεν είμαι ούτε στην διοίκηση, ούτε προπονητής. Αυτοί γνωρίζουν το καλύτερο για την ομάδα.»

Για το δικό σου συμβόλαιο, η διαδικασία ανανέωσης ήταν εύκολη;

«Με τον ΠΑΟΚ τίποτα δεν είναι εύκολο(σ.σ.: γέλιο). Απλά δεν ήθελα σε καμία περίπτωση να φτάσει η υπόθεση εκεί που έφτασε πριν από δύο χρόνια. Άφησα στον ΠΑΟΚ την δυνατότητα να κάνει ότι θέλει στο συμβόλαιο μου. Δηλαδή δεν έθεσα όρους. Ότι μου πρότειναν το υπέγραψα. Έτσι απλά τελείωσε. Δεν ήθελα να μπω στην διαδικασία 5 ματς πάνω, 5 ματς κάτω, 10 χιλιάδες ευρώ πάνω, 10 χιλιάδες ευρώ κάτω. Για να τα γλιτώσουμε όλα αυτά και να μην υπάρξει καμία συζήτηση για το ότι εγώ θέλω λεφτά, ήθελα να τελειώσει γρήγορα για να μην χάσω και προετοιμασία με την ομάδα.»

Συμφωνείς ότι τα πιο κρίσιμα ματς φέτος είναι τα ευρωπαϊκά προκριματικά;

«Ναι. Είναι ο πρώτος μας στόχος. Είναι τα πρώτα επίσημα παιχνίδια και είναι για την Ευρώπη. Αυτά θα κρίνουν τον πρώτο μας στόχο που είναι η είσοδος στους ομίλους της Ευρώπης. Το ξέρουμε ότι θα είναι δύσκολο. Το ξέρουμε ότι τύχαμε την πιο γνωστή και την πιο καλή ομάδα από αυτές που θα μπορούσαμε να τύχουμε. Εμάς μας μένει να δουλέψουμε και να προετοιμαστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο γιατί ξέρουμε ότι τα πρώτα παιχνίδια είναι πάντα πιο δύσκολα, γιατί δεν θα είμαστε ακόμη στο 100% της φόρμας μας και τα νέα παιδιά δεν θα έχουν μπει στο 100% στο κλίμα της ομάδας.»

Υπάρχει μυστικό να αυξήσεις τις πιθανότητες πρόκρισης το καλοκαίρι;

«Η εμπειρία μου λέει να κερδίσεις με μισό-μηδέν. Το σημαντικό είναι να κερδίσεις αυτά τα παιχνίδια. Με οποιονδήποτε τρόπο. Να είμαστε έξυπνοι γιατί μετράει το αποτέλεσμα και όχι το όμορφο ποδόσφαιρο. Έπειτα σιγά σιγά θα βρούμε την φόρμα μας.»

Ποιο στοιχείο θα ήθελες να δεις παραπάνω στον ΠΑΟΚ;

«Το κύριο στοιχείο ως ομάδα είναι να έχουμε την μπάλα. Και αν την χάσουμε να την κερδίσουμε ξανά γρήγορα. Αυτό θέλει πολλή δουλειά, τρεξίματα, ένταση και αυτό είναι που δουλεύουμε από τις αρχές της προετοιμασίας. Αυτό το στοιχείο θέλαμε να έχουμε και πέρυσι αλλά πολλές φορές δεν μπορούσαμε.»

Τι έλειψε ή τι λείπει από τον ΠΑΟΚ σε σχέση με τον Ολυμπιακό για να κάνει πρωταθλητισμό σε μια χώρα όπως η Ελλάδα;

«Ο Ολυμπιακός πέρυσι μετά τον Ιανουάριο δεν ήταν ίδιος με αυτόν στις αρχές της σεζόν. Απλά ήταν μια καλή ομάδα με έμπειρους στόχους που έκανε αυτό που είπα για το ξεκίνημα της σεζόν. Υπήρχαν παιχνίδια που δεν έπαιζαν καλό ποδόσφαιρο αλλά κέρδιζαν. Αυτό κρίνει πολλά. Μου θυμίζει και την ομάδα με Σάντος που κερδίζαμε με μισό-μηδέν. Αυτή είναι η αλήθεια. Στο τέλος της σεζόν μένει ο πρωταθλητής όχι ποιος έπαιξε καλύτερα. Να μην κάνουμε τα λάθη της προηγούμενης σεζόν.»

Πως κρίνεις την παραδοχή του προπονητή ότι ήταν λάθος να σας φορτώσει με την πίεση του πρωταθλητισμού πέρυσι;

«Εκεί άλλαξαν όλα. Για μένα προσωπικά η πίεση είναι από τον κόσμο. Αν πεις στους φιλάθλους ότι πάμε για πρωτάθλημα τότε φυσικά στα πρώτα παιχνίδια που δεν θα έρθει καλό αποτέλεσμα, υπάρχει γκρίνια. Φυσικά φέτος από τώρα έχουμε ξεχωρίσει τους στόχους μας. Πάμε παιχνίδι με παιχνίδι. Πρώτος στόχος είναι να μπούμε στους ομίλους του Conference League. Το θέλουμε πολύ. Πέρυσι όταν ο προπονητής είπε ότι δεν πάμε για πρωτάθλημα, άλλαξαν όλα γιατί αρχίσαμε και εμείς να σκεφτόμαστε παιχνίδι με το παιχνίδι και αρχίσαμε να κερδίζουμε συνέχεια.»

Τελευταία χρονιά της Τούμπας πιθανότατα. Πως το σκέφτεσαι; Έχεις ονειρευτεί το καινούργιο γήπεδο; 

«Εγώ θα το πιάσω από την συνέντευξη του Μάτος. Μακάρι να ήμουν και εγώ 30 χρονών να προλάβαινα να παίξω στο καινούργιο γήπεδο. Δυστυχώς για μένα δεν θα το προλάβω το καινούργιο γήπεδο. Τις χρονιές όμως που πέρασα σε αυτό το γήπεδο θα τις θυμάμαι για πάντα. Αυτήν την σεζόν δεν θα την απολαύσω επειδή είναι η τελευταία μου αλλά επειδή είναι η τελευταία για αυτήν την Τούμπα. Τις καλύτερες μου αναμνήσεις τις έχω σε αυτό το γήπεδο. Φυσικά υπάρχει στο μυαλό μου και το νέο γήπεδο.»

ΣΧΟΛΙΑ

Preseason

Σφαγή ΠΑΟΚ χωρίς VAR

Αποφάσεις που θα μπορούσαν να παίξουν το δικό τους ρόλο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ, ωστόσο, είναι πραγματικότητα πως έγιναν σημαντικά λάθη στο χθεσινό παιχνίδι, εις βάρος του.

Με το VAR να μην είναι διαθέσιμο σε αυτή τη φάση των προκριματικών, ο Γάλλος ρέφερι και οι βοηθοί του έκαναν λάθη τόσο στη φάση του πέναλτι και της αποβολής του Ντόουγκλας, όσο και στη φάση όπου ο Νάρεϊ -και στη συνέχεια όλος ο πάγκος του ΠΑΟΚ- φώναξε για αντικανονικό μαρκάρισμα στην περιοχή.

Όσον αφορά στο πέναλτι, είναι ξεκάθαρο πως η παράβαση γίνεται εκτός περιοχής, ενώ και η κόκκινη του Ντόουγκλας είναι -τουλάχιστον- αυστηρή, ενώ στο 60' υπάρχει και το πάτημα στον Νάρεϊ, με τον Γερμανό να κάνει κοντρόλ στην περιοχή και να πέφτει στο έδαφος και τον Μιλό να μη δίνει τίποτα.

Από το ριπλέι φάνηκε ότι υπήρχε πάτημα χαμηλά στο πόδι, με τους "ασπρόμαυρους" να διαμαρτύρονται, χωρίς αποτέλεσμα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Preseason

«Ασπρόμαυρο» διπλό γεμάτο μονομαχίες (vid)

Στην τελική ευθεία ο Δικέφαλος για το πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

O ΠΑΟΚ μετρά αντίστροφα για το πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν, που θα υποδεχθεί στο γήπεδο της Τούμπας την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa Conference League.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με προθέρμανση και παιχνίδια κατοχής. Στη συνέχεια οι παίκτες χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ και δούλεψαν στους αυτοματισμούς τόσο στο επιθετικό όσο και στο αμυντικό κομμάτι, ενώ όπως θα δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί η χθεσινή προπόνηση έκλεισε με οικογενειακό δίτερμα.

Δείτε το βίντεο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ από την χθεσινή προπόνηση:

https://www.youtube.com/watch?v=LHa_6kOCc5E

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Preseason

Απογευματινό ραντεβού στην Τούμπα!

Συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς η προετοιμασία του Δικεφάλου.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για το παιχνίδι της Πέμπτης κόντρα στην Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ συνεχίζεται σήμερα με μία απογευματινή προπόνηση στη Τούμπα.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου και οι ποδοσφαιριστές του θα συγκεντρωθούν στις 18:45, όπως άλλωστε και χθες, όπου  το αγωνιστικό τμήμα δούλεψε κάτω από αντίξοες συνθήκες μέσα σε υψηλή θερμοκρασία, με φόντο την πρώτη… μάχη κόντρα στους Ισραηλινούς.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με προθέρμανση και παιχνίδια κατοχής. Στη συνέχεια οι παίκτες χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ και δούλεψαν στους αυτοματισμούς τόσο στο επιθετικό όσο και στο αμυντικό κομμάτι. H προπόνηση της Κυριακής (23.07) έκλεισε με οικογενειακό δίτερμα.

Ο Ζόαν Σάστρε ήταν ο μοναδικός παίκτης του ΠΑΟΚ που ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ