Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πρωτοβουλία… ζωής από τον ΠΑΟΚ (vid)

Μέσω του PAOK Action εκπαιδεύονται νεαροί αθλητές στη χρήση απινιδωτών

PAOK24

Πρωτοβουλία… ζωής από τον ΠΑΟΚ (vid)

Αναλυτικά, όσα αναφέρει η ΠΑΕ στην ιστοσελίδα της για την κίνηση αυτή… “Ζωή. Το υπέρτατο αγαθό. Ένα αγαθό που όλοι οφείλουμε να προστατεύουμε. Τόσο τη δική μας, όσο και των ανθρώπων που έχουν ανάγκη. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ μέσω του PAOK Action και του PAOK Wholesales, προχώρησε σε μία πρωτοβουλία αλληλεγγύης με στόχο την ευαισθητοποίηση και την εκπαίδευση παιδιών σχετικά με τις Πρώτες Βοήθειες.

Σε συνεργασία με τον Ανθρωπιστικό Οργανισμό KIDS SAVE LIVES – Τα παιδιά Σώζουν Ζωές και τα ΙΕΚ Δέλτα 360 ο ΠΑΟΚ άρχισε να διοργανώνει εκδηλώσεις εκπαίδευσης, θεωρητικής και πρακτικής, των παιδιών στις πρώτες βοήθειες, προκειμένου να είναι σε θέση να βοηθήσουν έναν συνάνθρωπό τους που το έχει ανάγκη, ενώ άρχισε να εγκαθιστά Αυτόματους Εξωτερικούς Απινιδωτές στις συνεργαζόμενες Ακαδημίες του.

Η θεωρητική εκπαίδευση υλοποιήθηκε μέσω συμμετοχής στο Webinar iSAVElives FREE, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις στις εγκαταστάσεις της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου ΠΑΟΚ Κομοτηνής, στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ στην Ξάνθη και στα Γιάννενα ενώ στον προγραμματισμό περιλαμβάνεται και η επίσκεψη στη συνεργαζόμενη ακαδημία του ΠΑΟΚ στο Κιλκίς.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων τοποθετήθηκαν Αυτόματοι Εξωτερικοί Απινιδωτές (AED) στους χώρους των Ακαδημιών, που θα ελέγχονται, θα οργανώνονται και θα υποστηρίζονται από τον Εθνικό Χάρτη Απινιδωτών του KIDS SAVE LIVES, με σκοπό να προστατεύουν αθλητές, προπονητές και γονείς κατά τη διάρκεια προπονήσεων και αγώνων.

Δίπλα μας βρίσκεται ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 που υποστήριξε έμπρακτα μία ακόμα δράση κοινωνικής ευθύνης του Δικεφάλου.

Ο Ευάγγελος Χρυσοχόος μίλησε στο paokfc.gr γι’ αυτή την ενέργεια, δηλώνοντας αναλυτικά:

«Είμαι πολύ χαρούμενος, γιατί ακολουθώντας πιστά το πλάνο ανάπτυξης που ζητήθηκε από τον Πρόεδρο της ομάδας κ. Σαββίδη, εκπληρώνουμε τις υποσχέσεις και τους στόχους μας. Ένας από αυτούς ήταν και η στήριξη του δικτύου των συνεργαζόμενων ακαδημιών μας. Ειδικότερα σε έναν σημαντικό τομέα όπως είναι η υγεία, αποφασίσαμε μαζί με τους συνεργάτες μας, να μοιράσουμε απινιδωτές σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο, αλλά και να εκπαιδεύσουμε τα παιδιά στο κομμάτι των Πρώτων Βοηθειών.

Επιπλέον, είναι σημαντικό το ότι ο ΠΑΟΚ μέσω του PAOK Action είναι αρωγός σε σημαντικές δράσεις με θετικό κοινωνικό αντίκτυπο και με βασικούς πρωταγωνιστές τα παιδιά! Στόχος μας είναι να τους μεταδώσουμε όχι μόνο τη γνώση ώστε να γίνουν αυτοί οι ήρωες που θα σώσουν μια ζωή, αλλά να αντιληφθούν την αξία της αλληλεγγύης και της συνεισφοράς και με βάση τις αρετές αυτές να πορευθούν στη ζωή τους.

Ο ΠΑΟΚ είναι κάτι παραπάνω από τα 90 λεπτά ενός αγώνα και μέσω του PAOK Action και την πολύτιμη βοήθεια των συνεργατών του θέτει τις βάσεις για ένα καλύτερο μέλλον για όλους, επενδύοντας στη γνώση, στην αλληλεγγύη και στη συνεισφορά».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Δεν είναι ώρα για λόγια και αναλύσεις…»

Το μήνυμα του ΠΑΟΚ ενόψει συνέχειας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Είναι ώρα για έργα, είναι ώρα για αντίδραση.

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν από πλευράς ΠΑΟΚ ενόψει της συνέχειας των playoffs της Stoiximan Super League.

Οι «ασπρόμαυροι» μετά την γκέλα στη Λαμία καλούνται να δώσουν απαντήσεις αρχής γενομένης από το ματς της Κυριακής με την ΑΕΚ.

Το μήνυμα που στέλνει ο ΠΑΟΚ μέσω του σημερινού training report:

«Δεν είναι ώρα για λόγια κι αναλύσεις. Είναι ώρα για έργα. Ώρα για αντίδραση στον αγωνιστικό χώρο κι άπαντες στο αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου το γνωρίζουν.

Η ισοπαλία στη Λαμία έχεις φέρει την ομάδα σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, αλλά όλοι είναι αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι το φινάλε».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δέσμευση Μητσοτάκη: «Θα τιμωρηθούν φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί»

«Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι ότι θα τελειώσουμε το καρκίνωμα της οπαδικής βίας» δήλωσε ο πρωθυπουργός

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Συνέντευξη στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ παραχώρησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, που μεταξύ άλλων ρωτήθηκε για την οπαδική βία και την υπόθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη με την σύλληψη δεκάδων οπαδών του Ολυμπιακού για τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη έξω από το κλειστό του Ρέντη.

Ο Κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι έχει εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και θα τιμωρηθούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί όπου και αν βρίσκονται αυτοί.

Παράλληλα, σημείωσε ότι είναι συγκρατημένα αισιόδοξος ότι η κυβέρνηση θα βάλει τέλος στο «καρκίνωμα της οπαδικής βίας και στα παρακλάδια της».

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός δήλωσε:

«Δυσκολεύομαι να σχολιάσω μια ανοιχτή έρευνα που δρομολογείται ακόμα και σε δικαστικό επίπεδο.

Έχουμε κάνει πολλά πράγματα. Εννοούμε αυτά που λέμε. Κάποιες φορές υπάρχουν σταγόνες που ξεχειλίζουν το ποτήρι. Δεν μπορούμε να ανεχόμαστε τέτοια φαινόμενα.

Διεξήχθη μια εμπεριστατωμένη έρευνα με απόλυτη εχεμύθεια, πράγμα ασυνήθιστο για τα ελληνικά δεδομένα.

Έχω εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη ότι θα τιμωρηθούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί όπου και αν βρίσκονται αυτοί, δεν είναι δουλειά μου αυτό.

Δείξαμε ότι διαθέτουμε την πολιτική βούληση και με το παραπάνω. Θυμάστε την κριτική που δεχτήκαμε για τα κλειστά γήπεδα.

Η κατάσταση στα ελληνικά γήπεδα δεν έχει καμία σχέση με πέρσι και πρόπερσι.

Όμως, το αυγό του φιδιού καραδοκεί, αλλά με αποφασιστικότητα θα τιμωρήσουμε όποιον πρέπει.

Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι ότι θα τελειώσουμε το καρκίνωμα της οπαδικής βίας και τα παρακλάδια της».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στην αφετηρία για Τούμπα με ένα πρόβλημα

Ξεκίνησε την προετοιμασία της και η ΑΕΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Όπως και ο ΠΑΟΚ, έτσι και η ΑΕΚ έπιασε δουλειά για τη μάχη των Δικεφάλων το βράδυ της Κυριακής στις 19:30 στο γήπεδο της Τούμπας.

Οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα χωρίστηκαν σε δύο κατηγορίες, καθώς όσοι έπαιξαν με το τριφύλλι έκαναν αποφόρτιση και οι υπόλοιποι προπονήθηκαν κανονικά.

Μοναδικός απών ο Αρόλντ Μουκουντί που συνέχισε με ατομικό πρόγραμμα, ο οποίος είναι το μοναδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Αργεντινός κόουτς της Ένωσης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ