Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Από τον Τόνι Γκονζάλεζ στον… Σάστρε!

Όταν ο ΠΑΟΚ ψωνίζει από την Ισπανική αγορά!

Βασίλης Μανδράου

Από τον Τόνι Γκονζάλεζ στον… Σάστρε!

Ο Μπράντον Τόμας αναμένεται να αποτελέσει με κάθε επισημότητα παίκτη του ΠΑΟΚ, με τον 27χρονο επιθετικό να αποτελεί τον 9ο ποδοσφαιριστή στην ιστορία του Δικεφάλου από την Ισπανία.

Η Ισπανική αγορά δεν ήταν από τις… αγαπημένες του Δικεφάλου έως την δεκαετία του 2010. Με την έλευση του Ιβάν Σαββίδη ξεκίνησε ουσιαστικά η απόκτηση παιχτών από την Ιβηρική Χρσόνησο.

Για τον ΠΑΟΚ η πρώτη… δοκιμή έγινε το -όχι και τόσο μακρινό- 2006 με την απόκτηση του Τόνι Γκονζάλεζ, ενώ τα τελευταία χρόνια η Ισπανική αγορά δείχνει να απασχολεί τον Δικέφαλο όλο και συχνότερα, με τα παραδείγματα να είναι πολλά.

Το PAOK24 με αφορμή την έλευση του Μπράντον Τόμας στην Τούμπα, θυμάται τις προηγούμενες περιπτώσεις Ισπανών ποδοσφαιριστών, που έγιναν κάτοικοι Θεσσαλονίκης.

Τόνι Γκονζάλες
To καλοκαίρι του 2006 ο ΠΑΟΚ με προπονητή τον Ίλιε Ντουμιτρέσκου αποκτά ως ελεύθερη μεταγραφή τον Τόνι Γκονζάλεζ, ο οποίος μέχρι τότε ανήκε στην Ρεάλ Μαγιόρκα. Ο Γκονζάλες αποτελεί τον πρώτο Ισπανό που φόρεσε τα ασπρόμαυρα, με τα οποία κατέγραψε 36 συμμετοχές, έχοντας πετύχει και δύο τέρματα.

Βίκτορ Βιτόλο
Στις 28 Ιουλίου 2009 η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει και επίσημα την απόκτηση του Βιτόλο, ο οποίος υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας. Ο βραχύσωμος Ισπανός χαφ είχε συστηθεί στο Ελληνικό κοινό από την παρουσία του στον Άρη μία σεζόν νωρίτερα. Ο Ισπανός έδωσε «μάχη» για να μείνει ελεύθερος από τους «κιτρίνους» και «διέβη τον Ρουβίκωνα» της Θεσσαλονίκης…

Σανθ Χακόμπο
Το καλοκαίρι του 2012 ο ΠΑΟΚ προχώρησε στην απόκτηση του Σανθ Χακόμπο, γνωστός στο Ελληνικό κοινό από το μονοετές πέρασμά του από τον Αστέρα Τρίπολης. Ο Ισπανός πορτιέρε αγωνίστηκε για τρία χρόνια στον ΠΑΟΚ, σημειώνοντας 21 εμφανίσεις κάτω από τα γκολποστ του Δικεφάλου.

Ίνιγκο Λόπεθ
Η μεταγραφή του Ισπανού κεντρικού αμυντικού από την Γρανάδα ήταν η πρώτη της σεζόν 2013-14, με τον Λόπεθ να μην εκπληρώνει ούτε στο ελάχιστο τις προσδοκίες του κλαμπ προς το πρόσωπό του και να παραχωρείται εν τέλει δανεικός στην Θέλτα τον Ιανουάριου του 2014, πραγματοποιώντας μόλις 3 εμφανίσεις με τα ασπρόμαυρα.

Λούκας Πέρεθ
Ο Λούκας Πέρεθ πρωτοήρθε στην Θεσσαλονίκη το καλοκαίρι του 2013. Εκείνη τη σεζόν ο Λούκας με 50 συμμετοχές ήταν βασικός και αναντικατάστατος με 10 γκολ και 15 ασίστ. Μετά τον τελικό του 2014 στο ΟΑΚΑ θέλησε να αποχωρήσει και πήγε δανεικός στην Λα Κορούνια. Την επόμενη σεζόν και μετά από 21 παιχνίδια, 6 γκολ και 3 ασίστ στην Ντεπορτίβο, γύρισε στον ΠΑΟΚ, αλλά έπαιξε μόλις δύο παιχνίδια, τον επαναληπτικό με την Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ και τον πρώτο αγώνα με την Σπάρτακ Τρνάβα. Εκεί ο Λούκας μέτρησε 2 γκολ και 2 ασίστ και στη συνέχεια αποχώρησε για την Ισπανία και την Ντεπορτίβο Λα Κορούνια.

Χοσέ Άνχελ Κρέσπο
Τι να πρωτοπεί κανείς για τον «Guarantee», τον Ισπανό με την μεγαλύτερη προσφορά στην ιστορία του Δικεφάλου. Ο Χοσέ Άνχελ Κρέσπο έχει περάσει το μεγαλύτερο κομμάτι της ποδοσφαιρικής του ζωής στην Θεσσαλονίκη. Ήταν ένας από αυτούς που έβαλαν φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους στην κατάκτηση ενός πρωταθλήματος και τεσσάρων κυπέλλων.

Χοσέ Αλμπέρτο Κάνιας
Στις 11 Ιουλίου 2016, ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε τη μεταγραφή του, μέχρι το καλοκαίρι του 2019. Έφυγε από την Θεσσαλονίκη έχοντας κατακτήσει ένα πρωτάθλημα και τρία κύπελλα, όντας μάλιστα ιδιαίτερα αγαπητός στους φίλους της ομάδας.

Τζόαν Σάστρε
Ο Σάστρε αποκτήθηκε από την Μαγιόρκα τον Ιανουάριο του 2022 και φέτος ανανέωσε την συνεργασία του με την «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ έως το 2026.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έκονγκ: «Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός»

Ο Νιγηριανός μίλησε για το πώς ξεκίνησε ως φορ αλλά κατέληξε στόπερ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για το γεγονός ότι ξεκίνησε να αγωνίζεται ως επιθετικός, αλλά κατέληξε κεντρικός αμυντικός μίλησε σε συνέντευξή του ο Γουίλιαμ Τροστ - Έκονγκ.

Ο Νιγηριανός ποδοσφαιριστής σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Όταν ήμουν μικρός έπαιζα πάντα επιθετικός, εκεί με τοποθετούσαν. Μου άρεσε να σκοράρω είναι κάτι ιδιαίτερο το να σκοράρεις γκολ και τα συναισθήματα που σου προκαλεί.

Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός. Όταν μεγάλωσα λόγω της δύναμης και του όγκου μου άρχισα να γίνομαι αμυντικός, αλλά νομίζω πως επειδή ξέρω πως σκέφτονται οι επιθετικοί αυτό μου δίνει ένα πλεονέκτημα.

Σκέφτομαι πάντα τι έκανα εγώ όταν ήμουν φορ. Είχα τρομερά είδωλα όπως ο Στίβεν Κέσι και ο Γιόσεφ Γιόμπο και αυτοί με έκαναν να γίνω στόπερ»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στη Θεσσαλονίκη για Έκονγκ ο Γκίσο

Μια ξεχωριστή επίσκεψη για τον αμυντικό του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Νιγηρίας, Ιμπραϊμ Μούσα Γκίσο για να συναντηθεί με τον Γουίλιαμ Τρόοστ Έκονγκ.

Αντικείμενα της συζήτησης που είχαν, ήταν τόσο οι αγώνες με Νότια Αφρική και Δημοκρατία του Μπενίν, όσο και οι τραυματισμοί των Σιμόν και Σανούσι που φαντάζει αδύνατο να επανέλθουν σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς πριν τα Προκριματικά Κυπέλλου FIFA.

Όσον αφορά τον Έκονγκ, ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ δηλώνει αισιόδοξος ότι σύντομα θα επιστρέψει και θα είναι σε θέση να βοηθήσει την πατρίδα του.

«Έκανα την πρώτη μου προπόνηση στο γρασίδι με την μπάλα και είναι θέμα ημερών να επανέλθω στην ομάδα» είχε δηλώσει προ ολίγων ημερών, προσθέτοντας:

«Πλέον όλη μου η προσοχή είναι στο να επιστρέψω καλύτερος από ποτέ άλλοτε».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Δεν είναι ώρα για λόγια και αναλύσεις…»

Το μήνυμα του ΠΑΟΚ ενόψει συνέχειας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Είναι ώρα για έργα, είναι ώρα για αντίδραση.

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν από πλευράς ΠΑΟΚ ενόψει της συνέχειας των playoffs της Stoiximan Super League.

Οι «ασπρόμαυροι» μετά την γκέλα στη Λαμία καλούνται να δώσουν απαντήσεις αρχής γενομένης από το ματς της Κυριακής με την ΑΕΚ.

Το μήνυμα που στέλνει ο ΠΑΟΚ μέσω του σημερινού training report:

«Δεν είναι ώρα για λόγια κι αναλύσεις. Είναι ώρα για έργα. Ώρα για αντίδραση στον αγωνιστικό χώρο κι άπαντες στο αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου το γνωρίζουν.

Η ισοπαλία στη Λαμία έχεις φέρει την ομάδα σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, αλλά όλοι είναι αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι το φινάλε».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ