Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Τα μεταγραφικά σήριαλ που έμειναν αξέχαστα!

Μαθημένος στα σήριαλ ο Δικέφαλος!

Βασίλης Μανδράου

ΠΑΟΚ: Τα μεταγραφικά σήριαλ που έμειναν αξέχαστα!

Καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδος χωρίς σήριαλ δεν… γίνεται. Φέτος είναι η περίπτωση του Κάλεντ Νάρεϊ, η οποία διήρκησε σχεδόν δύο μήνες και όπως όλα δείχνουν θα έχει αίσια κατάληξη.

Το καλοκαίρι δεν υπάρχει αγωνιστική δράση. Υπάρχουν όμως μεταγραφές, και κάποιες από αυτές, εξελίσσονται σε καλοκαιρινά…σήριαλ!

Φέτος είναι ο Νάρεϊ, ωστόσο τα προηγούμενα χρόνια υπήρξαν πολλές περιπτώσεις ποδοσφαιριστών, που είχαν απασχολήσει επί σειρά μηνών την επικαιρότητα πριν έρθουν ή δεν έρθουν -τελικά- στην Τούμπα.

Τo PAOK24 θυμάται έξι μεταγραφικά σήριαλ που απασχόλησαν τον Δικέφαλο, παίκτες που πρωταγωνίστησαν στα καλοκαιρινά πρωτοσέλιδα του αθλητικού Τύπου, αλλά κάποιοι δεν φόρεσαν ποτέ την «ασπρόμαυρη» φανέλα.

Μαρσέλο Ζαλαγιέτα (1999)

Ο Ουρουγουανός επιθετικός που το καλοκαίρι του 1999 «έφτασε μια ανάσα» από το να φορέσει την φανέλα του ΠΑΟΚ αλλά τελικά έμεινε απωθημένο, κάθε καλοκαίρι ήταν στο στόχαστρο διάφορων ελληνικών ομάδων. Μάλιστα, ο Αλέξης Κρυσταλλίδης, από τους πιο στενούς συνεργάτες του Γιώργου Μπατατούδη, είχε ταξιδέψει στο Τορίνο για να διαπραγματευτεί από κοντά την απόκτηση του λατινοαμερικάνου. Τελικά, ο Ζαλαγιέτα δόθηκε δανεικός στη Σεβίλλη, καταφέρνοντας σε βάθος χρόνου να παίξε και στη μεγάλη ομάδα του Τορίνο, ενώ πέρασε και μία σεζόν από την Τουρκία με την φανέλα της Καϊσέρισπορ.

Νίκος Λυμπερόπουλος

Τη σεζόν 2003-04 ο ΠΑΟΚ με προπονητή τον Άγγελο Αναστασιάδη κατέκτησε την τρίτη θέση στο Ελληνικό πρωτάθλημα, η οποία τον οδήγησε στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Όλο το καλοκαίρι του 2004 το σίριαλ της μεταγραφής Λυμπερόπουλου απασχόλησε ιδιαίτερα τον Τύπο, με τον Έλληνα επιθετικό να προσπαθεί να μείνει ελεύθερος από την ΑΕΚ, η οποία εκείνη την περίοδο αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Φυσικά το ενδιαφέρον δεν κατέληξε ποτέ σε συμφωνία.

Κώστας Σταφυλίδης

Το όνομά του ακουγόταν μέχρι πριν από κάποια χρόνια σχεδόν σε κάθε μεταγραφική περίοδο. Πάντα σε περιόδους που ο Δικέφαλος αναζητά αριστερό μπακ το όνομα του Σταφυλίδη έρχεται πρώτο στην επικαιρότητα. «Ποτέ δεν ξέρεις. Σε αυτή τη δουλειά, ότι και να λέμε, τα πράγματα εξελίσσονται γρήγορα. Δε χρειάζεται να λέμε πολλά. Δε ξέρω. Πάντα ήμουν ειλικρινής με τον εαυτό μου, πάντα ήμουν καλά με μένα» δήλωσε πριν από μερικά χρόνια.

Στέλιος Ηλιάδης

Το μεταγραφικό σίριαλ του καλοκαιριού του 2005 ήταν η περίπτωση του Στέλιου Ηλιάδη. Ο 19χρονος -τότε- χαφ του Απόλλωνα Καλαμαριάς είχε αφήσει κάνει καταπληκτικά παιχνίδια την σεζόν, που είχε προηγηθεί, αφήνοντας πολλές υποσχέσεις. Η διαπραγμάτευση ανάμεσα στον Γιάννη Γούμενο και τον ποδοσφαιριστή διήρκησαν δύο περίπου μήνες, με τις δύο πλευρές να καταλήγουν εν τέλει σε συμφωνία. Ο Ηλιάδης δεν έκανε στον ΠΑΟΚ την καριέρα που πολλοί περίμεναν.

Γιάννης Γκιτσιούδης
Αρκετά ιδιαίτερη είναι η ιστορία της απόκτησης του Γιάννη Γκιτσιούδη από τον ΠΑΟΚ στα μέσα του καλοκαιριού του 1985. Ο τερματοφύλακας είχε συμπληρώσει μία 5ετία στον Ηρακλή και βρισκόταν σε συζητήσεις με τον Ολυμπιακό, με τα ΜΜΕ της εποχής να θεωρούν βέβαιη την μετακίνησή του στον Πειραιά, καθώς υπήρχε προφορική συμφωνία. Όταν όμως επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη ο ΠΑΟΚ κινήθηκε πολύ γρήγορα καταφέρνοντας τελικά να τον ντύσει στα ασπρόμαυρα. Ο Γκιτσιούδης παρέμεινε στο Δικέφαλο για εφτά σεζόν.

Τζιοβίνκο

Η περίπτωση του Ιταλού μεσοεπιθετικού απασχόλησε έντονα τον ΠΑΟΚ την περσινή μεταγραφική περίοδο. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου είχε συνεργαστεί με τον Τζιοβίνκο στην Αραβία και προσπαθούσε να πιέσει ώστε να τον πείσει να μετακομίσει στην Θεσσαλονίκη. Τελικά το σίριαλ… μηνών δεν κατέληξε σε συμφωνία με τον παίχτη να καταλήγει στην Σαμπντορια.

ΣΧΟΛΙΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Αλλαγή σελίδας στη Λίβερπουλ: Σλοτ, ο διάδοχος του Κλοπ

Αφήνει τη Φέγενορντ και αναλαμβάνει τους reds

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Λίβερπουλ και Φέγενορντ τα βρήκαν σε όλα και ο Άρνε Σλοτ θα είναι ο διάδοχος του Κλοπ στον πάγκο των Reds.

Oι Ολλανδοί θα εισπράξουν 15 εκατ. ευρώ και ο 45χρονος τεχνικός θα αναλάβει τα ηνία στην αλλαγή σελίδας της Λίβερπουλ μετά την αποχώρηση του Κλοπ.

Την περσινή σεζόν κατέκτησε το πρωτάθλημα, φέτος σήκωσε το κύπελλο και είναι στη 2η θέση στο πρωτάθλημα, στο -9 από την Αϊντχόφεν. Συνολικά με τη Φέγενορντ έχει απολογισμό 93 νίκες, 27 ισοπαλίες και 24 ήττες, ενώ την τρέχουσα σεζόν το ρεκόρ του είναι 28-7-8.

«Είναι ξεκάθαρο για μένα ότι θέλω να δουλέψω εκεί, να γίνω ο προπονητής της Λίβερπουλ. Οι ομάδες διαπραγματεύονται, οπότε ακόμα είμαι εδώ. Πρέπει να περιμένουμε μέχρι να επιτευχθεί μια συμφωνία, αλλά έχω αισιοδοξία ότι θα γίνει», ανέφερε ο Σλοτ σε δηλώσεις του, όσο οι διαπραγματεύσεις των δύο ομάδων ήταν σε εξέλιξη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αναζητώντας αντίδραση (vid)

Στην τελική ευθεία η προετοιμασία του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η απώλεια κόντρα στη Λαμία είναι κάτι που πληγώνει τον ΠΑΟΚ, αλλά πρέπει πλέον να τον πεισμώσει ενόψει της τελικής ευθείας της σεζόν.

Οι «ασπρόμαυροι» δίνουν ένα κομβικό εντός έδρας παιχνίδι την Κυριακή απέναντι στην ΑΕΚ και άπαντες στην ομάδα πιστεύουν ότι είναι η ευκαιρία για να γυρίσει ο διακόπτης και ο Δικέφαλος του Βορρά θα παραμείνει με αξιώσεις στην κούρσα του τίτλου.

Αυτό βέβαια οι παίκτες του Ράζβαν Λουτσέσκου καλούνται να το αποδείξουν στο χορτάρι.

Γι' αυτό το λόγο άλλωστε και το σύνθημα που περνάει από πλευράς «ασπρόμαυρων» είναι «τέλος τα λόγια, ώρα για πράξεις».

Η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για το ματς με την ΑΕΚ θα ολοκληρωθεί το Σάββατο το απόγευμα στη Νέα Μεσημβρία.

Η προπόνηση της Παρασκευής ήταν αφιερωμένη στο τακτικό κομμάτι.

https://www.youtube.com/watch?v=aBgcgqLPyuQ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το απίστευτο στατιστικό του Σβαμπ

Ο Αυστριακός έκανε ρεκόρ τερμάτων με τον ΠΑΟΚ με μία εντυπωσιακή ιδιαιτερότητα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Τα 10 γκολ σε 50 εμφανίσεις με τη φανέλα του ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν έφτασε ο Στέφαν Σβαμπ με το τέρμα που πέτυχε στο «Αθ. Διάκος» απέναντι στη Λαμία πριν από λίγες ημέρες.

Ο Αυστριακός έχει ήδη πετύχει ρεκόρ τερμάτων στην έως τώρα παρουσία του στη Θεσσαλονίκη, ενώ παράλληλα έγινε ο πέμπτος «διψήφιος» σκόρερ των «ασπρόμαυρων» για την τρέχουσα σεζόν.

Ωστόσο, αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση στην περίπτωση του Σβαμπ είναι το γεγονός ότι τα μισά από τα γκολ που έχει πετύχει φέτος είναι στα τελευταία λεπτά των αγώνων!

Ο Αυστριακός έχει «χτυπήσει» απέναντι στην Αμπερντίν στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων, απέναντι στον Ατρόμητο στο 89', κόντρα στον Παναθηναϊκό ξανά στο 89', ενώ με αντίπαλο τη Λαμία στην Τούμπα το δεύτερο γκολ που πέτυχε απέναντι στους Φθιώτες ήταν στο 88' και στο πρόσφατο εκτός έδρας ματς σκόραρε στο 10ο λεπτό των καθυστερήσεων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ