Connect with us

ΕΥΡΩΠΗ

Conference: Επικεφαλής υπογκρούπ ο ΠΑΟΚ στην κλήρωση

Οι λεπτομέρειες ενόψει της επόμενης φάσης

PAOK24

Conference: Επικεφαλής υπογκρούπ ο ΠΑΟΚ στην κλήρωση

Πριν τις αναμετρήσεις με τη Λέφσκι, ο ΠΑΟΚ θα μάθει τον αντίπαλο που θα αντιμετωπίσει εφόσον αποκλείσει τους Βούλγαρους καθώς η κλήρωση της τρίτης προκριματικής φάσης θα γίνει την Δευτέρα (18/7). Σε ανάρτησή του σε σελίδα στο facebook που διατηρεί ο Ανδρέας Δημάτος, αναλύσει με κάθε λεπτομέρεια την κλήρωση της Δευτέρας και τον τρόπο που θα προκύψουν οι υποψήφιοι αντίπαλοι των Ελληνικών ομάδων

Συγκεκριμένα, αναφέρει:

«Χωρίς να έχει διευκρινιστεί επίσημα από την UEFA, ωστόσο είναι δεδομένο ότι για την κλήρωση της Δευτέρας στον τρίτο γύρο του Conference League θα υπάρξει διαχωρισμός των ομάδων σε υπογκρούπ.
Με άλλα λόγια τόσο ο ΠΑΟΚ (ως ζευγάρι με τη Λέφσκι) στους ισχυρούς όσο και ο Παναθηναϊκός με τον Αρη (ως ζευγάρι με την Γκόμελ) στους ανίσχυρους δεν θα έχουν 27 υποψήφιους αντιπάλους, αλλά το πιθανότερο τέσσερις, αν μπουν στα έξι πρώτα υπογκρουπ των οχτώ ομάδων (τέσσερις ισχυρές και τέσσερις ανίσχυρες), ή τρεις αν μπουν στο έβδομο υπογκρούπ που θα έχει έξι ομάδες (τρεις και τρεις).
Ο σχηματισμός των υπογκρούπ θα γίνει την Κυριακή το απόγευμα και είτε θα ανακοινωθεί αμέσως από το site της UEFA ή θα δοθεί στη δημοσιότητα το πρωί της κλήρωσης, που θα αρχίσει τη Δευτέρα 18 Ιουλίου στις τρεις το μεσημέρι.
Ο διαχωρισμός σε υπογκρούπ σημαίνει ότι οι πιθανοί αντίπαλοι θα… απλωθούν σε όλο το εύρος των 27 ισχυρών ή ανίσχυρων ομάδων με ειδικό αλγόριθμο που εφαρμόζει η UEFA. Αυτό σημαίνει ότι στους υποψήφιους αντιπάλους των non seeded Παναθηναϊκού και Αρη λογικά θα υπάρχει μόνο μία από τις επτά πρώτες ομάδες σε συντελεστή από τους ισχυρούς. Επικεφαλής στα επτά υπογκρούπ θα τεθούν δηλαδή Βασιλεία, Σλάβια Πράγας, Γιουνγκ Μπόις, Αλκμααρ, ΠΑΟΚ, Μπασάκσεχιρ και Μακάμπι Τελ Αβίβ.
Μία από αυτές τις ομάδες, εκτός του ΠΑΟΚ φυσικά, θα βρίσκονται στο υπογκρούπ των υποψήφιων αντιπάλων του Αρη και του Παναθηναϊκού και στη συνέχεια οι τρεις ή δυο ομάδες που θα το απαρτίζουν θα είναι λογικά πιο βατές.
Το ίδιο θα ισχύσει για τον ΠΑΟΚ με τη μόνη διαφορά ότι οι δικοί του… επικεφαλής στο γκρουπ των υποψήφιων αντιπάλων του θα προέρχονται από τους θεωρητικά ανίσχυρους και λογικά θα είναι μία ομάδα εκ των Λουγκάνο, Μπρόντμπι, Σπάρτακ Τρνάβα, Ρίγα, Καϊράτ Αλμάτι, Οσιγιεκ και Χάιντουκ Σπλιτ.
Το ίδιο θα ισχύσει και για τον Ολυμπιακό (ως ζευγάρι με τη Μακάμπι Χάιφα) στην κλήρωση του τρίτου προκριματικού γύρου του Champions League. Οι υποψήφιοι αντίπαλοί του το μεσημέρι της Δευτέρας δεν θα είναι και οι έξι ανίσχυροι, Λουντογκόρετς (ή Σάμροκ Ρόβερς), Σερίφ Τιρασπόλ (ή Μάριμπορ), Μπόντο Γκλιμτ (ή Λίνφιλντ), Φερεντσβάρος (ή Σλόβαν Μπρατισλάβας), Απόλλων Λεμεσού και Ντουντελάνζ (ή Πιούνικ), αλλά τρεις από αυτούς, κάτι που ο Ολυμπιακός θα γνωρίζει είτε από το βράδυ της Κυριακής, το πιθανότερο, ή το πρωί της Δευτέρας».

ΣΧΟΛΙΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Ένας πρώην του ΠΑΟΚ στο δρόμο του Ολυμπιακού

Ο Ρόμπιν Όλσεν θα προσπαθήσει να σταματήσει τους «ερυθρόλευκους»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Άστον Βίλα και Ολυμπιακός θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στα ημιτελικά του Europa Conference League με το πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων να διεξάγεται τη Μ. Πέμπτη στις 2/5 στην Αγγλία.

Ο Εμιλιάνο Μαρτίνες βοήθησε την αγγλική ομάδα να πάρει την πρόκριση για τα ημιτελικά του Europa Conference League κόντρα στη Λιλ, όμως ο Αργεντινός γκολκίπερ δέχτηκε δύο κίτρινες κάρτες, η μία στην κανονική διάρκεια και η άλλη στη διαδικασία των πέναλτι.

Μπορεί να γλίτωσε την κόκκινη κάρτα, αλλά όχι και την τιμωρία. αφού όπως ανέφερε χαρακτηριστικά το «The Athletic» και αισίως επιβεβαίωσε η UEFA, ο Μαρτίνες θα απουσιάσει από το πρώτο ματς με τον Ολυμπιακό, καθώς οι κάρτες ισχύουν κανονικά στο «ποινολόγιο».

Έτσι, τη θέση του κάτω από τα δοκάρια στο πρώτο ματς με τον Ολυμπιακό θα πάρει ο άλλοτε τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, Ρόμπιν Όλσεν!

Αυτή θα είναι η τέταρτη φορά που ο Όλσεν θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Ολυμπιακό, αφού είχε παίξει απέναντί του δύο φορές με τη Μάλμε και μία με τον ΠΑΟΚ.

Τη φετινή σεζόν ο Σουηδός γκολκίπερ έχει καταγράψει 6 συμμετοχές, έχοντας δεχτεί 8 γκολ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Μια «γροθιά» ο ΠΑΟΚ (vid)

O «ασπρόμαυρος» οργανισμός αφήνει πίσω τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Με μία σειρά από δημοσιεύσεις σε όλα τα social media, είναι ξεκάθαρο ότι ο ΠΑΟΚ, προσπαθεί να βγάλει ένα κλίμα ενότητας για την επόμενη μέρα, κλίμα το οποίο έβγαλε προς τα έξω ο ίδιος ο κόσμος στην Τούμπα.

«Ενωμένοι σα γροθιά» είναι το μήνυμα της ομάδας, αυτήν τη φορά στο Twitter/X, χρησιμοποιώντας ένα βίντεο από τα χειροκροτήματα του κόσμου στην ομάδα, μετά το τέλος του χθεσινού αγώνα και την ήττα-αποκλεισμό με 0-2 από την Κλαμπ Μπριζ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Χειροκροτήματα για τη Μπριζ στο αεροδρόμιο (vid)

Πριν την επιστροφή της μαζί με κόσμο που βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η Κλαμπ Μπριζ πέτυχε το στόχο της με το 0-2 επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, περνώντας στα ημιτελικά του Europa Conference League και κατά την άφιξη της αποστολής σήμερα το πρωί στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», Βέλγοι που επέστρεφαν κι αυτοί στη βάση τους, χειροκρότησαν τους ποδοσφαιριστές.

Δείτε το σχετικό βίντεο που δημοσίευσε η Κλαμπ Μπριζ στα social media…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ