Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το σχόλιο της ημέρας

Καθαρή ήττα, μεγάλη αποτυχία και υποχρέωση του Λουτσέσκου

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Το σχόλιο της ημέρας

Η ζημιά έγινε! Η ζημιά ολοκληρώθηκε γιατί το κακό ξεκίνησε από το πρώτο ματς της Σόφιας. Ο ΠΑΟΚ πλήρωσε όλα τα λάθη του και δικαίως αποκλείστηκε από μία ομάδα της Βουλγαρίας που προφανώς  δεν είναι καλύτερή του, αλλά σε αυτά τα δύο ματς έπαιξε καλύτερα και φυσιολογικά προχωράει παρακάτω. Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς, όσο και αν πονάει πάρα πολύ: Αυτός ο ΠΑΟΚ δεν άξιζε να περάσει τη Λέφσκι που δικαίως συνεχίζει στην Ευρώπη.

Πώς να περάσεις όταν είσαι φανερά καλύτερος του αντιπάλου και δείχνεις ότι μπορείς να τον αντιμετωπίσεις με σωστό τρόπο για μόλις 10 λεπτά στη Σόφια και άλλα 15-20 στην Τούμπα; Δυστυχώς έτσι έγινε και πέρα από όλες τις δικαιολογίες με τις αλλαγές στο ρόστερ, ο ΠΑΟΚ σε αυτά τα δύο ματς έχασε και τακτικά. Ο αντίπαλος προπονητής με τα μέσα που διέθετε και την οργανωμένη του ομάδα την οποία δουλεύει επί καιρό, κέρδισε εύκολα στο τακτικό κομμάτι τον προπονητή του ΠΑΟΚ που ενώ ήξερε τι θα αντιμετωπίσει, δεν κατάφερε με την ομάδα του να εκμεταλλευτεί όσα η Λέφσκι του έδινε. Κυρίως αυτά τα απίστευτα μέτρα στην πλάτη της άμυνας της, που ο ΠΑΟΚ τα ήξερε, τα έβλεπε, αλλά δεν τα αξιοποίησε.

Αλήθεια είναι ότι η Λέφσκι προηγήθηκε και στα δύο ματς με… ασίστ παικτών του ΠΑΟΚ. Ας πρόσεχαν. Τα δύο γκολ έδωσαν άλλο αέρα στη Λέφσκι, έριξαν τους νέους του Δικεφάλου και σε μεγάλο βαθμό καθόρισαν την εικόνα. Η νέα ομάδα του ΠΑΟΚ και στα δύο ματς ήταν συνεχώς υπό πίεση και αποδείχθηκε ότι οι νεαροί δεν μπορούσαν να σηκώσουν το βάρος. Μόνο στο δεύτερο μέρος με την παρουσία του Μπίσεσβαρ και τις αποφάσεις του μέσα στο παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ έδειξε ότι μπορεί να αντιμετωπίσει το παιχνίδι της Λέφσκι. Δεν έφθανε όμως και αυτό, ειδικά από τη στιγμή που άρχισαν τα νεύρα και οι αποβολές. Και επειδή πέφτει βάρος στους νέους, Βιεϊρίνια και Αουγκούστο είναι αδικαιολόγητοι να κόβουν έτσι τις όποιες ελπίδες μπορεί να υπήρχαν. Οι νέοι δεν σήκωσαν το βάρος, αλλά αυτοί ως παλιοί δεν είχαν δικαίωμα να φερθούν έτσι. Για εμένα η μόνη ατιομική κριτική στα δύο ματς πρέπει να γίνεται σε αυτούς και σε κανέναν άλλο.

Δεν έχει πολλά άλλα αυτό το ξεκίνημα της χρονιάς και αυτή η μεγάλη αποτυχία. Όταν αποφασίζεις να κάνεις τόσο μεγάλες αλλαγές, όταν ανανεώνεις το ρόστερ σου με τέτοιο τρόπο και τόσο αργά μέχρι και 7-10 μέρες πριν το πρώτο παιχνίδι και σου πέφτει μία οργανωμένη ομάδα, τότε μπορείς να πάθεις και τη ζημιά. Έτσι και αλλιώς θα είχε σκαμπανεβάσματα ο φετινός ΠΑΟΚ, απλά τώρα θα έχει να διαχειριστεί από νωρίς μία μεγάλη κρίση.

Ο Σαββίδης που αποφάσισε όλο αυτό το πλάνο, πρέπει και να το στηρίξει τώρα στα δύσκολα. Ο Μπότο που έβλεπε πολύ μπροστά και θεωρούσε ότι είναι εύκολο να δίνεις υπεραξίες, ας προσγειωθεί στη δύσκολη πραγματικότητα γιατί όταν κοιτάς το… μεθαύριο και ξεχνάς το σήμερα, τότε μπορεί και να εκτεθείς.

Ο Λουτσέσκου που έχασε μέσα στο γήπεδο, είχε το ίδιο πρόβλημα και το 2017. Τότε, μέσα σε 2 μήνες, παίζοντας ένα ματς την εβδομάδα, έφτιαξε την ομάδα όπως ήθελε, της έδωσε την δική της ταυτότητα και μία εξαιρετική νοοτροπία  και αυτό κράτησε για χρόνια. Τότε, είχε πολλές προσωπικότητες. Τώρα, έχει πολλούς νεαρούς παίκτες και σίγουρα το έργο είναι πιο δύσκολο. Ας βρει το κέφι του που εξ αρχής φέτος ήταν μειωμένο, ας αφήσει πλέον τις δικαιολογίες  στην άκρη και ας δείξει την αξία του και σε ένα διαφορετικό ρόστερ.

Χθες το ξεκαθάρισε: «ΌΛΟΙ μαζί αποφασίσαμε το rebuilt». Όσο και αν έχει δίκιο για τις καθυστερήσεις, από εδώ και πέρα αυτοί είναι και έχει υποχρέωση να φτιάξει μία νέα μεγάλη ομάδα.

* Στη συνέντευξη Τύπου ο Λουτσέσκου περιέγραψε σωστά την κατάσταση. Κάποια στιγμή ανέφερε ότι από τη δεύτερη μέρα της προετοιμασίας σκέφτηκε ότι στα ματς με τη Λέφσκι έπρεπε να παίξουν όσο δυνατό οι πιο παλιοί παίκτες. Αυτός είναι ένας ΒΑΣΙΚΟΣ και ΑΠΑΡΑΒΑΤΟΣ κανόνας ΑΝ θέλεις να πετύχεις στα δύσκολα προκριματικά. Αλίμονο αν το σκέφτεσαι όταν προχωράς την προετοιμασία και δεν το έχεις ως δεδομένο εξ αρχής, πέρα βέβαια από το ότι στην πράξη προέκυψαν πολλά προβλήματα που δεν επέτρεψαν να γίνει ούτε αυτό. Σε γενικές γραμμές ο ΠΑΟΚ παραβίασε πολλές καλοκαιρνές αρχές και αναμενόμενα την πάτησε!

ΣΧΟΛΙΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Αλλαγή σελίδας στη Λίβερπουλ: Σλοτ, ο διάδοχος του Κλοπ

Αφήνει τη Φέγενορντ και αναλαμβάνει τους reds

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Λίβερπουλ και Φέγενορντ τα βρήκαν σε όλα και ο Άρνε Σλοτ θα είναι ο διάδοχος του Κλοπ στον πάγκο των Reds.

Oι Ολλανδοί θα εισπράξουν 15 εκατ. ευρώ και ο 45χρονος τεχνικός θα αναλάβει τα ηνία στην αλλαγή σελίδας της Λίβερπουλ μετά την αποχώρηση του Κλοπ.

Την περσινή σεζόν κατέκτησε το πρωτάθλημα, φέτος σήκωσε το κύπελλο και είναι στη 2η θέση στο πρωτάθλημα, στο -9 από την Αϊντχόφεν. Συνολικά με τη Φέγενορντ έχει απολογισμό 93 νίκες, 27 ισοπαλίες και 24 ήττες, ενώ την τρέχουσα σεζόν το ρεκόρ του είναι 28-7-8.

«Είναι ξεκάθαρο για μένα ότι θέλω να δουλέψω εκεί, να γίνω ο προπονητής της Λίβερπουλ. Οι ομάδες διαπραγματεύονται, οπότε ακόμα είμαι εδώ. Πρέπει να περιμένουμε μέχρι να επιτευχθεί μια συμφωνία, αλλά έχω αισιοδοξία ότι θα γίνει», ανέφερε ο Σλοτ σε δηλώσεις του, όσο οι διαπραγματεύσεις των δύο ομάδων ήταν σε εξέλιξη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αναζητώντας αντίδραση (vid)

Στην τελική ευθεία η προετοιμασία του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η απώλεια κόντρα στη Λαμία είναι κάτι που πληγώνει τον ΠΑΟΚ, αλλά πρέπει πλέον να τον πεισμώσει ενόψει της τελικής ευθείας της σεζόν.

Οι «ασπρόμαυροι» δίνουν ένα κομβικό εντός έδρας παιχνίδι την Κυριακή απέναντι στην ΑΕΚ και άπαντες στην ομάδα πιστεύουν ότι είναι η ευκαιρία για να γυρίσει ο διακόπτης και ο Δικέφαλος του Βορρά θα παραμείνει με αξιώσεις στην κούρσα του τίτλου.

Αυτό βέβαια οι παίκτες του Ράζβαν Λουτσέσκου καλούνται να το αποδείξουν στο χορτάρι.

Γι' αυτό το λόγο άλλωστε και το σύνθημα που περνάει από πλευράς «ασπρόμαυρων» είναι «τέλος τα λόγια, ώρα για πράξεις».

Η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για το ματς με την ΑΕΚ θα ολοκληρωθεί το Σάββατο το απόγευμα στη Νέα Μεσημβρία.

Η προπόνηση της Παρασκευής ήταν αφιερωμένη στο τακτικό κομμάτι.

https://www.youtube.com/watch?v=aBgcgqLPyuQ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το απίστευτο στατιστικό του Σβαμπ

Ο Αυστριακός έκανε ρεκόρ τερμάτων με τον ΠΑΟΚ με μία εντυπωσιακή ιδιαιτερότητα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Τα 10 γκολ σε 50 εμφανίσεις με τη φανέλα του ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν έφτασε ο Στέφαν Σβαμπ με το τέρμα που πέτυχε στο «Αθ. Διάκος» απέναντι στη Λαμία πριν από λίγες ημέρες.

Ο Αυστριακός έχει ήδη πετύχει ρεκόρ τερμάτων στην έως τώρα παρουσία του στη Θεσσαλονίκη, ενώ παράλληλα έγινε ο πέμπτος «διψήφιος» σκόρερ των «ασπρόμαυρων» για την τρέχουσα σεζόν.

Ωστόσο, αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση στην περίπτωση του Σβαμπ είναι το γεγονός ότι τα μισά από τα γκολ που έχει πετύχει φέτος είναι στα τελευταία λεπτά των αγώνων!

Ο Αυστριακός έχει «χτυπήσει» απέναντι στην Αμπερντίν στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων, απέναντι στον Ατρόμητο στο 89', κόντρα στον Παναθηναϊκό ξανά στο 89', ενώ με αντίπαλο τη Λαμία στην Τούμπα το δεύτερο γκολ που πέτυχε απέναντι στους Φθιώτες ήταν στο 88' και στο πρόσφατο εκτός έδρας ματς σκόραρε στο 10ο λεπτό των καθυστερήσεων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ