Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πογιέτ: «Να επιστρέψει η Εθνική σε μεγάλη διοργάνωση»

Η συνέντευξη του ομοσπονδιακού τεχνικού σε αγγλική ιστοσελίδα

PAOK24

Πογιέτ: «Να επιστρέψει η Εθνική σε μεγάλη διοργάνωση»

Στην βρετανική ιστοσελίδα «Four four two» φιλοξενήθηκε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γκουστάβο Πογιέτ, ο οποίος μεταξύ άλλων μίλησε για την επιτυχία της Ελλάδος στο Euro του 2004, αλλά και για την δική του πρώτη εμπειρία σε πάγκο εθνικής ομάδας.

«Για εμένα είναι έμπνευση το Euro 2004. Αυτό είναι υπέροχο συναίσθημα. Για πολλούς ανθρώπους, φαίνεται αδύνατο να κάνει κάτι παρόμοιο. Αλλά ίσως πριν από αυτό ήταν το ίδιο. Έκαναν κάτι ξεχωριστό» μιλώντας σχετικά με το έπος της εθνικής μας στην Πορτογαλία.

«Για να είμαι ειλικρινής, ήλθα στην Ελλάδα για έναν διαφορετικό λόγο, για να δω έναν αγώνα που ακυρώθηκε λόγω Covid-19, οπότε έκανα μερικές συναντήσεις με ανθρώπους του ποδοσφαίρου που γνωρίζω. Κάποιος μου είπε: “Ξέρεις ότι ο προπονητής της εθνικής ομάδας φεύγει;”. Αυτό με οδήγησε σε μια άλλη συνάντηση, μετά σε μια άλλη και υποθέτω ότι ήταν η ώρα. Πάνω κάτω, γνωρίζω το ελληνικό ποδόσφαιρο και αυτό βοήθησε πολύ. Γνωρίζω τους περισσότερους παίκτες» είπε ο Πογιέτ, σχετικά με την ιστορία άφιξής του στον πάγκο της εθνικής Ελλάδας.

«Είναι τελείως διαφορετικό, το συνηθίζω ακόμα. Είναι κάτι καινούργιο για εμένα. Είσαι σε έναν ρυθμό για ενάμιση μήνα, μετά μαζεύεται η ομάδα και πηγαίνεις από τα 60 στα 200 χιλιόμετρα την ώρα. Μέχρι στιγμής, το έχω απολαύσει. Είναι πάντα ωραίο όταν κάνεις κάτι διαφορετικό, χωρίς να υπάρχει μονοτονία. Μέχρι στιγμής, είμαι ευχαριστημένος, αλλά, όπως ο,τιδήποτε στο ποδόσφαιρο, θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα. Όταν παίζουμε παιχνίδια, όλοι κοιτάζουν την ομάδα. Αλλά τους μήνες που δεν υπάρχουν ματς, όλοι ξεχνούν τις εθνικές ομάδες, ασχολούνται με τους συλλόγους. Όταν πλησιάζει το επόμενο παιχνίδι, τότε επιστρέφουν. Η ιδέα εδώ, είναι να φέρουμε την εθνική ομάδα στο επίπεδο που περιμένουν, γιατί ήταν πολύ καλή από το 2004 έως το 2014, αλλά δεν έχει φτάσει σε τελικούς τουρνουά από τότε. Πρέπει να επιστρέψει».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δέσμευση Μητσοτάκη: «Θα τιμωρηθούν φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί»

«Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι ότι θα τελειώσουμε το καρκίνωμα της οπαδικής βίας» δήλωσε ο πρωθυπουργός

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Συνέντευξη στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ παραχώρησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, που μεταξύ άλλων ρωτήθηκε για την οπαδική βία και την υπόθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη με την σύλληψη δεκάδων οπαδών του Ολυμπιακού για τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη έξω από το κλειστό του Ρέντη.

Ο Κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι έχει εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και θα τιμωρηθούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί όπου και αν βρίσκονται αυτοί.

Παράλληλα, σημείωσε ότι είναι συγκρατημένα αισιόδοξος ότι η κυβέρνηση θα βάλει τέλος στο «καρκίνωμα της οπαδικής βίας και στα παρακλάδια της».

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός δήλωσε:

«Δυσκολεύομαι να σχολιάσω μια ανοιχτή έρευνα που δρομολογείται ακόμα και σε δικαστικό επίπεδο.

Έχουμε κάνει πολλά πράγματα. Εννοούμε αυτά που λέμε. Κάποιες φορές υπάρχουν σταγόνες που ξεχειλίζουν το ποτήρι. Δεν μπορούμε να ανεχόμαστε τέτοια φαινόμενα.

Διεξήχθη μια εμπεριστατωμένη έρευνα με απόλυτη εχεμύθεια, πράγμα ασυνήθιστο για τα ελληνικά δεδομένα.

Έχω εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη ότι θα τιμωρηθούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί όπου και αν βρίσκονται αυτοί, δεν είναι δουλειά μου αυτό.

Δείξαμε ότι διαθέτουμε την πολιτική βούληση και με το παραπάνω. Θυμάστε την κριτική που δεχτήκαμε για τα κλειστά γήπεδα.

Η κατάσταση στα ελληνικά γήπεδα δεν έχει καμία σχέση με πέρσι και πρόπερσι.

Όμως, το αυγό του φιδιού καραδοκεί, αλλά με αποφασιστικότητα θα τιμωρήσουμε όποιον πρέπει.

Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι ότι θα τελειώσουμε το καρκίνωμα της οπαδικής βίας και τα παρακλάδια της».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στην αφετηρία για Τούμπα με ένα πρόβλημα

Ξεκίνησε την προετοιμασία της και η ΑΕΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Όπως και ο ΠΑΟΚ, έτσι και η ΑΕΚ έπιασε δουλειά για τη μάχη των Δικεφάλων το βράδυ της Κυριακής στις 19:30 στο γήπεδο της Τούμπας.

Οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα χωρίστηκαν σε δύο κατηγορίες, καθώς όσοι έπαιξαν με το τριφύλλι έκαναν αποφόρτιση και οι υπόλοιποι προπονήθηκαν κανονικά.

Μοναδικός απών ο Αρόλντ Μουκουντί που συνέχισε με ατομικό πρόγραμμα, ο οποίος είναι το μοναδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Αργεντινός κόουτς της Ένωσης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έπιασε δουλειά για ΑΕΚ

Αφήνει πίσω του το ματς με την Λαμία ο ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Αφήνοντας πίσω του την γκέλα που τον πληγώνει βαθμολογικά κόντρα στη Λαμία, ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε την προετοιμασία για του για το κομβικό εντός έδρας παιχνίδι απέναντι στην ΑΕΚ το βράδυ της Κυριακής στις 19:30 στην Τούμπα.

Οι παίκτες που βρέθηκαν στην αρχική 11αδα κόντρα στη Λαμία, ακολούθησαν πρόγραμμα αποθεραπείας κι αποκατάστασης στο γήπεδο, την πισίνα και το γυμναστήριο.

Οι υπόλοιποι δούλεψαν στο γήπεδο στο τακτικό κομμάτι, ενώ διεξήχθη κι οικογενειακό δίτερμα.

Ο Γουίλιαμ Τρόοστ-Εκόνγκ έκανε ατομικό πρόγραμμα στο γήπεδο και θεραπεία.

Την Παρασκευή (26.04) ο ΠΑΟΚ θα προπονηθεί στις 17:00 στη Νέα Μεσημβρία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ