Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Άλλη μια ευκαιρία χαμένη

Άδοξο φινάλε φαίνεται ότι θα έχει και το νέο επεισόδιο στο σήριαλ της συνεργασίας ΠΑΟΚ – Ζαμπά

Ραφαήλ Γκαϊδατζής

Άλλη μια ευκαιρία χαμένη

Μακριά από τη Θεσσαλονίκη και την Τούμπα, για μια ακόμα φορά, φαίνεται ότι θα βρει η επόμενη μέρα τον Λέο Ζαμπά.

Το συμβόλαιο του Βραζιλιάνου με τον ΠΑΟΚ μπαίνει στον τελευταίο του χρόνο, όμως ο ποδοσφαιριστής «ψάχνεται» ήδη για τη νέα ποδοσφαιρική του στέγη, αφού γνωρίζει ότι δεν υπολογίζεται από τον Λουτσέσκου.

Πριν από λίγες ημέρες προέκυψε από δημοσιεύματα το ενδιαφέρον της Σεαρά για τον Ζαμπά, με τον βραζιλιάνικο σύλλογο να εμφανίζεται διατεθειμένος να κάνει κίνηση για τον παίκτη μόνο εάν μείνει ελεύθερος.

Από την πλευρά τους οι «ασπρόμαυροι» τηρούν στάση αναμονής, καθώς δεν υπάρχει κάποια επίσημη πρόταση που να έχει φτάσει στην Τούμπα και αν και έχουν πολλά πατήματα για να τραβήξουν στα άκρα την ιστορία με τον ποδοσφαιριστή δεν φαίνονται διατεθειμένοι να το κάνουν, όπως είχαμε αναφέρει και πριν από λίγες ημέρες σε σχετικό ρεπορτάζ του PAOK24.

Ο Λουτσέσκου πάντως ήταν εκείνος που έδωσε ακόμα μια ευκαιρία στον Λέο Ζαμπά. Ο Βραζιλιάνος άλλωστε αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις επί εποχής Σαββίδη στον ΠΑΟΚ.

Στη χρονιά του νταμπλ αποτέλεσε σημείο αναφοράς με τις εμφανίσεις του και τη συνεισφορά του, όμως σε βάθος χρόνου δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες που δημιουργήθηκαν γύρω από το πρόσωπο του.

Στην τελευταία του επιστροφή ο Ζαμπά έδειξε αρχικά δείγματα για ένα δυναμικό comeback, που μεταφράστηκε μάλιστα και σε γκολ στο ματς με τον Παναιτωλικό και στον περίφημο πανηγυρισμό με τον Λουτσέσκου που ακολούθησε.

Ο Ρουμάνος του έδωσε λεπτά συμμετοχής, αλλά ο Ζαμπά δεν κατάφερε να προσφέρει κάτι παραπάνω, τελειώνοντας τη σεζόν με 14 συμμετοχές, ενώ είχε να αντιμετωπίσει και ακόμα έναν τραυματισμό στον ώμο στον ημιτελικό του κυπέλλου με τον Ολυμπιακό που τον άφησε και άλλο πίσω.

Νωρίτερα, τον Απρίλιο, ο Βραζιλιάνος ήταν αρνητικός πρωταγωνιστής σε μια στιγμή έντασης στην προπόνηση του ΠΑΟΚ πριν από την κρίσιμη αναμέτρηση με την Μαρσέιγ στην Τούμπα.

Ο Ζαμπά αντέδρασε άσχημα κατά ενός συμπαίκτη του και ο Ρουμάνος τεχνικός έδωσε αμέσως εντολή να αποχωρήσει από την προπόνηση.

Η απόφαση ήταν ο… υποβιβασμός του παίκτη στον ΠΑΟΚ Β, με τον Βραζιλιάνο να αντιδρά με παράλογο τρόπο «εξαφανίζοντας» όλες τις φωτογραφίες που είχαν σχέση με τον Δικέφαλο από τον λογαριασμό του στο Instagram, αλλά λίγες ώρες αργότερα να τις επαναφέρει θέλοντας να δείξει… μεταμέλεια.

Στα μέσα Μαίου ο Ζαμπά έδινε μια ακόμα υπόσχεση στον κόσμο του ΠΑΟΚ, περί επιστροφής του, μετά την άδεια που είχε λάβει για να πάει στη Βραζιλία για ένα προσωπικό του ζήτημα.

Άλλη μια υπόσχεση χωρίς αντίκρισμα, με τον Ζαμπά να μην επιστρέφει εγκαίρως στη Θεσσαλονίκη τις επόμενες εβδομάδες για να ταξιδέψει με την υπόλοιπη αποστολή στην Ολλανδία για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

Από… άδεια σε άδεια, ο Βραζιλιάνος παρέμενε εξαφανισμένος πετώντας άλλη μια ευκαιρία για να πείσει τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ ότι αξίζει μια θέση στο «ασπρόμαυρο» ρόστερ.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ξανά εκτός ο Μουκουντί στην ΑΕΚ

Ο 26χρονος στόπερ δε συμμετείχε ούτε στη σημερινή προπόνηση

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Χωρίς τον Αρόλντ Μουκουντί, καταστρώνει τα πλάνα του ο Ματίας Αλμέιδα για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ την Κυριακή στην Τούμπα, με τον Καμερουνέζο αμυντικό, να μένει και σήμερα εκτός ομαδικού προγράμματος, λόγω μυϊκού τραυματισμού.

Ο Μουκουντί όλα δείχνουν ότι δεν υπολογίζεται ενόψει Τούμπας, με τον Κάλενς να αναμένεται να παραμείνει ο παρτενέρ του Βίντα, όπως συνέβη και την Τετάρτη, κόντρα στον Παναθηναϊκό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι επιστροφές με ΑΕΚ

Η σημασία του αγώνα και ο «βασικός» κορμός

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό και την ισοπαλία με τη Λαμία, το ντέρμπι που έρχεται με την ΑΕΚ, έχει πάρει οριακό χαρακτήρα.

Την Τετάρτη παίκτες όπως ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης και ο Σουαλιό Μεϊτέ, έμειναν εκτός για να πάρουν ανάσες και όπως όλα δείχνουν αμφότεροι, θα επιστρέψουν στο αρχικό σχήμα την Κυριακή.

Κάτι ανάλογο αναμένεται να γίνει και με τον Τάισον, ο οποίος ήρθε από τον πάγκο στη Λαμία, ενώ διαθέσιμος αναμένεται να είναι και ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς, που την Τετάρτη, εξέτισε την αγωνιστική της τιμωρίας του.

Σε κάθε περίπτωση, αναμένονται αρκετά διαφορετικά πρόσωπα στην 11άδα, σε σχέση με την κάκιστη εικόνα της περασμένης Τετάρτης, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου, να περιμένει να δει σαφώς καλύτερη απόδοση στο επερχόμενο ντέρμπι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κούγιας: «Στημένη υπόθεση του Λυγγερίδη για να χτυπηθεί ο Ολυμπιακός» (vid)

Όσα είπε σε τηλεοπτική του συνέντευξη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Αλέξης Κούγιας, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα», ως νομικός εκπρόσωπος του Γιάννη Καλλιανού, αλλά πήρε θέση για τις συλλήψεις οπαδών του Ολυμπιακού, για τη δολοφονία του αστυνομικού, Γιώργου Λυγγερίδη.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο όσα υποστήριξε…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ