Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Όλοι οι κεντρικοί αμυντικοί της εποχής Σαββίδη

Ιβάν Νέσμπεργκ ο…17ος!

Βασίλης Μανδράου

ΠΑΟΚ: Όλοι οι κεντρικοί αμυντικοί της εποχής Σαββίδη

Ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ είναι με κάθε επισημότητα από χθες ο Ιβάν Νέσμπεργκ, ο οποίος αφού πέρασε τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον Δικέφαλο.

Το PAOK24 με αφορμή την έλευση του Νορβηγού στην Θεσσαλονίκη θυμάται όλους τους κεντρικούς αμυντικούς που πρόβαραν τα ασπρόμαυρα από την εποχή που ο Ιβάν Σαββίδης ανέλαβε τα ηνία της ομάδας.

Συγκεκριμένα δέκα σεζόν μετράει ο ΠΑΟΚ από την ημερομηνία – ορόσημο για την ιστορία του κλαμπ, της ανάληψης των ηνίων από τον Ιβάν Σαββίδη. Συνολικά 19 μεταγραφικές περίοδοι, στις οποίες ξοδεύτηκε πακτωλός εκατομμυρίων χρημάτων προκειμένου να γίνουν οι «ασπρόμαυροι» ομάδα πρωταθλητισμού.

Μέσα σε αυτά τα χρόνια 17 κεντρικοί αμυντικοί έγιναν… κάτοικοι Τούμπας (σ.σ. Νέσμπεργκ ο 17ος). Άλλοι άφησαν ανεξίτηλο το στίγμα τους στην ιστορία της ομάδας, ενώ άλλοι πέρασαν μα δεν… ακούμπησαν.

Καλοκαίρι 2013
Την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο του 2013, οι «ασπρόμαυροι» προχώρησαν στην απόκτηση δέκα ποδοσφαιριστών, εκ των οποίων οι τρεις αγωνίζονταν στο κέντρο της άμυνας. Πιο συγκεκριμένα, ο Δικέφαλος συμφώνησε με τον Μιγκέλ Βίτορ, τον Ίνιγκο Λόπεθ και τον Γιώργο Τζαβέλλα. Ο τελευταίος μπορεί να αποκτήθηκε ως αριστερός οπισθοφύλακας, όμως τα περισσότερα παιχνίδια αγωνίστηκε ως αριστερός στόπερ.

Ιανουάριος 2014
Η ενίσχυση στα στόπερ δεν είχε λάβει τέλος για εκείνη τη σεζόν, καθώς την χειμερινή μεταγραφική περίοδο ο Χουάν Ινσαουράλδε ήρθε με την μορφή δανεισμού στην Θεσσαλονίκη. Ο Αργεντίνος στόπερ ανήκε στην Σπαρτάκ Μόσχας.

Ιανουάριος 2015

Στις 27 Ιανουαρίου 2015 ο Δικέφαλος με τον Άγγελο Αναστασιάδη στο τιμόνι του προχώρησε στην απόκτηση του πολύπειρου κεντρικού αμυντικού Ρικάρντο Κόστα. Το όνομα του Πορτογάλου μολονότι δημιούργησε ντόρο, ξεχάστηκε γρήγορα, καθώς δεν κατάφερε ούτε στο ελάχιστο να εκπληρώσει τις προσδοκίες των ανθρώπων της ομάδας. Tην ίδια χρονική περίοδο ο Σωτήρης Παπαγιαννόπουλος εντάχθηκε στο ρόστερ της ομάδας, χωρίς όμως να καταφέρει να καθιερωθεί.

Καλοκαίρι 2015
Το καλοκαίρι του 2015 τα ηνία του ποδοσφαιρικού τμήματος αναλαμβάνει ο Φρανκ Άρνεσεν, ο οποίος προχώρησε σε… rebuild δίνοντας έμφαση σε παίχτες μικρών ηλικιών. Για την υλοποίηση του παραπάνω πρότζεκτ θεωρήθηκε σωστό να αποκτηθούν και ορισμένοι έμπειροι ποδοσφαιριστές. Πάνω σε αυτή τη λογική ήταν η επιστροφή του Στέλιου Μαλεζά στην ομάδα που τον «γαλούχησε» ποδοσφαιρικά.

Ιανουάριος 2016
Κατά την χειμερινή περίοδο του 2016 ο ΠΑΟΚ απέκτησε τον Δημήτρη Χατζηϊσαία. Οι καταπληκτικές εμφανίσεις του νεαρού -τότε- στόπερ με την φανέλα του Πανιωνίου, δεν πέρασαν απαρατήρητες από τους ανθρώπους της ομάδας, οι οποίοι τον «έντυσαν» στα ασπρόμαυρα.

Καλοκαίρι 2016
Τον Ιούλιο του 2016 ο  Χοσέ Άνχελ Κρέσπο και ο Φερνάντο Βαρέλα έγιναν με κάθε επισημότητα ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ. Οι δυο τους αποτέλεσαν το κεντρικό δίδυμο των απόλυτων επιτυχιών κατακτώντας μαζί ένα πρωτάθλημα και τέσσερα κύπελλα. Πρόκειται για το πιο επιτυχημένο δίδυμο στην ιστορία του συλλόγου, με την χημεία που απέκτησαν μεταξύ τους να είναι για… σεμινάρια.

Καλοκαίρι 2017
Έναν χρόνο αργότερα οι ασπρόμαυροι θέλοντας να θωρακίσουν την αμυντική γραμμή έφτασαν σε συμφωνία με τον Κάρλος Ζαμπράνο. Ο Περουβιανός αμυντικός με το… ιδιαίτερο ταπεραμέντο του δεν κατάφερε να πετύχει τα αναμενόμενα. Η κόκκινη κάρτα στο παιχνίδι απέναντι στην ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, έμελλε να είναι το κύκνειο άσμα της παρουσίας του στον Δικέφαλο.

Ιανουάριος & καλοκαίρι 2018
Στις μεταγραφικές περιόδους του 2018 ο ΠΑΟΚ ενέταξε στο ρόστερ του δύο στόπερ που η αλήθεια είναι ξεχάστηκαν γρήγορα. Τόσο ο Μιχόγιεβιτς όσο και ο Γεβγέν Χατσερίντι δεν κατάφεραν να πείσουν πως αξίζουν μία θέση στο ρόστερ.

Ιανουάριος & καλοκαίρι 2019
Τον Ιανουάριο του 2019 ο Μάριο Μπράνκο «έντυσε» στα ασπρόμαυρα τον Ίνγκι Ίνγκασον. Ο Ισλανδός στόπερ αποδείχθηκε μία από τις πιο πετυχημένες μεταγραφές των τελευταίων ετών και αποτελεί μέχρι και σήμερα εγγύηση στα μετόπισθεν της ομάδας. Το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς ο Ενέα Μιχάι έκανε το δρομολόγιο Αγρίνιο-Θεσσαλονίκη, με τον άλλοτε ποδοσφαιριστή του Παναιτωλικού να αποτελεί έως και σήμερα μέλος του ρόστερ.

Καλοκαίρι 2022
Τα τελευταία μεταγραφικά αποκτήματα στη θέση των στόπερ είναι ο Γιάννης Κάργας και ο Ιβάν Νέσμπεργκ, οι οποίοι καλούνται να αποδείξουν την ποδοσφαιρική τους αξία αγωνιζόμενοι σε μία θέση με αρκετά υψηλές απαιτήσεις και δυσκολίες.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Απογευματινό ραντεβού στη Νέα Μεσημβρία

Το πρόγραμμα του ΠΑΟΚ με φόντο το ντέρμπι της Κυριακής

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ προετοιμάζεται για το ντέρμπι της Κυριακής (28/4, 19:30) στην Τούμπα, εκεί όπου υποδέχεται την ΑΕΚ για την 8η αγωνιστική των Play-Off στην Stoiximan Super League.

Όπως έγραψε και ο Δικέφαλος του Βορρά, «δεν είναι ώρα για λόγια και αναλύσεις, αλλά για έργα», με την ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου να πρέπει οπωσδήποτε να αλλάξει την εικόνα της ενόψει της συνέχειας.

Ο Ρουμάνος τεχνικός του ΠΑΟΚ δεν μπορεί να υπολογίζει μόνο στον Εκόνγκ, που δύσκολα θα αγωνιστεί ξανά κατά την εφετινή περίοδο. Κατά τ' άλλα, όλοι οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές είναι στην διάθεση του προπονητή, κάτι το οποίο συμβαίνει και στο μεγαλύτερο διάστημα της σεζόν. H προπόνηση της Παρασκευής (26/4) έχει οριστεί για τις 17:00, στις εγκαταστάσεις της Νέας Μεσημβρίας.

Ο ΠΑΟΚ πρέπει να βρει τον τρόπο που θα του εξασφαλίσει την αποφυγή της τέταρτης θέσης στο πρωτάθλημα, κάτι δυσανάλογο με το ποδόσφαιρο που έχει παρουσιάσει συνολικά, την πορεία που έχει πραγματοποιήσει, το θέαμα και τα πολλά γκολ. Μπροστά του παρουσιάζεται μια ευκαιρία να βγάλει αντίδραση, με την ΑΕΚ, και στη συνέχεια μια διακοπή που θα βοηθήσει πολύ σε πνευματικό και σωματικό επίπεδο, τους ποδοσφαιριστές.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στη Θεσσαλονίκη για τον ΠΑΟΚ ο Λίνο (pics)

Η ανάρτηση του Βραζιλιάνου άλλοτε μπακ του Δικεφάλου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ένας από τους καλύτερους αριστερού μπακ που έχουν φορέσει τη φανέλα του ΠΑΟΚ, ο Μασιέλ Λίνο, βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, όπως ο ίδιος γνωστοποίησε με ανάρτηση στα μέσα κοινωνική δικτύωσης.

Ο 46χρονος Βραζιλιάνος, ανέβασε μια φωτογραφία από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» ενώ παράλληλα σχολίασε σε μια ανάρτηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ενημερώνοντας πως θα βρίσκεται στην Τούμπα, στο ντέρμπι με την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό. «Θα είμαι στην Τούμπα ενάντια στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό» έγραψε χαρακτηριστικά, γεγονός που δείχνει ότι θα βρίσκεται αρκετές μέρες στην πόλη μας.

Ο Λίνο κατέγραψε 220 συμμετοχές με 16 γκολ και 41 ασίστ στον ΠΑΟΚ, στην πενταετία που αγωνίστηκε από το 2009 έως το 2014.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Τελική ευθεία ενόψει ΑΕΚ

Πως προετοιμάζονται οι «ασπρόμαυροι» για το ντέρμπι της Τούμπας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την ΑΕΚ, στα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής των Play-Off στην Stoiximan Super League, με την ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου να θέλει να βγάλει αντίδραση μετά τις πολύ κακές εμφανίσεις του τελευταίου διαστήματος σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Το θετικό για τον Ρουμάνο τεχνικό του ΠΑΟΚ, είναι το γεγονός πως δεν βλέπει κανένα από τα ονόματα των παικτών του στο απουσιολόγιο, εκτός -φυσικά- από του Γουίλιαμ-Τρόοστ Εκόνγκ που είναι εκτός με βαριά θλάση.

Ο Δικέφαλος του Βορρά παίζει το τελευταίο του χαρτί στο πρωτάθλημα, χωρίς ωστόσο να έχει πολλές πιθανότητες έχοντας χάσει βαθμούς στη Λαμία. Με την τελική κατάταξη να είναι εξίσου σημαντική με την κατάκτηση του τίτλου, ωστόσο, δεν μπορεί να έχει την εικόνα που παρουσίασε σε «Γ. Καραϊσκάκης» και «Αθανάσιος Διάκος».

Θυμίζουμε πως η τέταρτη θέση, σε συνδυασμό και με την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος από τον Άρη, αφήνει την -όποια- ομάδα εκτός Ευρώπης από την επόμενη σεζόν. Γεγονός που σε κάθε περίπτωση δεν θέλει ο ΠΑΟΚ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ