Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Εστιάζει σε αυτά που του έλειψαν

Χρόνος, νέα πρόσωπα, τακτική, γκολ

Ραφαήλ Γκαϊδατζής

Εστιάζει σε αυτά που του έλειψαν

Ο πρόωρος ευρωπαϊκός αποκλεισμός είναι σίγουρο ότι δύσκολα θα ξεχαστεί και θα είναι κάτι που θα «κυνηγάει» τον ΠΑΟΚ στη συνέχεια της σεζόν, όμως ο χρόνος δε γυρίζει πίσω και στον Δικέφαλο έχουν ήδη δώσει το σύνθημα για την επόμενη ημέρα που περιλαμβάνει εκ των πραγμάτων τις δύο εγχώριες διοργανώσεις.

Ο Λουτσέσκου από την επομένη της ρεβάνς με την Λέφσκι Σόφιας εστιάζει σε αυτά που έλειψαν από τον ΠΑΟΚ στα δύο παιχνίδια με τους Βούλγαρους.

Ο χρόνος που, όπως παραδέχτηκε και ο ίδιος, δεν ήταν αρκετός για να παρουσιαστεί η ομάδα όπως θα ήθελε στα ματς με τη Λέφσκι.

Γι’ αυτό το λόγο και ο ίδιος στις δηλώσεις του εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι σε βάθος χρόνου η όλη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί εις βάρος του ΠΑΟΚ μπορεί να λειτουργήσει τελικά υπέρ του.

Άλλωστε, οι «ασπρόμαυροι» χτίζουν κάτι καινούργιο, όπως πολλές φορές έχει ειπωθεί από την αρχή της φετινής σεζόν και κάτι που αποδείχτηκε και από τις 10 μεταγραφές που έχουν γίνει έως σήμερα.

Και για να συμβεί λοιπόν αυτό, ο Λουτσέσκου πρέπει να περάσει τη φιλοσοφία του στο σύνολο των παλιών και νέων ποδοσφαιριστών.

Γι’ αυτό το λόγο και η λέξη «τακτική» είναι καθημερινή πλέον στο… μενού των προπονήσεων στη Νέα Μεσημβρία.

Ο ΠΑΟΚ πλήρωσε και κάτι ακόμα στις αναμετρήσεις με τους Βούλγαρους. Ήταν αναποτελεσματικός στο να δημιουργήσει και να τελειώσει φάσεις.

Δεν μπόρεσε να σκοράρει στο πρώτο ματς και έκανε τη ζωή του ακόμα δυσκολότερη, ενώ στην ρεβάνς το γκολ του Τιάγκο Ντάντας δεν ήταν αρκετό.

Γι’ αυτό το λόγο και το «γκολ» κυριαρχεί επίσης στις προπονήσεις των παικτών του ΠΑΟΚ, με την έμφαση να δίνεται στα τελειώματα.

Το τι θα γίνει από εδώ και πέρα με το ρόστερ και ποια θα είναι η τελική του μορφή μένει να φάνει.

Έως τότε όμως ο Λουτσέσκου δουλεύει με αυτούς που έχει στη διάθεσή του.

Με παίκτες που καλά – καλά δεν έχουν ακόμα καταφέρει να προσφέρουν αυτά για τα οποία αποκτήθηκαν.

Ο Νάρεϊ που άργησε να ενσωματωθεί μέχρι να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του αλλά επιστρατεύτηκε για να καλύψει το κενό στη θέση του φορ.

Ο Ολιβέιρα που αποτελεί για μια ακόμα σεζόν το μεγάλο στοίχημα στη γραμμή κρούσης του ΠΑΟΚ, μετά την επιστροφή του από τον τραυματισμό του.

Ο Μπίσεσβαρ στον οποίο ο Λουτσέσκου δεν έχει κρύψει ποτέ το πόσο ποντάρει, με τον Σουριναμέζο να τον δικαιώνει με την είσοδο του στην ρεβάνς με την Λέφσκι και να δίνει την ώθηση που έλειπε από τον Δικέφαλο στο πρώτο μέρος.

Ο Νέσμπεργκ που ενσωματώθηκε πριν από λίγες ημέρες στην προετοιμασία του ΠΑΟΚ και περιμένει το φιλικό παιχνίδι με τον Βόλο για να πάρει και αυτός χρόνο στα πόδια του, να «δέσει» με τον Ίνγκασον και να είναι έτοιμος να βοηθήσει από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος.

Και μην ξεχνάμε φυσικά και το ψυχολογικό κομμάτι. Κανείς δεν περίμενε, κανείς δεν πίστευε ότι μετά από μια τέτοια πορεία την περασμένη σεζόν στην Ευρώπη, η νέα αγωνιστική χρονιά θα είχε τέτοια εκκίνηση. Η απογοήτευση στο αγωνιστικό τμήμα είναι μεγάλη και εκεί είναι που πρέπει ο Λουτσέσκου και οι παίκτες να γυρίσουν το κουμπί.

Η δικαίωση του ΠΑΟΚ από την Επιτροπή Εφέσεων δεν είναι απλώς ηθική. Είναι και το καλύτερο δυνατό πράγμα που θα μπορούσε να συμβεί στους «ασπρόμαυρους» ενόψει της πρεμιέρας του πρωταθλήματος.

Μια Τούμπα ανοιχτή, γεμάτη, στην οποία ομάδα και κόσμος καλούνται μαζί να κάνουν το πρώτο βήμα στην επόμενη μέρα της νέας σεζόν.

Έτσι μόνο θα κλείσει η πληγή του ευρωπαϊκού αποκλεισμού.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στη Θεσσαλονίκη για Έκονγκ ο Γκίσο

Μια ξεχωριστή επίσκεψη για τον αμυντικό του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Νιγηρίας, Ιμπραϊμ Μούσα Γκίσο για να συναντηθεί με τον Γουίλιαμ Τρόοστ Έκονγκ.

Αντικείμενα της συζήτησης που είχαν, ήταν τόσο οι αγώνες με Νότια Αφρική και Δημοκρατία του Μπενίν, όσο και οι τραυματισμοί των Σιμόν και Σανούσι που φαντάζει αδύνατο να επανέλθουν σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς πριν τα Προκριματικά Κυπέλλου FIFA.

Όσον αφορά τον Έκονγκ, ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ δηλώνει αισιόδοξος ότι σύντομα θα επιστρέψει και θα είναι σε θέση να βοηθήσει την πατρίδα του.

«Έκανα την πρώτη μου προπόνηση στο γρασίδι με την μπάλα και είναι θέμα ημερών να επανέλθω στην ομάδα» είχε δηλώσει προ ολίγων ημερών, προσθέτοντας:

«Πλέον όλη μου η προσοχή είναι στο να επιστρέψω καλύτερος από ποτέ άλλοτε».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Δεν είναι ώρα για λόγια και αναλύσεις…»

Το μήνυμα του ΠΑΟΚ ενόψει συνέχειας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Είναι ώρα για έργα, είναι ώρα για αντίδραση.

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν από πλευράς ΠΑΟΚ ενόψει της συνέχειας των playoffs της Stoiximan Super League.

Οι «ασπρόμαυροι» μετά την γκέλα στη Λαμία καλούνται να δώσουν απαντήσεις αρχής γενομένης από το ματς της Κυριακής με την ΑΕΚ.

Το μήνυμα που στέλνει ο ΠΑΟΚ μέσω του σημερινού training report:

«Δεν είναι ώρα για λόγια κι αναλύσεις. Είναι ώρα για έργα. Ώρα για αντίδραση στον αγωνιστικό χώρο κι άπαντες στο αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου το γνωρίζουν.

Η ισοπαλία στη Λαμία έχεις φέρει την ομάδα σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, αλλά όλοι είναι αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι το φινάλε».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δέσμευση Μητσοτάκη: «Θα τιμωρηθούν φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί»

«Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι ότι θα τελειώσουμε το καρκίνωμα της οπαδικής βίας» δήλωσε ο πρωθυπουργός

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Συνέντευξη στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ παραχώρησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, που μεταξύ άλλων ρωτήθηκε για την οπαδική βία και την υπόθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη με την σύλληψη δεκάδων οπαδών του Ολυμπιακού για τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη έξω από το κλειστό του Ρέντη.

Ο Κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι έχει εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και θα τιμωρηθούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί όπου και αν βρίσκονται αυτοί.

Παράλληλα, σημείωσε ότι είναι συγκρατημένα αισιόδοξος ότι η κυβέρνηση θα βάλει τέλος στο «καρκίνωμα της οπαδικής βίας και στα παρακλάδια της».

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός δήλωσε:

«Δυσκολεύομαι να σχολιάσω μια ανοιχτή έρευνα που δρομολογείται ακόμα και σε δικαστικό επίπεδο.

Έχουμε κάνει πολλά πράγματα. Εννοούμε αυτά που λέμε. Κάποιες φορές υπάρχουν σταγόνες που ξεχειλίζουν το ποτήρι. Δεν μπορούμε να ανεχόμαστε τέτοια φαινόμενα.

Διεξήχθη μια εμπεριστατωμένη έρευνα με απόλυτη εχεμύθεια, πράγμα ασυνήθιστο για τα ελληνικά δεδομένα.

Έχω εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη ότι θα τιμωρηθούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί όπου και αν βρίσκονται αυτοί, δεν είναι δουλειά μου αυτό.

Δείξαμε ότι διαθέτουμε την πολιτική βούληση και με το παραπάνω. Θυμάστε την κριτική που δεχτήκαμε για τα κλειστά γήπεδα.

Η κατάσταση στα ελληνικά γήπεδα δεν έχει καμία σχέση με πέρσι και πρόπερσι.

Όμως, το αυγό του φιδιού καραδοκεί, αλλά με αποφασιστικότητα θα τιμωρήσουμε όποιον πρέπει.

Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι ότι θα τελειώσουμε το καρκίνωμα της οπαδικής βίας και τα παρακλάδια της».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ