Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η ημέρα που άλλαξαν τα πάντα!

10 Αυγούστου 2012 – 10 Αυγούστου 2022. Δέκα χρόνια Ιβάν Σαββίδης και το PAOK24 γυρίζει τον χρόνο στο μεσημέρι που άλλαξε τον ρου της ιστορίας του Δικεφάλου!

Στέργιος Αναστασιάδης

Η ημέρα που άλλαξαν τα πάντα!

Ιστορική αν μη τι άλλο η σημερινή ημερομηνία. Και πως θα μπορούσε να μην είναι, όταν συμπληρώνονται δέκα ακριβώς χρόνια από την ημέρα που η ΠΑΕ ΠΑΟΚ πέρασε στα χέρια του Ιβάν Σαββίδη!

10 Αυγούστου 2012. Πρωί, λίγο πριν τις 10:30. Η Μαρία Γκοντσάρεβα, ο Ζήσης Βρύζας και ο Αχιλλέας Μαυρομάτης, περνάνε το κατώφλι του PAOK Sports Arena, όπου και είχαν μεταφερθεί προσωρινά τα γραφεία του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ, λόγω εργασιών στο γήπεδο της Τούμπας!

Οι τρεις τους, συναντώνται με τον πρόεδρο του ΑΣ, Θανάση Κατσαρή και κάπως έτσι εξελίσσεται το τελευταίο επεισόδιο της εμπλοκής του Ιβάν Σαββίδη στον ΠΑΟΚ, έξι χρόνια μετά την πρώτη αποτυχημένη προσπάθεια του ομογενή επιχειρηματία να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ!

Στα έξι αυτά χρόνια, ο πεισματάρης Πόντιος, ουδέποτε εγκατέλειψε το όνειρό του να ηγηθεί του Δικεφάλου του Βορρά, όπως ανέφερε μεταξύ άλλων στο πρώτο μήνυμά του προς τον κόσμο του ΠΑΟΚ, στις 19 Αυγούστου 2012 και αφού ολοκληρώθηκε και η τελευταία λεπτομέρεια της μεταβίβασης του 51% των μετοχών!

Μετά από έξι ώρες διαπραγματεύσεων στο «Παλατάκι» και αφού ξεπεράστηκε και το τελευταίο «αγκάθι», αυτό της παραχώρησης της εμπορικής εκμετάλλευσης του σήματος του ΠΑΟΚ, οι δύο πλευρές δίνουν τα χέρια, υπογράφουν τα απαραίτητα συμβόλαια και ο Αντόν Κοντάρεφ, λειτουργώντας εξ ονόματος του Ιβάν Σαββίδη, δίνει την εντολή στις 15:20 για τη μεταφορά 9.951.000 ευρώ από κυπριακή τράπεζα, σε λογαριασμό της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ποσό που αντιστοιχούσε στο 51% των μετοχών του ποδοσφαιρικού Δικεφάλου!

Αυτό ήταν! Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ περνάει στα χέρια του Ιβάν Σαββίδη και βήμα – βήμα, ο Έλληνας επιχειρηματίας τα αλλάζει όλα, τηρώντας σταδιακά όλες τις υποσχέσεις που έδωσε στον κόσμο του Δικεφάλου, με πρώτη αυτή πως μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο του 2012, ο ΠΑΟΚ θα ήταν δικός του!

Τρεισήμισι χρόνια μετά, ο Ιβάν Σαββίδης «σβήνει» μονοκονδυλιά όλα τα χρέη του ΠΑΟΚ προς το δημόσιο, το 2017 πανηγυρίζει σαν μικρό παιδί στο Πανθεσσαλικό Στάδιο τον πρώτο τίτλο της δικής του εποχής, ακολουθεί το αήττητο πρωτάθλημα της σεζόν 2018-19, το νταμπλ και ακόμα δύο Κύπελλα, στο σύνολο τέσσερα!

Επί ημερών του, ο ΠΑΟΚ δεν αντιμετώπισε το παραμικρό οικονομικό πρόβλημα, η Τούμπα ανακαινίστηκε στον μέγιστο δυνατό βαθμό, επιτελέστηκε τεράστιο φιλανθρωπικό έργο, τα τμήματα του Ερασιτέχνη γιγαντώθηκαν, οι ακαδημίες λειτουργούν στα πρότυπα των μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων και φυσικά μπήκαν οι βάσεις για τη δημιουργία της νέας Τούμπας, το μεγαλύτερο και σπουδαιότερο «στοίχημα» του Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος πέρσι είδε τους «ασπρόμαυρους» να φτάνουν μέχρι και τους «8» του Europa Conference League, κάνοντας πολλούς να θυμηθούν μία άλλη υπόσχεσή του, πως θα οδηγήσει τον σύλλογο στα 20 καλύτερα κλαμπ της Ευρώπης!

Σε αυτά τα δέκα χρόνια, φυσικά και δεν ήταν όλα… ρόδινα ούτε έγιναν όλα σωστά, κυρίως στο αγωνιστικό τμήμα! Ωστόσο, ο Πόντιος επιχειρηματίας πήρε τον ΠΑΟΚ κυριολεκτικά από το χείλος του γκρεμού και έφερε ξανά τη χαρά στην Τούμπα, αφού πρώτα χρειάστηκε να δώσει τεράστιες «μάχες» με το κατεστημένο και να γκρεμίσει την Παράγκα, πρωτοστατώντας στην έλευση των ξένων διαιτητών και του VAR στο ελληνικό ποδόσφαιρο!

Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μετά το τέλος της ιστορικής συνάντησης στο «Παλατάκι», ο πρόεδρος του ΑΣ, Θανάσης Κατσαρής, δήλωσε:

«Εύχομαι η σημερινή ημέρα να είναι ιστορική για τον ΠΑΟΚ και να ξεκινήσει μία νέα πορεία για την ομάδα. Εύχομαι ο κ. Σαββίδης να κάνει το όνειρό του στον ΠΑΟΚ πραγματικότητα και εμείς στο πρόσωπό του να βρούμε τον επενδυτή που ψάχναμε εδώ και χρόνια».

Ακολούθησε η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, η οποία και είχε ως εξής:

«Μετά από την πολύ εποικοδομητική συνεργασία ανάμεσα στον ΑΣ ΠΑΟΚ, την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και τον Επενδυτή, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών από τον Επενδυτή.

Ο κοινός στόχος των τριών πλευρών είναι σαφώς η ΠΑΕ Π.Α.Ο.Κ. να αλλάξει σελίδα και ο καθένας από την πλευρά του να συνδράμει στην εξέλιξη και ανάπτυξη της ομάδας. Από την μια πλευρά ο Επενδυτής θα προσφέρει τα οικονομικά μέσα και το επιχειρηματικό πλάνο που θα οδηγήσει την ΠΑΕ Π.Α.Ο.Κ. στην οικονομική εξυγίανση.

Και από την άλλη, ο ΑΣ Π.Α.Ο.Κ. με την ιστορία και το κύρος του θα στήριξη την προσπάθεια αυτή. Με την αγαστή συνεργασία και το κοινό όραμα και φυσικά με την συμπαράσταση του κόσμου, ευελπιστούμε σύντομα ο ΠΑΟΚ να κατακτήσει αυτά που του αξίζουν».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ κάντο ξανά! (vid)

Επιστρέφει στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» μετά την 5η Νοεμβρίου.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ, μετά τον αποκλεισμό από την Μπριζ, καλείται να στρέψει την προσοχή του στο πρωτάθλημα και να παλέψει για την κατάκτηση του φετινού τίτλου, με πρώτο ματς το ντέρμπι στο Καραϊσκάκη.

Ο ΠΑΟΚ έκανε απίστευτα πράγματα στο παιχνίδι της κανονικής διάρκειας στο Φάληρο και παίζοντας καταπληκτικό ποδόσφαιρο επικράτησε 4-2 του Ολυμπιακού για την 10η αγωνιστική της Stoiximan Super League. Οι «ασπρόμαυροι» άνοιξαν το σκορ στο 38ο λεπτό της αναμέτρησης με τον Άντριγια Ζίβκοβιτς και στο 56' ο Τόμας με πέναλτι ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-2, ενώ στο 66' και πάλι ο φορ του Δικεφάλου έκανε το 0-3 με υποδειγματικό συνδυασμό Ζίβκοβιτς-Μουργκ και τελικό αποδέκτη τον Ισπανό.

Στο 78' ο Μαγκομέντ Οζντόεφ, μετά από εκπληκτική συνεργασία των παικτών του ΠΑΟΚ με πρωταγωνιστή τον Κωνσταντέλια, έγραψε το 4-0 για τον Δικέφαλο. Ο Φορτούνης μείωσε στο 86' σε 4-1, με τον Μασούρα στο 90+8' να διαμορφώνει το αποτέλεσμα.

Θυμηθείτε τα γκολ και τις καλύτερες στιγμές από εκείνη την αναμέτρηση:

https://www.youtube.com/watch?v=viVUTTsZzLQ&t=186s

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λουτσέσκου VS Ολυμπιακός: Η παράδοση και τα τρία διπλά στο Φάληρο

Κρατάει χρόνια αυτή η… κολόνια!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ τίθενται αντιμέτωποι το βράδυ της Κυριακής (21.04 / 20:30) στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής των Πλέι ΟΦ της Super League.

Αυτή, θα είναι η 24η φορά που ο Λουτσέσκου θα βρεθεί αντίπαλος των ερυθρολεύκων, με την παράδοση να μην είναι υπέρ του. Πιο συγκεκριμένα, σε 23 αγώνες έχει μόνο 4 νίκες, 5 ισοπαλίες και 14 ήττες, με τις 9 να είναι ως προπονητής της Ξάνθης, όπου είχε 9 ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια.

Στον πάγκο του Δικεφάλου, οι δυο πρώτες επικρατήσεις ήρθαν την χρονιά του αήττητου πρωταθλήματος και νταμπλ, με τον ΠΑΟΚ να περνάει νικηφόρα με 0-1 από τον Πειραιά και στον δεύτερο γύρο να νικά με 3-1 στην Τούμπα. Η τελευταία, ήταν τον Περασμένο Νοέμβριο, όταν ο «Δικέφαλος του Βορρά» είχε συνθλίψει με 2-4 τον Ολυμπιακό στο Φάληρο, ενώ την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο είχε φύγει και πάλι με το διπλό από το «Γεώργιος Καραϊσκάκης» επικρατώντας με 1-2 χάρη σε αυτογκόλ του Παπασταθόπουλου και την...φωτοβολίδα του Κάλεντ Νάρεϊ.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα κόντρα στον Ολυμπιακό ως προπονητής των «ασπρόμαυρων»:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: «98 χρόνια Περηφάνιας, Αντίστασης, Ονείρου και Κατακτήσεων»

Το μήνυμα της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Το ξεκίνημα μιας θρυλικής ιστορίας σημάδεψε τη Θεσσαλονίκη στις 20 Απριλίου του 1926, όταν ιδρύθηκε ο Πανθεσσαλονίκειος Αθλητικός Όμιλος Κωνσταντινουπολιτών.

Σαν σήμερα, το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης λάμβανε μια τυπική αλλά τόσο κομβικής σημασίας απόφαση. Με τον αριθμό 822 στις 20.04.1926 ενέκρινε την σχετική αίτηση του πρώτου διοικητικού συμβουλίου του ΠΑΟΚ και αναγνώρισε επισήμως τον σύλλογο που έμελλε ν’ αλλάξει τα δεδομένα στην πόλη και τη Βόρεια Ελλάδα γενικότερα.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έστειλε το δικό της μήνυμα με αφορμή τη σημερινή μέρα γράφοντας τα εξής:

«98 χρόνια Περηφάνιας, Αντίστασης, Ονείρου και Κατακτήσεων.
98 που κάνεις δεν έχει καταφέρει να εξηγήσει και να μάθει "τι είσαι για μένα".
98 χρόνια δίπλα σε λύπες, χαρές, επιτυχίες, αποτυχίες, δάκρυα κάθε λογής, μάχες. Πάντα ακολουθώντας έναν δικό μας ξεχωριστό τρόπο ζωής, χωρίς ποτέ να κάνουμε πίσω.
98 χρόνια αρχών, αξιών, πίστης κι αφοσίωσης.
98 χρόνια κι όσο κι αν προσπάθησαν, κάνεις δεν κατάφερε να μας λυγίσει.
98 χρόνια ΠΑΟΚ! Χρόνια πολλά ΠΑΟΚ μας!»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ