Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το σχόλιο της ημέρας

Πάνω από όλα η δουλειά του προπονητή, μέχρι επιτέλους να έρθει(;) και λίγη παραπάνω ποιότητα…

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Το σχόλιο της ημέρας

Καλά περάσαμε κι αυτό το βράδυ… Ειδικά όσοι ήταν στην Τούμπα και το έζησαν! Όσοι πήγαν και συμμετείχαν ενεργά, με καλή διάθεση. Όπως το προέβλεψα: Στο ματς του ΠΑΟΚ με τον Παναιτωλικό για τη SuperLeague έγινε μία καλή αρχή (11-12 χιλιάδες κόσμος με 8600 εισιτήρια) και χθες ο αριθμός αυξήθηκε, όπως και η θετική ενέργεια για την ομάδα. Η Τούμπα είχε 14-15 χιλιάδες φιλάθλους (10900 εισιτήρια)  που μέχρι την τελευταία φάση έπαιζαν μαζί με τους ποδοσφαιριστές του Λουτσέσκου με στόχο να πάρουν αυτό που βάσει απόδοσης, προσπάθειας και ευκαιριών, δικαιούνταν.

Πέρα από το εκπληκτικό φινάλε, με το μαγικό γκολ του Νάρει και όλη την απίστευτη εναλλαγή συναισθημάτων από τον γκολ Ολιβέιρα και μετά (ούτε το μπάσκετ δεν μπορεί να χαρίσει τέτοιο… εναλλάξ) που θεωρώ ότι ως στιγμή θα σημαδέψει θετικά όλη τη σεζόν του ΠΑΟΚ και θα βοηθήσει τα μέγιστα στη νοοτροπία και την αυτοπεποίθηση της ομάδας, θέλω να επιμείνω στην άποψή μου για τον ΠΑΟΚ και την εικόνα του:

Η ομάδα του Λουτσέσκου δουλεύει και παρά τις πολύ μεγάλες αλλαγές και την ανανέωση, έχει ήδη συγκεκριμένες αρχές στο παιχνίδι της. Φαίνεται η προσπάθεια στη δημιουργία, ενώ μόνο όποιος δε νιώθει καθόλου δεν αντιλαμβάνεται πόσο επιμένει ο ΠΑΟΚ στο repress για την οργανωμένη επιθετική άμυνα που στόχο έχει την άμεση ανάκτηση της μπάλας όταν αυτή την κερδίζει ο αντίπαλος.  Όταν μια ομάδα δουλεύει καλά στο τακτικό κομμάτι (τις συντονισμένες κινήσεις όλων των παικτών είτε έχουν την μπάλα, είτε δεν την έχουν) τότε τα καταφέρνει ΜΕΧΡΙ τα 16 μέτρα από το αντίπαλο τέρμα. Από εκεί και μετά, στην τελική ενέργεια, ΜΕΤΡΑΕΙ μόνο ή σχεδόν αποκλειστικά, η ποιότητα των παικτών. Και αυτή ΔΕΝ δουλεύεται. Αποκτάται. Αγοράζεται… Είναι κρίμα να χάνει πράγματα ο ΠΑΟΚ από αυτό το έλλειμμα που φωνάζει εδώ και πολλούς μήνες. Δεν γίνεται να υπάρχουν τόσοι πολλοί που ΔΕΝ βλέπουν ότι η ομάδα έχει σχέδια και πολλούς τρόπους να δημιουργήσει μεγάλες φάσεις. Η τελική ενέργεια είναι κακή και εκεί χαλάνε τα πάντα. (Προφανώς και σε πιο δύσκολα ματς, όλα τα παραπάνω θα χρειάζονται σε μεγαλύτερο βαθμό. Τότε βέβαια, αν ο ΠΑΟΚ συνεχίζει να κερδίζει, θα υπάρχει και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση).

Ο ΠΑΟΚ δούλεψε πάρα πολύ καλά σε μεγάλο διάστημα του αγώνα με τον Ατρόμητο, ειδικά στο εξαιρετικό πρώτο ημίωρο. Αφού εκεί δεν έγινε το 2-0 ή το 3-0 σε περιπτώσεις που έλειπε το… ποιοτικό κλικ, εκεί άρχισε και πάλι να πέφτει η αυτοπεποίθηση. Το δεύτερο ημίχρονο δεν ήταν τόσο καλό, αλλά και πάλι ΜΟΝΟ ο ΠΑΟΚ είχε μεγάλες στιγμές. Μέχρι και το γκολ Ολιβέιρα που δεν μέτρησε.

Μετά… όλα ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενα. Και ποιος δεν φοβήθηκε το 1-1 όταν νωρίτερα χάθηκαν τόσες ευκαιρίες; Η τελευταία στιγμή του Νάρει ήρθε απλά ως επιβράβευση σε όλους εκείνους που ειδικά μέσα στο γήπεδο, ακόμη και στο 1-1 έβγαζαν θετική διάθεση για την προσπάθεια των παικτών.

* Πόσο βέβαιο ήταν ότι θα έτρωγε και πάλι γκολ ο ΠΑΟΚ από πρώην… Το γκολ Τζοβάρα ήταν τόσο πιθανό, όσο η στραβή του Σάστρε που ήταν ο προσωπικός του αντίπαλος…

* Ο Λάμπρου θα έβρισκε μία ομάδα στο τέλος των μεταγραφών. Την βρήκε και τώρα περιμένουμε πόσα γκολ θα βάλει για να τον αναπολούμε όπως τόσους άλλους. Μακάρι να τα καταφέρει. Όσον αφορά τον Τσιγγάρα η κινητικότητα από πλευράς του φέρνει πρόταση από την Τουλούζ, κάτι που αποκάλυψε νωρίτερα στο PAOK24 η Αγάπη Γαβριηλίδου. 

Όπως πάντα, οι υπόλοιποι δρομολογούν εξελίξεις και ο Σαββίδης παίρνει τις αποφάσεις. Πέρσι τον κράτησε, ενώ ήταν έτοιμος για Ατρόμητο. Φέτος, θα δούμε… Είτε φύγει, είτε μείνει, ο ΠΑΟΚ είναι υποχρεωμένος να παίρνει τις καλύτερες αποφάσεις για τα περιουσιακά του στοιχεία. Με αγωνιστικά, αλλά και οικονομικά κριτήρια.  Όταν ληφθούν όλες οι αποφάσεις θα τις σχολιάσουμε καλύτερα γιατί ο ΠΑΟΚ έχει ακόμη αρκετά ανοικτά ζητήματα.

* Εδώ και καιρό γράφω και λέω ότι ο ΠΑΟΚ θα στηριχθεί στη δουλειά του προπονητή. Αυτό είναι και το κύριο πλεονέκτημά του. Η διαφορά μίας ομάδας που δουλεύει και έχει αρχές σε σχέση με ομάδα που απλά παίζει βάσει του ταλέντου παικτών, είναι ο ΠΑΟΚ με τον Άρη. Φαίνονταν τόσο πολύ. Το εκπληκτικό (κατά την άποψή μου) είναι ότι ο Άρης αυτή την περίοδο –ίσως και να- έχει πιο ποιοτικούς επιθετικούς και μεσοεπιθετικούς από τον ΠΑΟΚ! Δεν έχει ομάδα όμως. Χάνουν την μπάλα και χάνονται. Ένα σκορποχώρι… Ο ΠΑΟΚ δουλεύει ωραία, έχει αρχές, χτίζει σωστές επιθέσεις, όταν χάνει μπάλα κάνει εξαιρετική προσπάθεια για άμεση ανάκτηση, με repress ή όχι δημιουργεί μεγάλες φάσεις, προστατεύει όσο καλύτερα γίνεται την περιοχή του και όλα αυτά είναι σημάδια ΔΟΥΛΕΙΑΣ. Κάπως έτσι όταν ο ένας παίζει με τον Παναιτωλικό δημιουργεί την αίσθηση ότι ο αντίπαλος θα πέσει και όταν παίζει ο άλλος, τότε ο Παναιτωλικός φαίνεται ότι θα διεκδικήσει την Ευρώπη!  Δυστυχώς, η δουλειά στα τελευταία 15 μέτρα μετράει λιγότερο. Εκεί, κυριαρχεί η ποιότητα και αυτή αγοράζεται… Χωρίς αυτή και με τόσες χαμένες ευκαιρίες όλα μειώνονται.

Αυτό περιμένουμε, για να διορθωθεί σε ένα ποσοστό η αποτελεσματικότητα της ομάδας.

ΣΧΟΛΙΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Μπριζ: Η νέα βαθμολογία και η απόσταση απ’ την κορυφή

Πως διαμορφώνεται η κατάσταση και οι κρίσιμες μάχες των Βέλγων πριν τον ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ στα προημιτελικά του Europa Conference League, Κλαμπ Μπριζ, ξεκινά τώρα την διαδικασία των Play-Off στο βελγικό πρωτάθλημα.

Με την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας, πραγματοποιείται αναδιαμόρφωση της βαθμολογίας, με τις ομάδες να βλέπουν του βαθμούς που συνέλεξαν να διαιρούνται δια του δυο.

Έτσι, η διαφορά της Μπριζ από την πρώτη Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ «ψαλιδίστηκε» κατά 10 βαθμούς. Από τους 19 που είχαν στην κανονική διάρκεια, μπαίνουν με 9 στα Play-Off. Γεγονός που προσφέρει στην αντίπαλο του Δικεφάλου την ευκαιρία να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από την τέταρτη θέση.

Με τα νέα δεδομένα, η Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ έχει 35 βαθμούς, η Άντερλεχτ ακολουθεί με 32 και στη συνέχεια είναι οι Άντβερπ και Κλαμπ Μπριζ με 26. Από 24 έχουν οι Σερλκ Μπριζ και Γκενκ.

Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ φιλοξενείται από την Σερκλ Μπριζ στην πρεμιέρα του μίνι πρωταθλήματος (1/4) και στη συνέχεια υποδέχεται την Άντερλεχτ (7/4), τέσσερις μέρες πριν το πρώτο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Στο ενδιάμεσο από τα προημιτελικά παίζει και πάλι στην έδρα της με την Άντβερπ και αμέσως μετά τους «ασπρόμαυρους» πάει στην έδρα της Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ.

Επομένως, είναι πολύ πιθανό μαζί με τα ευρωπαϊκά της παιχνίδια να φανεί σε μεγάλο βαθμό και το κατά πόσο θα καταφέρει -ή όχι- να διεκδικήσει κάτι καλύτερο η Μπριζ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ξεκαθαρίζει του Ράχμαν Μπάμπα

Ο Γκανέζος αριστερός μπακ και το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ προετοιμάζεται για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, στη Λεωφόρο, στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής των Play-Off του πρωταθλήματος.

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου βλέπει σε όλο το διάστημα των εθνικών ομάδων τον Ράχμαν Μπάμπα να μην προπονείται με την υπόλοιπη ομάδα και ο Γκανέζος μπακ παραμένει ερωτηματικό για το παιχνίδι της Κυριακής.

Ο 29χρονος ποδοσφαιριστής έχει συμπληρώσει 3 εβδομάδες εκτός δράσης, με την τελευταία του παρουσία να είναι στην επική πρόκριση επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, για τους "16" του Europa Conference League.

Έκτοτε δεν έχει λάβει μέρος σε καμία από τις προπονήσεις με το υπόλοιπο σύνολο του Λουτσέσκου, πραγματοποιώντας όλον αυτόν τον καιρόν ατομικό πρόγραμμα. Απομένουν δυο προπονήσεις, για να ανακοινώσει ο ΠΑΟΚ την αποστολή που θα ταξιδέψει στην Αθήνα, και σε αυτές θα φανεί το κατά πόσο θα είναι διαθέσιμος ο Μπάμπα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Πρωινός και πλήρης στην προπόνηση

Ο Λουτσέσκου συνεχίζει την προετοιμασία για Παναθηναϊκό, έχοντας όλο το γκρουπ του

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ φιλοξενείται στο «Απόστολος Νικολαΐδης» από τον Παναθηναϊκό (31/3, 18:00), στα πλαίσια της δεύτερης αγωνιστικής των Play-Off, στην Stoiximan Super League.

Παιχνίδι το οποίο, σε συνδυασμό και με το ΑΕΚ - Ολυμπιακός, μπορεί να διαμορφώσει νέες συνθήκες στον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται πάση θυσία τη νίκη, προκειμένου να «σβήσει» την ήττα της πρεμιέρας από τον Άρη.

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου συνεχίζει την προετοιμασία της ομάδας του για το εν λόγω παιχνίδι, έχοντας πλέον τη δυνατότητα να υπολογίζει σε όλους τους διεθνείς που απουσίασαν τις προηγούμενες μέρες με τις εθνικές τους ομάδες.

Η προπόνηση της Παρασκευής θα γίνει στις εγκαταστάσεις της Νέας Μεσημβρίας και είναι προγραμματισμένη για τις 11:00.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ