Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο ΠΑΟΚ των buzzer beater! (vids)

Οι φορές που ο Δικέφαλος πέτυχε γκολ στην εκπνοή του αγώνα

Ανέστης Παπιόπουλος

Ο ΠΑΟΚ των buzzer beater! (vids)

Σε ένα εντυπωσιακό φινάλε στην Τούμπα, το βράδυ της Κυριακής, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να επικρατήσει επί του Ατρομήτου με τον Κάλεντ Νάρει να σκοράρει στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων και να δίνει στην ομάδα του το τρίποντο της νίκης, παρά την ψυχρολουσία στο γκολ του Ατρομήτου, τέσσερα λεπτά νωρίτερα.

Με αφορμή αυτό το γκολ, το PAOK24 συλλέγει και σας παρουσιάζει μερικά -από τα πολλά- γκολ του Δικεφάλου του Βορρά, στην εκπνοή του χρόνου. Σε ντέρμπι, σε τελικό κυπέλλου, σε ματς γοήτρου και βαθμολογικής σημασίας, αλλά και σε βραδιές που έκριναν ευρωπαϊκή πρόκριση!

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 2-1 (13/11/2010)

Ο ΠΑΟΚ υποδεχόταν την ΑΕΚ στην Τούμπα, σε ένα ντέρμπι που θα καθόριζε εκείνη την χρονική στιγμή, την τρίτη θέση του πρωταθλήματος, στο ξεκίνημα του. Με την ΑΕΚ να μπαίνει με 16 βαθμούς και τον ΠΑΟΚ με 14, στον αγωνιστικό χώρο. Οι ασπρόμαυροι προηγήθηκαν με γκολ του Φωτάκη στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, με την Ένωση να ισοφαρίζει στο 69′, με το εύστοχο πέναλτι του Λεονάρντο. Το καλύτερο το κρατούσε για το τέλος ο Αντελίνο Βιεϊρίνια. Εκεί όπου όλα έδειχναν ισοπαλία μεταξύ των δύο Δικεφάλων, ο Βιεϊρινία πήρε την μπάλα από τα δεξιά, έκλεισε προς τα μέσα και με το αριστερό έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, χαρίζοντας το τρίποντο στην ομάδα του Μάκη Χάβου.

ΠΑΟΚ – Εργοτέλης 2-1 (2/11/2013)

Σε μια χρονιά που ο ΠΑΟΚ το είχε σαν τάμα, να κερδίζει με ανατροπή κάθε αντίπαλο στην Τούμπα (Το έκανε με Ολυμπιακό, ΑΕΚ, Άρη, ΠΑΟ), το ΠΑΟΚ – Εργοτέλης μένει στην ιστορία για τους δικούς του λόγους. Με τους κρητικούς να προηγούνται στο 14ο λεπτό της αναμέτρησης, το σκηνικό ήταν γνώριμο. Ο ΠΑΟΚ χρειαζόταν ανατροπή. Η αρχή έγινε με το γκολ του Κατσουράνη στο 64′, με κεφαλιά σε εκτέλεση φάουλ του Λίνο. Το «παραπάνω» δεν ερχόταν για την ομάδα του Χουμπ Στέφενς. Μέχρι το 90+3′, οπότε και ο Σβόνιμιρ Βούκιτς με απευθείας εκτέλεση φάουλ, λίγο έξω από την περιοχή, χάρισε με εντυπωσιακό τρόπο την νίκη στον ΠΑΟΚ, γλιτώνοντας τον παράλληλα από ένα στραβοπάτημα.

Φιορεντίνα – ΠΑΟΚ 2-3 (24/11/2016)

Από τις περιπτώσεις που τα λόγια είναι φτωχά μπροστά σε αυτό που πραγματικά συνέβη. Όμιλοι Europa League και ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει την Φιορεντίνα στην Ιταλία, για τον δεύτερο γύρο του γκρουπ, με την πλάτη στον τοίχο. Οι ήττες εντός και εκτός έδρας από την Καραμπάχ, τον στέλνουν να αντιμετωπίσει την Φιορεντίνα, σε παιχνίδι «do or die». Εκεί, οι Σάκχοφ και Τζάλμα Κάμπος σόκαραν τους «Βιόλα» με γκολ στο 5′ και στο 26′, αντίστοιχα, για το 0-2 του ΠΑΟΚ στο ξεκίνημα του αγώνα. Οι γηπεδούχοι βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα και επέστρεψαν στο παιχνίδι με τα γκολ των Μπερναντέρσκι(33′) και Μπαμπακάρ(50′) ενώ αν υπήρχε VAR ενδεχομένως να μην μιλούσαμε ποτέ γι αυτό το παιχνίδι. Σε φάση που η Φιορεντίνα σκόραρε με σουτ που χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και μέσα από την γραμμή, με τον διαιτητή να μην το βλέπει και το παιχνίδι να συνεχίζεται. Και εκεί που όλα έδειχναν ότι ο ΠΑΟΚ θα μείνει στην ισοπαλία και πιθανότατα εκτός συνέχειας Europa League, ο Γκάρι Ροντρίγκες με εξαιρετική κούρσα από τα αριστερά και σόλο ενέργεια, σκόραρε στο 90+3′ στέλνοντας τον ΠΑΟΚ στους 32 της διοργάνωσης.

Ατρόμητος – ΠΑΟΚ 2-3 (14/09/2019)

Ακόμη μια φορά που ο Ατρόμητος ήταν το θύμα του ΠΑΟΚ σε γκολ της τελευταίας στιγμής. Λίγους μήνες μετά την κατάκτηση του αήττητου πρωταθλήματος και του νταμπλ, ο Δικέφαλος πήγε στο Περιστέρι για την 3η αγωνιστική του επόμενου πρωταθλήματος. Ένα διαφαινόμενα εύκολο απόγευμα, ο ΠΑΟΚ το μετέτρεψε σε «θρίλερ». Οι παίκτες του Αμπέλ Φερέιρα προηγήθηκαν με δύο γκολ διαφορά, χάρη στα γκολ των Άκπομ και Μάτος, στο 16′ και το 22′ αντίστοιχα. Ο Ατρόμητος απάντησε με τα δύο γκολ του Βέλλιου στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου και στο 53ο λεπτό της επανάληψης. Λυτρωτής για τον ΠΑΟΚ λειτούργησε ο Χοσέ Άνχελ Κρέσπο, σε ένα δραματικό φινάλε, με το γκολ του στο 90+2′ και ενώ λίγο νωρίτερα είχε σκοράρει από καρμπόν φάση ο Βαρέλα, αλλά το γκολ του είχε ακυρωθεί ως οφσάιντ.

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 1-2 Τελικός Κυπέλλου (22/5/21)

Το μοναδικό από τα γκολ που έχουμε επιλέξει, το οποίο δεν μπαίνει μετά το 90ο λεπτό. Ωστόσο μπήκε στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης, πριν τις καθυστερήσεις, και χάρισε στον ΠΑΟΚ τον τίτλο του Κυπελλούχου Ελλάδος, απέναντι στον Ολυμπιακό. Η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία προηγήθηκε με 0-1 χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Βιεϊρίνια, στο 36ο λεπτό του τελικού. Σε ένα παιχνίδι που έδειχνε να ελέγχει απόλυτα, τον ρυθμό και την επικινδυνότητα του Ολυμπιακού, τελικά δέχτηκε το γκολ της ισοφάρισης στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, από τον Εμβιλά. Ακολούθησε ένα δεύτερο ημίχρονο ροντέο, με τις δύο ομάδες να χάνουν εκατέρωθεν ευκαιρίες. Στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο κόσμος του ΠΑΟΚ είδε τον Μίκαελ Κρμέντσικ να χάνει δύο τετ α τετ για να κάνει το 1-2. Τρίτη και φαρμακερή για τον Τσέχο επιθετικό, ο οποίος νίκησε τον Σα μετά την μαγική ασίστ του Ζίβκοβιτς, στο 90′ χαρίζοντας στον ΠΑΟΚ το 8ο του Κύπελλο.

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 1-2 (9/2/2022)

Για το τέλος κρατήσαμε το διπλό buzzer beater του ΠΑΟΚ, στα προημιτελικά με την ΑΕΚ, για το κύπελλο Ελλάδος την περσινή σεζόν. Επαναληπτικός του 0-0 της Τούμπας και οι δύο ομάδες δείχνουν να θέλουν να στείλουν το παιχνίδι στην παράταση, με το ματς στο ΟΑΚΑ να είναι στο 83′ και τις δύο ομάδες κοντά στην νέα λευκή ισοπαλία. Ο Σιμόες άνοιξε το σκορ για την Ένωση σε εκείνο το λεπτό, δίνοντας της προς στιγμήν την πρόκριση. Με το εκτός έδρας γκολ να ισχύει κανονικά στον θεσμό, ο ΠΑΟΚ χρειαζόταν ένα τέρμα. Τελικά πέτυχε 2 με τον Κούρτιτς να ισοφαρίζει στο 90+5′ και τον Μιτρίτσα να δίνει την χαριστική βολή στην ΑΕΚ στο 90+7′ και συνάμα την πρόκριση στην ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Υπάρχουν και πολλά ακόμα. Ο ΠΑΟΚ το έχει κάνει δύο φορές με τον ΠΑΣ Γιάννινα, το έχει κάνει με την Ξάνθη, με τον Θρασύβουλο, το έχει κάνει σε παιχνίδια που το buzzer beater του χάρισε ισοπαλία. Εσείς, ποιες άλλες περιπτώσεις θυμάστε;

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Χωρίς χρόνο για χάσιμο

Οι «ασπρόμαυροι» πρέπει να αφήσουν άμεσα πίσω τους τον αποκλεισμό ενόψει Ολυμπιακού

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ καλείται να κάνει άμεσα στροφή στις εγχώριες υποχρεώσεις του, χωρίς να διαθέτει χρόνο για χάσιμο ή επεξεργασία του αποκλεισμού από την Ευρώπη, με το ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό να απέχει κάτι παραπάνω από 48 ώρες.

Η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου έχει μείνει με έναν και μόνο στόχο στη σεζόν, αυτόν της κατάκτησης του πρωταθλήματος Stoiximan Super League. Μπροστά του ο Δικέφαλος έχει 6 τελικούς, αρχής γενομένης από το παιχνίδι της 6ης αγωνιστικής των Play-Off με τον Ολυμπιακό, στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Το παιχνίδι της Κυριακής μπορεί να αποδειχθεί κομβικό στην μάχη της διεκδίκησης του τίτλου, μετά και τις νίκες των ΑΕΚ και Παναθηναϊκού, την προηγούμενη αγωνιστική, που προσπέρασαν τον ΠΑΟΚ με παιχνίδι παραπάνω.

Ο Ολυμπιακός με τη σειρά του έρχεται από μια ιστορική πρόκριση και παρθενική συμμετοχή στα ημιτελικά του Europa Conference League, έχοντας μάλιστα κληθεί να παίξει παράταση και πέναλτι.

Στον ΠΑΟΚ ο χρόνος είναι πολύ περιορισμένος ως προς την προετοιμασία της ομάδας, με τον Ρουμάνο τεχνικό να πρέπει να ετοιμάσει την ομάδα του με μόλις δυο προπονήσεις. Υπάρχει και το ζήτημα των ιώσεων που ταλαιπωρεί τον Δικέφαλο τις τελευταίες δυο βδομάδες, επομένως αποτελεί μεγάλο ερωτηματικό η σωματική, με την ανάκτηση των δυνάμεων για όσους ταλαιπωρήθηκαν, αλλά και η πνευματική ετοιμότητα, για την διαχείριση του αποκλεισμού από την Ευρώπη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Πρώτη φορά μετά την Μπενφίκα…

To μηδέν ενεργητικό του ΠΑΟΚ σε νοκ άουτ ευρωπαϊκής διοργάνωσης

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ δεν τα κατάφερε κόντρα στην Κλαμπ Μπριζ και αποχαιρετά την Ευρώπη στα προημιτελικά του Conference League. Οι Βέλγοι ήταν καλύτεροι και με δυο νίκες πήραν την πρόκριση για τα ημιτελικά.

Αξιοσημείωτο -ειδικά για τον φετινό ΠΑΟΚ- το γεγονός πως δεν κατάφερε καν να σκοράρει στα δυο παιχνίδια με την βελγική ομάδα, κάτι που είχε να του συμβεί από τη σεζόν 2013/14 και τους αγώνες με την Μπενφίκα.

Τότε ήταν για την ενδιάμεση φάση μετά τους ομίλους και πριν τους "16". Ο ΠΑΟΚ έχοντας προκριθεί ως δεύτερος, συνάντησε την Μπενφίκα που κατέβηκε ως τρίτη από το Champions League και αποκλείστηκε με το συνολικό σκορ 4-0. Ηττήθηκε με 0-1 στην Τούμπα και με 3-0 στον επαναληπτικό του «Ντα Λουζ».

Έκτοτε, σε όσες περιπτώσεις συμμετείχε σε νοκ άουτ φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης, πάντοτε σκόραρε, ακόμη και στους αποκλεισμούς του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Η αναγνώριση του κόσμου (vid)

Το «ευχαριστώ» της Τούμπας για το ευρωπαϊκό ταξίδι που έζησε

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος του 1-0 από το Βέλγιο και αποκλείστηκε με συνολικό σκορ 3-0, μετά και τη δεύτερη ηττα του από την Κλαμπ Μπριζ στην Τούμπα.

Οι «ασπρόμαυροι» ολοκλήρωσαν έτσι ένα πολύ όμορφο ευρωπαϊκό ταξίδι, το οποίο και έζησαν σε όλη την διαδρομή του παρέα με τον κόσμο. Από το Ισραήλ, τις διπλές επισκέψεις σε Κροατία και Σκωτία, την Γερμανία, την Φινλανδία, στο Βέλγιο.

Το όνειρο δεν συνεχίζεται, παρότι έδειχνε πιθανό να γραφτεί ένα μοναδικό σενάριο, ο ΠΑΟΚ μένει εκτός ημιτελικών. Η Τούμπα ωστόσο, αποθέωσε τους παίκτες του Λουτσέσκου και τους ευχαρίστησε με ένα θερμό χειροκρότημα και συνθήματα, μετά το φινάλε της αναμέτρησης με την Κλαμπ Μπριζ.

[video width="640" height="368" mp4="https://www.paok24.com/wp-content/uploads/2024/04/437075081_8145101892186448_3286360199323378476_n.mp4"][/video]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ