Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Γιασεμάκης στο PAOK24: «Αξέχαστο το γκολ με τον Άρη στο Χαριλάου»

Ο Γιασεμής Γιασεμάκης σε μία αποκαλυπτική συνέντευξη στο PAOK24!

Βασίλης Μανδράου

Γιασεμάκης στο PAOK24: «Αξέχαστο το γκολ με τον Άρη στο Χαριλάου»

Ήρθε το καλοκαίρι του 2001 στην Θεσσαλονίκη σε ηλικία 26 ετών. Φόρεσε για έξι χρόνια την φανέλα του ΠΑΟΚ και ήταν από τους παίκτες της Μεγαλόνησου που συνδέθηκαν ιδιαίτερα με τον Δικέφαλο.

Ο Γιασεμή Γιασεμάκης αγωνίστηκε για λογαριασμό του ΠΑΟΚ από το 2001 έως το 2007, κατέκτησε δύο κύπελλα (2001, 2003) και πέτυχε 43 τέρματα σε 161 παρουσίες με την ασπρόμαυρη φανέλα.

Το πρώτο μάλιστα από αυτά ήταν απέναντι στον Άρη στο Κλεάνθης Βικελίδης, σ’ ένα από τα πολλά παιχνίδια που έπαιξε απέναντι στους «κιτρινόμαυρους».

Στη συνέντευξη του στο PAOK24 θυμάται στιγμές από τα χρόνια παραμονής του στην Τούμπα, αναλύει το επικείμενο ντέρμπι στο «Κλεάνθης Βικελίδης», υπογραμμίζοντας παράλληλα τις ιδιαιτερότητες του παιχνιδιού για τον Δικέφαλο, ενώ στέλνει το δικό του μήνυμα στους φιλάθλους του ΠΑΟΚ, που, όπως εξομολογείται, θυμάται πάντα.

Έχεις εικόνα από τον ΠΑΟΚ της φετινής σεζόν, παρακολούθησες τα πρώτα παιχίδια;

«Ναι έχω παρακολουθήσει όλα τα παιχνίδια, αν εξαιρέσεις ένα ημίχρονο από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος.»

Πλέον βλέπουμε ολοένα και περισσότερα παιδιά από τις ακαδημίες να στελεχώνουν την ανδρική ομάδα, κάτι που στο παρελθόν δεν συνέβαινε με τη ίδια συχνότητα, πως σου φαίνεται αυτή η προσπάθεια;

Αυτό πρέπει να συμβαίνει σε μία σωστή ποδοσφαιρική ομάδα. Οι ακαδημίες υπάρχουν γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, για να ετοιμάζουν ποδοσφαιριστές για την πρώτη ομάδα. Τρανό παράδειγμα αυτής της διαδικασίας είναι ο Άγιαξ, ο οποίος τόσα χρόνια βγάζει ταλέντα και τα πουλάει. Αυτός είναι ο δρόμος και για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος το κάνει τα τελευταία χρόνια και τα παραδείγματα είναι αρκετά. Έτσι πρέπει να συνεχίσει, όμως πρέπει να υπάρχει και μέτρο. Είναι καλό αυτό που συμβαίνει, καθώς φαίνεται ότι οι ακαδημίες δουλεύουν σωστά, ότι γίνεται σωστό ψάξιμο ταλέντων, δουλεύονται σωστά και ο καλύτερος παίρνει τις ευκαιρίες και παίζει. Δεν γίνεται να παίξουν όλοι, κάποιοι θα αγωνιστούν σε μικρότερες ομάδες, άλλοι θα παίξουν στη Β’ εθνική κτλ.

Ο ΠΑΟΚ αγωνίζεται στο «Βικελίδης» την Κυριακή, γυρίζοντας πίσω τον χρόνο τι αναμνήσεις σου ξυπνούν από τα εκτός έδρας παιχνίδια απέναντι στον Άρη;

Με γυρνάς πολλά χρόνια πίσω και μου θυμίζεις το πρώτο μου γκολ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Το πρώτο γκολ που πέτυχα στο Ελληνικό πρωτάθλημα ήταν τη σεζόν 2001-02, όπου είχαμε κερδίσει με 2-3 μέσα στο Χαριλάου. Σίγουρα κάθε ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ ζει όλη αυτή την εβδομάδα ξεχωριστά, περιμένει ένα δυνατό ντέρμπι και μία «καυτή» έδρα, όπως γίνεται το Βικελίδης στα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ. Ο καθένας θέλει να παίξει σε αυτά τα παιχνίδια, να μην είναι τραυματίας ή να βρίσκεται στον πάγκο. Ζεις και αναπνέεις για τέτοια παιχνίδια σε γήπεδα γεμάτα από κόσμο. Ξυπνάνε και καλές και κακές στιγμές, είχαμε και νίκες και ήττες. Πάνω απ’ όλα να γίνει ένα καλό παιχνίδι χωρίς έκτρωπα και επεισόδια εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου.

Ποιές είναι οι ιδιαιτερότητες και οι «παγίδες» τέτοιου είδους παιχνιδιών;

«Κοίταξε είναι το επιπλέον κίνητρο, παίζουν δύο ομάδες της Θεσσαλονίκης, η μία είναι αντίζηλος της άλλης. Θα έλεγα ότι ο Άρης σαν φτωχός συγγενής βλέπει πάντα τον ΠΑΟΚ να είναι πιο δυνατός από αυτόν, άρα πάντα θες να κερδίζεις τον καλύτερο. Υπάρχει αυτή η κόντρα που βγαίνει μέσα από τα ραδιόφωνα, από τις εκπομπές, από τους φιλάθλους όλη την εβδομάδα και μεταφέρεται έπειτα στην κερκίδα και στους ίδιους τους ποδοσφαιριστές.»

Θυμάσαι κάποια ιδιαίτερη ιστορία από τις αναμετρήσεις με τον Άρη στο «Βικελίδης»;

«Ίσως και να θυμάμαι λάθος, αλλά μου έχει μείνει μια ιστορία που μας είχαν πει ότι μετά από ένα παιχνίδι του Άρη με τον ΠΑΟΚ, κάποιοι οπαδοί έκαψαν ένα σκύλο επειδή ήταν ασπρόμαυρος. Είναι κάποια πράγματα που σου μένουν. Εμείς όταν είμαστε στον αγωνιστικό χώρο δεν γνωρίζουμε τι γίνεται έξω από αυτόν. »

Έζησες αρκετά χρόνια στη Θεσσαλονίκη, πώς βιώνει ο κόσμος το συγκεκριμένο παιχνίδι και τι θυμάσαι από τις αντιδράσεις πριν και μετά από αυτό;

«Κοίταξε πριν το παιχνίδι πάντα οι φίλαθλοι προσπαθούν να σε εμψυχώσουν, “πάμε να τους κερδίσουμε”, “είστε καλύτεροι” και πολλά τέτοια. Όταν παίρνεις καλό αποτέλεσμα σε επευφημούν, όταν χάνεις έρχεται η απογοήτευση, θα σου πουν και κάποια κουβέντα στον δρόμο, αλλά αυτά έχει το ποδόσφαιρο. Και τις χαρές και τις λύπες. Πολλές φορές μέσα από τις επιτυχίες είμαστε στους ώμους των φιλάθλων και πανηγυρίζουμε όλοι μαζί, στις αποτυχίες δεχόμαστε τις βρισιές και τα παράπονα των φιλάθλων»

Θα μπορούσες να κάνεις μία πρόβλεψη για το ντέρμπι της Κυριακής;

«Να σου πω την αλήθεια επειδή είναι αρχή του πρωταθλήματος δεν έχω ολοκληρωμένη εικόνα και από τις δύο ομάδες και ιδιαίτερα από τον Άρη, που δεν τον έχω παρακολουθήσει καθόλου. Όσον αφορά τον ΠΑΟΚ, ξεκίνησε αρκετά κακά στα ευρωπαϊκά παιχνίδια, χωρίς αρχή και τέλος, χωρίς πλάνο και δεν έπειθε, όμως στα παιχνίδια του πρωταθλήματος είδαμε μια διαφορετική ομάδα. Σιγά σιγά αρχίζει και έχει ένα πλάνο στο παιχνίδι του, εντάξει σίγουρα παίζοντας με πιο αδύναμους αντιπάλους, όμως πήρε εύκολα ή δύσκολα τα αποτελέσματα που ήθελε και έβαλε τις βάσεις κυρίως στο ψυχολογικό κομμάτι ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος.»

Γυρνώντας πίσω τον χρόνο, ποιες θεωρείς τις κορυφαίες σου στιγμές με την φανέλα της ομάδας;

«Σίγουρα τα δύο κύπελλα με Ολυμπιακό στην Φιλαδέλφεια και Άρη στην Τούμπα. Τα παιχνίδια απέναντι στην Αιντχόβεν, η νίκη με 2-3 μέσα στο Βικελίδης, η πρόκριση με την Γκρασχόπερ στην Ελβετία, εκεί είχαμε ζήσει μεγάλες στιγμές.»

Και οι πιο δύσκολες στιγμές κατά τη διάρκεια παρουσίας σου στην ομάδα;

«Αν δεν κάνω λάθος είχαμε ηττηθεί στην Αθήνα με 4-0 από την Προοδευτική και στην επιστροφή στο αεροδρόμιο δεν μπορούσαμε να σηκώσουμε το βλέμμα μας από τον δρόμο. Η ήττα με 5-1 από τον Ολυμπιακό, με εκείνο το γκολ των τριών Βραζιλιάνων, που ήταν ντροπιαστικό για εμάς. Σίγουρα υπήρχαν δύσκολες στιγμές, με πολλά οικονομικά προβλήματα, υπήρχε γκρίνια, αλλά στο τέλος της μέρα απ’ όλα αυτά μένουν οι όμορφες στιγμές και οι αναμνήσεις. Μου έχει λείψει η ζωή στη Θεσσαλονίκη και όποτε μπορώ πάντα έρχομαι με την οικογένεια μου. Έχουμε κρατήσει φίλους και με την πρώτη ευκαιρία ερχόμαστε.»

Ένα μήνυμα που θέλεις να στείλεις στον κόσμο του ΠΑΟΚ;

«Να συνεχίσει να είναι υποστηρικτικός προς την ομάδα, όπως κάνει άλλωστε όλα αυτά τα χρόνια. Όσο περνάνε τα χρόνια γίνονται όλο και καλύτερα τα πράγματα και να ξέρετε ότι για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ μιλάνε σε όλη την Ευρώπη, για την «καυτή» Τούμπα και το πόσο δύσκολη έδρα είναι. Ελπίζω να γίνει και το νέο γήπεδο που θα βοηθήσει σημαντικά όλο τον οργανισμό»

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αυτοί που παίζουν… non stop!

Οι παίκτες με τα περισσότερα λεπτά συμμετοχών το τελευταίο χρονικό διάστημα.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Τα 55 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις έχει φτάσει αισίως ο ΠΑΟΚ, ο οποίος τη φετινή σεζόν έχει δώσει αρκετά περισσότερα παιχνίδια από την προηγούμενη, καθώς προχώρησε έως τα προημιτελικά του Europa Conference League, εκεί όπου πέρσι γνώρισε οδυνηρό αποκλεισμό με το... καλημέρα!

«Eίναι προφανές ότι παίξαμε χωρίς ενέργεια, φάνηκε με τον τρόπο που αντιδράσαμε. Παρόλα αυτά είχαμε ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο να ανοίξουμε το σκορ και ήρθε στις καθυστερήσεις το γκολ της Λαμία. Στο δεύτερο ημίχρονο χάσαμε την ισορροπία μας. Προερχόμαστε από μια δύσκολη περίοδο και προσπαθούμε να βρούμε την ενέργεια για να κάνουμε αυτό που θέλουμε» ανέφερε στις δηλώσεις του ο Ράζβαν Λουτσέσκου μετά την γκέλα με τη Λαμία και με αφορμή αυτές το PAOK24 εντόπισε και σας παρουσιάζει τους ποδοσφαιριστές που το τελευταίο διάστημα... τραβάνε το περισσότερο κουπί συγκριτικά με τους υπόλοιπους.

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται ο Ντομινίκ Κοτάρσκι, ο οποίος έχει αγωνιστεί σε όλα τα παιχνίδια των Play off έως τώρα αλλά και στις τέσσερις αναμετρήσεις με Ντινάμο Ζάγκρεμπ και Κλαμπ Μπριζ, έχοντας καταγράψει συνολικά 946 αγωνιστικά λεπτά. Ακολουθεί ο βασικός και αναντικατάστατος -εδώ και καιρό- Τόμας Κεντζιόρα, ο οποίος δεν βγαίνει από την αρχική ενδεκάδα της ομάδας. Εξαιτίας και του τραυματισμού του Γουίλιαμ Έκονγκ, ο Πολωνός παίζει ακατάπαυστα τους τελευταίους μήνες και αυτό αποτυπώνεται και από τον χρόνο συμμετοχών του, ο οποίος σε Πλέι Οφ και Ευρώπη τον τελευταίο ενάμιση μήνα είναι 896 λεπτά.

Στην σχετική λίστα ακολουθεί ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς, με τον Σέρβο μεσοεπιθετικό να έχει συμπληρώσει 730 αγωνιστικά λεπτά από τις 7 Μαρτίου έως και το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», ενώ ακολουθεί ο Σουαλιχό Μεϊτέ με 720'. Οι δύο τελευταίοι που «κλείνουν» την εξάδα είναι οι Κωνσταντίνος Κουλιεράκης και Ράχμαν Μπάμπα με 749 και 748 λεπτά συμμετοχής αντίστοιχα, ενώ δεν απέχει μακριά και ο...αειθαλής Τάισον με 703' μέσα σε ενάμιση μήνα (!)

Είναι φανερό πως ορισμένοι ποδοσφαιριστές τραβάνε κουπί εδώ και αρκετούς μήνες και σε αυτό το κομβικό σημείο της σεζόν φαίνεται πως έχουν αρχίσει να στερεύουν από ενέργεια και ιδέες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πρεμιέρα για το τουρνουά «Παναγιώτης Κατσούρης»

Ομάδες όπως η Νιούκαστλ, η Μπόχουμ και η Παρτιζάν συμμετέχουν μεταξύ άλλων στο τουρνουά.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ποδαρικό κάνει σήμερα το τουρνουά «Παναγιώτης Κατσούρης», το οποίο διεξάγεται φυσικά στη μνήμη του αδικοχαμένου ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ.

Μάλιστα, τη φετινή χρονιά έχει ανέβει κατακόρυφα το επίπεδο ανταγωνισμού στο εν λόγω τουρνουά, καθώς συμμετέχουν αναπτυξιακά τμήματα μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων. Στο τουρνουά, που διεξάγεται αυτό το Σαββατοκύριακο, λαμβάνουν μέρος ομάδες όπως η Παρτιζάν, ο Ερυθρός Αστέρας, η Νιουκάστλ και η Μπόχουμ στις ηλικιακές ομάδες των Κ13 και Κ15.

Οι αναμετρήσεις θα διεξαχθούν στο αθλητικό κέντρο Λώλας στη Σουρωτή.

Αναλυτικά η πρόσφατη ανακοίνωσή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για το τουρνουά:

«Το τουρνουά “Παναγιώτης Κατσούρης”, διεξάγεται από το 2009, στη μνήμη του αδικοχαμένου ποδοσφαιριστή μας. Αυτή τη χρονιά όμως, μετατρέπεται σε ένα elite τουρνουά αναπτυξιακών ηλικιών με την συμμετοχή επαγγελματικών ομάδων από την Ελλάδα και την Ευρώπη, αλλά και ακαδημιών υψηλού επιπέδου.

Το τουρνουά θα διεξαχθεί στις 27 και 28 Απριλίου στο αθλητικό κέντρο LOLAS στη Σουρωτή, θα αφορά τις ηλικίες Κ15 και Κ13 και εκτός από τα τμήματα του ΠΑΟΚ, θα ταξιδέψουν ως την Θεσσαλονίκη, μεταξύ αλλων, η Νιούκαστλ, η Μπόχουμ, η Παρτιζάν.

Στην 1η φάση θα αγωνιστούν 16 ομάδες που θα χωριστούν σε τέσσερις ομίλους, βάσει δυναμικότητας. Στη 2η φάση – στο μονοπάτι gold – θα προκριθούν οι δύο πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο, ενώ στο μονοπάτι θα αγωνιστούν οι τρίτοι και τέταρτοι των ομίλων. Όσο για την τελική φάση, θα διεξαχθεί με νοκ άουτ αγώνες, έως τον τελικό.

Κ15

GROUP A
ΠΑΟΚ, Τζουνιορούλ (Ρουμανία), Πανιώνιος, Ατρόμητοι Λάρισας

GROUP B
Eρυθρός Αστέρας (Σερβία), Έξετερ (Αγγλία), Παναιτωλικός, Μπέμπηδες

GROUP C
Νιούκαστλ, Ράντερς FC (Δανία), ΝΠΣ Βόλος, ΠΑΟΚ Κοίλων Κοζάνης

GROUP D
Παρτιζάν, Ομόνοια Λευκωσίας, Μακεδονικός, Αγία Παρασκευή Βόλου

Κ13

GROUP A
ΠΑΟΚ, Έξετερ, ΑΕΚ Λεμεσού, Red Star School

GROUP Β
Ράντερς, ΝΠΣ Βόλος, TSC Όστερχουτ (Ολλανδία), Μπέμπηδες

GROUP C
Μπόχουμ, ΑΕΚ Λάρνακας, Αγία Άννα Βόλου, ΠΑΟΚ Κομοτηνής

GROUP D
Παρτιζάν, Παναθηναϊκός, Ατσαλένιος, ΠΑΟΚ Κοίλων Κοζάνης

Κάθε ομάδα θα παίξει οκτώ αγώνες.

Η διάρκεια των αγώνων θα είναι 20 λεπτά, ενώ στην τελική φάση 25 λεπτά. Στον τελικό, σε περίπτωση ισοπαλίας, ακολουθεί η διαδικασία των πέναλτι».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: 433 μέρες χωρίς νίκη απέναντι στην ΑΕΚ!

Η τελευταία φορά που οι «ασπρόμαυροι» κέρδισαν την ομάδα του Αλμέιδα.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ ξεχωρίζει στην 8η στροφή των playoffs, με τους γηπεδούχους να καίγονται για νίκη και την «Ένωση» να ψάχνει το «τρίποντο» που θα της δώσει το πρωτάθλημα στα... χέρια!

Μετά το...επεισοδιακό πρωτάθλημα του 2017-18 ο «Δικέφαλος του Βορρά» δημιούργησε μία απίστευτη παράδοση κόντρα στους «κιτρινόμαυρους», η οποία έλαβε τέλος όταν ανέλαβε την τεχνική ηγεσία ο Ματίας Αλμέιδα. Σε επτά παιχνίδια ανάμεσα σε Λουτσέσκου και Αλμέιδα, ο ΠΑΟΚ μετράει μία νίκη, μία ισοπαλία και πέντε ήττες. Η τελευταία νίκη κόντρα στην ΑΕΚ ήταν στις 19 Φεβρουαρίου 2023 για τον δεύτερο γύρο της Super League 1, με τους «ασπρόμαυρους» να επικρατούν με 2-0 χάρη σε τέρματα των Νάρεϊ και Κουλιεράκη.

Εκείνο το ντέρμπι χαρακτηρίστηκε από την ένταση, το πάθος, τις μονομαχίες και χρωματίστηκε έντονα από μια στιγμή μαγείας του Γιάννη Κωνσταντέλια. Ο 19χρονος μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ πεσμένος έκανε τρεις επαφές, η μία με τον ώμο του, έστρωσε τη μπάλα στο δεξί του πόδι και την έδωσε στον Νάρεϊ που με σουτ νίκησε τον Αθανασιάδη δίνοντας το προβάδισμα με 1-0 (14’) στους «ασπρόμαυρους». Ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο συγκεντρωμένος στο δεύτερο μέρος, ήταν η ομάδα που κυριάρχησε στο χορτάρι της Τούμπας κάτι που επισφραγίστηκε με ένα δεύτερο γκολ. Στο 62ο λεπτό ο Κουλιεράκης με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και ο «Δικέφαλος του Βορρά» πήρε προβάδισμα με 2-0, το οποίο έμελλε να είναι το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα.

Από εκείνο το παιχνίδι μέχρι και σήμερα έχουν περάσει 433 μέρες χωρίς νίκη για τον ΠΑΟΚ σε συνολικά έξι αναμετρήσεις σε πρωτάθλημα και κύπελλο, με τον αυριανό αγώνα -εκτός των άλλων- να είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να επιστρέψει ο «Δικέφαλος» στις νίκες απέναντι στην ομάδα του Ματίας Αλμέιδα.

https://www.youtube.com/watch?v=b2BIOlKYzzs

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ