Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Άρης Δημητριάδης: H Iστορία του πρώτου θύματος τυφλής βίας στη Θεσσαλονίκη

Πέρασαν 39 χρόνια από το θλιβερό συμβάν

PAOK24

Άρης Δημητριάδης: H Iστορία του πρώτου θύματος τυφλής βίας στη Θεσσαλονίκη

Ήταν Σεπτέμβριος του 1983 και ο τότε 18χρονος ποδηλάτης του Α.Σ. ΠΕΡΑ Αριστείδης Δημητριάδης, είχε επιστρέψει στην οικεία του μετά από Ποδηλατικό αγώνα, και αναπαυόταν. Λίγες ώρες αργότερα τον επισκέφτηκαν δύο αγαπημένοι του φίλοι οι οποίοι και τον πήραν για μια σύντομη βόλτα. Καθ’ οδών, ο 18χρονος Αριστείδης έκανε το «λάθος» να ειρωνευτεί την ήττα του Άρη Θεσσαλονίκης από τον Παναθηναϊκό στην Αθήνα, όταν ξαφνικά δέχτηκε την επίθεση τριών άγνωστων ατόμων, χωρίς η παρέα των παιδιών να δώσει την παραμικρή αφορμή! Δευτερόλεπτα αργότερα ο τόπος γέμισε βία και βρισιές, και λίγο αργότερα η παρέα των 3 φίλων βρισκόταν πεσμένη στον δρόμο και δεχόταν άνανδρα χτυπήματα σε όλο το σώμα. Ο φίλος του Άρη ο Ηρακλής (αθλητής) όπως ήταν πεσμένος είδε τους άλλους δύο να κλωτσούν τον Άρη στο κεφάλι, μέχρι που έμεινε ακίνητος στο πεζοδρόμιο και το έβαλαν… στα πόδια!  Όταν σηκώθηκε ο Ηρακλής, είδε τον Άρη αναίσθητο και δεν μπορούσε να μιλήσει. Φυσικά και υπήρχε κόσμος γύρο μας, όμως όλα έγιναν τόσο γρήγορα ..που κανείς δεν πρόλαβε να αντιδράσει! Λίγη ώρα μετά το συμβάν ο άτυχος ποδηλάτης, Άρης  Δημητριάδης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και εισήχθη αμέσως στο θάλαμο εντατικής παρακολούθησης της νευρολογικής κλινικής. Από την εξέταση που έκαναν οι ιατροί του ΑΧΕΠΑ, αντελήφθησαν ότι η ζωή του κρεμόταν από μια κλωστή, καθώς διέγνωσαν εκτεταμένη αιμορραγία στην περιοχή του στελέχους και στο κοιλιακό τμήμα του νωτιαίου μυελού. Ήταν 9 Σεπτεμβρίου του 1983 όταν ο Άρης άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο, όπου επί έξι ημέρες έδινε μάχη με τον θάνατο, μετά την άγρια επίθεση που δέχτηκε αυτός και οι δύο φίλοι του, από τρία αδέρφια, μόλις λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι του! Οι θεράποντες ιατροί είπαν στους γονείς του Άρη, πως ακόμη και εάν κατάφερνε να βγει ζωντανός, οι βλάβες στον εγκέφαλό του θα ήταν ανεπανόρθωτες…

Ο Χρήστος Παπανικολάου, ο αρχηγός της «ασπρόμαυρης» κερκίδας αναφέρει:

«Ο νεοφώτιστος Απόλλων Καλαμαριάς υποδέχεται στο γήπεδο Χαριλάου τον Π.Α.Ο.Κ. για το πρωτάθλημα της Α εθνικής κατηγορίας,σε έναν αγώνα στο πρώτο ημίχρονο του οποίου,ο μεγάλος Γιώργος Κούδας, έδωσε πραγματικό ρεσιτάλ… Ώρες μετά το τέλος του παιχνιδιού, ο 18χρονος ποδηλάτης φίλος του Π.Α.Ο.Κ. Αριστείδης Δημητριάδης δολοφονείται άνανδρα δεχόμενος επίθεση επί της οδού Πλαταιών με Μαρασλή, επειδή είχε το “θράσος” να χαμογελάσει ακούγοντας διερχόμενος με το ποδήλατο του,το αποτέλεσμα του αγώνα Παναθηναϊκού- Άρη…

Ο θάνατος του ήταν μαρτυρικός και επήλθε μετά από 110 ώρες άνισης μάχης με τον Αριστείδη, αφού οι δολοφόνοι του τον χτυπούσαν με απίστευτο μένος επευφημούμενοι από ένα πλήθος 30 περίπου ατόμων, σύμφωνα με τα αποκόμματα των εφημερίδων της εποχής αλλά και των μαρτυριών ενώπιον του δικαστηρίου…
Κρίμα για σένα Αριστείδη που πήγες, στην ουσία άκλαφτος,μια που στο μακρινό πλέον 1983 δεν υπήρχε ούτε εταιρεία στοιχημάτων να αναλάβει την χορηγία ενός γκράφιτι για σένα, ούτε μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να αλλάξουν ομάδα στα προφίλ τους, έστω για μια μέρα…
Κρίμα που τότε οι κροκόδειλοι και τα δάκρυά τους δεν ήταν πρότυπο τρόπου ζωής και κυρίως κρίμα που ο σύλλογος που επέλεξε η καρδιά σου να αγαπάς,ο Π.Α.Ο.Κ. δε θέλησε να εκμεταλλευτεί το γεγονός ταυτίζοντας τους δολοφόνους σου με έναν ολόκληρο λαό…
Έστω και πολύ καθυστερημένα,αιωνία σου η μνήμη αδερφέ…»

Πηγή κειμένου: Thessnews

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Σερί υψηλών απαιτήσεων

Διαδοχικά παιχνίδια που κρίνουν πολλά

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου και οι ποδοσφαιριστές του έχουν ξεκινήσει ξανά τη δουλειά με φόντο ένα άκρως απαιτητικό διάστημα σε όλα τα επίπεδα.

Οι “ασπρόμαυροι” θα μπουν και πάλι σε λογική αγώνων, καθώς στο “κάδρο” μπαίνουν τα πλέι οφ και στην πορεία και το Europa Conference League. Αρχικά, στις 31 του Μάρτη θα ακολουθήσει το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο και μετά, σειρά έχει ένας μήνας… “καυτός”!

Ο Απρίλιος θα είναι ένας πολύ-πολύ σημαντικός μήνας για τον Λουτσέσκου και τους παίκτες του, καθώς εκτός από μεγάλες “μάχες” στα πλέι οφ, θα υπάρξουν και τα δύο παιχνίδια με την Κλαμπ Μπριζ στο UECL, ενώ ήδη έχει αναβληθεί το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, που επρόκειτο -βάσει προγράμματος- να πέσει ανάμεσα στα δύο ματς με τους Βέλγους.

Πώς διαμορφώνεται το πρόγραμμα μέχρι το τέλος του Απρίλη; Δείτε τα παιχνίδια που περιλαμβάνει ο μήνας:

31/3 Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ

3/4 ΠΑΟΚ – Λαμία

7/4 ΑΕΚ – ΠΑΟΚ

11/4 Κλαμπ Μπριζ – ΠΑΟΚ (UECL)

18/4 ΠΑΟΚ – Κλαμπ Μπριζ (UECL)

21/4 Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ

24/4 Λαμία – ΠΑΟΚ

28/4 ΠΑΟΚ – ΑΕΚ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η ημέρα του Γιώργου Σαββίδη

Κεντρικό πρόσωπο και ευχές

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μία ημέρα μετά τα γενέθλια του Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος είχε χθες τα γενέθλιά του, σειρά παίρνει σήμερα ο Γιώργος Σαββίδης.

Ο μεγάλος γιος του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, κλείνει σήμερα το 32ο έτος της ηλικίας του, καθώς γεννήθηκε στις 28 Μαρτίου του 1991.

Ο ΑΣ ΠΑΟΚ έστειλε τις δικές του ευχές στον Γιώργο Σαββίδη, αναφέροντας:

Ο Α.Σ. ΠΑΟΚ, εύχεται στο επίλεκτο μέλος του Σωματείου μας, και συμπαραστάτη όλων των τμημάτων μας, Γιώργο Σαββίδη, χρόνια πολλά για τα 33α γενέθλιά του.

Μία ζωή γεμάτη υγεία, ευτυχία, και πολλές «ασπρόμαυρες» επιτυχίες!

ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΟΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ
ΟΜΙΛΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Γιακουμάκης: “Δέχτηκα άπειρες… ευχές, με καταρράκωσε που δεν κράτησα την υπόσχεσή μου”

Πήρε θέση για τα μηνύματα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Γιώργος Γιακουμάκης επέστρεψε στην Αμερική και προσπαθεί να αφήσει πίσω του τις δύσκολες ημέρες που προηγήθηκαν, μετά τον αποκλεισμό της Εθνικής.

Ο Έλληνας επιθετικός, βρίσκεται στο επίκεντρο και μέσα από τα social media του πήρε θέση για τις... ευχές που έχει δεχθεί από διάφορες πλευρές, στέλνοντας το δικό του μήνυμα.

Αναλυτικά:

"Ταξιδεύοντας πάνω από 20 ώρες για να επιστρέψω στο σπίτι μου δεν σταμάτησα στιγμή να σκέφτομαι ότι δεν κράτησα την υπόσχεση που έδωσα στη γυναίκα μου και στα παιδιά μου. Ότι δηλαδή θα γυρίσω πίσω νικητής! Μία υπόσχεση που είχα δώσει εδώ και 4 μήνες! Αυτός είναι και ο λόγος που με καταρράκωσε περισσότερο.

Δέχτηκα άπειρες ευχές το τελευταίο 24ωρο και δεν έχω παρά να ευχηθώ κι εγώ ο ίδιος στους ίδιους αυτούς ανθρώπους κάποια στιγμή στο εγγύς μέλλον να βρουν το νόημα της ζωής όπως έχω εγώ και να πάρουν τέτοιες αγκαλιές και αγάπη όπως πήρα εγώ σήμερα, διότι προφανώς δεν πήραν ποτέ μέχρι τώρα στη ζωή τους από την οικογένειά τους.

Υγ: Πολλοί από χθες έγιναν από γνωστοί, φίλοι μου.

Σας ευχαριστώ για τα μηνύματα στήριξης! Σας εκτιμώ απεριόριστα. #ελλαδαραγιαπαντα".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ