Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το σχόλιο της ημέρας

Το μισό μηδέν του μέτριου ΠΑΟΚ, ο Κοτάρσκι και το στήσιμο Φερνάντες

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Το σχόλιο της ημέρας

Πρώτα από όλα για τον αποψινό αγώνα του ΠΑΟΚ για τη SuperLeague,  είναι η υγεία του ανθρώπου. Ο Κοτάρσκι χτύπησε πολύ άσχημα και ήρθε ο προπονητής της Λαμίας να μας πει… «δεν πιστεύω να ήταν κόκκινη». Δηλαδή από όλα όσα έγιναν, τον τύπο αυτόν τον απασχόλησε η κόκκινη! Περαστικά στον Κοτάρσκι και γρήγορα στα πόδια του και στο γήπεδο.

Από εκεί και πέρα είναι ο ΠΑΟΚ και το αποτέλεσμα. Η ομάδα του Λουτσέσκου κέρδισε και αυτό το ματς, κάτι που είναι πάνω από όλα, παρά το ότι το τρίποντο ήρθε με την ελάχιστη διαφορά στο σκορ. Προσωπικά όμως και όπως είδα το ματς, εκτιμώ ότι ο αγώνας με τη Λαμία και η εμφάνιση του ΠΑΟΚ ήταν χειρότερη σε σχέση με όσα είδαμε κόντρα σε Παναιτωλικό και Ατρόμητο. Κι αυτό το γεγονός δεν μπορεί να μην αναλυθεί…

Ήταν οι βασικές επιλογές; Ήταν η Λαμία; Ήταν η βραδιά; Ήταν κάτι άλλο; Ο ΠΑΟΚ πάντως δεν έκανε καλό παιχνίδι και αυτό δεν αποδεικνύεται μόνο από το ότι δεν έβγαλε πολλές μεγάλες φάσεις, αλλά κυρίως και από το ότι στο πρώτο μέρος κινδύνευσε αφού έχασε την ισορροπία του ως σύνολο. Άλλο να έχεις κατοχή 70-30 και να δημιουργείς χωρίς να εκτίθεσαι, άλλο να έχεις κατοχή χωρίς να δημιουργείς και χωρίς να εκτίθεσαι και άλλο να έχεις τέτοια κατοχή, χωρίς μεγάλες φάσεις μπροστά, αλλά και συνεχόμενους κινδύνους πίσω.

Ρωτήσαμε τον Λουτσέσκου για τις αλλαγές στη βασική ενδεκάδα και είχε τρεις απαντήσεις που (πριν το ματς) στέκουν. Κατόπιν εορτής δεν χρειάζεται να κάνουμε τους έξυπνους. Μίλησε για τη Λαμία και το πώς την διάβασαν ώστε να επιδιώξουν να αυξήσουν την ποιότητα (άσχετα τι βγήκε στο γήπεδο), μίλησε για την ανάγκη να έχει ενεργούς πιο πολλούς παίκτες βασικού κορμού και επεσήμανε πώς έπρεπε να διαλέξει με ποιους θα ξεκινήσει και ποιους θα τελειώσει το ματς. Έκανε τις επιλογές του, ο ΠΑΟΚ δεν ήταν καλός αλλά κέρδισε, κάπως έτσι ανεβάζει αυτοπεποίθηση κάτι που μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση άλλων προβλημάτων και στο τέλος-τέλος συνεχίζει και ο ίδιος να βγάζει συμπεράσματα.

ΑΤΟΜΙΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ

Σε προσωπικό επίπεδο: Ο Κοτάρσκι ήταν και πάλι αλάνθαστος και μπράβο του. Το κεντρικό δίδυμο στην άμυνα είχε επεμβάσεις και έκοψε επιθέσεις, αλλά κάτι του έλειπε μέσα στο γήπεδο. Ο Λύρατζης που είναι 100% παίκτης προπόνησης, έχει σαφώς επηρεαστεί από τις μονάδες που έχει χάσει. Ο Βιεϊρίνια ήταν κακός. Δεν βγήκε η αλλαγή στον Λουτσέσκου, αν και όλη η ομάδα δεν είχε την απαιτούμενη επιθετικότητα όταν χάνονταν η μπάλα και έτσι η Λαμία έβγαινε συνέχεια από τα δεξιά που προφανώς σημάδεψαν το δίδυμο Τσιλούλη-Βιεϊρίνια που ήταν ψηλά.

Ο Ντάντας ήταν ο κορυφαίος του ΠΑΟΚ, ειδικά από τη στιγμή που σε τέτοιο, κλειστό και κακό παιχνίδι, έχει τρεις τόσο καλές τελικές πάσες. Ο Κούρτιτς έδωσε ένα ακόμη τρίποντο. Πολύ λίγα πράγματα ο Ντόουγκλας. Ο Μπίσεσβαρ δεν ήταν θετικός, ο Νάρει ήθελε αλλά δεν έκανε τη διαφορά μπροστά (σούταρε από το πέναλτι έξι μέτρα ψηλά) ενώ ο Ολιβέιρα δυστυχώς επιβεβαιώνει το πολύ μεγάλο πρόβλημα που έχουμε διαπιστώσει και στο εννιά. Από τον πάγκο ο Τόμας έδωσε ενέργεια, αλλά και πάλι με την μπάλα στα πόδια ήταν τσαπατσούλης, ενώ ο Ζίβκοβιτς ήταν καλός.

ΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ ΚΑΙ Η ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ

Δεν θα σταθώ ιδιαίτερα στα επεισόδια μεταξύ παικτών και προπονητών. Ο Κασναφέρης έχει συγκεκριμένους στόχους και επιχείρησε να τους πετύχει και πάλι μέσα στην Τούμπα. Από εκεί και πέρα όλοι οι πανηγυρισμοί στο τέλος με τους παίκτες του ΠΑΟΚ, είναι έως και παρεξηγήσιμοι. Ας το δούμε από τη θετική πλευρά και από το ότι η νέα ομάδα και οι νεαροί παίκτες, έχουν ανάγκη να αισθανθούν τον κόσμο που πάει στο γήπεδο, ακόμη πιο κοντά τους. Ας το δούμε έτσι…

* Στο τέλος αν και δεν θα έπρεπε, η μεταγραφική υπόθεση. Χωρίς πολλά-πολλά και χωρίς αερολογίες…  Ο ΠΑΟΚ στην υπόθεση Φερνάντες υπέστη μεγάλη και διπλή ήττα. Ουσιαστική μια και η ομάδα ψάχνει εδώ και πολλές εβδομάδες για μεσοεπιθετικό και εφησύχασε με τον Ισπανό του Βόλου, που τελικά δεν κλείνει. Η ήττα στο επικοινωνιακό με το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να πείσει-κλείσει τον Φερνάντες από το Βόλο, είναι επίσης τεράστια!

Προς το παρόν ένα μόνο πράγμα: Ο ίδιος ο Σαββίδης που ασχολήθηκε προσωπικά με την υπόθεση, θα πρέπει να αναλύσει πάρα πολύ καλά όλη τη παγίδα που στήθηκε σε βάρος του και σε βάρος του ΠΑΟΚ . Γιατί δεν γίνεται ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ ο ΠΑΟΚ να έχει αυτή τη μία ανάγκη, να σέρνεται με αυτό τον τρόπο από τον υβριστή του και στο τέλος να βγαίνει ένα συμπέρασμα ότι… κάποιος Φερνάντες αρνήθηκε τον ΠΑΟΚ και τον Σαββίδη! Αυτό δεν μπορεί να περάσει έτσι.

Η μόνη καλοπροαίρετη ευχή: Όλο αυτό το στημένο σκηνικό για να καθυβριστεί, να εκτεθεί και να μείνει χωρίς παίκτη ο ΠΑΟΚ χάνοντας σε ουσία και εντυπώσεις, να βγει σε καλό για τον Δικέφαλο του Βορρά, που φαίνεται ότι θα κάνει και άλλη προσπάθεια να πάρει μεσοεπιθετικό. Ας ελπίσουμε…

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

LIVE: ΠΑΟΚ – ΑΕΚ

Ζωντανή ενημέρωση μέσα από το PAOK24

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται στην Τούμπα την ΑΕΚ, σε ένα παιχνίδι που ενδέχεται να καθορίσει την υπόθεση "τίτλος".

Το PAOK24 σας μεταφέρει ζωντανά την εξέλιξη του ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής των πλέι οφ της Stoximan Super League.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Απάντησε ο Πινέδα για το 1-1 (vid)

Με ατομική ενέργεια

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Γρήγορη απάντηση της ΑΕΚ στο προβάδισμα του ΠΑΟΚ με τον Κωνσταντέλια.

Ο Πινέδα με ατομική ενέργεια μπήκε στην περιοχή των «ασπρόμαυρων» που δεν μπόρεσαν να τον σταματήσουν.

Με σουτ που έκανε κέρδισε τον Κοτάρσκι με τη μπάλα πρώτα να πηγαίνει στο δοκάρι και μετά στα δίχτυα για το 1-1 στο 9ο λεπτό.

Δείτε και τα δύο γκολ που έχουν μπει έως τώρα στην Τούμπα...

[video width="960" height="540" mp4="https://www.paok24.com/wp-content/uploads/2024/04/paok1.mp4"][/video]

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έκρυψε τη μπάλα ο ΠΑΟΚ και 1-0! (vid)

Τους «κάρφωσε» ο Κωνσταντέλιας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ιδανικό ξεκίνημα για τον ΠΑΟΚ στο ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΚ στην Τούμπα για την 8η αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League.

Οι «ασπρόμαυροι» μετά από εντυπωσιακή ομαδική ενέργεια έφτασαν στο γκολ μόλις στο 3ο λεπτό.

Ο Μπράντον πέρασε στον Μπάμπα ο οποίος έσπασε την μπάλα και ο Γιάννης Κωνσταντέλιας την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0 του ΠΑΟΚ!

https://twitter.com/ClaroSports/status/1784625321536520556

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ