Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Φάκελος μεταγραφές: Το πρώτο… ταμείο του καλοκαιριού

Αυτοί που έδειξαν κι αυτοί που το… παλεύουν

Αγάπη Γαβριηλίδου

Φάκελος μεταγραφές: Το πρώτο… ταμείο του καλοκαιριού

Η μεταγραφική περίοδος του καλοκαιριού έφτασε στο τέλος της την περασμένη Πέμπτη, με τον ΠΑΟΚ να μην κάνει κάποια κίνηση και να κλείνει -ουσιαστικά- τις μεταγραφές του νωρίς.

Με την άφιξη του Ιβάν Νάσμπεργκ στην Τούμπα, που ήταν κι ο τελευταίος που πάτησε το πόδι του στη Θεσσαλονίκη, ο “Δικέφαλος” έφτασε τις δέκα κινήσεις για το φετινό καλοκαίρι, ενώ οι εννιά προηγούμενοι ήταν οι Ντομινίκ Κοτάρσκι, Νικολάς Κουαλιάτα, Γιοάν Σάστρε, Γιάννης Κάργας, Ράφα Σοάρες, Μπράντον Τόμας, Τιάγκο Ντάντας, Αντρέ Ρικάρντο και Κάλεντ Νάρεϊ και κάπως έτσι, μπήκε ένα φινάλε στις μεταγραφές.

Το PAOK24 κάνει focus σε όλα τα φετινά αποκτήματα του ΠΑΟΚ και το πρώτο… ταμείο της παρουσίας τους:

Ντομινίκ Κοτάρσκι: Αν υπήρχε μία θέση όπου… απαγορευόταν να γίνει λάθος το καλοκαίρι, ήταν αναμφίβολα αυτή του τερματοφύλακα. Με τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη να αποτελεί παρελθόν, στον ΠΑΟΚ κλήθηκαν να βρουν τον επόμενο “εκλεκτό” για το τέρμα, με τον Ζοσέ Μπότο να ξεχωρίζει τον Ντομινίκ Κοτάρσκι κι αν μη τι άλλο, για την ώρα να δικαιώνεται για την επιλογή του. Ο Κροάτης έχει δείξει με το… καλημέρα πως διαθέτει τα στοιχεία που θέλει και χρειάζεται ο ΠΑΟΚ κι έχει αγωνιστεί και στα 7 επίσημα παιχνίδια της ομάδας.

Τιάγκο Ντάντας: Αποκτήθηκε από την Μπενφίκα με τη μορφή μονοετούς δανεισμού με οψιόν αγοράς και δε δυσκολεύτηκε πολύ να δείξει την ποιότητά του στο γήπεδο. Ο Τιάγκο Ντάντας αποτελεί σημείο αναφοράς στον άξονα του ΠΑΟΚ κι είναι ενδεικτικό, πως έχει κερδίσει ήδη την εμπιστοσύνη του Ραζβάν Λουτσέσκου, παίζοντας -για την ώρα- δίπλα στον Γιασμίν Κούρτιτς. Ο Πορτογάλος μετράει 7 συμμετοχές και 1 γκολ, έχοντας συνολικά 533′ στο ξεκίνημα της σεζόν.

Μπράντον Τόμας: Άφησε την Ισπανία, για τον ΠΑΟΚ και τη Θεσσαλονίκη το περασμένο καλοκαίρι, όταν ο Αντόνιο Τσόλακ έφυγε από την Τούμπα και πήγε στην Σκωτία. Ο Μπράντον Τόμας είναι ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί να προσφέρει αρκετά με τη συνολική του παρουσία στο γήπεδο, αλλά σε πρώτη φάση είναι ξεκάθαρο πως δεν είναι ένας επιθετικός που έχει συχνή επαφή με τα δίχτυα. Με τον ΠΑΟΚ να ψάχνει το εύκολο γκολ και να μη το βρίσκει, ο Μπράντον έχει να επιδείξει 6 συμμετοχές και 1 γκολ, αλλά και συνολικά 261′ λεπτά σε Ελλάδα κι Ευρώπη.

Κάλεντ Νάρεϊ: Η μεταγραφή του εξελίχθηκε σε… σίριαλ, με τον ΠΑΟΚ και τη Φορτούνα Ντίσελντορφ να δίνουν τελικά τα χέρια μετά από πολλές διαπραγματεύσεις, για να έρθει τελικά στη Θεσσαλονίκη. Ο Κάλεντ Νάρεϊ είναι από τους πρωταγωνιστές του “Δικεφάλου” στο ξεκίνημα της σεζόν κι από τις πιο ουσιαστικές κινήσεις του καλοκαιριού, έχοντας να επιδείξει για την ώρα 7 συμμετοχές και συνολικά 563′ αγωνιστικά λεπτά, με απολογισμό 2 γκολ και 2 ασίστ σε Ελλάδα κι Ευρώπη.

Γιάννης Κάργας: Ο Γιάννης Κάργας “μετακόμισε” στην Τούμπα, αφήνοντας πίσω του τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Έλληνας στόπερ, αγωνίστηκε στα 2 πρώτα παιχνίδια με τη Λέφσκι Σόφιας στα προκριματικά του Europa Conference League, αλλά στη συνέχεια έμεινε εκτός των βασικών επιλογών του Ραζβάν Λουτσέσκου, με τον Κουλιεράκη να παίζει δίπλα στον Ίνγκασον και να κερδίζει τη θέση του στο βασικό σχήμα. Ο Κάργας μετράει 2 συμμετοχές και συνολικά 162′ μέχρι στιγμής, ενώ δεν έχει παίξει στο πρωτάθλημα.

Ράφα Σοάρες: Ο Ράφα Σοάρες άφησε το πρωτάθλημα της Πορτογαλίας και “μετακόμισε” στη Θεσσαλονίκη στις αρχές του καλοκαιριού, αλλά ο Πορτογάλος στάθηκε άτυχος στο ξεκίνημα της σεζόν κι έκτοτε, δεν έχει καταφέρει να κερδίσει ξανά τη θέση του στο αρχικό σχήμα. Ο Σοάρες, υπέστη θλάση πρώτου βαθμού στο δεξί δικέφαλο στο παιχνίδι με τη Λέφσκι Σόφιας κι ο Τσαούσης κλήθηκε να δώσει τη λύση για το αριστερό άκρο της άμυνας, ενώ στη συνέχεια μπήκε στην εξίσωση κι ο Αντελίνο Βιεϊρίνια. Ο Σοάρες μετράει μόλις 2 συμμετοχές και 135 αγωνιστικά λεπτά, με τον Λουτσέσκου από τη μεριά του να σημειώνει πως χρειάζεται λίγο χρόνο ακόμη για να φτάσει στο ιδανικό σημείο ετοιμότητας.

Γιόαν Σάστρε: Ο Γιόαν Σάστρε μπαίνει στη σχετική λίστα, καθώς την περασμένη σεζόν φόρεσε τα “ασπρόμαυρα” ως δανεικός και το καλοκαίρι, αποκτήθηκε μέχρι το 2026. Ο Ισπανός έχει μείνει πολύ μακριά από τον καλό του εαυτό κι αυτό φαίνεται κι από το γεγονός ότι στο ξεκίνημα έχει μείνει εκτός των επιλογών του Ραζβάν Λουτσέσκου σε αρκετά παιχνίδια. Ο Σάστρε μετράει 114′ και 3 συμμετοχές σε Ελλάδα κι Ευρώπη κι αν μη τι άλλο, καλείται να δείξει πολλά περισσότερα στη συνέχεια.

Νικολάς Κουαλιάτα: Ο Νικολάς Κουαλιάτα άφησε για πρώτη φορά την πατρίδα του, για να έρθει στον ΠΑΟΚ και την Τούμπα κι η προσαρμογή του δεν ήταν -κι εξακολουθεί να μην είναι- καθόλου εύκολη. Ο Ουρουγουανός δεν έχει καταφέρει να δείξει ακόμη τα καλά του στοιχεία και σε πρώτη φάση προτιμήθηκε να βρεθεί στον ΠΑΟΚ Β’, προκειμένου να καταφέρει να προσαρμοστεί και να ανέβει σε όλους τους τομείς. Ο Κουαλιάτα μετράει μόλις 112′ και 2 συμμετοχές στους αγώνες με τη Λέφσκι Σόφιας, ενώ δεν έχει παίξει στο πρωτάθλημα.

Αντρέ Ρικάρντο: Ήταν ξεκάθαρο από την αρχή, ότι επρόκειτο για μία μεταγραφή με φόντο και το μέλλον για τον ΠΑΟΚ. Ο Αντρέ Ρικάρντο έφτασε στη Θεσσαλονίκη και συμμετείχε στην προετοιμασία στην Ολλανδία, δείχνοντας κάποια καλά στοιχεία, ενώ σε αυτή τη φάση είναι κι αυτός στον ΠΑΟΚ Β’. Τα πρώτα δείγματα είναι ενθαρρυντικά για τον 22χρονο Πορτογάλο, βάσει όσων δείχνει στις προπονήσεις και συνεχίζει τη δουλειά, με φόντο τη συνέχεια. Στα παιχνίδια με τη Λέφσκι ήταν στον πάγκο, ενώ έμεινε εκτός αποστολής στους αγώνες του πρωταθλήματος.

Ιβάν Νάσμπεργκ: Ο Ιβάν Νάσμπεργκ έφτασε πιο αργά από όλους στη Θεσσαλονίκη και στάθηκε άτυχος με το… καλημέρα, καθώς τραυματίστηκε σε μία προπόνηση, με τα αποτελέσματα της μαγνητικής να δείχνουν πως υπέστη θλάση δευτέρου βαθμού στον δεξιό τετρακέφαλο. Πλέον, έχει επιστρέψει σε φουλ ρυθμούς και προπονείται κανονικά με την ομάδα, ενώ ακόμη δεν έχει αγωνιστεί σε παιχνίδι του ΠΑΟΚ.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Φουλ επίθεση ετοιμάζει ενόψει ΠΑΟΚ ο Τερίμ!

Στην τελική ευθεία η προετοιμασία των Πρασίνων – Η πιθανή ενδεκάδα!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Με μεσημεριανή προπόνηση στο «Γ. Καλαφάτης» συνεχίστηκε την Παρασκευή η προετοιμασία του Παναθηναϊκού για τον Kυριακάτικο αγώνα κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Οι Πράσινοι ξεκίνησαν με προθέρμανση και rondo, αφιέρωσαν το μεγαλύτερο μέρος της προπόνησης σε τακτική μέσα από παιχνίδι στο μισό γήπεδο και ολοκλήρωσαν με εξάσκηση στα τελειώματα. Αποφόρτιση ακολούθησαν οι Σπόραρ, Σένκεφελντ, ενώ το δικό τους πρόγραμμα συνέχισαν οι Μάγκνουσον, Πάλμερ – Μπράουν.

Αναφορικά με την 11άδα του «τριφυλλιού», τα «Πράσινα» ρεπορτάζ αναφέρουν ότι θα την αποτελούν οι Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Μλαντένοβιτς, Αράο, Γεντβάι, Ρούμπεν, Τσέριν, Μπακασέτας, Παλάσιος, Μπερνάρ και Ιωαννίδης, ενώ ανοιχτό είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να παίξει ο Χουάνκαρ αντί του Μλαντένοβιτς και να μπει ένα εξτρέμ, για να ξεκουραστεί ο Μπακασέτας.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι ο Τερίμ έχει δουλέψει πολύ στην επιθετική και την αμυντική τακτική, θέλοντας να πιέσει ψηλά και να δημιουργήσει πρόβλημα στο build up του ΠΑΟΚ. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έμφαση στην τακτική ενόψει Λεωφόρου – Τα νεότερα για Μπάμπα!

Όσα έγιναν στην πρωινή προπόνηση στη Νέα Μεσημβρία.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Δύο μέρες πριν τον αγώνα κόντρα στον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, το αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου δουλεύει πάνω στο πλάνο που θα φέρει την νίκη και τους τρεις βαθμούς στην αναμέτρηση της 2ης αγωνιστικής των Play Offs της Stoiximan Super League.

Το πρόγραμμα της Παρασκευής (29.03) ξεκίνησε με προθέρμανση, ακολούθησαν παιχνίδια κατοχής, ασκήσεις τακτικής, ενώ στο τελευταίο κομμάτι διεξήχθη κι οικογενειακό δίτερμα. Ο Μπάμπα έκανε ατομικό στο γήπεδο, ενώ ο Γουίλιαμ Τρόοστ-Εκόνγκ υποβλήθηκε σε θεραπεία.

Το Σάββατο (30.03) ο Δικέφαλος θα προπονηθεί στις 11:00 στη Νέα Μεσημβρία και το απόγευμα θα αναχωρήσει για Αθήνα από το αεροδρόμιο Μακεδονία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

«Μπλόκο» της Μπριζ στους ΠΑΟΚτσήδες! (pic)

Το κάλεσμα των Βέλγων στους φιλάθλους τους και το…στοπ στον κόσμο του Δικεφάλου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η Κλαμπ Μπριζ ενημερώνει τον κόσμο της πως η διάθεση των εισιτηρίων για την πρώτη αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ, στα προημιτελικά του Conference League, συνεχίζεται.

Οι Βέλγοι καλούν τον κόσμο τους να προμηθευτούν από νωρίς το εισιτήριο που θα τους εξασφαλίσει θέση στο γήπεδο ενώ παράλληλα μπλοκάρουν τους ΠΑΟΚτσήδες, απαγορεύοντας την πρόσβαση στην σελίδα των εισιτηρίων, σε ελληνικές ip.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ