Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Ποιοι παίζουν, πόσο παίζουν…

Το PAOK24 ανοίγει τον φάκελο του χρόνου συμμετοχής του ρόστερ.

Βασίλης Μανδράου

ΠΑΟΚ: Ποιοι παίζουν, πόσο παίζουν…

Ο ΠΑΟΚ έφτασε στην πρώτη… στάση της φετινής σεζόν, με την ομάδα να παίρνει ανάσες ενόψει της συνέχειας, που αναμένεται ιδιαίτερα απαιτητική.

O Δικέφαλος μετράει από τις 21 Ιουλίου έως σήμερα επτά επίσημα παιχνίδια και ο Ραζβάν Λουτσέσκου δείχνει να έχει καταλήξει σε μεγάλο βαθμό στην αρχική ενδεκάδα αλλά και στους παίκτες που δείχνει να υπολογίζει περισσότερο, τουλάχιστον σε αυτό το πρώτο κομμάτι της σεζόν.

Αυτό γίνεται αντιληπτό και από τον χρόνο συμμετοχής που έχει «μοιράσει» μέχρι σήμερα στους ποδοσφαιριστές του ρόστερ, με εξαίρεση ορισμένους που ταλαιπωρήθηκαν από προβλήματα τραυματισμών.

Το PAOK24 ανοίγει τον φάκελο του χρόνου συμμετοχής που έχουν πάρει οι ποδοσφαιριστές του φετινού ρόστερ.

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται ο Ίνγκι Ίνγκασον, ο οποίος αποτελεί τον μοναδικό ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ που έχει αγωνιστεί δίχως να αντικατασταθεί σε όλα τα φετινά παιχνίδια της ομάδας. Μαζί του στην κορυφή θα μπορούσε να βρισκόταν και ο Ντομινίκ Κοτάρσκι αν δεν γνώριζε τον σοκαριστικό τραυματισμό στο κεφάλι στο παιχνίδι απέναντι στην Λαμία, με τη θέση του να παίρνει ο Στέφαν Σβαμπ (!).

Στην τρίτη θέση της σχετικής λίστας βρίσκεται ο Κάλεντ Νάρεϊ, ο οποίος έχει αγωνιστεί σε όλα τα επίσημα παιχνίδια των «ασπρόμαυρων» καταγράφοντας 563 λεπτά συμμετοχής, τρία λεπτά περισσότερο δηλαδή από τον Ντόουγκλας Αουγκούστο που μετράει 560 λεπτά.

Ακολουθεί ο Γιασμίν Κούρτιτς, ο οποίος όπως και οι προηγούμενοι έχει αγωνιστεί κι αυτός σε 7 παιχνίδια, έχοντας καταγράψει ωστόσο 534′. Ένα λεπτό περισσότερο δηλαδή από τον Τιάγκο Ντάντας, που ακολουθεί με 533 λεπτά σε επτά επίσημα παιχνίδια.

Η ευχάριστη έκπληξη σε αυτό το πρώτο κομμάτι της σεζόν είναι αναμφίβολα ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης, ο οποίος μπορεί να μην αγωνίστηκε στα δύο παιχνίδια απέναντι στην Λέφσκι, όμως το ντεμπούτο του με τον Παναιτωλικό έμελλε να είναι το πρώτο από τα πέντε συνολικά που έχει αγωνιστεί και μάλιστα με επιτυχία. Ο Κρητικός κεντρικός αμυντικός έχει αγωνιστεί συνολικά 450 λεπτά και δείχνει να έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Στην 8η θέση της σχετικής λίστας βρίσκεται ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς, ο οποίος σε έξι αναμετρήσεις έχει αγωνιστεί για 449 λεπτά και δείχνει πως απέχει αρκετά από τον καλό του εαυτό. Επόμενος στην λίστα δεν είναι άλλος από τον Λευτέρη Λύρατζη, του οποίου τα 416 λεπτά συμμετοχής θα μπορούσε να είναι πολύ περισσότερα αν δεν έμενε εκτός γηπέδων λόγω του τραυματισμού του.

Ο Μάριος Τσαούσης άρπαξε από τα… μαλλιά την ευκαιρία που του δόθηκε και πλέον ο 22χρονος αριστερός οπισθοφύλακας μετράει 5 συμμετοχές, στις οποίες αγωνίστηκε για 317 αγωνιστικά λεπτά. Ακολουθούν ο Μπράντον Τόμας με 261′ σε 6 αναμετρήσεις με τα «ασπρόμαυρα» και ο Αντρέ Βιεϊρίνια με πέντε παιχνίδια και 245 λεπτά.

Αρκετά λιγότερο συγκριτικά με πέρσι έχει αγωνιστεί ο Ντιέγο Μπίσεσβαρ, ο οποίος σε πέντε επίσημα παιχνίδια έχει αγωνιστεί για 217 λεπτά, ενώ πίσω του βρίσκεται ο Νέλσον Ολιβέιρα με 208′ στον ίδιο αριθμό παιχνιδιών.

Μπορεί να ξεκίνησε βασικός στις αναμετρήσεις με την Λέφσκι Σόφιας, όμως ο Γιάννης Κάργας δεν έχει πάρει περαιτέρω χρόνο συμμετοχής και τα 162 λεπτά απέναντι στους Βούλγαρους είναι τα μοναδικά μέχρι σήμερα. Κάτι ανάλογο ισχύει και με τον Ράφα Σοάρες που μετράει 135 λεπτά συμμετοχής σε δύο αναμετρήσεις.

Ελάχιστο χρόνο συμμετοχής έχει πάρει και ο Αυστριακός μέσος, Στέφαν Σβαμπ, ο οποίος δείχνει να είναι μία λύση από τον πάγκο, καθώς ο Ρουμάνος τεχνικός τον έχει χρησιμοποιήσει σε πέντε παιχνίδια για 128 λεπτά. Στην σχετικά λίστα μετά τον Σβαμπ βρίσκεται ο Γιόαν Σάστρε, ο οποίος σε δύο παιχνίδια που αγωνίστηκε εξελίχθηκε σε αρνητικό πρωταγωνιστή της ομάδας, έχοντας αγωνιστεί για 112 λεπτά.

Ο Φιλίπε Σοάρες δεν έχει πείσει προς το παρόν τον Ραζβάν Λουτσέσκου ότι αξίζει μία θέση στις περίφημες…σταθερές του, καθώς έχει αγωνιστεί μόλις 74′ σε τέσσερα παιχνίδια, όπου πέρασε σαν αλλαγή. Αρκετά μικρό χρόνο συμμετοχής έχει και ο Ομάρ Ελ Καντουρί που ακολουθεί με 58 λεπτά σε τρία παιχνίδια, λόγω των διαδοχικών τραυματισμών του που τον έχουν κρατήσει πίσω συγκριτικά με το υπόλοιπο γκρουπ.

Χωρίς συμμετοχή παραμένουν τόσο ο Ιβάν Νέσμπεργκ που με το «καλημέρα» έμεινε εκτός λόγω τραυματισμού, όσο και οι Νίκολας Κουαλιάτα και Αντρέ Ρικάρντο που ενσωματώθηκαν με τον ΠΑΟΚ Β’.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αχιλλέας Μπέος εναντίον Θόδωρου Καρυπίδη με βαριές εκφράσεις!

Τι αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΑΕ Βόλος και που εμπλέκεται ο Μπερτόγλιο με τον μεγαλομέτοχο του Άρη!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Aνακοίνωση με την οποία καταφέρεται κατά του Θόδωρου Καρυπίδη, εξέδωσε η ΠΑΕ Βόλος.

Σε αυτή, ο μεγαλομέτοχος του Άρη χαρακτηρίζεται θρασύδειλος και... σιχαμένος, με την θεσσαλική ΠΑΕ να ισχυρίζεται πως ο Θόδωρος Καρυπίδης επικοινώνησε τηλεφωνικά σήμερα το μεσημέρι με τον Φακούντο Μπερτόγλιο, χωρίς να αποκαλύπτει το περιεχόμενο της συνομιλίας!

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της ΠΑΕ Βόλος αναφέρει:

"Γνωρίζουμε τι συμβαίνει στο Επαγγελματικό ποδόσφαιρο και ιδιαίτερα την συγκεκριμένη χρονική περίοδο, αλλά δεν πιστεύαμε ποτέ ότι αυτοί οι τύποι θα είναι εκτός από όλα τα άλλα και θρασύδειλοι.

Σήμερα το μεσημέρι υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του ιδιοκτήτη του Αρη, Θοδωρή Καρυπίδη με τον ποδοσφαιριστή της ομάδας μας Φακούντο Μπερτόγλιο.

Το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους. Όχι μόνο σε εμάς αλλά και σε όλη την φίλαθλη Ελλάδα.

Εμείς πάντως έχουμε λάβει τα μέτρα μας, έχοντας ενημερώσει τόσο τη Σούπερ Λίγκα και την ΕΠΟ όσο και τις αρμόδιες Αρχές.

Η Δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο.

Απλά για μία ακόμη φορά αποδείξατε το πόσο σιχαμένοι είστε.

Σε όλους εσάς, πάντως, που το τελευταίο διάστημα δείχνετε ενδιαφέρον για τα αποτελέσματα της ομάδα μας και την πορεία της στα πλέι άουτ, θα σας πούμε το εξής:

Υπάρχει και Θεός.

Ολοι σας και μόνοι μας…

Τhis is Voloς

Υ.Γ.: Πολλά συγχαρητήρια και μπράβο στον ποδοσφαιριστή μας Φακούντο Μπερτόγλιο, ο οποίος ενημέρωσε άμεσα τη διοίκηση της ομάδας μας για το τηλεφώνημα που έλαβε".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το κακό παράγινε!

ΠΑΟΚ και clean sheet δεν έχουν… συναντηθεί το τελευταίο δίμηνο!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Eπί τοις ουσίας, ειδικά από τη στιγμή που κάθε άλλο παρά καλή είναι η περίοδος που διανύει, ο ΠΑΟΚ έπρεπε χθες να κρατήσει ανέπαφη την εστία του κόντρα σε μία ομάδα που "μετρούσε" πέντε διαδοχικές ήττες και είχε απολογισμό δύο ισοπαλίες και εννέα ήττες στα τελευταία έντεκα παιχνίδια της, προκειμένου να βάλει τις βάσεις για τη νίκη.

Και όμως. Ο Δικέφαλος βρέθηκε πίσω στο σκορ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων και έκανε ακόμα δυσκολότερο το ήδη δύσκολο έργο του στο ΔΑΚ "Αθανάσιος Διάκος", με την αντίδραση να έρχεται τελικά στο 10ο λεπτό των καθυστερήσεων αλλά να μην είναι αρκετή!

Κάπως έτσι, ο ΠΑΟΚ "μετράει" πλέον δέκα συνεχόμενα παιχνίδια με "παραβιασμένη" την εστία του, ανάμεσα στα οποία υπάρχουν δύο ματς με τη Λαμία, δηλαδή την ομάδα που στα προηγούμενα 14 για το πρωτάθλημα, είχε βρει μόλις... μία φορά τον δρόμο προς την εστία των "ασπρόμαυρων".

Πιο συγκεκριμένα, το αρνητικό σερί του ΠΑΟΚ χωρίς clean sheet, έχει ως εξής:

7/3 Ντινάμο Ζάγκρεμπ - ΠΑΟΚ 2-0

10/3 ΠΑΟΚ - Άρης 0-1

14/3 ΠΑΟΚ - Ντινάμο Ζάγκρεμπ 5-1

31/3 Παναθηναϊκός -ΠΑΟΚ 2-3

3/4 ΠΑΟΚ - Λαμία 3-1

7/4 ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 2-2

11/4 Κλαμπ Μπριζ - ΠΑΟΚ 0-1

18/4 ΠΑΟΚ - Κλαμπ Μπριζ 0-2

21/4 Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 2-1

24/4 Λαμία - ΠΑΟΚ 1-1

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Διψήφιος» και ο Σβαμπ αλλά τι να το κάνεις…

Το “διπλό” ρεκόρ του Αυστριακού χθες στη Λαμία!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Mε το γκολ που πέτυχε χθες στο 10ο λεπτό των καθυστερήσεων, στην 50η φετινή συμμετοχή του σε επίσημο παιχνίδι του ΠΑΟΚ, ο Στέφαν Σβαμπ έφτασε τα 10 τη φετινή σεζόν και έγινε ο 5ος "ασπρόμαυρος" που γίνεται "διψήφιος".

Αυτοί που προηγήθηκαν είναι οι Αντρίγια Ζίβκοβιτς (16), Κίριλ Ντεσπόντοφ (13), Γιάννης Κωνσταντέλιας (12) και Μπράντον Τόμας (10), με τον Αυστριακό να καταγράφει προσωπικό ρεκόρ ως ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ σε ότι αφορά τα γκολ μέσα σε μία σεζόν.

Ανάλογο αριθμό τερμάτων μέσα σε μία αγωνιστική περίοδο ο Σβαμπ πέτυχε τη σεζόν 2010-2011 ως ποδοσφαιριστής της Λουστενάου, ενώ το ρεκόρ του είναι τα 13 γκολ τη σεζόν 2017-18, ως παίκτης της Ραπίντ Βιέννης.

Συνολικά, με τον Δικέφαλο στο στήθος, ο 33χρονος κεντρικός χαφ του οποίου το συμβόλαιο ολοκληρώνεται σε δύο μήνες, έχει πετύχει 28 γκολ και έχει μοιράσει 21 ασίστ, σε 190 παιχνίδια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ