Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Όταν ο ΠΑΟΚ «πληγώνεται» από τους… πρώην!

Εκπληκτική δουλειά από την “Ασπρόμαυρη Βίβλο”!

Στέργιος Αναστασιάδης

Όταν ο ΠΑΟΚ «πληγώνεται» από τους… πρώην!

Την περασμένη Κυριακή στο “Γεντί Κουλέ”, ο Απόστολος Διαμαντής προστέθηκε στη – ομολογουμένως – πολύ μεγάλη λίστα των πρώην ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ που σκόραραν εις βάρος του Δικεφάλου, με το γκολ του Σερραίου στόπερ να δίνει το ερέθισμα στην εκπληκτική ομάδα της “Ασπρόμαυρης Βίβλου” στο Facebook, να καταγράψει έναν προς έναν όλους τους… πρώην που προηγήθηκαν!

Αναλυτικά, το απίστευτο αφιέρωμα αναφέρει:

“Από τη σεζόν έναρξης της Α’ Εθνικής, το 1959-60, καταγράψαμε 53 ποδοσφαιριστές και 78 γκολ που πέτυχαν φορώντας τη φανέλα άλλης ομάδας εναντίον του ΠΑΟΚ, έχοντας προηγουμένως φορέσει τα ασπρόμαυρα. Υπάρχουν και λίγες περιπτώσεις στα χρόνια του Πρωταθλήματος Θεσσαλονίκης (όπως ο Κώστας «Ξούρας» Καλογιάννης, που έπαιξε στον ΠΑΟΚ από το 1935-36 ως το 1948-49, αλλά στη μικρή ενδιάμεση θητεία του στον Ηρακλή, το 1946-47, σκόραρε εναντίον του), αλλά ας επικεντρωθούμε στις επίσημες διοργανώσεις, δηλαδή την Α’ Εθνική/Super League και το Κύπελλο (σε ευρωπαϊκό ματς δεν υπήρξε παρόμοια περίπτωση). Αν είναι λίγοι ή πολλοί ας το κρίνει ο αναγνώστης.

Ως «γκολ υπέρ του ΠΑΟΚ» αναφέρονται τα συνολικά τέρματα του ποδοσφαιριστή, ενώ ως «γκολ εναντίον του ΠΑΟΚ» τα τέρματα που πέτυχε μετά τη θητεία του στον Δικέφαλο (μερικοί πριν επιστρέψουν).

H ιστορία ξεκινά με τον Βαγγέλη Καραφουλίδη. Σκόραρε το 1ο γκολ που επιτεύχθηκε στην ιστορία του ΠΑΟΚ στην Α’ Εθνική, την 1η αγωνιστική του 1ου Πρωταθλήματος το 1959, σκόραρε και στο 1ο ματς του δεύτερου γύρου.

Γκολ υπέρ του ΠΑΟΚ: 25 (πριν την έναρξη της Α’ Εθνικής)

Γκολ εναντίον του ΠΑΟΚ: 2 (Μέγας Αλέξανδρος Κατερίνης)

Χρειάστηκε να περάσει μία ολόκληρη δεκαετία για να εμφανιστεί ο επόμενος. Ο Νούλης Χαραλαμπίδης άνοιξε το σκορ στην Καβάλα τον Δεκέμβριο του 1969, πριν ισοφαρίσει ο Γιώργος Κούδας.

Γκολ υπέρ του ΠΑΟΚ: 38

Γκολ εναντίον του ΠΑΟΚ: 1 (Καβάλα)

Στο ίδιο γήπεδο, σχεδόν έναν χρόνο αργότερα, σκόραρε για την Καβάλα ο Γρηγόρης Μαχαιρίδης το μοναδικό τέρμα του ματς. Ακριβώς το ίδιο θα έκανε (μοναδικός σκόρερ σε Καβάλα-ΠΑΟΚ 1-0) και τον Ιούνιο του 1974. Τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς έβαλε ένα από τα δύο γκολ της ομάδας του στο ΠΑΟΚ-Καβάλα 6-2. Τον Φεβρουάριο του 1977 έβαλε και τέταρτο γκολ εναντίον του ΠΑΟΚ, στο 1-1 της Καβάλας στην Τούμπα, δηλαδή όσα είχε βάλει ως παίκτης του συνολικά.

Γκολ υπέρ του ΠΑΟΚ: 4

Γκολ εναντίον του ΠΑΟΚ: 4 (Καβάλα)

Τον Ιανουάριο του 1974, ο Γιάννης Ματζουράκης ισοφάρισε στην Τούμπα σε 1-1, πριν ο ΠΑΟΚ πετύχει άλλα δύο γκολ. Στον αγώνα του δεύτερου γύρου στο Αλκαζάρ, θα ισοφάριζε και πάλι σε 1-1, που αυτήν τη φορά θα ήταν το τελικό σκορ.

Γκολ υπέρ του ΠΑΟΚ: 10

Γκολ εναντίον του ΠΑΟΚ: 2 (Λάρισα)

Επίσης τον Ιανουάριο του 1974, ο Στέλιος Τσοπλάκης μείωσε σε 2-1 για το τελικό 7-2 επί του ΠΟ Μουδανιών στην Τούμπα.

Γκολ υπέρ του ΠΑΟΚ: 3

Γκολ εναντίον του ΠΑΟΚ: 1 (ΠΟ Μουδανιών)

Μοναδικός σκόρερ του ματς για την τοπική ομάδα ήταν ο Δημήτρης Σταυρίδης, στην Καστοριά, τον Μάιο του 1979.

Γκολ υπέρ του ΠΑΟΚ: 7

Γκολ εναντίον του ΠΑΟΚ: 1 (Καστοριά)

Τον Μάρτιο του 1980, ο Χρήστος Τερζανίδης πέτυχε το δεύτερο γκολ του Παναθηναϊκού (0-2) στην Τούμπα.

Γκολ υπέρ του ΠΑΟΚ: 21

Γκολ εναντίον του ΠΑΟΚ: 1 (Παναθηναϊκός)

Τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς, ο Πανιώνιος ισοφάρισε τον ΠΑΟΚ για το τελικό 1-1 στη Νέα Σμύρνη με γκολ του Γιάννη Παθιακάκη. Τον Δεκέμβριο του 1981, πέτυχε το μοναδικό γκολ της νίκης του Απόλλωνα Αθήνας στη Ριζούπολη.

Γκολ υπέρ του ΠΑΟΚ: 2

Γκολ εναντίον του ΠΑΟΚ: 2 (Πανιώνιος, Απόλλων Αθήνας)

Στον τελικό του Κυπέλλου, τον Ιούνιο του 1981 στη Νέα Φιλαδέλφεια, ο Κώστας Ορφανός πέτυχε το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού (τελικό σκορ 3-1).

Γκολ υπέρ του ΠΑΟΚ: 61

Γκολ εναντίον του ΠΑΟΚ: 1 (Ολυμπιακός Πειραιά)

Το νικητήριο τέρμα του Πανσερραϊκού, στο 2-1 επί του ΠΑΟΚ τον Μάιο του 1982, πέτυχε ο Απόστολος Μπάτης.

Γκολ υπέρ του ΠΑΟΚ: 0

Γκολ εναντίον του ΠΑΟΚ: 1 (Πανσερραϊκός)

Τον Μάρτιο του 1987, ο Γιώργος Κωστίκος ισοφάρισε για το τελικό 1-1 του ΟΑΚΑ για τον Ολυμπιακό.

Γκολ υπέρ του ΠΑΟΚ: 97

Γκολ εναντίον του ΠΑΟΚ: 1 (Ολυμπιακός Πειραιά)

Δύο εβδομάδες αργότερα, ο Χρήστος Δημόπουλος σκόραρε τρεις φορές στην Τούμπα (2-3) για τον Παναθηναϊκό. Τον Σεπτέμβριο του 1991 θα άνοιγε το σκορ στην Τούμπα στο 2’, αλλά ο ΠΑΟΚ θα το ανέτρεπε και θα κέρδιζε τον Αθηναϊκό. Τον Ιανουάριο του 1993 θα πετύχαινε το μοναδικό γκολ του αγώνα στον Βύρωνα.

Γκολ υπέρ του ΠΑΟΚ: 67

Γκολ εναντίον του ΠΑΟΚ: 5 (Παναθηναϊκός 3, Αθηναϊκός 2)

Τον Σεπτέμβριο του 1987, ο Βασίλης Βασιλάκος σκοράρει έχοντας παίξει λιγότερο από πέντε λεπτά σε άλλη ομάδα. Φόρεσε τη φανέλα του ΠΑΟΚ για τελευταία φορά, ο επόμενος αγώνας ήταν το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ στην Τούμπα, έβαλε γκολ στο ματς που έληξε 2-2.

Γκολ υπέρ του ΠΑΟΚ: 36

Γκολ εναντίον του ΠΑΟΚ: 1 (ΑΕΚ)

Ο Χάρης Μπανιώτης ήταν ο επόμενος σκόρερ-πρώην του ΠΑΟΚ. Τον Μάιο του 1990 πέτυχε στην Τούμπα το μοναδικό γκολ της Ξάνθης για το τελικό 0-1.

Γκολ υπέρ του ΠΑΟΚ: 12

Γκολ εναντίον του ΠΑΟΚ: 1 (Ξάνθη)

Τον Νοέμβριο του 1990, ο Άρης Καρασαββίδης έβαλε το τρίτο γκολ του Απόλλωνα στη Ριζούπολη, πριν το σκορ φτάσει στο τελικό 4-2. Τον Μάιο του 1992 θα έγραφε το τελικό 2-0, στο ίδιο γήπεδο. Με δύο πέναλτι, έφτασε τα τέσσερα γκολ εναντίον του Δικεφάλου τον Νοέμβριο του 1993, στο 4-4 της Ριζούπολης για το Κύπελλο, λίγο πριν επιστρέψει στον ΠΑΟΚ.

Γκολ υπέρ του ΠΑΟΚ: 18

Γκολ εναντίον του ΠΑΟΚ: 4 (Απόλλων Αθήνας)

Ο Νίκος Αλαβάντας, των 299 συμμετοχών και 4 γκολ με τα ασπρόμαυρα, σκόραρε στη νίκη της Ξάνθης με 2-1 για τους 16 του Κυπέλλου, τον Ιανουάριο του 1991, λίγο πριν ο Ibrahim Hassan μειώσει και κρίνει, ουσιαστικά, την πρόκριση.

Γκολ υπέρ του ΠΑΟΚ: 4

Γκολ εναντίον του ΠΑΟΚ: 1 (Ξάνθη)

Στον 1ος Προημιτελικό του Κυπέλλου, τον Μάρτιο του 1992, ο Μιχάλης Ιορδανίδης άνοιξε το σκορ για τη νίκη της Δόξας με 2-0, που θα ανέτρεπε ο ΠΑΟΚ με 4-0 στη ρεβάνς της Τούμπας. Για την τελευταία αγωνιστική, τον Ιούνιο του 1993, θα πετύχαινε και δεύτερο γκολ εναντίον του ΠΑΟΚ, ισοφαρίζοντας για το τελικό 1-1 στο ίδιο γήπεδο.
Γκολ υπέρ του ΠΑΟΚ: 11

Γκολ εναντίον του ΠΑΟΚ: 2 (Δόξα Δράμας)

Ο Κυριάκος Αλεξανδρίδης πέτυχε το δεύτερο από τα τρία τέρματα της Δόξας στην Τούμπα, στο ιστορικό 3-3 από 3-0 τον Δεκέμβριο του 1992 για το Κύπελλο.

Γκολ υπέρ του ΠΑΟΚ: 28

Γκολ εναντίον του ΠΑΟΚ: 1 (Δόξα Δράμας)

Τον Φεβρουάριο του 1993, ο Νίκος Καραγεωργίου σκόραρε πρώτος για την Ξάνθη στο δεύτερο ημίχρονο, στο ματς που ο ΠΑΟΚ γύρισε σε 1-3 και παραλίγο να έχανε τη νίκη στο τέλος (τελικό σκορ 2-3). Ακριβώς έναν χρόνο μετά, θα σκόραρε στο ταπεινωτικό 5-2, στο ίδιο γήπεδο.

Γκολ υπέρ του ΠΑΟΚ: 11

Γκολ εναντίον του ΠΑΟΚ: 2 (Ξάνθη)

Δυο μήνες μετά, ο Γιώργος Σκαρτάδος εκτέλεσε εύστοχα πέναλτι στη νίκη του Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο με 1-0.

Γκολ υπέρ του ΠΑΟΚ: 112

Γκολ εναντίον του ΠΑΟΚ: 1 (Ηρακλής)

Πέρασαν λίγες μέρες και στο Καραϊσκάκη ο Σωτήρης Μαυρομάτης έκανε το τελικό 2-0 για τον Ολυμπιακό.

Γκολ υπέρ του ΠΑΟΚ: 11

Γκολ εναντίον του ΠΑΟΚ: 1 (Ολυμπιακός Πειραιά)

Ο Στέφανος Μπορμπόκης έβαλε γκολ στο 2ο λεπτό του Ηρακλής-ΠΑΟΚ τον Οκτώβριο του 1995 στο Καυτανζόγλειο, αλλά ο ΠΑΟΚ κατάφερε να γυρίσει από το 2-0 στο τέλος, με γκολ του Micky Quinn.

Γκολ υπέρ του ΠΑΟΚ: 43

Γκολ εναντίον του ΠΑΟΚ: 1 (Ηρακλής)

Στην πρωτοφανή μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού ανάμεσα σε δύο σχετικά προσφάτως πρωταθλήτριες ομάδες, ο Γιώργος Μητσιμπόνας σκόραρε το πρώτο τέρμα της νίκης με 2-1 για τη Λάρισα στο Αλκαζάρ, τον Ιανουάριο του 1996. Έβαλε γκολ και στον αγώνα του δεύτερου γύρου, την τελευταία αγωνιστική, όπου η Λάρισα κέρδισε με 2-3 στην Τούμπα, αλλά ο συνδυασμός αποτελεσμάτων την έριξε στη Β’ Εθνική, ενώ ο ΠΑΟΚ είχε σωθεί πριν λίγες αγωνιστικές.

Γκολ υπέρ του ΠΑΟΚ: 5

Γκολ εναντίον του ΠΑΟΚ: 2 (Λάρισα)

Τον Μάρτιο του 1996, ο Κώστας Λαγωνίδης πέτυχε το νικητήριο (1-2) γκολ του Ηρακλή στην Τούμπα, στο 80ό λεπτό, μπροστά σε 994 θεατές.

Γκολ υπέρ του ΠΑΟΚ: 44

Γκολ εναντίον του ΠΑΟΚ: 1 (Ηρακλής)

Ο Πολωνός Leszek Pisz έγινε τον Σεπτέμβριο του 1998 ο πρώτος ξένος πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ που σκόραρε εναντίον του, στην Καβάλα, με γκολ στο 2ο λεπτό, πριν ισοφαρίσει ο Παντελής Καφές.

Γκολ υπέρ του ΠΑΟΚ: 1

Γκολ εναντίον του ΠΑΟΚ: 1 (Καβάλα)

Ο Χρήστος Βελής πέτυχε (και πανηγύρισε έξαλλα) το πρώτο γκολ του Ηρακλή, στο 3-1 του Καυτανζόγλειου τον Οκτώβριο του 1999.

Γκολ υπέρ του ΠΑΟΚ: 1

Γκολ εναντίον του ΠΑΟΚ: 1 (Ηρακλής)

Στη μεγαλύτερη νίκη του ΠΑΟΚ στην ιστορία της Α’ Εθνικής, τον Ιανουάριο του 2001, οπότε επαναλήφθηκε το 7-1 του 1974 επί της Καστοριάς, ο Κώστας Φραντζέσκος έγραψε το όνομά του ως μοναδικός σκόρερ της Καλαμάτας. Με φάουλ, φυσικά.

Γκολ υπέρ του ΠΑΟΚ: 54

Γκολ εναντίον του ΠΑΟΚ: 1 (Καλαμάτα)

Τον Ιανουάριο του 2002, ο Paul Cominges ολοκλήρωσε την ανατροπή της Παναχαϊκής στην Πάτρα από 0-3 σε 3-3.

Γκολ υπέρ του ΠΑΟΚ: 17

Γκολ εναντίον του ΠΑΟΚ: 1 (Παναχαϊκή)

Στο τελευταίο ματς Πρωταθλήματος στη Νέα Φιλαδέλφεια, τον Δεκέμβριο του 2002, ο Βασίλης Μπορμπόκης σκόραρε το τρίτο γκολ της ΑΕΚ αλλά ο ΠΑΟΚ αποχαιρέτισε κερδίζοντας με 3-4.

Γκολ υπέρ του ΠΑΟΚ: 10

Γκολ εναντίον του ΠΑΟΚ: 1 (ΑΕΚ)

Τον Μάρτιο του 2003, ο προσφάτως πρώτος σκόρερ του Πρωταθλήματος με ΠΑΟΚ και Πανιώνιο Δημήτρης Ναλιτζής έβαλε στις καθυστερήσεις το μοναδικό γκολ του αγώνα για την ΑΕΚ.

Γκολ υπέρ του ΠΑΟΚ: 30

Γκολ εναντίον του ΠΑΟΚ: 1 (ΑΕΚ)

Για πρώτη και μοναδική φορά, σκόραραν στο ίδιο παιχνίδι δύο πρώην παίκτες του ΠΑΟΚ, στην άδεια Τούμπα, τον Αύγουστο του 2003, με τη φανέλα του Ολυμπιακού (0-2). Ο Γιώργος Χ. Γεωργιάδης έβαλε το πρώτο στο 18’.

Γκολ υπέρ του ΠΑΟΚ: 62

Γκολ εναντίον του ΠΑΟΚ: 1 (Ολυμπιακός Πειραιά)

Ο Παντελής Καφές έβαλε το δεύτερο στο 74’ (και τον πρόλαβε ο προηγούμενος πριν το πανηγυρίσει).

Γκολ υπέρ του ΠΑΟΚ: 37

Γκολ εναντίον του ΠΑΟΚ: 1 (Ολυμπιακός Πειραιά)

Ο Γιάννης Οκκάς έβαλε το δεύτερο γκολ της ΑΕΚ στα Άνω Λιόσια, στο 3-1 της ΑΕΚ επί του ΠΑΟΚ τον Νοέμβριο του 2003. Τον Φεβρουάριο του 2006, ισοφάρισε πριν το τελικό 1-2 του Ολυμπιακού στην Τούμπα.

Γκολ υπέρ του ΠΑΟΚ: 40

Γκολ εναντίον του ΠΑΟΚ: 2 (ΑΕΚ, Ολυμπιακός Πειραιά)

Στην παγωμένη Τούμπα, τον Ιανουάριο του 2004, ο Δημήτρης Καπετανόπουλος εκτέλεσε πέναλτι και πέτυχε το (τελικό) 0-1 για την Καστοριά, για τους 16 του Κυπέλλου.

Γκολ υπέρ του ΠΑΟΚ: 13

Γκολ εναντίον του ΠΑΟΚ: 1 (Καστοριά)

Ο Γιώργος Κουλακιώτης ισοφάρισε για το τελικό 1-1 της Καλλιθέας, τον Νοέμβριο του 2005.

Γκολ υπέρ του ΠΑΟΚ: 5

Γκολ εναντίον του ΠΑΟΚ: 1 (Καλλιθέα)

Στο ΟΑΚΑ, τον Σεπτέμβριο του 2006, ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης έστησε την μπάλα στη βούλα και έκανε το 2-0 για τον Παναθηναϊκό (πριν μειώσει ο ΠΑΟΚ σε 2-1). Τον επόμενο Σεπτέμβριο, στη Λεωφόρο, έκανε πάλι το (τελικό) 2-0. Τον Ιανουάριο του 2008, έβαλε το τρίτο γκολ του, σε τρίτο γήπεδο, σκοράροντας στην Τούμπα το μοναδικό γκολ του αγώνα (0-1). Θα έκλεινε εκεί όπου είχε ξεκινήσει, στο ΟΑΚΑ, βάζοντας το τρίτο από τα τέσσερα τέρματα του Παναθηναϊκού, στο 4-1 τον Μάιο του 2009.

Γκολ υπέρ του ΠΑΟΚ: 113

Γκολ εναντίον του ΠΑΟΚ: 4 (Παναθηναϊκός)

Ο Δημήτρης Ορφανός έβαλε το τρίτο γκολ του Απόλλωνα στην Καλαμαριά τον Φεβρουάριο του 2007 (3-1) και έφτιαξε το πρώτο δίδυμο πατέρα και γιου που σκοράρουν ως πρώην παίκτες του ΠΑΟΚ εναντίον του.

Γκολ υπέρ του ΠΑΟΚ: 1

Γκολ εναντίον του ΠΑΟΚ: 1 (Απόλλων Καλαμαριάς)

Τον Απρίλιο του 2008, στη φιλόξενη Λιβαδειά, ο Πάρης Ανδράλας έκλεισε το σκορ κάνοντας το 2-0. Σκόραρε και με τη φανέλα του Πανιώνιου, τον Μάρτιο του 2013 στην Τούμπα, ισοφαρίζοντας προσωρινά σε 1-1 πριν ο ΠΑΟΚ κερδίσει με 4-2.

Γκολ υπέρ του ΠΑΟΚ: 1

Γκολ εναντίον του ΠΑΟΚ: 2 (Λεβαδειακός, Πανιώνιος)

Ο Ibrahima Bakayoko έγινε ο πρώτος πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ που του έβαλε γκολ και ξέσπασε αμέσως σε κλάματα. Τον Δεκέμβριο του 2010 είχε μειώσει για το τελικό 2-1 επί του ΠΑΣ Γιάννινα στην Τούμπα για τη Φάση των 16 του Κυπέλλου. Έναν χρόνο μετά, θα σκόραρε δύο φορές στα Ιωάννινα και ο ΠΑΟΚ θα ισοφάριζε και τα δύο γκολ του.

Γκολ υπέρ του ΠΑΟΚ: 10

Γκολ εναντίον του ΠΑΟΚ: 3 (ΠΑΣ Γιάννινα)

Μετά από δύο κακά χρόνια στον ΠΑΟΚ, ο Βασίλης Κουτσιανικούλης επέστρεψε στην Τούμπα και άνοιξε το σκορ για τον Εργοτέλη, πριν ο ΠΑΟΚ το ανατρέψει σε 2-1, τον Ιανουάριο του 2012. Σκόραρε και στο 3-1 του ΟΦΗ, τον Φεβρουάριο του 2015, πριν οι Κρητικοί αποσυρθούν από το Πρωτάθλημα.

Γκολ υπέρ του ΠΑΟΚ: 3

Γκολ εναντίον του ΠΑΟΚ: 2 (Εργοτέλης, ΟΦΗ)

Όταν ακόμα δυσκολευόταν ο ΠΑΟΚ να κερδίσει στο Αγρίνιο, τον Μάρτιο του 2012, ο Γιώργος Θεοδωρίδης σκόραρε εναντίον του πριν ισοφαριστεί από τον Bruno Cirillo.

Γκολ υπέρ του ΠΑΟΚ: 5

Γκολ εναντίον του ΠΑΟΚ: 1 (Παναιτωλικός)

Μετά από τρία χρόνια στην Τούμπα, ο Θανάσης Παπάζογλου χρειάστηκε 8 λεπτά για να σκοράρει την πρώτη φορά που βρέθηκε απέναντι στον ΠΑΟΚ, τον Οκτώβριο του 2012 στο Ηράκλειο.

Γκολ υπέρ του ΠΑΟΚ: 9

Γκολ εναντίον του ΠΑΟΚ: 1 (ΟΦΗ)

Ο Απόστολος Γιάννου σκόραρε στο 2ο λεπτό του ΠΑΟΚ-Πανιώνιος στην Τούμπα, τον Ιανουάριο του 2015, στο ματς που είχε λήξει με 3-2.

Γκολ υπέρ του ΠΑΟΚ: 5

Γκολ εναντίον του ΠΑΟΚ: 1 (Πανιώνιος)

Στο Περιστέρι, ο Κώστας Κατσουράνης σκόραρε το τρίτο από τα τέσσερα γκολ του Ατρόμητου τον Φεβρουάριο του 2015.

Γκολ υπέρ του ΠΑΟΚ: 8

Γκολ εναντίον του ΠΑΟΚ: 1 (Ατρόμητος)

Ο επόμενος σκόρερ φορούσε κι αυτός τη φανέλα του Ατρόμητου. Στο ιστορικό 3-4 τον Νοέμβριο του 2016, ο Δημήτρης Παπαδόπουλος έβαλε το τρίτο γκολ της ομάδας του.

Γκολ υπέρ του ΠΑΟΚ: 8

Γκολ εναντίον του ΠΑΟΚ: 1 (Ατρόμητος)

Τον Μάιο του 2017, στο Πανθεσσαλικό, ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος έγινε ο πρώτος πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ που σκόραρε εναντίον του σε τελικό Κυπέλλου αλλά έχασε το Κύπελλο. Ο προηγούμενος το είχε σηκώσει.

Γκολ υπέρ του ΠΑΟΚ: 10

Γκολ εναντίον του ΠΑΟΚ: 1 (ΑΕΚ)

Ο Γιώργος Ζησόπουλος μείωσε για το τελικό 1-2 της Λιβαδειάς, τον Δεκέμβριο του 2018, στον δρόμο για το νταμπλ.

Γκολ υπέρ του ΠΑΟΚ: 0

Γκολ εναντίον του ΠΑΟΚ: 1 (Λεβαδειακός)

Το μοναδικό γκολ του ΟΦΗ στο 4-1 της Τούμπας τον Ιανουάριο του 2020 πέτυχε ο Νίκος Κοροβέσης.

Γκολ υπέρ του ΠΑΟΚ: 2

Γκολ εναντίον του ΠΑΟΚ: 1 (ΟΦΗ)

Ο Χάρης Χαρίσης ισοφάρισε σε 2-2 πριν το τελικό 3-2 του Ατρόμητου επί του ΠΑΟΚ, τον Ιανουάριο του 2021.

Γκολ υπέρ του ΠΑΟΚ: 2

Γκολ εναντίον του ΠΑΟΚ: 1 (Ατρόμητος)

Λίγες μέρες αργότερα, ο Yevhen Shakhov έκανε το 0-1 στην άδεια Τούμπα για την ΑΕΚ, στο ματς που θα ισοφάριζε ο ΠΑΟΚ σε 2-2.

Γκολ υπέρ του ΠΑΟΚ: 21

Γκολ εναντίον του ΠΑΟΚ: 1 (ΑΕΚ)

Τον Νοέμβριο του 2021, ο Maurício ισοφάρισε στη Λεωφόρο αλλά ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη με 1-3.

Γκολ υπέρ του ΠΑΟΚ: 9

Γκολ εναντίον του ΠΑΟΚ: 1 (Παναθηναϊκός)

Δύο εβδομάδες αργότερα, ο Ευθύμης Κουλούρης πέτυχε και τα δύο τέρματα του Ατρόμητου στο 2-0 του Περιστερίου.

Γκολ υπέρ του ΠΑΟΚ: 14

Γκολ εναντίον του ΠΑΟΚ: 2 (Ατρόμητος)

Άλλες δύο εβδομάδες αργότερα, ο José Cañas πέτυχε το πρώτο γκολ του Ιωνικού στο 3-2 της Νεάπολης.

Γκολ υπέρ του ΠΑΟΚ: 4

Γκολ εναντίον του ΠΑΟΚ: 1 (Ιωνικός)

Οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές προέρχονται από Ολυμπιακό και ΑΕΚ (από 6 κάθε ομάδα, σκοράροντας 1 γκολ έκαστος). 6 γκολ έχει πετύχει με (3) πρώην του ΠΑΟΚ και η Καβάλα, ενώ τα περισσότερα (9) τα έχει βάλει ο Παναθηναϊκός, λόγω Δημόπουλου και Σαλπιγγίδη. Τα συγκεντρωτικά στατιστικά ανά ομάδα (συνολικοί παίκτες/συνολικά γκολ).

Παναθηναϊκός (4/9)

ΑΕΚ (6/6)

Ολυμπιακός Πειραιά (6/6)

Καβάλα (3/6)

Ατρόμητος (4/5)

Απόλλων Αθήνας (2/5)

Ηρακλής (4/4)

Ξάνθη (3/4)

Λάρισα (2/4)

ΟΦΗ (3/3)

Πανιώνιος (3/3)

Δόξα Δράμας (2/3)

ΠΑΣ Γιάννινα (1/3)

Καστοριά (2/2)

Λεβαδειακός (2/2)

Αθηναϊκός (1/2)

Μέγας Αλέξανδρος Κατερίνης (1/2)

Απόλλων Καλαμαριάς (1/1)

Εργοτέλης (1/1)

Ιωνικός (1/1)

Καλαμάτα (1/1)

Καλλιθέα (1/1)

Παναιτωλικός (1/1)

Παναχαϊκή (1/1)

Πανσερραϊκός (1/1)

ΠΟ Μουδανιών (1/1)

Πηγή: Η Ασπρόμαυρη Βίβλος

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κεντρικό πρόσωπο ο Γιώργος Σαββίδης (pics)

Χαμόγελα ξανά για όλη την οικογένεια

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μία ημέρα μετά τα γενέθλια του Ιβάν Σαββίδη, ο γιος του, Γιώργος είναι αυτός που βρίσκεται στο επίκεντρο.

Ο Γιώργος Σαββίδης γιορτάζει τα δικά του γενέθλια σήμερα και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έστειλε τις δικές της ευχές, μέσα από τα social media της, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

"Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εύχεται στον Γιώργο Σαββίδη υγεία, χαρές, ευτυχία και στιγμές μεγάλης υπερηφάνειας με τον ΠΑΟΚ!".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δεν αλλάζει… στέγη ο Κουλιεράκης

Σημαντική στιγμή για τον νεαρό στόπερ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Διανύει μία γεμάτη σεζόν σε όλα τα επίπεδα και συνεχώς, βλέπει όλο και περισσότερα βλέμματα να στρέφονται επάνω του.

Ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης από τη δική του μεριά, έχει στραμμένη την προσοχή του στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις και την ίδια στιγμή, έδωσε τα χέρια με το μανατζερικό γραφείο που τον εκπροσωπεί, με φόντο την ανανέωση της συνεργασίας τους.

"Με μεγάλη χαρά και βαθιά αίσθηση ευθύνης, ανακοινώνουμε την ανανέωση της συνεργασίας μας με τον Έλληνα διεθνή κεντρικό αμυντικό του @paok_fc , Κωνσταντίνο Κουλιεράκη @konstantinos_koulierakis.

Ο Κωνσταντίνος δεν ξεχωρίζει μόνο για το μοναδικό του ταλέντο, αλλά για το ήθος και την προσωπικότητά του, που τον καθιστούν πραγματικό παράδειγμα προς μίμηση.

Εμείς, στην PROSPORT, είμαστε περήφανοι που θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό του, υποστηρίζοντας κάθε του βήμα και προσφέροντας τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες μας. Είμαστε ενθουσιασμένοι και ανυπομονούμε να χαράξουμε μαζί μια λαμπρή πορεία στο μέλλον", αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Prosport Ltd. (@prosport_gr)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παναθηναϊκός: Επιστροφές ενόψει ΠΑΟΚ

Παίρνει τις αποφάσεις του ο Φατίχ Τερίμ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Όπως ο ΠΑΟΚ, έτσι και ο Παναθηναϊκός ανεβάζει στροφές με φόντο το ντέρμπι της Κυριακής (18:00).

Πλέον, ο Φατίχ Τερίμ έχει στη διάθεσή τους και τους διεθνείς, που επέστρεψαν στην Αθήνα και ξεκίνησαν τη δουλειά.

Χθες, ακολούθησαν αποθεραπεία οι Μπακασέτας, Ιωαννίδης, Ζέκα, Ακαϊντίν, ενώ οι Μάγκνουσον και Πάλμερ – Μπράουν έκαναν το δικό τους πρόγραμμα, καθώς αμφώτεροι παραμένουν στα... pits.

Σήμερα αναμένεται να μπουν στο πρόγραμμα και οι Σπόραρ, Τσέριν και Βέρμπιτς, με τον Τερίμ να καταλήγει στις τελικές του επιλογές ενόψει του ντέρμπι της Κυριακής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ