Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ και Μίτσελ: Από τους γαύρους στον πάγκο μέχρι την απόλυση

Τα σημάδια του ΠΑΟΚ στην καριέρα του Μίτσελ στον Ολυμπιακό

Ηλίας Καπράλος

ΠΑΟΚ και Μίτσελ: Από τους γαύρους στον πάγκο μέχρι την απόλυση

Ο Ολυμπιακός των πολλών μεταγραφών και των 40 παικτών στου Ρέντη δεν μπόρεσε να βρει γιατρειά, ούτε στη σίγουρη λύση του Μαρτίνς, ούτε και σε αυτή του φέρελπι Κορμπεράν. Οι κάκιστες εμφανίσεις του, οι πολλοί αγώνες χωρίς, έφεραν στον πάγκο τον Μίτσελ που είχε περάσει από τον βασικό αντίπαλο του ΠΑΟΚ και το 2013, ενώ κάθησε έως την αρχή του 2015. Μάλιστα όλοι αγώνες του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό όταν είχε προπονητή τον Μίτσελ έχουν σημαδευτεί από γεγονότα που δύσκολα ξεχνιούνται, ενώ ένας από αυτούς έφερε και την οριστική λήξη της θητείας του στο λιμάνι.

Εξ αρχής ο Μίτσελ ήρθε στην Ελλάδα τον Φλεβάρη του 2013. Εκείνη την πρώτη του σεζόν έπαιξε κόντρα στον ΠΑΟΚ στον αγώνα πρωταθλήματος στο Καραϊσκάκη με τελικό αποτέλεσμα 0-0, όταν ο ΠΑΟΚ είχε για προπονητή του, τον Γιώργο Δώνη. Οι δύο ομάδες ήταν έτοιμες να βρεθούν και στον τελικό κυπέλλου του ΟΑΚΑ, αλλά ο αποκλεισμός του ΠΑΟΚ από τον Αστέρας Τρίπολης, έφεραν τον Ολυμπιακό με έναν πιο βατό αντίπαλο, αλλά όλοι θυμούνται πως τελείωσε εκείνο το παιχνίδι με τον Γιάννη Μανιάτη να “ντύνεται” Νόιερ, να αποκρούει πάνω στην γραμμή με τον χέρι και το διαιτητή Γιάχο να δείχνει άουτ, αντί για πέναλτι και κόκκινη.

Μετά από εκείνο το άκρως πετυχημένο και πεντακάθαρο νταμπλ με τον Ολυμπιακό, ο Μίτσελ ξεκίνησε την επόμενη σεζόν, όταν στον πάγκο του ΠΑΟΚ ήταν ο Χουμπ Στέφενς και η αρχή δεν ήταν καλή. Χωρίς ιδιαίτερο λόγο (χωρίς ιδιαίτερο λόγο είχε φύγει και ο Ζαρντίμ), οι άνθρωποι του Ολυμπιακού περίμεναν πώς και πώς την γκέλα του Μίτσελ, καθώς ο ΠΑΟΚ ήταν μόλις 3 βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό και ήμασταν στην τρίτη αγωνιστική του πρωταθλήματος. Τότε ο Ολυμπιακός κερδίζει την Μπενφίκα εντός έδρας για το Τσάμπιονς Λιγκ με 1-0 και μετά από έναν αγώνα στο Ισραήλ με την Μακάμπι Χάιφα, ο ΠΑΟΚ κατεβαίνει στο Καραϊσκάκη για να παίξει τα ρέστα του για την ισοβαθμία. Εν τέλει ο αγώνας τελείωνει ιδανικά για τον Μίτσελ και τον Ολυμπιακό με σκορ 4-0. Ο ΠΑΟΚ κατέρρευσε στην έδρα του αντιπάλου του και ο προπονητής του Ολυμπιακού έμοιαζε άτρωτος μέσα στη σεζόν που πήγαινε ολοταχώς για ακόμα ένα νταμπλ και ίσως για ένα αήττητο πρωτάθλημα.

Στο δεύτερο γύρο και μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό, ο Ολυμπιακός έρχεται στην Τούμπα. Στον πάγκο του ΠΑΟΚ αυτή τη φορά είναι ο Γιώργος Γεωργιάδης σε ρόλο υπηρεσιακού και ο Ολυμπιακός χάνει καθαρά με 2-1 και σκόρερ για τον ΠΑΟΚ τους Αθανασιάδη και Τζαβέλλα. Το πρώτο καμπανάκι για τον Μίτσελ είχε ήδη χτυπήσει, αλλά μάλλον έκαναν πως τον άκουσαν. Οι δύο ομάδες εν τέλει κληρώθηκαν και στα ημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας. Στον πρώτο αγώνα στον Πειραιά, ο Ολυμπιακός με την ξεκάθαρη βοήθεια της διαιτησίας του Καλογερόπουλου κέρδισε τον ΠΑΟΚ με 2-1 και άφησε την ομάδα με 10 παίκτες από την αποβολή του Στοχ, ενώ για τον ίδιο λόγο δεν είχε αποβάλλει τον Τσόρι Ντομίνγκεζ. Μάλιστα μετά την μείωση του σκορ, τα σφυρίγματα του διαιτητή είχαν βάλει τον ΠΑΟΚ μέσα στα καρέ του, αλλά λίγο οι επεμβάσεις του Γλύκου, λίγο η αντίδραση της άμυνας του, κράτησαν το σκορ στο 2-1.

Τη ρεβάνς της Τούμπας νομίζω την θυμούνται όλοι. Ήταν Μ. Τετάρτη, όταν ο ΠΑΟΚ περίμενε τον Ολυμπιακό, σε ένα εκπληκτικό pyroshow (τότε οι πυρσοί δεν ήταν ποινικό αδίκημα). Η καθυστέρηση της έναρξης του αγώνα έγινε καθώς κάποιοι πέταξαν κάποια κιλά γαύρων στον πάγκο του Ολυμπιακού και μετά την παρένθεση αυτή, ο αγώνας έφερε τον ΠΑΟΚ νικητή και με την πρόκριση στον τελικό. Το γκολ του Αθανασιάδη (πάλι αυτός) ήταν αρκετό για τον τελικό, με τον Μίτσελ και το περιβάλλον του Ολυμπιακού να ρίχνουν το βάρος του αποκλεισμού αποκλείστηκα σε εξωγενείς παράγοντες, ενώ ο διαιτητής Μάνταλος είχε αποβάλλει τους Κατσουράνη και Νάτχο και κράτησε 10 λεπτά καθυστερήσεις στην αναμέτρηση.

Τέλος μετά τον ημιτελικό που έχει μείνει στην ιστορία, την τρίτη σεζόν του Μίτσελ στον Ολυμπιακό, ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε πολύ καλά το πρωτάθλημα και μάλιστα είχε αφήσει δύο φορές μέσα στη σεζόν τον Ολυμπιακό με 5 βαθμούς πίσω του. Η δεύτερη μάλιστα ήταν για τον εξ αναβολής αγώνα των δύο ομάδων στο Καραϊσκάκη. Εκεί ο Δικέφαλος με τον Άγγελο Αναστασιάδη στον πάγκο του, κέρδισε με 1-2 τον Ολυμπιακό (πάλι σκόρερ ο Αθανασιάδης) και τότε πλέον άπαντες μέσα στην ομάδα του Πειραιά είχαν αποφασίσει ότι ο Ισπανός προπονητής μετρούσε μέρες στον πάγκο τους. Όταν μάλιστα τελείωσε ο πρώτος γύρος και ο ΠΑΟΚ ήταν πρωταθλητής χειμώνα, ο Ισπανός βρέθηκε στο ταμείο ανεργίας και τη θέση του πήρε ο Βίτορ Περέιρα.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παραβίαση κανόνων και τιμωρία για ομάδα του Μαρινάκη

Εντός της ζώνης του υποβιβασμού πλέον!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Πρόβλημα και μάλιστα σημαντικό, προέκυψε για τη Νότιγχαμ, ιδιοκτησίας του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Η ανεξάρτητη επιτροπή της Premier League, της επέβαλλε τιμωρία αφαίρεσης 4 βαθμών για οικονομικές παραβιάσεις, με αποτέλεσμα η ομάδα πλέον, να πέφτει στη 18η θέση της κατάταξης και να βρίσκεται εντός της ζώνης του υποβιβασμού.

Η τιμωρία έχει να κάνει για παραβίαση κανόνων κερδοφορίας και βιωσιμότητας του πρωταθλήματος, με αφορμή τις 43 μεταγραφές που έχει κάνει από το καλοκαίρι του 2022 που ανέβηκε στην Premier League, με τις οποίες ξεπέρασε το όριο απωλειών, που για εκείνη ήταν τα 61 εκατομμύρια λίρες.

Όπως αναφέρουν στη Μεγάλη Βρετανία, η Νότιγχαμ έχει το δικαίωμα έφεσης, με την τελική απόφαση να πρέπει να έχει βγει μέχρι τις 14 Απριλίου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Ανάσες, επιστροφές κι από αύριο γήπεδο

Η άδεια ολοκληρώνεται, η σεζόν μπαίνει στην τελική ευθεία με μεγάλες προκλήσεις

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μετά τη σπουδαία ανατροπή και την πρόκριση επί τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ την Πέμπτη και με την ανάγκη για ανάσες να είναι μεγάλη για όλους στην ομάδα, ο Ραζβάν Λουτσέσκου έδωσε άδεια στους παίκτες του μέχρι την Τρίτη.

Πέραν των παικτών που έχουν διεθνείς υποχρεώσεις, οι άλλοι είχαν την ευκαιρία να ξεκουραστούν, κάποιοι επέλεξαν ένα μικρό ταξίδι και από αύριο ουσιαστικά, η σεζόν μπαίνει στην τελική της ευθεία.

Βέβαια, λόγω των αγώνων των εθνικών ομάδων, η επόμενη αγωνιστική υποχρέωση είναι στις 31 Μαρτίου, το εκτός έδρας ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ωστόσο με την επιστροφή της ομάδας από αυτήν την ολιγοήμερη άδεια, ξεκινάει η προετοιμασία για το παιχνίδι αυτό και βέβαια, για την πολύ απαιτητική συνέχεια, στην οποία θα κριθούν πολλά σε Ελλάδα και Ευρώπη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Ατζούν μίλησε ξανά για τον Τερίμ

Η συνομιλία τους μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο γνωστός τηλεοπτικός παραγωγός, Ατζούν Ιλιτσαλί, δεν έχει κρύψει ποτέ την εμπλοκή του στη συμφωνία του Παναθηναϊκού με τον Φατίχ Τερίμ, ενώ είναι γνωστή η συνεργασία του με το «ΣΚΑΪ» του Γιάννη Αλαφούζου.

Σε νέα τοποθέτησή του στην Τουρκία, έκανε λόγο για νέα κουβέντα που είχε με τον προπονητή των Πράσινων, μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού στην πρεμιέρα των πλέι οφ της Stoiximan Super League.

«Ο Παναθηναϊκός του προπονητή Φατίχ Τερίμ, νίκησε στο μεγαλύτερο ντέρμπι στην Ελλάδα. Τον κάλεσα στο τηλέφωνο για να του δώσω συγχαρητήρια και προς το τέλος της συνομιλίας μας, με ρώτησε για την εκπομπή. Θέλω να καταδείξω ότι όλοι γνωρίζουν για τη δουλειά μας, ακόμα και όταν δε βρίσκονται στην Τουρκία» ανέφερε ο Ατζούν Ιλιτσαλί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ