Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ και Μίτσελ: Από τους γαύρους στον πάγκο μέχρι την απόλυση

Τα σημάδια του ΠΑΟΚ στην καριέρα του Μίτσελ στον Ολυμπιακό

Ηλίας Καπράλος

ΠΑΟΚ και Μίτσελ: Από τους γαύρους στον πάγκο μέχρι την απόλυση

Ο Ολυμπιακός των πολλών μεταγραφών και των 40 παικτών στου Ρέντη δεν μπόρεσε να βρει γιατρειά, ούτε στη σίγουρη λύση του Μαρτίνς, ούτε και σε αυτή του φέρελπι Κορμπεράν. Οι κάκιστες εμφανίσεις του, οι πολλοί αγώνες χωρίς, έφεραν στον πάγκο τον Μίτσελ που είχε περάσει από τον βασικό αντίπαλο του ΠΑΟΚ και το 2013, ενώ κάθησε έως την αρχή του 2015. Μάλιστα όλοι αγώνες του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό όταν είχε προπονητή τον Μίτσελ έχουν σημαδευτεί από γεγονότα που δύσκολα ξεχνιούνται, ενώ ένας από αυτούς έφερε και την οριστική λήξη της θητείας του στο λιμάνι.

Εξ αρχής ο Μίτσελ ήρθε στην Ελλάδα τον Φλεβάρη του 2013. Εκείνη την πρώτη του σεζόν έπαιξε κόντρα στον ΠΑΟΚ στον αγώνα πρωταθλήματος στο Καραϊσκάκη με τελικό αποτέλεσμα 0-0, όταν ο ΠΑΟΚ είχε για προπονητή του, τον Γιώργο Δώνη. Οι δύο ομάδες ήταν έτοιμες να βρεθούν και στον τελικό κυπέλλου του ΟΑΚΑ, αλλά ο αποκλεισμός του ΠΑΟΚ από τον Αστέρας Τρίπολης, έφεραν τον Ολυμπιακό με έναν πιο βατό αντίπαλο, αλλά όλοι θυμούνται πως τελείωσε εκείνο το παιχνίδι με τον Γιάννη Μανιάτη να “ντύνεται” Νόιερ, να αποκρούει πάνω στην γραμμή με τον χέρι και το διαιτητή Γιάχο να δείχνει άουτ, αντί για πέναλτι και κόκκινη.

Μετά από εκείνο το άκρως πετυχημένο και πεντακάθαρο νταμπλ με τον Ολυμπιακό, ο Μίτσελ ξεκίνησε την επόμενη σεζόν, όταν στον πάγκο του ΠΑΟΚ ήταν ο Χουμπ Στέφενς και η αρχή δεν ήταν καλή. Χωρίς ιδιαίτερο λόγο (χωρίς ιδιαίτερο λόγο είχε φύγει και ο Ζαρντίμ), οι άνθρωποι του Ολυμπιακού περίμεναν πώς και πώς την γκέλα του Μίτσελ, καθώς ο ΠΑΟΚ ήταν μόλις 3 βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό και ήμασταν στην τρίτη αγωνιστική του πρωταθλήματος. Τότε ο Ολυμπιακός κερδίζει την Μπενφίκα εντός έδρας για το Τσάμπιονς Λιγκ με 1-0 και μετά από έναν αγώνα στο Ισραήλ με την Μακάμπι Χάιφα, ο ΠΑΟΚ κατεβαίνει στο Καραϊσκάκη για να παίξει τα ρέστα του για την ισοβαθμία. Εν τέλει ο αγώνας τελείωνει ιδανικά για τον Μίτσελ και τον Ολυμπιακό με σκορ 4-0. Ο ΠΑΟΚ κατέρρευσε στην έδρα του αντιπάλου του και ο προπονητής του Ολυμπιακού έμοιαζε άτρωτος μέσα στη σεζόν που πήγαινε ολοταχώς για ακόμα ένα νταμπλ και ίσως για ένα αήττητο πρωτάθλημα.

Στο δεύτερο γύρο και μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό, ο Ολυμπιακός έρχεται στην Τούμπα. Στον πάγκο του ΠΑΟΚ αυτή τη φορά είναι ο Γιώργος Γεωργιάδης σε ρόλο υπηρεσιακού και ο Ολυμπιακός χάνει καθαρά με 2-1 και σκόρερ για τον ΠΑΟΚ τους Αθανασιάδη και Τζαβέλλα. Το πρώτο καμπανάκι για τον Μίτσελ είχε ήδη χτυπήσει, αλλά μάλλον έκαναν πως τον άκουσαν. Οι δύο ομάδες εν τέλει κληρώθηκαν και στα ημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας. Στον πρώτο αγώνα στον Πειραιά, ο Ολυμπιακός με την ξεκάθαρη βοήθεια της διαιτησίας του Καλογερόπουλου κέρδισε τον ΠΑΟΚ με 2-1 και άφησε την ομάδα με 10 παίκτες από την αποβολή του Στοχ, ενώ για τον ίδιο λόγο δεν είχε αποβάλλει τον Τσόρι Ντομίνγκεζ. Μάλιστα μετά την μείωση του σκορ, τα σφυρίγματα του διαιτητή είχαν βάλει τον ΠΑΟΚ μέσα στα καρέ του, αλλά λίγο οι επεμβάσεις του Γλύκου, λίγο η αντίδραση της άμυνας του, κράτησαν το σκορ στο 2-1.

Τη ρεβάνς της Τούμπας νομίζω την θυμούνται όλοι. Ήταν Μ. Τετάρτη, όταν ο ΠΑΟΚ περίμενε τον Ολυμπιακό, σε ένα εκπληκτικό pyroshow (τότε οι πυρσοί δεν ήταν ποινικό αδίκημα). Η καθυστέρηση της έναρξης του αγώνα έγινε καθώς κάποιοι πέταξαν κάποια κιλά γαύρων στον πάγκο του Ολυμπιακού και μετά την παρένθεση αυτή, ο αγώνας έφερε τον ΠΑΟΚ νικητή και με την πρόκριση στον τελικό. Το γκολ του Αθανασιάδη (πάλι αυτός) ήταν αρκετό για τον τελικό, με τον Μίτσελ και το περιβάλλον του Ολυμπιακού να ρίχνουν το βάρος του αποκλεισμού αποκλείστηκα σε εξωγενείς παράγοντες, ενώ ο διαιτητής Μάνταλος είχε αποβάλλει τους Κατσουράνη και Νάτχο και κράτησε 10 λεπτά καθυστερήσεις στην αναμέτρηση.

Τέλος μετά τον ημιτελικό που έχει μείνει στην ιστορία, την τρίτη σεζόν του Μίτσελ στον Ολυμπιακό, ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε πολύ καλά το πρωτάθλημα και μάλιστα είχε αφήσει δύο φορές μέσα στη σεζόν τον Ολυμπιακό με 5 βαθμούς πίσω του. Η δεύτερη μάλιστα ήταν για τον εξ αναβολής αγώνα των δύο ομάδων στο Καραϊσκάκη. Εκεί ο Δικέφαλος με τον Άγγελο Αναστασιάδη στον πάγκο του, κέρδισε με 1-2 τον Ολυμπιακό (πάλι σκόρερ ο Αθανασιάδης) και τότε πλέον άπαντες μέσα στην ομάδα του Πειραιά είχαν αποφασίσει ότι ο Ισπανός προπονητής μετρούσε μέρες στον πάγκο τους. Όταν μάλιστα τελείωσε ο πρώτος γύρος και ο ΠΑΟΚ ήταν πρωταθλητής χειμώνα, ο Ισπανός βρέθηκε στο ταμείο ανεργίας και τη θέση του πήρε ο Βίτορ Περέιρα.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ξεκίνησε και τα… ελληνικά ο Κρμέντσικ! (pic)

Γουστάρει Ελλάδα και το δείχνει ο Τσέχος επιθετικός!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Mία ακόμα ανάρτηση που ενισχύουν τα σενάρια περί επιστροφής του στη χώρα μας και στον ΠΑΟΚ, έκανε ο Μαικλ Κρμέντσικ στον λογαριασμό που διατηρεί στο Instagram.

"Ο καλύτερος καφές στην Πράγα" έγραψε χαρακτηριστικά ο Τσέχος φορ σχολιάζοντας την φωτογραφία που "ανέβασε" πριν από λίγο, με τον ίδιο να αποτελεί τη νούμερο ένα επιλογή του Δικεφάλου για τον... αντί - Μπράντον, όπως ενημερωθήκατε χθες από το PAOK24.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Ο Λουτσέσκου στην Κλουζ; Δεν υπάρχει περίπτωση»

Θέμα της ημέρας ο προπονητής του ΠΑΟΚ στη Ρουμανία!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στην πρώτη γραμμή της ποδοσφαιρικής επικαιρότητας της Ρουμανίας παραμένει ο Ραζβάν Λουτσέσκου με αφορμή το φημολογούμενο ενδιαφέρον της Κλουζ για την πρόσληψή του, με την ιστοσελίδα digisport να ζητάει την άποψη του πρώην αθλητικού διευθυντή της Στεάουα Βουκουρεστίου, Νάρτσις Ραντουκάν.

"Ποτέ. Δεν υπάρχει περίπτωση να έρθει στην Κλουζ. Πρέπει να πάρει ένα συμβόλαιο με έξι μηδενικά. Δεν νομίζω να μπορεί να του το προσφέρει καμία ομάδα της Ρουμανίας. Όλο αυτό μοιάζει σαν μία επικοινωνιακή γέφυρα για να ηρεμήσουν τα πνεύματα (σ.σ. στην Κλουζ) κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Σίγουρα τον θέλει, αλλά δεν υπάρχει καμία πιθανότητα" είπε χαρακτηριστικά ο Ραντουκάν, ενώ ο πρώην διεθνής Ρουμάνος διαιτητής, Ιόν Κρατσιουνέσκου, από τον οποίο επίσης ζητήθηκε να πει την άποψή του γύρω από το όλο θέμα που έχει προκύψει, είπε:

"Είναι άλλο πράγμα να θέλεις κάτι και άλλο να μπορείς να το πετύχεις. Θα ήταν πάντως εξαιρετικό για την Κλουζ. Προσωπικά θα ήμουν πολύ χαρούμενος εάν επέστρεφε στη Ρουμανία. Τον χρειαζόμαστε. Είναι ένας προπονητής που έχει να πει πολλά και να κάνει πολλά".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Άλλαξε… στόχο η Κλουζ!

Ραζβάν Λουτσέσκου ημίχρονο, Λάσλο Μπόλονι τελικό!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Λίγες ώρες μετά το δημοσίευμα της ιστοσελίδας prosport, σύμφωνα με το οποίο το "αφεντικό" της Κλουζ, Νέλου Βάργκα, προκειμένου να είναι... έτοιμος στο ενδεχόμενο αποχώρησης του Νταν Πετρέσκου, συνομίλησε με τον Ραζβάν Λουτσέσκου (διαβάστε ΕΔΩ το δημοσίευμα και ΕΔΩ την πραγματικότητα), μία άλλη ρουμάνικη ιστοσελίδα ενέπλεξε έναν άλλον Ρουμάνο προπονητή με την Κλουζ, εξίσου γνωστό στον κόσμο του ΠΑΟΚ!

Ο λόγος για τον Λάσλο Μπόλονι, με τον πρώην προπονητή του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού να εμφανίζεται από την ιστοσελίδα gsp.ro να βρίσκεται στο στόχαστρο του Βάργκα, έχοντας ανεβάσει εκ νέου τις "μετοχές" του τη φετινή σεζόν, οδηγώντας τη Μετς στην άνοδο στη Ligue 1!

"Η CFR Κλουζ θέλει να είναι προετοιμασμένη σε περίπτωση ενός... σοκ με την αποχώρηση του Νταν Πετρέσκου. Ο Λάσλο Μπόλονι, που πρόσφατα ανέβασε τη Μετς στη Ligue 1, είναι μέσα στους υποψήφιους. 

Σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον του Κλουζ,, η τελική συζήτηση μεταξύ του Πετρέσκου και του Βάργκα αναβλήθηκε αυτή την εβδομάδα και μπορεί να γίνει την Τρίτη. Υπάρχουν πάντως αναφορές πως ο Βάργκα επικοινώνησε ήδη με τον Μπόλονι, ενώ και ο Ραζβάν Λουτσέσκου είναι στη λίστα. 

Το συμβόλαιο του Μπόλονι με τη Μετς ολοκληρώνεται αυτό το καλοκαίρι, με τον πρόεδρο της γαλλικής ομάδας να έχει δηλώσει πως ο προπονητής θα συνεχίσει σε περίπτωση ανόδου, αλλά αυτό δεν είναι ακόμα σίγουρο. 

Τον Μπόλονι, ο Βάργκα τον ήθελε στην Κλουζ και στο παρελθόν. Τον Οκτώβριο του 2021, οι δυο τους τα είχαν βρει σχεδόν σε όλα, την ώρα που ο Νταν Πετρέσκου ήταν έτοιμος να φύγει" σημειώνει μεταξύ άλλων ο συντάκτης του κειμένου.

Aπ΄ ότι γίνεται πάντως αντιληπτό, στην Κλουζ θεωρούν βέβαιη την αποχώρηση του Νταν Πετρέσκου και έτσι ο ισχυρός άντρας της έχει βγει στη... γύρα, στοχεύοντας σε πρώτη φάση στους εγνωσμένης αξίας και εμπειρίας Ρουμάνους προπονητές!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Trending