Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Τον τελευταίο μήνα τα Χανιά ζουν στο ρυθμό του Κουλιεράκη»

Ο προπονητής των ακαδημιών στην Κρήτη, από τις οποίες προήλθε ο «Κούλιε» μιλάει στο PAOK24!

Βασίλης Μανδράου

«Τον τελευταίο μήνα τα Χανιά ζουν στο ρυθμό του Κουλιεράκη»

Είναι απολύτως δικαιολογημένα το πρόσωπο των ημερών! Τι κι αν δεν έχει κλείσει ακόμη τα 19, ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης δείχνει απόλυτα έτοιμος πνευματικά και σωματικά για την τεράστια πρόκληση που έχει μπροστά του.

Είναι αναμφισβήτητα η μεγάλη αποκάλυψη του ΠΑΟΚ της φετινής σεζόν, παίρνοντας φανέλα βασικού από τον Ραζβάν Λουτσέσκου, ως παρτενέρ του Ίνγκι Ίνγκασον!

Ο γεννημένος στις 28 Νοεμβρίου 2003 άρπαξε την ευκαιρία του από τα μαλλιά πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις με την ασπρόμαυρη φανέλα παρά το νεαρό της ηλικίας του.

Το PAOK24 θέλοντας να μάθει λίγα περισσότερα πράγματα για το background του «Κούλιε» -όπως τον αποκαλούν οι συμπαίκτες του- επικοινώνησε με τον Νότη Ματηγάκη, προπονητή και τεχνικό διευθυντή των ακαδημιών της «Calcetto fc Chania», στην οποία έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα ο 18χρονος Κρητικός στόπερ.

Ο κ. Ματηγάκης μίλησε στο PAOK24 για το χρονικό της μεταγραφής του Κουλιεράκη στην Τούμπα, τα στοιχεία του νεαρού κεντρικού αμυντικού που τον κάνουν να ξεχωρίζει, ενώ αναφέρθηκε επίσης στο κλίμα που επικρατεί στα Χανιά μετά τις εμφανίσεις του νεαρού στόπερ με τα ασπρόμαυρα, αλλά και την κλήση στην Εθνική ομάδα ανδρών.

Για τις πρώτες επαφές του ΠΑΟΚ με την ακαδημία και γενικότερα το χρονικό της μεταγραφής του Κουλιεράκη στην Τούμπα;

«Εμείς έχουμε ξεκινήσει μία συνεργασία με την ομάδα του ΠΑΟΚ, ανήκουμε στο δίκτυο ακαδημιών. Ένα χρόνο πριν από την μετακίνηση του Κωνσταντίνου στη Θεσσαλονίκη, είχαν κατέβει οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ εδώ στα Χανιά αρχικά για να επισημοποιήσουμε την συμφωνία μας. Είχαν έρθει ο Κώστας Λαγωνίδης μαζί με τον Γιάννη Αβραμίδη για να κάνουμε την πρώτη επαφή και να καταλήξουμε σε συμφωνία. Έκαναν και έναν αγωνιστικό «έλεγχο» στα παιδιά των ακαδημιών. Εκεί έγινε το πρώτο «κλικ» βλέποντας τον Κωνσταντίνο να προπονείται. Ήταν ένα από τα παιδιά που ξεχώριζαν στα τμήματά μας. Μας ζητήθηκε να τον έχουν σε παρακολούθηση και να τον στείλουμε και στη Θεσσαλονίκη κάποια στιγμή να προπονηθεί με το αντίστοιχο τμήμα του ΠΑΟΚ και να κάνει ένα δοκιμαστικό. Έτσι ξεκίνησε η διαδικασία, η οποία ήταν αρκετά επίπονη στην αρχή. Υπήρχαν κάποιες αναβολές εξαιτίας κάποιων απρόοπτων που συνέβησαν, χρειάστηκε τέσσερις προσπάθειες για να καταφέρει να ανέβει το παιδί Θεσσαλονίκη. Υπήρχαν θέματα τραυματισμού, είχε κάνει μία μικροεπέμβαση τότε.»

«Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ τον επέλεξαν ως μεσοεπιθετικό»

Είναι αλήθεια ότι αγωνιζόταν σε άλλη θέση από αυτή του κεντρικού αμυντικού;
«Ναι σωστά, δεν αγωνιζόταν ως κεντρικός αμυντικός. Ξεκίνησε ως μεσοεπιθετικός, έπαιζε στα χαφ και οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ τον επέλεξαν για εκείνη τη θέση. Ήταν 8αρι με μεγάλη έφεση στο σκοράρισμα, είχε πολύ δυνατά πόδια, όμως είχε από τότε και στοιχεία που έδειχναν ότι θα μπορούσε να παίξει πιο πίσω. Είχε από μικρός σωματικά προσόντα που τον έκαναν να ξεχωρίζει.»

Είμαι σίγουρος ότι τον παρακολουθήσατε στα παιχνίδια που αγωνίστηκε και μάλιστα ως βασικός. Πώς σας φάνηκε η αγωνιστική του εικόνα;
«Βέβαια τα παρακολούθησα. Ο Κωνσταντίνος από μικρός είχε έντονα ανεπτυγμένα πνευματικά και νοητικά χαρακτηριστικά. Ήταν πάντα πιο ώριμος από τους συνομήλικούς του με αποτέλεσμα αυτό να τον βοηθάει ακόμη και τώρα. Δηλαδή παρουσιάζει μια εικόνα έμπειρου ποδοσφαιριστή, δεν έχει συναισθηματικές αυξομειώσεις. Βλέπεις έναν σοβαρό ποδοσφαιριστή χωρίς να παρασύρεται, χωρίς να ενθουσιάζεται και πιστεύω πως αυτά είναι απαραίτητα στοιχεία για τα πρώτα του βήματα.»

Περιμένατε ότι θα μπει στα «βαθιά» από τόσο μικρή ηλικία;
«Εντάξει αν πω ότι το πίστευα δεν ξέρω πόσο ρεαλιστικό μπορεί να φανεί. Εμείς τον Ντίνο τον πιστεύαμε από την πρώτη μέρα που προτείναμε στους ανθρώπους του ΠΑΟΚ να τον δούν. Ξέραμε την ποιότητά του, ξέραμε τα χαρακτηριστικά του, ξέραμε το background. Να πω ότι η οικογένειά του είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι, γιατί νομίζω έχει πολύ μεγάλη συμμετοχή σε αυτό που παρουσιάζει τώρα ο Ντίνος. Και το λέω αυτό γιατί όλοι όσοι τον γνωρίζουν λένε για την ποιότητα του χαρακτήρα του, που για μένα είναι εξαιρετικά σημαντικό κομμάτι. Τον πιστεύαμε πάρα πολύ όπως και οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ τον πίστευαν από την πρώτη μέρα που τον επέλεξαν κι ο διευθυντής των ακαδημιών, ο Βαγγέλης Πουρλιοτόπουλος. Τα σχόλια που εισπράτταμε από ανθρώπους όπως ο Γιάννης Αβραμίδης και ο Κώστας Λαγωνίδης, που είναι άνθρωποι που τον έβλεπαν καθημερινά και έβλεπαν την τεράστια πρόοδο που σημειώνει, ήταν άκρως θετικά. Οι τελευταίες εβδομάδες μας αιφνιδιάζουν όλους, αλλά μας αιφνιδιάζουν θετικά και είμαστε πολύ χαρούμενοι για όλο αυτό.»

Επιστρέφοντας στο κομμάτι της ωριμότητας του χαρακτήρα του, θεωρείτε ότι θα μπορέσει να διαχειριστεί την πίεση που υπάρχει σ’ ένα μεγάλο club, όπως είναι ο ΠΑΟΚ;
«Κατηγορηματικά ναι. Έχει αυτή την ποιότητα του χαρακτήρα και τα κατάλληλα στοιχεία που δεν τον αφήνουν να παρασυρθεί. Είναι αυτό που σου είπα προηγουμένως, υπάρχει μια σταθερότητα συναισθηματική σε αυτό το παιδί και για μένα αυτό είναι πολύ σημαντικό για έναν αθλητή υψηλού επιπέδου. Δηλαδη το να μην παρασύρεται, να μην ενθουσιάζεται πολύ, να μην απογοητεύται πολύ σε στιγμές που τα πράγματα δεν θα πηγαίνουν τόσο καλά. Στον αθλητισμό τα πράγματα δεν είναι πάντα ρόδινα, τώρα μπορεί να του παρουσιάζεται μια καλή περίοδος μπροστά του, αύριο μπορεί να του συμβεί και κάποια δυσκολία. Ξαναλέω όμως, ότι είναι τέτοια η ποιότητα του χαρακτήρα και η ψυχοσύνθεση του, που πιστεύω ότι θα μπορέσει να το διαχειριστεί.»

Τον τελευταίο μήνα είχατε κάποια επικοινωνία μαζί του;
«Βεβαίως έχουμε μιλήσει. Με τον Κωνσταντίνο έχουμε πολύ συχνή επαφή, μιλάμε αρκετά. Την Κυριακή ήμασταν στο Ηράκλειο δύο -τρεις άνθρωποι από την ακαδημία και φυσικά η οικογένειά του, τον περιμέναμε στο τέλος του παιχνιδιού γιατί είχαμε να τον δούμε αρκετές μέρες. Μιλήσαμε και έπειτα τον πήγαμε στο αεροδρόμιο με την προοπτική ότι ανεβαίνει για να παίξει στην Ελπίδων και το πρωί ξύπνησε στην Εθνική Ανδρών.»

«Αυτές τις μέρες τα Χανιά ζουν στον ρυθμό του Κουλιεράκη»

Ποιο είναι το κλίμα που επικρατεί πλέον στην τοπική κοινωνία των Χανίων για τον Κωνσταντίνο και την τεράστια εξέλιξή του;

«Τα Χανιά είναι μια σχετικά μικρή πόλη και τα ποδοσφαιρικά νέα διαδίδονται αρκετά γρήγορα. Όλοι γνωρίζουν ότι είμαστε η ακαδημία, από την οποία προέρχεται ο Ντίνος, όπως επίσης είμαστε η ακαδημία που έχει στείλει στην Θεσσαλονίκη κι ένα ακόμη παιδί, τον Πολιτάκη Γρηγόρη, που είναι κι αυτός μέλος των εθνικών ομάδων και αναντικατάστατο μέλος των τμημάτων υποδομής του ΠΑΟΚ. Πάρα πολύ καλός ποδοσφαιριστής και τον πιστεύουμε επίσης πάρα πολύ. Γενικά έχουμε αρκετές επισκέψεις πάνω, αυτή την περίοδο μάλιστα οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ παρακολουθούν ακόμη ένα παιδί από την ακαδημία μας. Ελπίζουμε σύντομα να είμαστε σε θέσεις για τις ανακοινώσεις. Έχουμε στενή επαφή με την ομάδα και φυσικά όλα αυτά συζητιούνται. Αυτές τις μέρες η πόλη ζει στον ρυθμό του Κουλιεράκη, είμαστε μία μικρή κοινωνία και όλοι γνωρίζουν τον Κωνσταντίνο. Ο πατέρας του μάλιστα είναι αθλητικό στέλεχος σε ομάδα εδώ στην πόλη, βοήθησε σημαντικά και στην ΕΠΣ Χανίων πριν μερικά χρόνια. Είναι οι μέρες του Κουλιεράκη εδώ στην πόλη…»

Πώς νιώσατε όταν μάθατε για την κλήση του στην Εθνική ανδρών;
«Λίγες μέρες πριν την κλήση του στην Εθνική και καθώς περιμέναμε τις κλήσεις για την Ελπίδων, είχα μιλήσει σε έναν ραδιοφωνικό σταθμό στην Θεσσαλονίκη και είχα πει ότι πολύ σύντομα εκτιμώ ότι έρθει η κλήση για την Εθνική Ανδρών. Εντάξει, δεν περίμενα ότι θα έρθει τόσο σύντομα όσο εν τέλει ήρθε, όμως το πίστευα ότι αργά ή γρήγορα θα βρεθεί εκεί. Επίσης επειδή πιστεύω πολύ στον Ντίνο περιμένω ότι θα πετύχει και τα υπόλοιπα πράγματα που έχει στο μυαλό του. Και το πιστεύω πολύ, επειδή είναι μεθοδικός και δουλεύει έτσι όπως πρέπει. Βήμα βήμα θα τα καταφέρει όλα…»

UEFA NATIONS LEAGUE / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΔΡΩΝ (KLODIAN LATO / EUROKINISSI)

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Διπλή «μάχη» για τους «μικρούς» του ΠΑΟΚ!

Αγωνιστικές υποχρεώσεις για την Κ15 και την Κ19 των «ασπρόμαυρων».

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Με δύο παιχνίδια συνεχίζεται σήμερα η αγωνιστική δράση για τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ, οι οποίες συνεχίζουν την προσπάθειά του στα πρωταθλήματα υποδομών της Super League.

Πρώτη στο γήπεδο ρίχνεται η Κ15, η οποία φιλοξενείται από τον ΠΑΣ Γιάννινα στις 14:00 στις εγκαταστάσεις της ΕΠΣ Ηπείρου στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Β’ Φάσης του πέμπτου ομίλου του πρωταθλήματος της Super League. Οι «ασπρόμαυροι» παραμένουν στο... ρετιρέ του ομίλου, χωρίς να έχουν ουσιαστικά αντίπαλο, αφού απέχουν 26 βαθμούς από τον δεύτερο ΠΑΣ Γιάννινα που μετράει 25 βαθμούς.

Αγωνιστική υποχρέωση έχει σήμερα και η Κ19,η οποία παραμένει στο -1  από τον Ολυμπιακό, ο οποίος κατέχει για την ώρα την πρωτιά στον βαθμολογικό πίνακα. Η ομάδα του Πέτρου Τσιαπακίδη υποδέχεται τον ΟΦΗ στις 16:30 στο αθλητικό κέντρο Λώλας για την εξ αναβολής 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League.

Πέντε αγωνιστικές απομένουν μέχρι το φινάλε του πρωταθλήματος της Κ19, με τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό να είναι οι διεκδικητές του τίτλου και να έχουν μάλιστα να δώσουν ένα ακόμη παιχνίδι μεταξύ τους στην Θεσσαλονίκη, το οποίο μπορεί να καθορίσει ποια ομάδα θα σηκώσει την κούπα του πρωταθλητή.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο youtuber-οπαδός της Αϊντραχτ ήρθε για τρίτη φορά στην Τούμπα! (vid)

Όσα κατέγραψε από την «καυτή» Τούμπα αλλά και η αρνητική εμπειρία του από το Βέλγιο.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στο βίντεο που δημιούργησε για την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την Αϊντραχτ στη Φρανκφούρτη στις 30 Νοεμβρίου, Γερμανός youtuber έδωσε την υπόσχεση πως εάν αυτό συγκέντρωνε έναν συγκεκριμένο αριθμό “like”, τότε θα έκανε το ταξίδι Φρανκφούρτη – Θεσσαλονίκη για να παρακολουθήσει από κοντά το ντέρμπι του Δικεφάλου με τον Ολυμπιακό!

Ο στόχος επετεύχθη, ο οπαδός της Αϊντραχτ τήρησε την υπόσχεσή του και βρέθηκε στην Τούμπα, όπου και παρακολούθησε από τη Θύρα 6 το ντέρμπι, καταγράφοντας με την κάμερά του τα γκολ της αναμέτρησης, την “ασπρόμαυρη” κερκίδα και της αντιδράσεις της, αλλά και κάνοντας τα δικά του σχόλια πριν, κατά την εξέλιξη του παιχνιδιού και μετά το τέλος του. Η ιστορία όμως δεν τελειώνει εκεί, καθώς ο Φρέντστερ, όπως είναι το όνομά του, ταξίδεψε εκ νέου στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά το παιχνίδι απέναντι στην Κλαμπ Μπριζ.

Μάλιστα, εξομολογήθηκε στην κάμερα πως είχε αγοράσει κανονικά εισιτήριο για το πρώτο παιχνίδι στο Βέλγιο, ταξιδεύοντας οδικώς από τη Γερμανία, ωστόσο δεν κατάφερε να μπει στο γήπεδο καθώς το εισιτήριό του ήταν πλαστό (!)

https://www.youtube.com/watch?v=k33Xu6gmntg

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ κάντο ξανά! (vid)

Επιστρέφει στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» μετά την 5η Νοεμβρίου.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ, μετά τον αποκλεισμό από την Μπριζ, καλείται να στρέψει την προσοχή του στο πρωτάθλημα και να παλέψει για την κατάκτηση του φετινού τίτλου, με πρώτο ματς το ντέρμπι στο Καραϊσκάκη.

Ο ΠΑΟΚ έκανε απίστευτα πράγματα στο παιχνίδι της κανονικής διάρκειας στο Φάληρο και παίζοντας καταπληκτικό ποδόσφαιρο επικράτησε 4-2 του Ολυμπιακού για την 10η αγωνιστική της Stoiximan Super League. Οι «ασπρόμαυροι» άνοιξαν το σκορ στο 38ο λεπτό της αναμέτρησης με τον Άντριγια Ζίβκοβιτς και στο 56' ο Τόμας με πέναλτι ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-2, ενώ στο 66' και πάλι ο φορ του Δικεφάλου έκανε το 0-3 με υποδειγματικό συνδυασμό Ζίβκοβιτς-Μουργκ και τελικό αποδέκτη τον Ισπανό.

Στο 78' ο Μαγκομέντ Οζντόεφ, μετά από εκπληκτική συνεργασία των παικτών του ΠΑΟΚ με πρωταγωνιστή τον Κωνσταντέλια, έγραψε το 4-0 για τον Δικέφαλο. Ο Φορτούνης μείωσε στο 86' σε 4-1, με τον Μασούρα στο 90+8' να διαμορφώνει το αποτέλεσμα.

Θυμηθείτε τα γκολ και τις καλύτερες στιγμές από εκείνη την αναμέτρηση:

https://www.youtube.com/watch?v=viVUTTsZzLQ&t=186s

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ