Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δεν κατάλαβε πως έχασε…

Προηγήθηκε, αλλά…

Αγάπη Γαβριηλίδου

Δεν κατάλαβε πως έχασε…

Προηγήθηκε με το γκολ του Ολιβέιρα, αλλά στο δεύτερο μέρος είδε τον Παναθηναϊκό να γυρίζει το παιχνίδι, έχοντας ουσιαστικά δύο ευκαιρίες και τελικά ηττήθηκε. Ο ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα με 2-1 από τους “πράσινους”, στο μεγάλο ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής της Super League.

Οι “ασπρόμαυροι” πίεσαν αρκετά τους φιλοξενούμενους στη δεξιά τους πλευρά στο πρώτο μέρος και κατάφεραν να προηγηθούν με το γκολ του Νέλσον Ολιβέιρα, ενώ είχαν κι άλλες σημαντικές ευκαιρίες, για να βρουν και το δεύτερο τέρμα. Ο ΠΑΟΚ δεν “κλείδωσε” το παιχνίδι στο πρώτο μέρος, χάνοντας σπουδαίες ευκαιρίες με τον Αουγκούστο και τον Κούρτιτς, πέρα από το γκολ και στο δεύτερο, είδε τον Παναθηναϊκό να ισοφαρίζει γρήγορα, στην πρώτη του -ουσιαστικά- ευκαιρία στο ημίχρονο, ενώ στη δεύτερη, κέρδισε πέναλτι και με τον Αϊτόρ να ευστοχεί, έκανε την ανατροπή.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου είδε τον Νέλσον Ολιβέιρα να μην μπορεί να συνεχίσει και πέρασε τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ στην κορυφή, στο φινάλε κέρδισε και πέναλτι, αλλά ο Αυστριακός ρέφερι το πήρε πίσω μέσω VAR, με το 2-1 να είναι και το τελικό αποτέλεσμα στο παιχνίδι. Στους 18 βαθμούς πήγαν οι “πράσινοι”, στους 11 έμεινε ο “Δικέφαλος”.

Ενδεκάδα με Νάσμπεργκ-Βιεϊρίνια

Ντεμπούτο για τον Ιβάν Νάσμπεργκ, Αντελίνο Βιεϊρίνια στα αριστερά. Ο Νορβηγός στόπερ πήρε θέση δίπλα στον Ίνγκασον στα στόπερ, ενώ ο Πορτογάλος ξεκίνησε στα αριστερά της άμυνας, με τον Λύρατζη στα δεξιά και τον Κοτάρσκι στο τέρμα.

Από εκεί και πέρα, μεσοεπιθετικά ο Ραζβάν Λουτσέσκου επέμεινε στην ίδια συνταγή, με τους Κούρτιτς και Ντάντας να είναι δίδυμο στη μεσαία γραμμή και τον Ντάντας να κινείται πιο μπροστά. Στα δεξιά ήταν Νάρεϊ και στα αριστερά ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς, με τον Ολιβέιρα να ξεκινάει στην κορυφή.

Γκολ ο Ολιβέιρα, “φωτιά” στην Τούμπα

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να πιέζει ψηλά και να απειλεί για πρώτη φορά στο 11ο λεπτό, όταν Αντρίγια-Βιεϊρίνια και Κούρτιτς συνεργάστηκαν άψογα στα αριστερά κι ο Σέρβος σέντρα, αλλά ο Αουγκούστο δε βρήκε για εκατοστά την μπάλα. Η “απάντηση” από τους “πράσινους” ήρθε άμεσα, με τον Τσέριν να βγάζει ωραία μπαλιά στον Αϊτόρ, που πάτησε περιοχή και σούταρε, για να του πει “όχι” ο Κοτάρσκι.

Στο 14ο λεπτό, ο ΠΑΟΚ απείλησε με τον Ντάντας, τον οποίο βρήκε ο Νάρεϊ στην αντεπίθεση του “Δικεφάλου” μετά από κόρνερ του “τριφυλλιού”, αλλά ο Αϊτόρ έβαλε την κόντρα, διώχνοντας, ωστόσο, τέσσερα λεπτά αργότερα ο ΠΑΟΚ βρήκε το πολυπόθητο γκολ. Ο Αουγκούστο έκανε ωραίο τακουνάκι στον Ολιβέιρα κι αυτός πλάσαρε άψογα τον Μπρινιόλι για να ανοίξει το σκορ και να βάλει… φωτιά στην Τούμπα. Ο ρυθμός του “Δικεφάλου” έπεσε στη συνέχεια, με τους φιλοξενούμενους να κερδίζουν διαδοχικές στημένες μπάλες, χωρίς να τις εκμεταλλευτούν και στο 32′ ο Νάρεϊ έκανε ένα μακρινό σουτ, για να στείλει την μπάλα άουτ.

Στο 34′, ο Χουάνκαρ έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Σπόραρ έκανε ένα γυριστό και στη συνέχεια, το σουτ του Ρούμπεν δεν ανησύχησε τον Κοτάρσκι, ενώ τρία λεπτά μετά, ο Σπόραρ σούταρε δυνατά μετά από λάθος στην άμυνα του ΠΑΟΚ, για να μπλοκάρει ξανά ο Κοτάρσκι. Λίγο πριν από το φινάλε του πρώτου μέρους, ο “Δικέφαλος” έφτασε μία… ανάσα από΄το 2-0, όταν ο Ντάντας εκτέλεσε ένα φάουλ κι ο Κούρτιτς πρόλαβε τον Σένκεφελντ στον αέρα, αλλά η μπάλα πέρασε μόλις άουτ. Το 1-0 δεν άλλαξε κι ήταν το σκορ του ημιχρόνου, με τον ΠΑΟΚ να μπαίνει στα αποδυτήρια, έχοντας το προβάδισμα.

Ανατροπή με Αϊτόρ

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες, αλλά με γκολ για τον Παναθηναϊκό, με τον Αϊτόρ να βγαίνει στην πλάτη του Βιεϊρίνια και να πλασάρει σωστά, για το 1-1 με το… καλημέρα. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου είδε τον Νέλσον Ολιβέιρα να πέφτει στο έδαφος και να ζητάει αλλαγή, με τον Ρουμάνο τεχνικό να περνάει στο παιχνίδι τον Μπίσεσβαρ. Ο Σουριναμέζος ήταν αυτός που έπαιξε σε θέση φορ, μπαίνοντας, ενώ στο 64′ ο ΠΑΟΚ έχασε σημαντική ευκαιρία για το 2-1. Ο Ζίβκοβιτς ξεπέρασε τον Σένκεφελντ κι έκανε το γύρισμα στον Αουγκούστο, με τον Βραζιλιάνο να σουτάρει άουτ.

Στο 69′ ο Παναθηναϊκός φώναξε για πέναλτι, σε φάση όπου ο Κοτάρσκι βρήκε τον Σπόραρ στην περιοχή και μετά τον έλεγχο VAR, ο Βάινμπεργκερ έδωσε την παράβαση, με τον Αϊτόρ να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1. ο ΠΑΟΚ ήταν σε πολύ δύσκολη θέση κι ο Λουτσέσκου πέρασε στο παιχνίδι και τους Καντουρί και Τσαούση, ενώ στη συνέχεια μπήκαν κι οι Γκορτεζιάνι και Κωνσταντέλιας.

Ο δεύτερος είδε τον Αυστριακό να σφυρίζει πέναλτι, σε μαρκάρισμα του Μάγκνουσον, αλλά τελικά το πήρε πίσω μέσω VAR, με τον ΠΑΟΚ να προσπαθεί να απειλήσει στη συνέχεια, μέσα από τα κόρνερ που κέρδισε, χωρίς επιτυχία. Το 2-1 ήταν το τελικό σκορ της βραδιάς, σε ένα ντέρμπι όπου ο “Δικέφαλος” προηγήθηκε και τελικά, το έχασε.

Οι συνθέσεις του αγώνα:

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Λύρατζης (Κωνσταντέλιας), Ίνγκασον, Νάσμπεργκ, Βιεϊρίνια (Τσαούσης), Ντάντας (Καντουρί), Κούρτιτς (Γκορτεζιάνι), Νάρεϊ, Ντόουγκλας Αουγκούστο, Α. Ζίβκοβιτς, Ολιβέιρα (Μπίσεσβαρ)

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Σάντσες, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Ρούμπεν, Κουρμπέλης, Τσέριν, Αϊτόρ (Σάρλια), Μπερνάρ, Σπόραρ (Ιωαννίδης)

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έκονγκ: «Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός»

Ο Νιγηριανός μίλησε για το πώς ξεκίνησε ως φορ αλλά κατέληξε στόπερ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για το γεγονός ότι ξεκίνησε να αγωνίζεται ως επιθετικός, αλλά κατέληξε κεντρικός αμυντικός μίλησε σε συνέντευξή του ο Γουίλιαμ Τροστ - Έκονγκ.

Ο Νιγηριανός ποδοσφαιριστής σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Όταν ήμουν μικρός έπαιζα πάντα επιθετικός, εκεί με τοποθετούσαν. Μου άρεσε να σκοράρω είναι κάτι ιδιαίτερο το να σκοράρεις γκολ και τα συναισθήματα που σου προκαλεί.

Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός. Όταν μεγάλωσα λόγω της δύναμης και του όγκου μου άρχισα να γίνομαι αμυντικός, αλλά νομίζω πως επειδή ξέρω πως σκέφτονται οι επιθετικοί αυτό μου δίνει ένα πλεονέκτημα.

Σκέφτομαι πάντα τι έκανα εγώ όταν ήμουν φορ. Είχα τρομερά είδωλα όπως ο Στίβεν Κέσι και ο Γιόσεφ Γιόμπο και αυτοί με έκαναν να γίνω στόπερ»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στη Θεσσαλονίκη για Έκονγκ ο Γκίσο

Μια ξεχωριστή επίσκεψη για τον αμυντικό του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Νιγηρίας, Ιμπραϊμ Μούσα Γκίσο για να συναντηθεί με τον Γουίλιαμ Τρόοστ Έκονγκ.

Αντικείμενα της συζήτησης που είχαν, ήταν τόσο οι αγώνες με Νότια Αφρική και Δημοκρατία του Μπενίν, όσο και οι τραυματισμοί των Σιμόν και Σανούσι που φαντάζει αδύνατο να επανέλθουν σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς πριν τα Προκριματικά Κυπέλλου FIFA.

Όσον αφορά τον Έκονγκ, ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ δηλώνει αισιόδοξος ότι σύντομα θα επιστρέψει και θα είναι σε θέση να βοηθήσει την πατρίδα του.

«Έκανα την πρώτη μου προπόνηση στο γρασίδι με την μπάλα και είναι θέμα ημερών να επανέλθω στην ομάδα» είχε δηλώσει προ ολίγων ημερών, προσθέτοντας:

«Πλέον όλη μου η προσοχή είναι στο να επιστρέψω καλύτερος από ποτέ άλλοτε».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Δεν είναι ώρα για λόγια και αναλύσεις…»

Το μήνυμα του ΠΑΟΚ ενόψει συνέχειας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Είναι ώρα για έργα, είναι ώρα για αντίδραση.

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν από πλευράς ΠΑΟΚ ενόψει της συνέχειας των playoffs της Stoiximan Super League.

Οι «ασπρόμαυροι» μετά την γκέλα στη Λαμία καλούνται να δώσουν απαντήσεις αρχής γενομένης από το ματς της Κυριακής με την ΑΕΚ.

Το μήνυμα που στέλνει ο ΠΑΟΚ μέσω του σημερινού training report:

«Δεν είναι ώρα για λόγια κι αναλύσεις. Είναι ώρα για έργα. Ώρα για αντίδραση στον αγωνιστικό χώρο κι άπαντες στο αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου το γνωρίζουν.

Η ισοπαλία στη Λαμία έχεις φέρει την ομάδα σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, αλλά όλοι είναι αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι το φινάλε».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ