Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ave Καίσαρ!

Σαν σήμερα το ντεμπούτο του Σταύρου Σαράφη στην Α΄ Εθνική, φυσικά με τον Δικέφαλο στο στήθος!

Στέργιος Αναστασιάδης

Ave Καίσαρ!

Από τις 17 Σεπτεμβρίου, ο Σταύρος Σαράφης νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ μετά από βαρύ εγκεφαλικό, αρχικά στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας σε καταστολή και σε πολύ κρίσιμη κατάσταση και τις τελευταίες ημέρες έχοντας ανακτήσει τις αισθήσεις του και δείχνοντας ικανός να βγει νικητής στη μεγαλύτερη “μάχη” της ζωής του!

Σαν σήμερα, στις 8 Οκτωβρίου 1967, δηλαδή πριν από 55 χρόνια, ο 17χρονος τότε χαφ, πραγματοποιούσε το ντεμπούτο του με τα “ασπρόμαυρα” στην Α΄ Εθνική, τα οποία δεν έβγαλε ποτέ από πάνω του! Για να τον κάνει “δικό” του, χρειάστηκαν οι.. μαεστρικοί χειρισμοί του Γιώργου Παντελάκη, καθώς τον ξανθομάλλη ποδοσφαιριστή ήθελαν τόσο ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ όσο και ο Άρης!

Πρεμιέρα πρωταθλήματος 1967-68. Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται στην Τούμπα το Αιγάλεω και στο 72ο λεπτό οι δύο ομάδες είναι ισόπαλες χωρίς τέρματα!

Σε αυτό το λεπτό, ο Καίσαρας του Δικεφάλου και του ελληνικού ποδοσφαίρου, όπως έγινε γνωστός τα επόμενα χρόνια εξαιτίας της “αρχοντικής” παρουσίας του και την τεράστια ικανότητά του να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα παρότι δεν ήταν επιθετικός, πετυχαίνει το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ με ένα φοβερό μονοκόμματο σουτ, ενώ τρία λεπτά αργότερα δίνει ασίστ στον Βασίλη Λάζο για το τελικό 2-0, στο ντεμπούτο του δεύτερου με τα “ασπρόμαυρα”!

Εκείνου του γκολ, ακολούθησαν ακόμα 135 για το πρωτάθλημα, 26 για το Κύπελλο και 8 στην Ευρώπη, επιδόσεις που κάνουν τον Σταύρο Σαράφη τον πρώτο σκόρερ του ΠΑΟΚ όλων των εποχών και τον ποδοσφαιριστή που μαζί με τον Γιώργο Κούδα αποτελούν σημεία αναφοράς στο βιβλίο της “ασπρόμαυρης” ιστορίας, έχοντας γυρίσει την πλάτη στον Λουκά Μπάρλο και στην ΑΕΚ το καλοκαίρι του 1976, που του πρόσφεραν επιταγή 5 εκατομμυρίων δραχμών, ποσό μυθικό για την εποχή!

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κεντρικό πρόσωπο ο Γιώργος Σαββίδης (pics)

Χαμόγελα ξανά για όλη την οικογένεια

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μία ημέρα μετά τα γενέθλια του Ιβάν Σαββίδη, ο γιος του, Γιώργος είναι αυτός που βρίσκεται στο επίκεντρο.

Ο Γιώργος Σαββίδης γιορτάζει τα δικά του γενέθλια σήμερα και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έστειλε τις δικές της ευχές, μέσα από τα social media της, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

"Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εύχεται στον Γιώργο Σαββίδη υγεία, χαρές, ευτυχία και στιγμές μεγάλης υπερηφάνειας με τον ΠΑΟΚ!".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δεν αλλάζει… στέγη ο Κουλιεράκης

Σημαντική στιγμή για τον νεαρό στόπερ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Διανύει μία γεμάτη σεζόν σε όλα τα επίπεδα και συνεχώς, βλέπει όλο και περισσότερα βλέμματα να στρέφονται επάνω του.

Ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης από τη δική του μεριά, έχει στραμμένη την προσοχή του στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις και την ίδια στιγμή, έδωσε τα χέρια με το μανατζερικό γραφείο που τον εκπροσωπεί, με φόντο την ανανέωση της συνεργασίας τους.

"Με μεγάλη χαρά και βαθιά αίσθηση ευθύνης, ανακοινώνουμε την ανανέωση της συνεργασίας μας με τον Έλληνα διεθνή κεντρικό αμυντικό του @paok_fc , Κωνσταντίνο Κουλιεράκη @konstantinos_koulierakis.

Ο Κωνσταντίνος δεν ξεχωρίζει μόνο για το μοναδικό του ταλέντο, αλλά για το ήθος και την προσωπικότητά του, που τον καθιστούν πραγματικό παράδειγμα προς μίμηση.

Εμείς, στην PROSPORT, είμαστε περήφανοι που θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό του, υποστηρίζοντας κάθε του βήμα και προσφέροντας τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες μας. Είμαστε ενθουσιασμένοι και ανυπομονούμε να χαράξουμε μαζί μια λαμπρή πορεία στο μέλλον", αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Prosport Ltd. (@prosport_gr)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παναθηναϊκός: Επιστροφές ενόψει ΠΑΟΚ

Παίρνει τις αποφάσεις του ο Φατίχ Τερίμ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Όπως ο ΠΑΟΚ, έτσι και ο Παναθηναϊκός ανεβάζει στροφές με φόντο το ντέρμπι της Κυριακής (18:00).

Πλέον, ο Φατίχ Τερίμ έχει στη διάθεσή τους και τους διεθνείς, που επέστρεψαν στην Αθήνα και ξεκίνησαν τη δουλειά.

Χθες, ακολούθησαν αποθεραπεία οι Μπακασέτας, Ιωαννίδης, Ζέκα, Ακαϊντίν, ενώ οι Μάγκνουσον και Πάλμερ – Μπράουν έκαναν το δικό τους πρόγραμμα, καθώς αμφώτεροι παραμένουν στα... pits.

Σήμερα αναμένεται να μπουν στο πρόγραμμα και οι Σπόραρ, Τσέριν και Βέρμπιτς, με τον Τερίμ να καταλήγει στις τελικές του επιλογές ενόψει του ντέρμπι της Κυριακής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ