Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αυτοκτονία και πάλι…

Ο ΠΑΟΚ χάρισε άλλους δύο πόντους στο τέλος ενός αγώνα…

Αγάπη Γαβριηλίδου

Αυτοκτονία και πάλι…

Μία ακόμη απώλεια για τον ΠΑΟΚ, παρά το γεγονός ότι κρατούσε τη νίκη στα χέρια του. Ο “Δικέφαλος” αναδείχθηκε ισόπαλος με 1-1 με τον Λεβαδειακό και κάπως έτσι, έχασε ακόμη περισσότερο έδαφος με φόντο τη συνέχεια, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Super League.

Η φάση του Γκορντεζιάνι ήταν ουσιαστικά η μοναδική στο πρώτο μέρος, με τον νεαρό επιθετικό να κάνει ένα ψαλιδάκι και τον τερματοφύλακα του Λεβαδειακού να έχει απάντηση. Στο δεύτερο μέρος, ο ΠΑΟΚ ανέβασε στροφές κι έχασε σημαντικές ευκαιρίες με το… καλημέρα, με τον Κούρτιτς να έχει και δοκάρι, για να έρθει ο Νάρεϊ να ανοίγει το σκορ στο 73ο λεπτό, μετά την ασίστ του Μπίσεσβαρ.

Ο ΠΑΟΚ έχασε για μία ακόμη φορά στον έλεγχο, δεν κατάφερε να κλειδώσει το τρίποντο μετά το γκολ και στο φινάλε, ο Λεβαδειακός έκανε το 1-1, με τον Μπελμόντ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με δυνατό σουτ, σε ένα παιχνίδι που ολοκληρώθηκε με δέκα παίκτες για τον “Δικέφαλο” μετά την αποβολή του Αντρίγια.

Το φινάλε του αγώνα, βρήκε τον κόσμο να αποδοκιμάζει έντονα τους ποδοσφαιριστές του Λουτσέσκου, αλλά και τον Ρουμάνο τεχνικό, με τον ΠΑΟΚ να χάνει άλλους δύο βαθμούς στις καθυστερήσεις ενός αγώνα, ενώ ακολουθεί το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Ενδεκάδα με Τσαούση-Γκορντεζιάνι

Όπως αναμενόταν, ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε σήμερα με τέσσερις αλλαγές σε σχέση με το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να ξεκινάει τον Κοτάρσκι στο τέρμα και τους Λύρατζη, Ίνγκασον, Κάργα και Τσαούση στην άμυνα.

Στη μεσαία γραμμή ήταν οι Ντάντας και Κούρτιτς, με τον Καντουρί να κινείται πιο μπροστά και μεσοεπιθετικά ήταν οι Νάρεϊ, Αντρίγια Ζίβκοβιτς και Γκορντεζιάνι.

Στο ίδιο έργο θεατές

Το πρώτο μέρος ξεκίνησε με τον Λεβαδειακό να απειλεί την εστία του Κοτάρσκι, όταν στο 1ο λεπτό ο Μουτίνιο σούταρε κι ο Κροάτης τερματοφύλακας μπλόκαρε σταθερά την μπάλα. Το παιχνίδι κυλούσε χωρίς ιδιαίτερες φάσεις, με τον ΠΑΟΚ να αδυνατεί να απειλήσει την εστία του Μάρκοβιτς.

Η πρώτη καλή στιγμή για τον “Δικέφαλο”, ήρθε στο 28ο λεπτό, όταν ο Ντάντας έβγαλε εξαιρετική μπαλιά στον Νάρεϊ, αλλά ο Γερμανός δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα, ενώ λίγο πριν το ημίχρονο, ο Γκορντεζιάνι λίγο έλειψε να πετύχει ένα πανέμορφο γκολ! Ο νεαρός επιθετικός του ΠΑΟΚ έκανε ένα ψαλιδάκι, αλλά ο Μάρκοβιτς του είπε “όχι”.

Ασίστ ο Μπίσεσβαρ, γκολ ο Νάρεϊ

Ο “Δικέφαλος” μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος και στο 48′ είχε τριπλή ευκαιρία. Αρχικά, ο Κούρτιτς έκανε την κεφαλιά κι έστειλε την μπάλα στα δοκάρι, για να σημαδέψει αντίπαλο ο Νάρεϊ και να κοντράρει στη συνέχεια το σουτ του Καντουρί. Ένα λεπτό μετά, ο Κάργας πήρε μία κεφαλιά στην περιοχή κι η μπάλα πέρασε εκτός, με τον Λουτσέσκου να κανει τρεις μαζεμένες αλλαγές θέλοντας να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του.

Στο 62ο λεπτό, ο ΠΑΟΚ έχασε νέα απίθανη διπλή ευκαιρία, με τον Κάργα να παίρνει την κεφαλιά και να διώχνει πάνω στη γραμμή ο Μπαχανάκ, ενώ στη συνέχεια, δε βρήκε εστία ο Ίνγκασον. Ο Βιεϊρίνια, λίγο μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, έγινε αναγκαστική αλλαγή αντιμετωπίζοντας πρόβλημα κι ο “Δικέφαλος” κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 73′.

Ο Μπίσεσβαρ, που ήταν από τις αλλαγές του Λουτσέσκου, έκανε την ασίστ κι ο Νάρεϊ την εκμεταλλεύτηκε, για να πλασάρει άψογα τον Μάρκοβιτς και να κάνει το 1-0 για τον ΠΑΟΚ, ξεσπώντας σε έντονους πανηγυρισμούς μαζί με τον κόσμο.

Ο ΠΑΟΚ δεν καθάρισε -ξανά- το παιχνίδι κι ο Λεβαδειακός, στο φινάλε βρήκε το γκολ της ισοφάρισης, με τον Μπελμόντ να κάνει το 1-1 στο 93′ και να στερεί από τον “Δικέφαλο” το τρίποντο, ενώ λίγο πριν το τέλος έμεινε και με δέκα παίκτες, όταν αποβλήθηκε ο Αντρίγια, για να βγάλει ο Κοτάρσκι το φάουλ του Μουτίνιο.

Οι συνθέσεις του αγώνα:

Λεβαδειακός: Μάρκοβιτς, Μεχία, Βινίσιους, Μουτίνιο, Σκβάρκα (Μπαχανάκ), Δούμτσιος, Λιάγκας, Τόρο (Μπελμόντ), Νίκας, Παναγιώτου και Τσάπρας

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Τσαούσης (Βιεϊρίνια-Κωνσταντέλιας), Κάργας, Ίνγκασον, Λύρατζης, Ντάντας (Μπίσεσβαρ), Κούρτιτς, Ελ Καντουρί (Σβαμπ), Α. Ζίβκοβιτς, Νάρεϊ και Γκορντεζιάνι (Ολιβέιρα)

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έκονγκ: «Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός»

Ο Νιγηριανός μίλησε για το πώς ξεκίνησε ως φορ αλλά κατέληξε στόπερ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για το γεγονός ότι ξεκίνησε να αγωνίζεται ως επιθετικός, αλλά κατέληξε κεντρικός αμυντικός μίλησε σε συνέντευξή του ο Γουίλιαμ Τροστ - Έκονγκ.

Ο Νιγηριανός ποδοσφαιριστής σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Όταν ήμουν μικρός έπαιζα πάντα επιθετικός, εκεί με τοποθετούσαν. Μου άρεσε να σκοράρω είναι κάτι ιδιαίτερο το να σκοράρεις γκολ και τα συναισθήματα που σου προκαλεί.

Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός. Όταν μεγάλωσα λόγω της δύναμης και του όγκου μου άρχισα να γίνομαι αμυντικός, αλλά νομίζω πως επειδή ξέρω πως σκέφτονται οι επιθετικοί αυτό μου δίνει ένα πλεονέκτημα.

Σκέφτομαι πάντα τι έκανα εγώ όταν ήμουν φορ. Είχα τρομερά είδωλα όπως ο Στίβεν Κέσι και ο Γιόσεφ Γιόμπο και αυτοί με έκαναν να γίνω στόπερ»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στη Θεσσαλονίκη για Έκονγκ ο Γκίσο

Μια ξεχωριστή επίσκεψη για τον αμυντικό του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Νιγηρίας, Ιμπραϊμ Μούσα Γκίσο για να συναντηθεί με τον Γουίλιαμ Τρόοστ Έκονγκ.

Αντικείμενα της συζήτησης που είχαν, ήταν τόσο οι αγώνες με Νότια Αφρική και Δημοκρατία του Μπενίν, όσο και οι τραυματισμοί των Σιμόν και Σανούσι που φαντάζει αδύνατο να επανέλθουν σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς πριν τα Προκριματικά Κυπέλλου FIFA.

Όσον αφορά τον Έκονγκ, ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ δηλώνει αισιόδοξος ότι σύντομα θα επιστρέψει και θα είναι σε θέση να βοηθήσει την πατρίδα του.

«Έκανα την πρώτη μου προπόνηση στο γρασίδι με την μπάλα και είναι θέμα ημερών να επανέλθω στην ομάδα» είχε δηλώσει προ ολίγων ημερών, προσθέτοντας:

«Πλέον όλη μου η προσοχή είναι στο να επιστρέψω καλύτερος από ποτέ άλλοτε».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Δεν είναι ώρα για λόγια και αναλύσεις…»

Το μήνυμα του ΠΑΟΚ ενόψει συνέχειας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Είναι ώρα για έργα, είναι ώρα για αντίδραση.

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν από πλευράς ΠΑΟΚ ενόψει της συνέχειας των playoffs της Stoiximan Super League.

Οι «ασπρόμαυροι» μετά την γκέλα στη Λαμία καλούνται να δώσουν απαντήσεις αρχής γενομένης από το ματς της Κυριακής με την ΑΕΚ.

Το μήνυμα που στέλνει ο ΠΑΟΚ μέσω του σημερινού training report:

«Δεν είναι ώρα για λόγια κι αναλύσεις. Είναι ώρα για έργα. Ώρα για αντίδραση στον αγωνιστικό χώρο κι άπαντες στο αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου το γνωρίζουν.

Η ισοπαλία στη Λαμία έχεις φέρει την ομάδα σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, αλλά όλοι είναι αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι το φινάλε».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ