Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Ο πιο επικίνδυνος αντίπαλος στο «Γ. Καραϊσκάκης» (vids)

Έχει τόσες νίκες όσες Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και Άρης μαζί

Ανέστης Παπιόπουλος

ΠΑΟΚ: Ο πιο επικίνδυνος αντίπαλος στο «Γ. Καραϊσκάκης» (vids)

O ΠΑΟΚ φιλοξενείται στο «Γ. Καραϊσκάκης» από τον Ολυμπιακό, στο ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής της Superleague, την Δευτέρα (17/10) στις 20:00.

Ο Δικέφαλος του Βορρά αποτελεί τον πιο επικίνδυνο αντίπαλο της ομάδας του Πειραιά, στην έδρα τους, από τα εγκαίνια του νέου σταδίου «Γ. Καραϊσκάκης». Κι αυτό γιατί οι ασπρόμαυροι έχουν πανηγυρίσει 6 φορές την νίκη στο εν λόγω γήπεδο, την ώρα που Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και Άρης έχουν τόσες αθροιστικά. Με του πράσινους να έχουν γευτεί 3 φορές την νίκη, όσες και η Ένωση ενώ ο Άρης δεν έχει επικρατήσει ποτέ επί του Ολυμπιακού από το 2002 και το παλιό στάδιο.

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 1-2 (16/10/2005)

Μόλις στην δεύτερη επίσκεψη του στο νέο «Καραϊσκάκης», ο ΠΑΟΚ έφυγε με το διπλό χάρη στα γκολ του Παντελή Κωνσταντινίδη μέσα σε πέντε λεπτά (66′, 71′). Μια νίκη που ήρθε με ανατροπή, με δεδομένο πως ο Ολυμπιακός είχε προηγηθεί με τον Τουρέ. Αυτή ήταν και η πρώτη φορά που ο Ολυμπιακό έχανε στο συγκεκριμένο γήπεδο.

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 0-1 (24/01/2010 & 12/05/2010)

Πέντε χρόνια αργότερα ήρθε το επόμενο διπλό, σε μια χρονιά που ο ΠΑΟΚ πανηγύρισε δυο φορές την νίκη στο Φάληρο, σε κανονική διάρκεια και Play-off του ελληνικού πρωταθλήματος. Αμφότερα ήρθαν με το ίδιο σκορ (0-1). Τα γκολ του Δικεφάλου πέτυχαν ο Ίβιτς, στο πρώτο, και ο Εντίνιο στο δεύτερο παιχνίδι.

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 1-2 (03/12/2014) 

Η συνέχεια δόθηκε τέσσερα χρόνια αργότερα, με τον ΠΑΟΚ να περνά νικηφόρα από τον Πειραιά, σε ένα εκπληκτικό ξεκίνημα της σεζόν 2013/14. Με την νίκη τότε έφευγε στο +5 από τον Ολυμπιακό, στην κορυφή της βαθμολογίας, έχοντας on fire τους Κλάους Αθανασιάδης και Φακούντο Περέιρα, αμφότεροι σκόρερ και στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Μάλιστα, το γκολ του τελευταίου είναι ένα τέρμα που θα μνημονεύεται για πάρα πολλά χρόνια από τους φίλους του Δικεφάλου.

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 0-1 (30/09/2018)

Το τέλος της χρονιάς βρήκε τον ΠΑΟΚ σε μια από τις πιο πετυχημένες χρονιές της ιστορίας του. Ραζβάν Λουτσέσκου και ποδοσφαιριστές πανηγύρισαν αήττητο πρωτάθλημα και νταμπλ. Στο ξεκίνημα της σεζόν ο ΠΑΟΚ πέρασε από το «Καραϊσκάκης» χάρη στο αυτογκόλ του Βούκοβιτς, στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου. Μαγικό αποτέλεσμα για τον Δικέφαλο που είχε 4 τελικές έναντι 23 του Ολυμπιακού και έφυγε νικητής με αυτογκόλ.

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 0-1 (12/07/2020)

Το τελευταίο, έως σήμερα διπλό, είχε επίσης πολλή μεγάλη σημασία για τον ΠΑΟΚ. Μια χρονιά μετά το αήττητο πρωτάθλημα των ασπρόμαυρων, ο Ολυμπιακός ήταν πολύ κοντά στο να πετύχει το ίδιο. Τα σχέδια των ερυθρολεύκων χάλασε ο Μιχάι, πετυχαίνοντας το νικητήριο γκολ στο παιχνίδι των Play-off, στο 90ο λεπτό της αναμέτρησης.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παναθηναϊκός: Επιστροφές ενόψει ΠΑΟΚ

Παίρνει τις αποφάσεις του ο Φατίχ Τερίμ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Όπως ο ΠΑΟΚ, έτσι και ο Παναθηναϊκός ανεβάζει στροφές με φόντο το ντέρμπι της Κυριακής (18:00).

Πλέον, ο Φατίχ Τερίμ έχει στη διάθεσή τους και τους διεθνείς, που επέστρεψαν στην Αθήνα και ξεκίνησαν τη δουλειά.

Χθες, ακολούθησαν αποθεραπεία οι Μπακασέτας, Ιωαννίδης, Ζέκα, Ακαϊντίν, ενώ οι Μάγκνουσον και Πάλμερ – Μπράουν έκαναν το δικό τους πρόγραμμα, καθώς αμφώτεροι παραμένουν στα... pits.

Σήμερα αναμένεται να μπουν στο πρόγραμμα και οι Σπόραρ, Τσέριν και Βέρμπιτς, με τον Τερίμ να καταλήγει στις τελικές του επιλογές ενόψει του ντέρμπι της Κυριακής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Σερί υψηλών απαιτήσεων

Διαδοχικά παιχνίδια που κρίνουν πολλά

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου και οι ποδοσφαιριστές του έχουν ξεκινήσει ξανά τη δουλειά με φόντο ένα άκρως απαιτητικό διάστημα σε όλα τα επίπεδα.

Οι “ασπρόμαυροι” θα μπουν και πάλι σε λογική αγώνων, καθώς στο “κάδρο” μπαίνουν τα πλέι οφ και στην πορεία και το Europa Conference League. Αρχικά, στις 31 του Μάρτη θα ακολουθήσει το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο και μετά, σειρά έχει ένας μήνας… “καυτός”!

Ο Απρίλιος θα είναι ένας πολύ-πολύ σημαντικός μήνας για τον Λουτσέσκου και τους παίκτες του, καθώς εκτός από μεγάλες “μάχες” στα πλέι οφ, θα υπάρξουν και τα δύο παιχνίδια με την Κλαμπ Μπριζ στο UECL, ενώ ήδη έχει αναβληθεί το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, που επρόκειτο -βάσει προγράμματος- να πέσει ανάμεσα στα δύο ματς με τους Βέλγους.

Πώς διαμορφώνεται το πρόγραμμα μέχρι το τέλος του Απρίλη; Δείτε τα παιχνίδια που περιλαμβάνει ο μήνας:

31/3 Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ

3/4 ΠΑΟΚ – Λαμία

7/4 ΑΕΚ – ΠΑΟΚ

11/4 Κλαμπ Μπριζ – ΠΑΟΚ (UECL)

18/4 ΠΑΟΚ – Κλαμπ Μπριζ (UECL)

21/4 Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ

24/4 Λαμία – ΠΑΟΚ

28/4 ΠΑΟΚ – ΑΕΚ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η ημέρα του Γιώργου Σαββίδη

Κεντρικό πρόσωπο και ευχές

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μία ημέρα μετά τα γενέθλια του Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος είχε χθες τα γενέθλιά του, σειρά παίρνει σήμερα ο Γιώργος Σαββίδης.

Ο μεγάλος γιος του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, κλείνει σήμερα το 32ο έτος της ηλικίας του, καθώς γεννήθηκε στις 28 Μαρτίου του 1991.

Ο ΑΣ ΠΑΟΚ έστειλε τις δικές του ευχές στον Γιώργο Σαββίδη, αναφέροντας:

Ο Α.Σ. ΠΑΟΚ, εύχεται στο επίλεκτο μέλος του Σωματείου μας, και συμπαραστάτη όλων των τμημάτων μας, Γιώργο Σαββίδη, χρόνια πολλά για τα 33α γενέθλιά του.

Μία ζωή γεμάτη υγεία, ευτυχία, και πολλές «ασπρόμαυρες» επιτυχίες!

ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΟΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ
ΟΜΙΛΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ