Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το σχόλιο της ημέρας

Κακό βράδυ για τους περισσότερους στον ΠΑΟΚ που έφυγε πολύ λαβωμένος από το γήπεδο

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Το σχόλιο της ημέρας

Απέτυχε ο ΠΑΟΚ να εκμεταλλευτεί το διπλό στο Καραϊσκάκη και έτσι έχασε άλλους δύο βαθμούς από μικρομεσαίους του πρωταθλήματος.

Απέναντι στον ελλιπή Αστέρα που όμως ήταν και πάλι καλά οργανωμένος στο γήπεδο, ο ΠΑΟΚ είχε πολλά κακά διαστήματα. Τα πλήρωσε ακριβά, ενώ στο τέλος της αναμέτρησης και μετά τις αλλαγές  όταν πλέον έγινε όσο επιθετικός θα έπρεπε , έσωσε ένα πόντο έχοντας 4-5 μεγάλες φάσεις.

Ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ προβλέψιμος στο πρώτο 20λεπτο εκεί όμως που είχε τον έλεγχο και δεν απειλούνταν. Από εκεί και για 20-25 λεπτά χάθηκε ο έλεγχος, μάλλον από κακή διαχείριση των δύο προβλημάτων που προέκυψαν στα πλάγια μπακ. Δεν ήταν βέβαια και ότι πιο σύνηθες το συγκεκριμένο γεγονός. Ο Αστέρας έκανε το 0-2 από στημένη μπάλα και το πέναλτι σε μεγάλο διπλό λάθος Ίνγκασον και Ζίβκοβιτς.

Από το 50΄ ως το 67΄ χάθηκε και άλλος χρόνος για τον ΠΑΟΚ με μία ομάδα που έδειχνε σοκαρισμένη και πολύ εκνευρισμένη.  Και εκεί που όλοι ήταν απογοητευμένοι, οι αλλαγές Σβααμπ και Κωνσταντέλια, σε συνδυασμό βέβαια με την κόπωση των φιλοξενούμενων που πρέπει να τονιστεί λόγω και των 120  λεπτά της Τετάρτης, έδωσαν στον ΠΑΟΚ τις μεγάλες του φάσεις και το τελικό 2-2.

Ο ένας βαθμός, τα πολλά κακά διαστήματα και τα τέσσερα προβλήματα με παίκτες από αυτό το ματς (ένα μυϊκό του Λύρατζη που φέτος έχει χάσει πολλές προπονήσεις, δύο χτυπήματα και η ενόχληση του Καντουρί που σωστά βγήκε στο ημίχρονο για να μην τελειώσουν οι αλλαγές με μία τρίτη κίνηση στο 50΄ ή στο 60΄) διαμορφώνουν ένα κακό βράδυ για όλους στον ΠΑΟΚ.

Τι θα γινόταν αν έπαιζε ο ΠΑΟΚ με άλλο σχήμα (και Ζίβκοβιτς και Ελ Καντουρί) μετά το διπλό στον Ολυμπιακό, κανείς δεν ξέρει, ειδικά αν και πάλι έβγαιναν οι δύο τραυματισμοί στα μπακ που θα έπρεπε να αντιμετωπιστούν από έναν πάγκο που δεν θα είχε και πολλές λύσεις. Σε αυτό που είδαμε , η εικόνα του ΠΑΟΚ ήταν προβληματική (παρά τις 19-9 τελικές και το 70-30 στην κατοχή) και απλά έστρωσε μετά τις αλλαγές στο 67΄ και με τον Αστέρα βέβαια να βγάζει πολλή κούραση.

Από πλευράς ατομικής απόδοσης είναι μπερδεμένη η κατάσταση αφού πολλοί παίκτες είχαν μειωμένη και μικρή συμμετοχή. Σε κάθε περίπτωση τα μυϊκά της ομάδας έπρεπε να προβληματίζουν εδώ και καιρό, έστω και αν οι πιο πολλοί που τα βγάζουν έχουν λόγους που οδηγούνται σε αυτά.

Κοτάρσκι, Ίνγκασον και Κουλιεράκης είχαν περισσότερες κακές από καλές στιγμές, ενώ δέχθηκαν πίεση για 20 λεπτά.

Ο Κούρτιτς δεν ήταν τόσο καλός αμυντικά, αλλά ως χαφ τελείωσε το ματς με ένα γκολ και μία ασίστ. Γι αυτό δεν βγαίνει ο Κούρτιτς.

Παρών στον αγώνα και στις φάσεις ο Ντάντας, στο τέλος όμως δικαιώθηκε η αλλαγή του από τον Σβααμπ. Ο Αυστριακός ήταν ο καλύτερος και έχει τεράστια συμβολή στην αλλαγή της αναμέτρησης.

Κακός και χωρίς συμβολή στον αγώνα σε οποιαδήποτε φάση ο Ντόουγκλας.

Εκλάμψεις ο Νάρει, μέσα στις φάσεις ο Ολιβέιρα, που δεν δικαιολογείται για τη φάση που χάνει με τον ώμο.

Γεμάτη παρουσία του Κωνσταντέλια , με πολλή ορμή, που βεβαίως χαλούσε σε κάποιες περιπτώσεις κοντά στην περιοχή. Κέρδισε πέναλτι όμως και μαζί με τον Σβααμπ άλλαξαν τη ροή του αγώνα μετά τις αλλαγές.

Κάπως έτσι χάθηκαν άλλοι δύο βαθμοί που ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να τους ψάξει στο επόμενο μεγάλο ματς κόντρα στην ΑΕΚ.

ΣΧΟΛΙΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Μπριζ: Η νέα βαθμολογία και η απόσταση απ’ την κορυφή

Πως διαμορφώνεται η κατάσταση και οι κρίσιμες μάχες των Βέλγων πριν τον ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ στα προημιτελικά του Europa Conference League, Κλαμπ Μπριζ, ξεκινά τώρα την διαδικασία των Play-Off στο βελγικό πρωτάθλημα.

Με την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας, πραγματοποιείται αναδιαμόρφωση της βαθμολογίας, με τις ομάδες να βλέπουν του βαθμούς που συνέλεξαν να διαιρούνται δια του δυο.

Έτσι, η διαφορά της Μπριζ από την πρώτη Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ «ψαλιδίστηκε» κατά 10 βαθμούς. Από τους 19 που είχαν στην κανονική διάρκεια, μπαίνουν με 9 στα Play-Off. Γεγονός που προσφέρει στην αντίπαλο του Δικεφάλου την ευκαιρία να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από την τέταρτη θέση.

Με τα νέα δεδομένα, η Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ έχει 35 βαθμούς, η Άντερλεχτ ακολουθεί με 32 και στη συνέχεια είναι οι Άντβερπ και Κλαμπ Μπριζ με 26. Από 24 έχουν οι Σερλκ Μπριζ και Γκενκ.

Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ φιλοξενείται από την Σερκλ Μπριζ στην πρεμιέρα του μίνι πρωταθλήματος (1/4) και στη συνέχεια υποδέχεται την Άντερλεχτ (7/4), τέσσερις μέρες πριν το πρώτο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Στο ενδιάμεσο από τα προημιτελικά παίζει και πάλι στην έδρα της με την Άντβερπ και αμέσως μετά τους «ασπρόμαυρους» πάει στην έδρα της Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ.

Επομένως, είναι πολύ πιθανό μαζί με τα ευρωπαϊκά της παιχνίδια να φανεί σε μεγάλο βαθμό και το κατά πόσο θα καταφέρει -ή όχι- να διεκδικήσει κάτι καλύτερο η Μπριζ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ξεκαθαρίζει του Ράχμαν Μπάμπα

Ο Γκανέζος αριστερός μπακ και το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ προετοιμάζεται για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, στη Λεωφόρο, στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής των Play-Off του πρωταθλήματος.

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου βλέπει σε όλο το διάστημα των εθνικών ομάδων τον Ράχμαν Μπάμπα να μην προπονείται με την υπόλοιπη ομάδα και ο Γκανέζος μπακ παραμένει ερωτηματικό για το παιχνίδι της Κυριακής.

Ο 29χρονος ποδοσφαιριστής έχει συμπληρώσει 3 εβδομάδες εκτός δράσης, με την τελευταία του παρουσία να είναι στην επική πρόκριση επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, για τους "16" του Europa Conference League.

Έκτοτε δεν έχει λάβει μέρος σε καμία από τις προπονήσεις με το υπόλοιπο σύνολο του Λουτσέσκου, πραγματοποιώντας όλον αυτόν τον καιρόν ατομικό πρόγραμμα. Απομένουν δυο προπονήσεις, για να ανακοινώσει ο ΠΑΟΚ την αποστολή που θα ταξιδέψει στην Αθήνα, και σε αυτές θα φανεί το κατά πόσο θα είναι διαθέσιμος ο Μπάμπα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Πρωινός και πλήρης στην προπόνηση

Ο Λουτσέσκου συνεχίζει την προετοιμασία για Παναθηναϊκό, έχοντας όλο το γκρουπ του

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ φιλοξενείται στο «Απόστολος Νικολαΐδης» από τον Παναθηναϊκό (31/3, 18:00), στα πλαίσια της δεύτερης αγωνιστικής των Play-Off, στην Stoiximan Super League.

Παιχνίδι το οποίο, σε συνδυασμό και με το ΑΕΚ - Ολυμπιακός, μπορεί να διαμορφώσει νέες συνθήκες στον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται πάση θυσία τη νίκη, προκειμένου να «σβήσει» την ήττα της πρεμιέρας από τον Άρη.

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου συνεχίζει την προετοιμασία της ομάδας του για το εν λόγω παιχνίδι, έχοντας πλέον τη δυνατότητα να υπολογίζει σε όλους τους διεθνείς που απουσίασαν τις προηγούμενες μέρες με τις εθνικές τους ομάδες.

Η προπόνηση της Παρασκευής θα γίνει στις εγκαταστάσεις της Νέας Μεσημβρίας και είναι προγραμματισμένη για τις 11:00.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ