Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ξέρει να… εγκαινιάζει γήπεδα ο ΠΑΟΚ! (vid)

Η προϊστορία του Δικεφάλου σε νεόκτιστα γήπεδα!

Βασίλης Μανδράου

Ξέρει να… εγκαινιάζει γήπεδα ο ΠΑΟΚ! (vid)

Ο ΠΑΟΚ ταξιδεύει αύριο για την Αθήνα, εκεί όπου την Κυριακή θα βρεθεί αντιμέτωπος με την ΑΕΚ στο νεόκτιστο γήπεδο της, την «OPAP Arena», στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Super League.

Οι «κιτρινόμαυροι» θα δώσουν το πρώτο τους ντέρμπι στο νέο τους γήπεδο, ενώ σημειώνεται πως έπειτα από τρεις αναμετρήσεις στην Νέα Φιλαδέλφεια, έχουν σημειώσει ισάριθμες νίκες. Ο ΠΑΟΚ λοιπόν έχει μπροστά του την ευκαιρία, εκτός από μία νίκη – «αναρρίχησης» στον βαθμολογικό πίνακα, να γίνει και η πρώτη ομάδα που θα φύγει νικήτρια από το νεόκτιστο γήπεδο της ΑΕΚ.

Δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα έχει καταφέρει κάτι τέτοιο, καθώς στο παρελθόν το έχει καταφέρει άλλες δύο φορές. Πιο συγκεκριμένα την σεζόν 2005-06, ο Δικέφαλος φιλοξενήθηκε στο άδειο (σ.σ. λόγω τιμωρίας) «Γ. Καραϊσκάκης», το οποίο είχε χτιστεί περίπου ένα χρόνο νωρίτερα.

Ο Ολυμπιακός αγνοούσε μέχρι τότε την ήττα στο νέο του γήπεδο, με τον ΠΑΟΚ  να παίρνει μία τεράστια νίκη και μάλιστα με ανατροπή, όντας η πρώτη ελληνική ομάδα που επικράτησε σε αυτό το γήπεδο.

Το σκορ άνοιξαν οι γηπεδούχοι στο 59ο λεπτό της αναμέτρησης με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γιάγια Τουρέ.

Όμως η ομάδα του Γιώργου Κωστίκου κατάφερε να γυρίσει το ματςχάρη σε δύο τέρματα του Παντελή Κωνσταντινίδη (66′, 71′). 

Λίγα χρόνια αργότερα και ειδικότερα, την σεζόν 2010/11, οι «ασπρόμαυροι» αγωνίστηκαν κόντρα στην ΑΕΛ στα εγκαίνια του νεόκτιστου -τότε- «AEL FC Arena», όπου μάλιστα κατάφεραν να φύγουν με τη νίκη από την πρωτεύουσα της Θεσσαλίας.

Ο ΠΑΟΚ με σκόρερ τον Κοντρέρας μπήκε μπροστά στο σκορ στο 11ο λεπτό, όμως στη συνέχεια οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοση τους και με «δράστη» τον Κουζέν ισοφάρισαν σε 1-1 στο 18ο λεπτό, έπειτα από ολέθριο λάθος του Χαλκιά.

Ο Δικέφαλος κατάφερε να πάρει ξανά κεφάλι στο σκορ στο 72ο λεπτό της αναμέτρησης, όταν ο Κριστιάνο πάσαρε έξυπνα στον νεοεισελθέντα Στέφανο Αθανασιάδη, ο οποίος με διαγώνιο σουτ σημείωσε το τελικό 1-2.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κ17: Νίκησε 5-0 τον Πανσερραϊκό με τέσσερις διαφορετικούς σκόρερ

Δυο φκολ ο Στύλος – Γκολ και ασίστ από τον Μύθου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Πέντε όμορφα γκολ, ένα δοκάρι και πληθώρα ευκαιριών για την Κ17, η οποία έφτασε σε μια άνετη νίκη με 5-0 επί του Πανσερραϊκού.

Στο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ προηγούνταν 2-0, με γκολ του Μύθου στο 14′ από την ασίστ του Τσιότα και του Θεόφιλου στο 41′ από ασίστ του Μύθου. Με την έναρξη του β’ ημιχρόνου δε, ο Δικέφαλος πέτυχε και τρίτο γκολ, στο 47′, με τον Στύλο να σουτάρει στην επαναφορά μετά το δοκάρι του Παπανικόπουλου. Συνέχισε και για το 4-0 στο 80′ με τον Στύλο να κάνει την πάσα και τον Κωστέα να σκοράρει. Είχε και δοκάρι στο 80′ με τον Δημόπουλο, έφτασε και στο πέμπτο γκολ με τον Στύλο στο 90′.

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ: Πουρλιοτόπουλος, Τσιότας (54′ Κοσμόπουλος), Βυρσωκινός (46′ Δημόπουλος), Κοσίδης, Μπαταούλας, Ελευθεριάδης, Τσιφούτης, Θεοφίλου (46′ Θεοδοσιάδης), Μύθου (54′ Κωστέας), Παπανικόπουλος, Ντούνγκα (46′ Στύλος).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

«Αέρας» από το Λέτσε η Νάπολι πριν το ντέρμπι με Ρεάλ (vid)

Η Λέτσε πάλεψε, αλλά δεν απέφυγε τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα της

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Οι σχέσεις Νάπολι και Οσιμέν δεν δείχνουν να είναι καθόλου διαταραγμένες.

Μετά την παρεξήγηση που δημιουργήθηκε στο ξεκίνημα της εβδομάδας από το βίντεο που ανέβασε ο σύλλογος στο Tik Tok και την ανακοίνωση που εξέδωσαν αργότερα οι πρωταθλητές, ο Νιγηριανός επιθετικός φάνηκε ανεπηρέαστος, σκόραρε και πάλι, αυτή την φορά στην έδρα της Λέτσε, «σφραγίζοντας» επί της ουσίας το εμφατικό «διπλό» των «παρτενοπέι» με 4-0 στο εναρκτήριο ματς της 7ης ημέρας της Serie A.






Η ομάδα του Ρούντι Γκαρσιά με αργά και σταθερά βήματα ξεπάρασε το μέτριο ξεκίνημα που είχε στο πρωτάθλημα και με τη σημερινή της νίκη (4η σε 7 ματς) πλησίασε στο -1 από τις συμπρωτοπόρους, Ίντερ και Μίλαν που παίζουν αργότερα μέσα στην ημέρα.

Πλέον, με τη ψυχολογία στα ύψη θα προετοιμαστεί για το μεγάλο ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League με την Ρεάλ Μαδρίτης, το βράδυ της ερχόμενης Τρίτης (3/10) στο «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα».

Η Λέτσε πάλεψε, αλλά δεν απέφυγε τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα της (προηγήθηκε το 1-0 από την Γιουβέντους στο Τορίνο) και πρώτη εφετινή στο «Βία ντελ Μάρε».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Αϊντραχτ: Την… έφαγαν οι «Λύκοι»!

Πρώτη ήττα για τους “Αετούς” στην Bundesliga πέντε 24ωρα πριν τη “μάχη” με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μετά τη νίκη της στην πρεμιέρα της Bundesliga και τέσσερις διαδοχικές ισοπαλίες στα επόμενα ισάριθμα ματς, η Αϊντραχτ Φρανκφούρτης γνώρισε πριν από λίγο την πρώτη της ήττα στο φετινό πρωτάθλημα.

Η προσεχής αντίπαλος του ΠΑΟΚ, πέντε 24ωρα πριν τη "μάχη" των δύο ομάδων στην Τούμπα, ηττήθηκε στην έδρα της Βόλφσμπουργκ με 2-0, με τον Βιντ να ανοίγει το σκορ στο 31΄ και στο 82΄ να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα, με τους "Αετούς" να αγωνίζονται με δέκα παίκτες από το 58ο λεπτό λόγω αποβολής του Μάριο Γκέτσε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Η σύνθεση της Αϊντραχτ: Τραπ, Μπούτα (60΄ Κνάουφ), Κοχ, Τούτα (82΄ Άαρονσον), Πάτσο, Γκέτσε, Σκιρί, Εντιμπέ (82΄ Χάουγκε), Τσαϊμπί (68΄ Ενκουντού), Λάρσον, Μάρμους (82΄ Νγκάνκαμ).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Trending