Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το σχόλιο της ημέρας

Ο ΠΑΟΚ επέλεξε να παίξει όπως εκπαιδεύεται και πλήρωσε για πρώτη φορά τόσο έντονα τα λάθη απειρίας

Σταύρος Κόλκας

Το σχόλιο της ημέρας

Ο ΠΑΟΚ έκλεισε τον κύκλο των τεσσάρων ντέρμπι του πρώτου γύρου, έχοντας παίξει τα τρία εκτός και με απολογισμό δύο ήττες, μία νίκη και μία ισοπαλία. Η σημερινή ήττα, ήταν η πιο καθαρή και αυτό γιατί ήταν η νύχτα που φάνηκε περισσότερο το ότι για την ομάδα προτεραιότητα είναι η εκπαίδευση και μετά το αποτέλεσμα.

Ο ΠΑΟΚ επέλεξε να αναπτυχθεί με πάσες από την άμυνα και να σπάσει την πίεση της ΑΕΚ με τον τρόπο που το κάνει από την αρχή της σεζόν. Δύο κακές εμπνεύσεις του Κουλιεράκη, έφεραν ισάριθμα γκολ. Ο ΠΑΟΚ δεν βρήκε αντίδραση έχοντας και σημαντικές απουσίες. Δεν βρήκε δημιουργία από τη δεξιά του πλευρά, δεν βρήκε άμεσο παιχνίδι από τον άξονα, ένας Κωνσταντέλιας είχε την ποιότητα να πάρει ενέργειες πάνω του, αλλά με ποιον να συνεργαστεί; Ακόμα και ο Νάρεϊ, απουσία του Λύρατζη, ήταν εκτός τόπου και χρόνου.

Ο ΠΑΟΚ πλήρωσε τα λάθη του, η ΑΕΚ δεν πήρε κανένα ρίσκο. Ουσιαστικά, έλαβε τα δώρα του ΠΑΟΚ. Ακόμα και οι φάσεις που έκανε ή ήταν δώρο του ανεκδιήγητου διαιτητή ή δώρα που έδωσαν οι παίκτες του Λουτσέσκου στη πίεση τους, όπως του Κούρτιτς στη φάση του Πινέδα.

Θα ερχόντουσαν και τέτοιες στιγμές. Στιγμές που τα λάθη των μικρών θα στοιχίσουν ένα ντέρμπι. Δεν χρειάζεται να βάλουν το κεφάλι κάτω, αυτή είναι η εκπαίδευσή τους. Ας ευχαριστήσουν το κλαμπ που τους παρέχει αυτή τη σεζόν, αυτόν τον χρόνο και ας το δικαιώσουν μακροπρόθεσμα.

Ο ΠΑΟΚ είχε τον Κοτάρσκι καλά και ουσιαστικά μόνο αυτόν. Μόνο τις αναλαμπές του Κωνσταντέλια μπορώ να κρατήσω από τους υπόλοιπους. Καταλαβαίνω πως είναι δύσκολο πνευματικά για την ομάδα να διαχειριστεί τέτοια λάθη σε τέτοια ατμόσφαιρα και παράλληλα ένα γελοίο διαιτητή που έβλεπε μόνο ΑΕΚ, αλλά και πάλι έπρεπε να βγάλει πιο εμφατική αντίδραση.

Όσοι είμαστε συνειδητοποιημένοι, ξέρουμε πως αυτή είναι η διαδικασία για να μάθεις να παίζεις σωστά. Ο Λουτσέσκου το είπε στη συνέντευξη Τύπου χρησιμοποιώντας το παράδειγμα της Σίτι και της Άρσεναλ. Θυμάμαι τα παιχνίδια των κανονιέρηδων με τον Ολυμπιακό το 21΄, όταν και πούλησαν τουλάχιστον δέκα μπάλες, όμως συνέχιζαν να το κάνουν. Σήμερα, διεκδικούν το πρωτάθλημα στην Αγγλία. Ναι, άλλα μεγέθη, όμως ίδια συλλογιστική.

Το να αναθεματίζουμε σήμερα στον ΠΑΟΚ δεν οδηγεί πουθενά. Πρέπει να το κατανοήσουμε άμεσα πως έτσι θα πάει μέχρι τουλάχιστον τον Γενάρη. Θα πάρουμε κάποιες νίκες, θα έχουμε κάποιες επιστροφές και ελπίζουμε να κλείσει το μαρτύριο των ανύπαρκτων επιλογών στο μεσοεπιθετικό κομμάτι στη μεταγραφική περίοδο που έρχεται. Μόνο έτσι θα φανεί άλλωστε η όποια δουλειά γίνεται.

Πάντως μέσα στη λύπη μου, γέλασα όταν είδα τον τρόπο που πανηγύρισαν τη νίκη επί του ΠΑΟΚ αυτοί. Προφανώς οι πληγές που τους έχει αφήσει είναι τεράστιες, αλλά κάλμα.

Θέμα χρόνου είναι να ανοίξουν ξανά…  

ΣΧΟΛΙΑ

ΕΥΡΩΠΗ

ΠΑΟΚ: «Μαζί μέχρι το τέλος» (pic)

Το μήνυμα για τη συνέχεια μετά τον αποκλεισμό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ έστειλε το δικό του μήνυμα μέσω social media, στην επόμενη μέρα από την ήττα με 0-2 από την Κλαμπ Μπριζ και τον αποκλεισμό από τα ημιτελικά του Europa Conference League.

«Ένα μακρύ, γεμάτο συγκινήσεις, ευρωπαϊκό ταξίδι, έφτασε στο τέλος του!

Περήφανοι για την ομάδα μας!

Συνεχίζουμε! Μαζί μέχρι το τέλος!» αναφέρει η ομάδα, όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Απρόοπτο με λεωφορείο των Βέλγων

Τι συνέβη πριν τη σέντρα στην Τούμπα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Πρόβλημα κατά την άφιξη μιας μερίδας φιλάθλων της Κλαμπ Μπριζ στο γήπεδο χθες, προέκυψε πριν τη σέντρα, καθώς λεωφορείο που τους μετέφερε, προσέκρουσε στύλο και υπέστη υλικές ζημιές.

Ο οδηγός στην προσπάθεια του να προσεγγίσει το γήπεδο, χτύπησε στύλο με το πίσω μέρος του οχήματος, με αποτέλεσμα να σπάσει το τζάμι, χωρίς όμως να υπάρχει κάποιος τραυματίας.

Έστω και με καθυστέρηση, οι φίλοι της Μπριζ που μετέβαιναν στο συγκεκριμένο λεωφορείο, παρακολούθησαν το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ από τη θύρα των φιλοξενούμενων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Άρης: Ζητάει Έλληνες διαιτητές μέχρι τέλους

Μετά την πρόσφατη συμφωνία με την ΑΕΚ στα μεταξύ τους παιχνίδια

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η ΠΑΕ Άρης, με επιστολή της προς ΕΠΟ και ΚΕΔ, ζήτησε να ορίζονται στα παιχνίδια της μέχρι το τέλος των πλέι οφ, μόνο Έλληνες διαιτητές, όπως έγινε στην πρόσφατη αναμέτρηση με την ΑΕΚ στην «ΟPAP Arena» στο οποίο είχε οριστεί ο Μανούχος, έπειτα από συμφωνία των δύο ομάδων.

Την Κυριακή, στην αναμέτρηση του «Κλ. Βικελίδης» με την Ένωση, μπήκε ο Βεργέτης, ενώ όσον αφορά τα παιχνίδια μέχρι το τέλος των πλέι οφ, ο Άρης έχει να παίξει με Ολυμπιακό (εντός), Παναθηναϊκό (εκτός), Λαμία (εκτός) και ΠΑΟΚ (εντός).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ