Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Υπομονή… τέλος, ώρα για ποδόσφαιρο!

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον ΠΑΟΚ Β!

PAOK24

Υπομονή… τέλος, ώρα για ποδόσφαιρο!

Αφιέρωμα στον φετινό ΠΑΟΚ Β, παρέθεσε πριν από λίγο η “ασπρόμαυρη” ΠΑΕ στην επίσημη ιστοσελίδα της! Αυτό, αναφέρει:

“Με πίστη στο πλάνο «παραγωγής» ποδοσφαιριστών υψηλού επιπέδου και κύριο μέλημα την ανάπτυξη της ικανότητας των εκπαιδευόμενων νεαρών ποδοσφαιριστών για επιτυχή ένταξη στην Α΄ ομάδα, αρχίζει το ταξίδι του στη δεύτερη σεζόν συμμετοχής του στην Super League 2 ο ΠΑΟΚ Β. Είναι μακρύς ο δρόμος και μεγάλο το στοίχημα. Η αλματώδης άνοδος της Ακαδημίας του Δικεφάλου, ωστόσο, δεν μπορεί παρά να μαρτυρά ότι η υπομονή, η πίστη, η μεθοδικότητα στο πλάνο, τελικώς αποδίδει.

Πρεμιέρα λοιπόν, στο πρωτάθλημα της Betsson Super League 2 της σεζόν 2002-23 αύριο Παρασκευή 04.11 για τον ΠΑΟΚ Β στις 15:15 με πρώτη δοκιμασία αυτή στη Βέροια. Το παιχνίδι θα μεταδοθεί απευθείας από την ΕΡΤ 3.

Ο στόχος του ΠΑΟΚ Β είναι σταθερός διαχρονικά, ως συνέχεια των ίδιων στόχων που τίθενται άλλωστε από τα μικρότερα ηλικιακά τμήματα του PAOK Academy. Δεν είναι άλλος από το να εισαγάγει τους νεαρούς παίκτες στο επαγγελματικό, ανδρικό ποδόσφαιρο, να τους εκπαιδεύσει ώστε να είναι έτοιμοι για το επόμενο βήμα, όπως και φυσικά να προσφέρει αγώνες στα «πόδια» όσων δεν έχουν συμμετοχές στην Α ομάδα. Πιστός στην εκπαιδευτική του φιλοσοφία και με εχέγγυα το επιτυχημένο “know how” του PAOK Academy, ο ΠΑΟΚ προσδοκά στο να παρέχει στους νεαρούς παίκτες του το ασφαλέστερο μεταβατικό στάδιο, ώστε να εξελιχθούν περαιτέρω, έχοντας εξάλλου, στη διάθεσή του ένα ικανό και έμπειρο τεχνικό team.

Ήδη άλλωστε, o ΠΑΟΚ μπορεί να καυχιέται για τα παιδιά που έγιναν …άνδρες, όπως ο Μάριος Τσαούσης, ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης, ο Βασίλης Γκορντεζιάνι, βασικά μέλη του περσινού ΠΑΟΚ Β (αναφέρουμε αυτούς μόνο από τους «μικρούς μας» δεδομένου ότι οι …συνομήλικοι τους ανήκαν ήδη από την περασμένη σεζόν στο ρόστερ της Α ομάδας).Το ταλέντο, η ποιότητα, ο πλουραλισμός λοιπόν, είναι δεδομένα και τη σεζόν που ξεκινά. Αυτό που αναζητείται και χτίζεται από το έμπειρο τεχνικό team του ΠΑΟΚ Β είναι η σταθερότητα, η δυναμική, η πνευματική ποδοσφαιρική εξέλιξη και η απόκτηση εμπειρίας μέσω ενός διόλου εύκολου πρωταθλήματος όπως είναι αυτό της Super League 2.

Είναι αυτονόητο ότι ο ΠΑΟΚ Β, η Κ19 – προφανώς και η Α ομάδα – λειτουργούν σε μεγάλο βαθμό ως συγκοινωνούντα δοχεία. Είτε από την άποψη της συμμετοχής των ποδοσφαιριστών στις προπονήσεις, είτε της συμμετοχής σε κάποιους αγώνες.Επιτέλους, πρεμιέραΜετά από πολλές ήξεις αφίξεις το πρωτάθλημα κατέληξε στις 30 ομάδες, σε δύο ομίλους των 15.

Σχετικά με τον διαμοιρασμό των Β ομάδων, είχε προκύψει από την περσινή κλήρωση ότι τη σεζόν 2022-23 στον Α’ όμιλο θα αγωνιστεί ο Παναθηναϊκός Β.

Ο ΠΑΟΚ Β, λοιπόν, θα αγωνιστεί απέναντι στην ΑΕΛ, τον Αλμωπό Αριδαίας, την Αναγέννηση Καρδίτσας, τον Απόλλωνα Λάρισας, τον Απόλλωνα Πόντου, τη Βέροια, τον Διαγόρα, τον Ηρακλή Λάρισας, τον Θεσπρωτό, τον Μακεδονικό, την Νίκη Βόλου, τον ΠΟΤ Ηρακλής, τον Παναθηναϊκό Β και τον Πανσερραϊκό.

Πρώτο ματς για τον ΠΑΟΚ Β, το εκτός έδρας στη Βέροια, την Παρασκευή 04.11 στις 15:15 (ΕΡΤ 3).

Τον Β’ όμιλο απαρτίζουν οι: Καλλιθέα, Επισκοπή, ΑΕΚ Β, Αιγάλεω, Απόλλων Σμύρνης, Ηλιούπολη, Κηφισιά, Ολυμπιακός Β, Ιεράπετρα, ΠΑΟ Ρουφ, Ηρόδοτος, Καλαμάτα, Παναχαϊκή, Προοδευτική και Χανιά.

Ο ΠΑΟΚ Β έχει το δικό του προπονητικό κέντρο, το ανακαινισμένο αθλητικό συγκρότημα Lolas στη Σουρωτή, η έδρα των αγώνων του θα είναι το γήπεδο του Μακεδονικού, το οποίο αυτή τη σεζόν θα μοιράζεται με τον Μακεδονικό, ο οποίος ανέβηκε κατηγορία.Να σημειωθεί ότι ο ΠΑΟΚ Β, όπως και οι δεύτερες ομάδες των Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και ΑΕΚ, θα έχει την υποχρέωση να έχει στην ενδεκάδα του πέντε Έλληνες παίκτες. Αντίστοιχα, θα υπάρχει όριο τεσσάρων ξένων (μη κοινοτικών) στην ενδεκάδα. Ηλικιακός περιορισμός δεν υπάρχει και φυσικά οποιοσδήποτε από το ρόστερ της Α ομάδας μπορεί να συμμετέχει στους αγώνες του ΠΑΟΚ Β.

Μία από τις αλλαγές στην φετινή Betsson Super League 2, εξάλλου, αφορά στο ότι θα ανεβαίνουν απευθείας οι δύο πρωταθλητές, ενώ υπάρχει σκέψη και για τρίτη ομάδα που θα διεκδικεί την άνοδο, πιθανότατα μέσω μπαράζ. Θα υποβιβάζονται δε, οι τέσσερις τελευταίοι κάθε ομίλου.

Προετοιμασία μηνών

Από τον Ιούλιο που συγκεντρώθηκε η ομάδα, μέχρι και τις 6 Νοεμβρίου – που τελικά έγινε 4 Νοεμβρίου – μεσολάβησε ένα διάστημα τριών μηνών. Ικανό διάστημα για προκαλέσει ενδεχομένως κορεσμό…

Εξ ου και το τεχνικό team αντιμετώπισε την μακρά διάρκεια της προετοιμασίας με έναν προγραμματισμό προπονήσεων και αγώνων, βάσει της ημερομηνίας έναρξης του πρωταθλήματος στις 11.09 όπως είχε αποφασιστεί αρχικά. Επομένως, οι προπονήσεις αφορούσαν σε έναν κύκλο επτά εβδομάδων (άρχισαν στις 26.07) και με την ολοκλήρωσή του η ομάδα μπήκε σε αγωνιστικούς κύκλους μέσω των φιλικών αγώνων.

Ο ΠΑΟΚ Β έδωσε 13 φιλικά παιχνίδια, ουσιαστικά έναν γύρο πρωταθλήματος. Άρχισε τον Αύγουστο κατά την διάρκεια της προετοιμασίας στον Βώλακα παίζοντας με την Δόξα Βώλακα (6-0) και τον Πανδραμαϊκό (3-0), συνέχισε στην Θεσσαλονίκη με τον Καμπανιακό (8-0), πήγε στον Πανσερραϊκό (1-1), υποδέχτηκε τη Βέροια (5-1), στη συνέχεια τον Πανσερραϊκό (2-2) και τον Μακεδονικό (1-1). Ακολούθησε το εκτός έδρας φιλικό στην Καστοριά (0-2), η εντός έδρας ήττα από τον Αλμωπό Αριδαίας (1-2), το 1-1 στον Πιερικό, η νίκη με 2-1 στη Νίκη Βόλου, το 7-0 επί της Χανιώτη και η ήττα (3-1) από τον Μακεδονικό.

Το προφίλ του ΠΑΟΚ Β

Παραμένει η «παλιά φρουρά» (Ζήσης Χατζηστραβός, Αχιλλέας Σαλαμούρας, Αναστάσιος Μελετίδης, Αλέξανδρος Αποστολόπουλος, Κυριάκος Γιαξής, Δημήτρης Πανίδης, Ισμαΐλα Ουεντραόγκο, Οδυσσέας Σπυρίδης, Βλάντιμιρ Μπράντονιτς, Βασίλης Γρόσδης, Παναγιώτης Παναγιώτου, Ιωάννης Μανωλιούδης, Δημήτρης Τσοπούρογλου, Βασίλειος Γκορντεζιάνι, Αλέξανδρος Τσιόπτσης, Γιώργος Κουλούρης και Λάμπρος Σμυρλής, αμφότεροι γεννημένοι το 2004 οι δύο τελευταίοι, που είχαν συμμετοχές την περασμένη σεζόν), ενώ προστίθενται και πολλοί ακόμα μικρότεροι.

Να τονιστεί ότι οι Μπαλωμένος, Ταλιχμανίδης, Μάροβιτς, Παναγιώτου, Γκορντεζιάνι ανήκουν και στο ρόστερ της Α’ ομάδας. «Πάνω» είναι φυσικά, οι Μάριος Τσαούσης, Κωνσταντίνος Κουλιεράκης, εσχάτως και ο Βασίλης Γκορντεζιάνι. Μέλος του ΠΑΟΚ Β θεωρείται πια και ο Νίκα Νινούα.

Από την Κ19, λοιπόν, προωθήθηκαν οι Βασίλης Κιτσάκης, Τίτος Κουτεντάκης, Αργύριος Δαρέλας (2003) και Δημήτρης Μοναστηρλής, Ελευθέριος Τασιούρας, Αγγελος Ζίλο, Βίκτωρ Ρούμιαντσεβ, Ζήσης Τσίκος, Νικόλαος Σπυράκος, Ερμής Σελιμάι (2004). Διαθέτουμε και δύο «βενιαμίν» φέτος στο ρόστερ, εξάλλου. Ο Δημήτρης Κωττάς είναι γεννημένος το 2005 και ο Στέφανος Τζίμας το 2006.

Προσθήκη είναι ο Ιταλός Ραούλ Μορικέλι, ενώ στην ομάδα προστίθενται και οι Σαουδάραβες Μπαντάρ Αχμέτ και Αλμουαγιάντ Αλ Μανέ (προς το παρόν δικαίωμα συμμετοχής έχει ο Ahmad), στο πλαίσιο της συνεργασίας του ΠΑΟΚ με το Υπουργείο Αθλητισμού της Σαουδικής Αραβίας και την ένταξη στο πρόγραμμα «Saudi Scholarship for Developing Football Talents (SSDFT)».

Να πούμε επίσης ότι στα φιλικά της προετοιμασίας αγωνίστηκαν και οι Αντρέ Ρικάρντο και Νίκολας Κουαλιάτα.

Τερματοφύλακες: Ίβο Μάροβιτς, Δημήτριος Μοναστηρλής, Αλέξανδρος Τσιόπτσης, Κωνσταντίνος Μπαλωμένος, Χρήστος Ταλιχμανίδης

Αμυντικοί: Αλέξανδρος Αποστολόπουλος, Μπαντέρ Αχμάντ, Ραούλ Μορικέλι, Ελευθέριος Τασιούρας, Ερμής Σελιμάι, Παναγιώτης Παναγιώτου, Βασίλειος Κιτσάκης, Δημήτρης Κωττάς, Άγγελος Ζίλο, Ιωάννης Μανωλιούδης

Μέσοι: Δημήτριος Τσοπούρογλου, Τίτος Κουτεντάκης, Κυριάκος Γιαξής, Ζήσης Χατζηστραβός, Αναστάσιος Μελετίδης, Αχιλλέας Σαλαμούρας, Ισμαΐλα Ουεντραόγκο, Βίκτωρ Ρούμιαντσεβ, Αργύριος Δαρέλας, Βασίλειος Γρόσδης, Ζήσης Τσίκος, Γεώργιος Κουλούρης, Νίκα Νινούα

Επιθετικοί: Δημήτριος Πανίδης, Βασίλειος Γκορντεζιάνι, Οδυσσέας Σπυρίδης, Νικόλαος Σπυράκος, Λάμπρος Σμυρλής, Στέφανος Τζίμας, Βλάντιμιρ Μπράντονιτς

Τεχνικό team: Ιωάννης Θωμαϊδης, Πάμπο Γκαρσία, Μίροσλαβ Σνάουτσνερ, Θεοχάρης Κομσής, Βασίλειος Πετρόπουλος, Ιωάννης Αμπατζίδης, Δημήτριος Πετράκης, Μπέντζαμιν Γκαρσία

Ιατρικό team: Αργύριος Καραβέλης, Σταύρος Τερζανίδης, Ευάγγελος Βασιλειάδης

Team Manager: Κωνσταντίνος Ιωσηφίδης

Φροντιστής: Βασίλειος Παπαδόπουλος

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η πρωτιά του ΠΑΟΚ στη «στρατολόγηση» νεαρών παικτών

Τι δείχνουν τα στοιχεία του CIES για τις επιλογές των «ασπρόμαυρων»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

O ΠΑΟΚ είναι ο σύλλογος της Super League με το χαμηλότερο μέσο όρο ηλικίας απόκτησης παικτών τις τελευταίες δέκα μεταγραφικές περιόδους (Ιούλιος 2019 έως σήμερα).

Αυτό αναφέρεται στην τελευταία έκθεση του CIES Football Observatory (Διεθνές Κέντρο Αθλητικών Σπουδών, που βρίσκεται στην Ελβετία και δημιουργήθηκε το 1995 ως κοινοπραξία της FIFA με το Πανεπιστήμιο του Νοσατέλ), που κατατάσσει σχεδόν 800 συλλόγους από 48 πρωταθλήματα σε όλο τον κόσμο σύμφωνα με τη μέση ηλικία απόκτησης των παικτών της πρώτης ομάδας από τον Ιούλιο του 2019 έως σήμερα.

Συγκεκριμένα, ο Δικέφαλος έχει την πρωτιά στην εγχώρια λίστα με το μ.ο όρος ηλικίας απόκτησης παικτών από το 2019 έως σήμερα να κυμαίνεται στα 26,12 έτη.

Η κατάταξη από το 2019 έως σήμερα:

1. ΠΑΟΚ 26.12 μέσος όρος ηλικίας απόκτησης παικτών

2. ΠΑΣ Γιάννινα 26.26

3. Πανσεραϊκός 26.31

4. Αστέρας Τρίπολης 26.46

5. ΑΕΚ 26.52

6. Ολυμπιακός 26.52

7. ΟΦΗ 26.66

8. Βόλος 26.69

9. Παναιτωλικός 27.48

10. Άρης 27.51

11. Ατρόμητος 27.58

12. Παναθηναϊκός 27.59

13. Λαμία 28.62

14. Κηφισιά -

https://twitter.com/CIES_Football/status/1773002045101904201?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1773002045101904201%7Ctwgr%5Eac1aa3c98b6bb9c57b8f8ed7754b1f71e8da1eb4%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.amna.gr%2Fsport%2Farticle%2F807346%2FCIES-PAOK---i-omada-tis-Super-League-pou-stratologei-tous-pio-neous-paiktes-ps

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μαμαρντασβίλι: «Ήξερα που θα σουτάρει το πέναλτι ο Μπακασέτας»

Πώς κατάφερε να «διαβάσει» την επιλογή του αρχηγού της Ελλάδας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο τερματοφύλακας της εθνικής Γεωργίας, Γκιόργκι Μαμαρντασβίλι αποκάλυψε πως γνώριζε σε ποια γωνία θα εκτελέσει το πρώτο πέναλτι της Εθνικής, ο Τάσος Μπακασέτας.

Ο 23χρονος τερματοφύλακας ήταν κομβικός και στη διαδικασία των πέναλτι, εξουδετερώνοντας την εκτέλεση του Τάσου Μπακασέτα.

«Ηττήθηκα στα πέναλτι όχι μόνο από την Μπέτις, αλλά και από την Ρεάλ. Είπα στον εαυτό μου πως αυτό δεν θα ξανασυμβεί και πράγματι έτσι έγινε.

Δεν ήταν μόνο στα πέναλτι δύσκολο να αγωνιστώ, αλλά σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης. Υπάρχει πολύ πίεση σε τέτοια παιχνίδια», τόνισε αρχικά ο Μαμαρντασβίλι, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στην εκτέλεση πέναλτι του αρχηγού της Εθνικής, Τάσου Μπακασέτα.

«Ήξερα που θα εκτελεστεί το πρώτο πέναλτι της Ελλάδας (σ.σ.:Μπακασέτας) γιατί είχε σουτάρει τέσσερα πέναλτι σε εκείνη την γωνία σε κρίσιμες στιγμές για την ομάδα του.

Είναι δύσκολο να εκφράσω τα συναισθήματα μου. Δουλεύω σκληρά, όχι μόνο στα πέναλτι, αλλά και σε οτιδήποτε άλλο και αυτή η δουλειά φέρνει αποτελέσματα».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παραμένει εκτός ο Μπάμπα

Τα νέα από την προπόνηση του ΠΑΟΚ με φόντο το ματς με τον Παναθηναϊκό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Με τον Ράχμαν Μπάμπα να συνεχίζει με ατομικό πρόγραμμα, ο ΠΑΟΚ μετράει αντίστροφα για την επιστροφή στην αγωνιστική δράση.

Η προπόνηση ξεκίνησε με προθέρμανση και μερικές παρτίδες rondo, ενώ στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Ράζβαν Λουτσέσκου κι ασχολήθηκε με τους ποδοσφαιριστές με το επιθετικό κομμάτι, μέσα από ασκήσεις και παιχνίδια.

Στο τελευταίο μέρος διεξήχθη οικογενειακό δίτερμα.

Την Πέμπτη (28.03) ο ΠΑΟΚ θα προπονηθεί στις 17:00 στη Νέα Μεσημβρία.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ