Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το πρώτο εύκολο βράδυ!

Σημαντικό τρίποντο για τον ΠΑΟΚ που δεν… αγχώθηκε

Αγάπη Γαβριηλίδου

Το πρώτο εύκολο βράδυ!

Επιστροφή στην Τούμπα, επιστροφή και στα τρίποντα για τον ΠΑΟΚ, που κέρδισε με 2-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Super League.

Ο “Δικέφαλος” μπήκε φορτσάτος στο πρώτο μέρος και με το… καλημέρα ευτύχησε να βρει το γκολ, με τον Ράφα Σοάρες να εκτελεί πανέμορφα ένα φάουλ και τον Ίνγκασον να παίρνει την κεφαλιά, για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και να κάνει το 1-0. Δεν χρειάστηκε να περάσουν ούτε καν λίγα λεπτά κι ο ΠΑΟΚ βρήκε και δεύτερο γκολ, με τον Περράκη να βλέπει το αντικανονικό μαρκάρισμα του Σόρια στον Ολιβέιρα στην περιοχή και να δίνει το πέναλτι. Ο Σβαμπ ανέλαβε την εκτέλεση και κάπως έτσι, οι “ασπρόμαυροι” ανέβασαν το δείκτη του σκορ στο 3-0.

Ο ΠΑΟΚ κι άλλες καλές στιγμές σε ένα γεμάτο πρώτο μέρος, αλλά δεν κατάφερε να βρει άλλο γκολ, με τους Ολιβέιρα, Κωνσταντέλια και Ίνγκασον να απειλούν την εστία του Αθανασίου, αλλά το 2-0 να μην αλλάζει. Οι “ασπρόμαυροι” μπήκαν δυνατά και στο δεύτερο μέρος, ωστόσο, ο ΠΑΣ ήταν αυτός που είχε τις ευκαιρίες, με τον ΠΑΟΚ να μην το πληρώνει και να κρατάει το υπέρ του σκορ, σε ένα βράδυ όπου ο Μπράντον Τόμας έκανε το comeback μετά τον τραυματισμό του. Το 2-0 ήταν και το τελικό σκορ στην Τούμπα, με τον “Δικέφαλο” να πανηγυρίσει μία σημαντική νίκη και να επιστρέφει στα τρίποντα, έχοντας μπροστά του δύο ακόμη παιχνίδια, με τον Ιωνικό εκτός και τον Βόλο εντός έδρας.

Με Καντουρί στο “10”

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου ξεκίνησε τον Κοτάρσκι στο τέρμα και στην άμυνα τους Σάστρε, Ίνγκασον, Κουλιεράκη και Ράφα Σοάρες απόψε, με τους Ντάντας και Σβαμπ στη μεσαία γραμμή.

Πιο μπροστά τους, ήταν ο Ομάρ Ελ Καντουρί και στην επίθεση, στα δεξιά ο Α. Ζίβκοβιτς, στα αριστερά ο Κωνσταντέλιας και στην κορυφή ο Ολιβέιρα.

Ίνγκασον, η… επιστροφή

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να είναι αρκετά ορεξάτος και να απειλεί με το… καλημέρα. Στο 2ο λεπτό, μετά από μία σέντρα από τα αριστερά, η άμυνα του ΠΑΣ αντέδρασε πολύ άσχημα κι η μπάλα έφτασε στον Α. Ζίβκοβιτς, για να σουτάρει αυτός και να του πει “όχι” ο Αθανασίου. Δύο λεπτά μετά, ήταν η σειρά του Καντουρί να απειλήσει, με τον Μαροκινό να κάνει ένα άστοχο σουτ από το ύψος της περιοχής και τελικά, το γκολ ήρθε στο 8′, μέσα από στημένη μπάλα.

Ο Ράφα Σοάρες εκτέλεσε άψογα ένα φάουλ που κέρδισαν οι “ασπρόμαυροι” στα αριστερά κι ο Ίνγκασον πανηγύρισε ένα σημαντικό γκολ, με κεφαλιά μέσα από την περιοχή. Πριν ακόμη σταματήσουν οι πανηγυρισμοί, ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι, για μαρκάρισμα του Σόρια στον Ολιβέιρα, με τον Σβαμπ να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να “γράφει” το 2-0 στην Τούμπα.

Με την κατοχή να φτάνει στο 62%-38%, ο ΠΑΟΚ συνέχισε στο ίδιο τέμπο και στο 14′ λίγο έλειψε να βρει και τρίτο γκολ, αλλά ο Κωνσταντέλιας γλίστρησε την τελευταία στιγμή, ενώ στο 23′ ο Ελ Καντουρί έκανε υπέροχη μπαλιά κι ο νεαρός άσος σούταρε, για να δει την μπάλα να περνάει μόλις άουτ. Πέντε λεπτά μετά, ο Ολιβέιρα έκανε ένα σουτ χωρίς τύχη και στο 40ο λεπτό, ο Ολιβέιρα έκανε ωραία προσπάθεια και σούταρε δυνατά, για να διώξει ο Αθανασίου. Λίγο πριν το φινάλε, ο Ίνγκασον πήρε μία ακόμη κεφαλιά, αλλά είδε την μπάλα να περνάει μόλις άουτ, μετά από νέα ωραία σέντρα του Ράφα Σοάρες, ενώ ο ΠΑΣ απείλησε με τον Παντελάκη, μετά από κακή έξοδο του Κοτάρσκι, για να περάσει η μπάλα άουτ. Το 2-0 ήταν το σκορ του ημιχρόνου στην Τούμπα, με τους “ασπρόμαυρους” να κερδίζουν το χειροκρότημα του κόσμου, μετά από ένα γεμάτο πρώτο μέρος.

Κράτησε το προβάδισμα

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τον ΠΑΟΚ, αλλά με σημαντικές ευκαιρίες για τον ΠΑΣ. Στο 50′, οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με γύρισμα του Ροσέρο που κόντραρε και παραλίγο να αιφνιδιάσει τον Κοτάρσκι, που αντέδρασε σωστά και στη συνέχεια, είχαν δοκάρι, αλλά υπήρχε οφσάιντ. Οι δύο προπονητές έκαναν σταδιακά τις αλλαγές τους, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να περνάει αρχικά τον Νάσμπεργκ και στη συνέχεια τους Φιλίπε Σοάρες, Μπίσεσβαρ και Μπράντον, με τον Ισπανό να επιστρέφει μετά τον τραυματισμό του.

Ο “Δικέφαλος” είχε καλή στιγμή στο 74′, όταν ο Σάστρε εκμεταλλεύτηκε μία κόντρα και σούταρε έξω από την περιοχή, με την μπάλα να περνάει μόλις άουτ, ενώ ένα λεπτό μετά, ο Φιλίπε Σοάρες έκανε μία κεφαλιά, χωρίς να ανησυχήσει τον Αθανασίου. To τελευταίο σφύριγμα του Περράκη, βρήκε τους “ασπρόμαυρους” να πανηγυρίζουν στην Τούμπα μαζί με τον κόσμο υπό βροχή, επιστρέφοντας στις νίκες.

Οι συνθέσεις του αγώνα:

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Ίνγκασον, Κουλιεράκης (Νάσμπεργκ), Ρ. Σοάρες, Ντάντας, Σβαμπ, Α. Ζίβκοβιτς, Ελ Καντουρί (Φ. Σοάρες), Κωνσταντέλιας (Μπίσεσβαρ), Ολιβέιρα (Μπράντον)

ΠΑΣ Γιάννινα (Θ. Στάικος): Αθανασίου, Σόρια, Πήλιος, Παντελάκης, Εραμούσπε, Μπιλμπάο, Λώλης (Παμλίδης), Ροσέρο (Τσάβος), Φοφανά (Μορέιρα), Λιάσος (Τσίρης), Μπαλάν (Σταματελόπουλος)

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έκονγκ: «Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός»

Ο Νιγηριανός μίλησε για το πώς ξεκίνησε ως φορ αλλά κατέληξε στόπερ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για το γεγονός ότι ξεκίνησε να αγωνίζεται ως επιθετικός, αλλά κατέληξε κεντρικός αμυντικός μίλησε σε συνέντευξή του ο Γουίλιαμ Τροστ - Έκονγκ.

Ο Νιγηριανός ποδοσφαιριστής σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Όταν ήμουν μικρός έπαιζα πάντα επιθετικός, εκεί με τοποθετούσαν. Μου άρεσε να σκοράρω είναι κάτι ιδιαίτερο το να σκοράρεις γκολ και τα συναισθήματα που σου προκαλεί.

Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός. Όταν μεγάλωσα λόγω της δύναμης και του όγκου μου άρχισα να γίνομαι αμυντικός, αλλά νομίζω πως επειδή ξέρω πως σκέφτονται οι επιθετικοί αυτό μου δίνει ένα πλεονέκτημα.

Σκέφτομαι πάντα τι έκανα εγώ όταν ήμουν φορ. Είχα τρομερά είδωλα όπως ο Στίβεν Κέσι και ο Γιόσεφ Γιόμπο και αυτοί με έκαναν να γίνω στόπερ»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στη Θεσσαλονίκη για Έκονγκ ο Γκίσο

Μια ξεχωριστή επίσκεψη για τον αμυντικό του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Νιγηρίας, Ιμπραϊμ Μούσα Γκίσο για να συναντηθεί με τον Γουίλιαμ Τρόοστ Έκονγκ.

Αντικείμενα της συζήτησης που είχαν, ήταν τόσο οι αγώνες με Νότια Αφρική και Δημοκρατία του Μπενίν, όσο και οι τραυματισμοί των Σιμόν και Σανούσι που φαντάζει αδύνατο να επανέλθουν σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς πριν τα Προκριματικά Κυπέλλου FIFA.

Όσον αφορά τον Έκονγκ, ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ δηλώνει αισιόδοξος ότι σύντομα θα επιστρέψει και θα είναι σε θέση να βοηθήσει την πατρίδα του.

«Έκανα την πρώτη μου προπόνηση στο γρασίδι με την μπάλα και είναι θέμα ημερών να επανέλθω στην ομάδα» είχε δηλώσει προ ολίγων ημερών, προσθέτοντας:

«Πλέον όλη μου η προσοχή είναι στο να επιστρέψω καλύτερος από ποτέ άλλοτε».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Δεν είναι ώρα για λόγια και αναλύσεις…»

Το μήνυμα του ΠΑΟΚ ενόψει συνέχειας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Είναι ώρα για έργα, είναι ώρα για αντίδραση.

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν από πλευράς ΠΑΟΚ ενόψει της συνέχειας των playoffs της Stoiximan Super League.

Οι «ασπρόμαυροι» μετά την γκέλα στη Λαμία καλούνται να δώσουν απαντήσεις αρχής γενομένης από το ματς της Κυριακής με την ΑΕΚ.

Το μήνυμα που στέλνει ο ΠΑΟΚ μέσω του σημερινού training report:

«Δεν είναι ώρα για λόγια κι αναλύσεις. Είναι ώρα για έργα. Ώρα για αντίδραση στον αγωνιστικό χώρο κι άπαντες στο αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου το γνωρίζουν.

Η ισοπαλία στη Λαμία έχεις φέρει την ομάδα σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, αλλά όλοι είναι αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι το φινάλε».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ