Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τα ΜΑΤ θα φύγουν από το γήπεδο, όχι εμείς

Ο Άκης Σακισλόγλου σχολιάζει την αστυνομική βία εναντίον των φιλάθλων του Άρη στο Περιστέρι.

Άκης Σακισλόγλου

Τα ΜΑΤ θα φύγουν από το γήπεδο, όχι εμείς

Την αναποτελεσματικότητα, την σκληρότητα και την αυθαιρεσία των αστυνομικών δυνάμεων καταστολής την βιώνει η κοινωνία μας εδώ και 40 χρόνια στις διαδηλώσεις, στις πορείες, στα γήπεδα και στα πανεπιστήμια. Δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο ούτε κάτι που συμβαίνει μόνο με δεξιές, κεντρώες ή αριστερές διακυβερνήσεις.

Θα σας θυμίσω μόνον μέσα στο 2022 το απίστευτης σκληρότητας ξύλο και την αλόγιστη χρήση χημικών στον τελικό κυπέλλου ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός, στη συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου στα γρασίδια της φιλοσοφικής, στην πρυτανεία του ΑΠΘ για την περιβόητη βιβλιοθήκη. Πρόκειται για γεγονότα που τα έμαθαν όλοι οι Έλληνες, όχι τίποτα «δευτερεύουσες ειδήσεις» που πνίγηκαν σε μονόστηλα.

Κι ενώ συνήθως είσαι προετοιμασμένος για τα γεγονότα που θα προκληθούν όπου υπάρχουν ΜΑΤ, πραγματικά αυτό που συνέβη το περασμένο Σάββατο στο Περιστέρι ήταν αδιανόητο. Η συμπεριφορά των δυνάμεων της αστυνομίας εναντίον των φιλάθλων του Άρη, αποτελεί μνημείο αυθαιρεσίας καθώς συνδυάζει πολλές και διαφορετικές ενέργειες που μόνο σε όργανα τα οποία υπερασπίζονται την τήρηση της τάξης δεν ταιριάζουν.

Αν υπήρχε ένα «βραβείο αυθαιρεσίας», τα αθηναϊκά ΜΑΤ στο Περιστέρι θα το κέρδιζαν με το σπαθί τους καθώς κατάφεραν να κινδυνέψει η ζωή φιλάθλων επιτρέποντας σε κάποιον/α να χρησιμοποιεί πιστόλι ευθείας βολής εναντίον της κερκίδας των Θεσσαλονικέων αλλά να κινδυνέψει και η ζωή μικρών παιδιών από την έλλειψη συντονισμού και την αδυναμία να ανοίξουν οι πόρτες για να βγούνε οι φίλαθλοι έξω.
Την ίδια ώρα (ευτυχώς) με μάρτυρες βίντεο που τράβηξαν κάτοικοι των γειτονικών με το γήπεδο του Περιστερίου οικοδόμων, τα ΜΑΤ εντελώς αναίτια ξυλοκόπησαν τους φιλάθλους του Άρη και μάλιστα υπάρχουν καταγγελίες για ακατανόμαστες εκφράσεις που προσβάλλουν την μνήμη του αδικοχαμένου Αλκη Καμπανού. Απίστευτα πράγματα. Αδιανόητα ακόμα και για τους ανθρώπους του αθλητισμού που, λίγο έως πολύ, έχουν συνηθίσει την αυθαιρεσία από δυνάμεις της αστυνομίας.
Εδώ προκύπτει ένα σοβαρό θέμα το οποίο θα το βρούμε μπροστά μας στο επόμενο διάστημα καθώς βρισκόμαστε σε μια χρονιά τεράστιων κοινωνικών αναταράξεων και οικονομικής κρίσης. Αλήθεια, τι έχουν πάθει οι αστυνόμοι; Έχουν ξεφύγει εντελώς και, φυσικά, γι αυτό έχουν τεράστια ευθύνη οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι και κυρίως ο υπουργός προστασίας του πολίτη και ο πρωθυπουργός.
Εύλογα όσοι διαβάσατε μέχρι εδώ το άρθρο θα σκεφτείτε: «Κάτι μάς είπες Σακισλόγλου. Εδώ σοβεί το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων ακόμα και αρχηγών κομμάτων, πολίτες σέρνονται σε δίκες και κρατούνται αυθαίρετα σε φυλακές για μήνες, πολιτικοί διατηρούν εταιρείες που κατάσχουν τα σπίτια του κοσμάκη, εσύ αναζητάς τις ευθύνες των πολιτικών προϊσταμένων της αστυνομίας;»
Ναι, τις αναζητώ και στο περίπου τις ξέρω. Ξέρω λοιπόν πως είναι ΛΟΓΙΚΟ τα ΜΑΤ να δέρνουν χωρίς λόγο όταν ο ίδιος ο υπουργός μιλά για «αναγκαστικότητα» της βίας. Είναι λογικό να νιώθουν ότι έχουν την πλήρη κάλυψη ό,τι κι αν κάνουν όταν πολιτικοί του κυβερνώντος κόμματος χαριεντίζονται μαζί τους μέσα σε κλούβες εν ώρα πορειών. Είναι φυσικό και αναμενόμενο το κάθε νέο μέλος της αστυνομίας να χτυπάει με το παραμικρό φιλάθλους, φοιτητές, ακόμα και παππούδες όταν φοράει στολή ανεκπαίδευτο και συχνά απροστάτευτο. Είναι φυσικό κι επόμενο οι δυνάμεις της αστυνομίας να δείχνουν υπερβάλλοντα ζήλο όταν δεκάδες φορές τα περιστατικά αυθαιρεσίας τους έχουν κουκουλωθεί με έρευνες «για τα μάτια του κόσμου» και «μεταθέσεις» ανώτερων που σχεδόν σαν προαγωγές μοιάζουν.
Τα ΜΑΤ θα αρχίσουν να κάνουν καλά τη – δύσκολη – δουλειά τους όταν κάποιος ανώτερος το απαιτήσει κι απ’ ότι φαίνεται κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί.
Θυμάμαι απίστευτης αγριότητας ξύλο σε φοιτητές ή συνταξιούχους και επί ΠΑΣΟΚ και επί ΣΥΡΙΖΑ. Φοβάμαι πως και το ΚΚΕ να κυβερνήσει, πάλι ξύλο θα πέφτει στις πορείες, ωστόσο αυτό που συμβαίνει πάντα όταν μάς κυβερνά η Νέα Δημοκρατία, είναι σοκαριστικό. Λίγο το μήνυμα που οι ίδιοι περνούν πάντα ότι «μη μασάτε, τώρα ήρθαμε εμείς» και λίγο η σαδιστική αίσθηση «ασφάλειας» και «τάξης» που προκαλεί η παρουσία της αστυνομίας στο συντηρητικό εκλογικό σώμα, πάντα έχουν ως αποτέλεσμα την κλιμάκωση της βίας και της αυθαιρεσίας όπως την είδαμε γενικά φέτος αλλά και πιο ειδικά στο Περιστέρι εναντίον των οπαδών του Άρη.
Αν διαβάζετε συχνά την προσωπική μου στήλη στο PAOK24 και στο theopinion.gr θα ξέρετε πως δε χαρίζομαι ποτέ στους φιλάθλους του ΠΑΟΚ όταν αυθαιρετούν ή προκαλούν βία. Όπως, λοιπόν, έχω γράψει σε τίτλο άρθρου για τους οπαδούς μας, οι οποίοι ζητούσαν την λευτεριά δολοφόνων σύνοπαδών τους, πως «εσείς θα φύγετε από το γήπεδο, όχι εμείς», έτσι θεωρώ πως σήμερα πρέπει να γίνει σαφές πως αν συνεχιστεί αυτή η βία, «οι αστυνόμοι θα φύγουν από το γήπεδο και όχι οι φίλαθλοι». Κανένας δεν έχει δικαίωμα να αυθαιρετεί και κανένας, όποια ιδιότητα κι αν έχει, δεν είναι υπεράνω του νόμου.
Υ.γ.: Οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ έχουν ζήσει στο πετσί τους την αστυνομική βία. Καλό θα ήταν με αφορμή τα γεγονότα του Περιστερίου να έρθουν σε επαφή με τους φιλάθλους του Άρη και να βγει και από κοινού μια ανακοίνωση. Ταπεινή μου γνώμη.
ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Απάντηση Άρη σε Μπέο: «Ας μας πει ο Μπερτόγλιο τι του είπε ο Καρυπίδης…»

Συνέχεια στην κόντρα που άνοιξε

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Με διαρροή της η ΠΑΕ Άρης απαντά στην ανακοίνωση της ΠΑΕ ΝΠΣ Βόλος, πετώντας το γάντι στον Αχιλλέα Μπέο και ζητώντας να βγει στη φόρα το περιεχόμενο της συνομιλίας.

Αναλυτικά:

“Ο Μπέος κατά την προσφιλή του τακτική προσπαθεί για μια ακόμη φορά να δημιουργήσει εντυπώσεις.

Ας μας πει ο Μπερτόγλιο τι του είπε ο Καρυπίδης… Αλλά ποιος έχασε τη ντροπή για να τη βρει ο Μπέος;”.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αχιλλέας Μπέος εναντίον Θόδωρου Καρυπίδη με βαριές εκφράσεις!

Τι αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΑΕ Βόλος και που εμπλέκεται ο Μπερτόγλιο με τον μεγαλομέτοχο του Άρη!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Aνακοίνωση με την οποία καταφέρεται κατά του Θόδωρου Καρυπίδη, εξέδωσε η ΠΑΕ Βόλος.

Σε αυτή, ο μεγαλομέτοχος του Άρη χαρακτηρίζεται θρασύδειλος και... σιχαμένος, με την θεσσαλική ΠΑΕ να ισχυρίζεται πως ο Θόδωρος Καρυπίδης επικοινώνησε τηλεφωνικά σήμερα το μεσημέρι με τον Φακούντο Μπερτόγλιο, χωρίς να αποκαλύπτει το περιεχόμενο της συνομιλίας!

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της ΠΑΕ Βόλος αναφέρει:

"Γνωρίζουμε τι συμβαίνει στο Επαγγελματικό ποδόσφαιρο και ιδιαίτερα την συγκεκριμένη χρονική περίοδο, αλλά δεν πιστεύαμε ποτέ ότι αυτοί οι τύποι θα είναι εκτός από όλα τα άλλα και θρασύδειλοι.

Σήμερα το μεσημέρι υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του ιδιοκτήτη του Αρη, Θοδωρή Καρυπίδη με τον ποδοσφαιριστή της ομάδας μας Φακούντο Μπερτόγλιο.

Το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους. Όχι μόνο σε εμάς αλλά και σε όλη την φίλαθλη Ελλάδα.

Εμείς πάντως έχουμε λάβει τα μέτρα μας, έχοντας ενημερώσει τόσο τη Σούπερ Λίγκα και την ΕΠΟ όσο και τις αρμόδιες Αρχές.

Η Δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο.

Απλά για μία ακόμη φορά αποδείξατε το πόσο σιχαμένοι είστε.

Σε όλους εσάς, πάντως, που το τελευταίο διάστημα δείχνετε ενδιαφέρον για τα αποτελέσματα της ομάδα μας και την πορεία της στα πλέι άουτ, θα σας πούμε το εξής:

Υπάρχει και Θεός.

Ολοι σας και μόνοι μας…

Τhis is Voloς

Υ.Γ.: Πολλά συγχαρητήρια και μπράβο στον ποδοσφαιριστή μας Φακούντο Μπερτόγλιο, ο οποίος ενημέρωσε άμεσα τη διοίκηση της ομάδας μας για το τηλεφώνημα που έλαβε".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το κακό παράγινε!

ΠΑΟΚ και clean sheet δεν έχουν… συναντηθεί το τελευταίο δίμηνο!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Eπί τοις ουσίας, ειδικά από τη στιγμή που κάθε άλλο παρά καλή είναι η περίοδος που διανύει, ο ΠΑΟΚ έπρεπε χθες να κρατήσει ανέπαφη την εστία του κόντρα σε μία ομάδα που "μετρούσε" πέντε διαδοχικές ήττες και είχε απολογισμό δύο ισοπαλίες και εννέα ήττες στα τελευταία έντεκα παιχνίδια της, προκειμένου να βάλει τις βάσεις για τη νίκη.

Και όμως. Ο Δικέφαλος βρέθηκε πίσω στο σκορ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων και έκανε ακόμα δυσκολότερο το ήδη δύσκολο έργο του στο ΔΑΚ "Αθανάσιος Διάκος", με την αντίδραση να έρχεται τελικά στο 10ο λεπτό των καθυστερήσεων αλλά να μην είναι αρκετή!

Κάπως έτσι, ο ΠΑΟΚ "μετράει" πλέον δέκα συνεχόμενα παιχνίδια με "παραβιασμένη" την εστία του, ανάμεσα στα οποία υπάρχουν δύο ματς με τη Λαμία, δηλαδή την ομάδα που στα προηγούμενα 14 για το πρωτάθλημα, είχε βρει μόλις... μία φορά τον δρόμο προς την εστία των "ασπρόμαυρων".

Πιο συγκεκριμένα, το αρνητικό σερί του ΠΑΟΚ χωρίς clean sheet, έχει ως εξής:

7/3 Ντινάμο Ζάγκρεμπ - ΠΑΟΚ 2-0

10/3 ΠΑΟΚ - Άρης 0-1

14/3 ΠΑΟΚ - Ντινάμο Ζάγκρεμπ 5-1

31/3 Παναθηναϊκός -ΠΑΟΚ 2-3

3/4 ΠΑΟΚ - Λαμία 3-1

7/4 ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 2-2

11/4 Κλαμπ Μπριζ - ΠΑΟΚ 0-1

18/4 ΠΑΟΚ - Κλαμπ Μπριζ 0-2

21/4 Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 2-1

24/4 Λαμία - ΠΑΟΚ 1-1

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ