Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Να ξέρετε θα κάνω τα πάντα για να παίξω στον ΠΑΟΚ»

Aπό τον Βόλο στην Θεσσαλονίκη και από την «La Masia» στο… Λονδίνο!

PAOK24

«Να ξέρετε θα κάνω τα πάντα για να παίξω στον ΠΑΟΚ»

Η καριέρα στο ποδόσφαιρο είναι γεμάτη στιγμές και μία τέτοια βιώνει τους τελευταίους μήνες ο 19χρονος Γιάννης Κωνσταντέλιας, που αυτή τη φορά ήρθε για να μείνει…

Οι νέοι βιάζονται. Γενικώς και απροσδιορίστως, ο ποδοσφαιρικός μηχανισμός (η ομάδα, ο ατζέντης, η οικογένεια) βιάζεται με τους νέους. Βιάζεται πολλές φορές, και το σινάφι μας, ο Τύπος και ο κόσμος, μαζί τους.

Ο,τιδήποτε έρχεται πολύ νωρίς, κατά κανόνα παραείναι καλό για να ‘ναι πραγματικό. Αφού κάνει τον πρώτο κύκλο του όμως, ακριβώς επειδή έρχεται πολύ νωρίς, συνήθως έπεται η στιγμή της δεύτερης ευκαιρίας. Η εκτίμηση γίνεται πιο ασφαλής, όταν ο ποδοσφαιριστής βγάζει το σχολείο της δεύτερης ευκαιρίας. Όπως ο Γιάννης Κωνσταντέλιας. Τίποτα δεν πάει χαμένο, με τη μία. Αλλ’ εκεί και τότε, στην ευκαιρία επιστροφής και επανεκκίνησης, παίζονται τα πάντα.

Ο μικρός από το Βόλο πρωτοεμφανίστηκε στη σκηνή του ελληνικού ποδοσφαίρου τέτοια εποχή πριν από δύο χρόνια. Ο Πάμπλο Γκαρσία γνώριζε από πρώτο χέρι τι πάστα ποδοσφαιριστής είναι, δούλευαν μαζί στην Κ19 του ΠΑΟΚ, γι’ αυτό και δε δίστασε να τον «ανεβάσει» στην πρώτη ομάδα όταν πήρε στα χέρια του το τιμόνι της.

O «Ντέλιας», όπως τον αποκαλούν φίλοι και συμπαίκτες, έκανε τρεις συμμετοχές με τους μεγάλους, έγραψε το όνομά του στο βιβλίο των «ασπρόμαυρων» ρεκόρ με τους νεότερους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν με την «ασπρόμαυρη» φανέλα (ήταν 17 ετών, 10 μηνών, 12 ημερών όταν έκανε ντεμπούτο στις 17 Ιανουαρίου του 2021 στο «Γεντί Κουλέ» απέναντι στον ΟΦΗ), έκτοτε όμως δεν τον ξαναείδαμε.

Το καλοκαίρι του 2021 δούλεψε στην προετοιμασία υπό το αυστηρό βλέμμα του Τζιανπάολο Καστορίνα, προπονητή ατομικής βελτίωσης και συνεργάτη του Ραζβάν Λουτσέσκου, με τον Ρουμάνο τεχνικό να του δίνει την ευκαιρία να αγωνιστεί στο «Victoria Stadium» του Γιβραλτάρ εναντίον της Λίνκολν και είδε το όνομά του να μπαίνει στη σχετική λίστα των νεότερων ποδοσφαιριστών που έχουν παίξει με το «Δικέφαλο» στην Ευρώπη. Η συνέχεια; Μια απ’ τα ίδια.

Όχι μόνο στην Ελλάδα, παντού στον κόσμο, όσους σπάζουν τέτοια ρεκόρ (ο νεότερος που έκανε αυτό, ο νεότερος που κατάφερε εκείνο, ο νεότερος που πέτυχε το άλλο, κ.λπ.) γρήγορα καταλήγεις να ψάχνεις για να τους βρεις. Εάν το λέει η καρδούλα τους κι επιπλέον σταθούν στον δρόμο τυχεροί, τους ξαναβρίσκεις μετά από ένα αισθητό διάστημα εξαφάνισης. Κι αυτό έγινε στην περίπτωση του Κωνσταντέλια, που τον περασμένο Ιανουάριο αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη του στο εξωτερικό.

Ο δανεισμός στην Έουπεν ήταν το κλειδί για να γυρίσει ο διακόπτης. Στο Βέλγιο, μη φανταστείτε, ότι έπαιξε πολύ, ίσα-ίσα μπήκε τις περισσότερες φορές απ’ τον πάγκο σε 8 όλα κι όλα παιγνίδια. Όμως, το διάστημα των πέντε μηνών που έμεινε στην επαρχία της Λιέγης και στην πόλη των 20.000 κατοίκων ήταν ικανό για να τον κάνει να αντιληφθεί τις διαφορές ανάμεσα στο ποδόσφαιρο των ακαδημιών και των επαγγελματικών ομάδων. Πήγαινε στην προπόνηση και έβλεπε τους Αφρικανούς της ομάδας να τον περνούν σαν… σταματημένο! Κι όταν έπεφτε πάνω τους, πίστευε ότι τράκαρε με… τοίχο!

Το καλοκαίρι επέστρεψε «άλλος άνθρωπος», το λένε όσοι τον βλέπουν από την προετοιμασία και μετά, άλλωστε το πρώτο πράγμα που είπε στους δικούς του ανθρώπους ήταν ένα: «Να ξέρετε θα κάνω τα πάντα, θα δουλέψω όσο χρειαστεί για να παίξω στον ΠΑΟΚ…». Κι απ’ ότι φαίνεται δεν ήταν λόγια του αέρα…

ΑΠ’ ΤΟ ΒΟΛΟ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ

Ο Άγγελος Ζαζόπουλος και ο Γιάννης Αβαμίδης ήταν εκείνοι που τον εντόπισαν, όμως ο ρόλος του γενικού διευθυντή των «ασπρόμαυρων» ακαδημιών, Βαγγέλη Πουρλιοτόπουλου, υπήρξε καθοριστικός στη μέχρι τώρα διαδρομή του Γιάννη Κωνσταντέλια και τη μετάβαση του από τις γειτονιές του Βόλου στη Θεσσαλονίκη.

Γεννήθηκε στις 10 Μαΐου του 2003 στο Βόλο, ο μπαμπάς, Βασίλης Κωνσταντέλιας, στα νιάτα του είχε αγωνιστεί στον Τοξότη και είδε τον γιο του να κάνει τα πρώτα βήματα στη σχολή Αγίας Παρασκευής Βόλου, εκεί όπου έπαιξε και ο Παναγιώτης Γλύκος.

ΟΤΑΝ ΦΛΕΡΤΑΡΕ ΕΝΤΟΝΑ ΜΕ ΑΤΛEΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΚΑΙ ΤΣΕΛΣΙ

Παρασκευή και 13… (τον Νοέμβριο του 2020) ο Γιάννης Κωνσταντέλιας υπέγραφε νέο συμβόλαιο (το οποίο ανανέωσε έως το 2026) με τον ΠΑΟΚ και μπήκε τέλος στα σενάρια απόκτησής του από την Τσέλσι. Οι «Μπλε» ήταν τόσο σίγουροι ότι θα τον υπογράψουν και ήδη είχαν ετοιμάσει τη διαδικασία δανεισμού του στο Βέλγιο ή στις Κάτω Χώρες προτού εγκατασταθεί μόνιμα στο Λονδίνο.

Το 2017 έζησε για μια εβδομάδα στην περίφημη «La Masia» το όνειρο της Μπαρτσελόνα και το Φεβρουάριο του 2018 η Ατλέτικο φιλοξένησε τον πατέρα Βασίλη, και τον εκπρόσωπο του, Διονύση Γιαννόπουλο, για μια εβδομάδα στη Μαδρίτη. Εκείνο το καλοκαίρι οι «ροχιμπλάνκος» κατέθεσαν επίσημη πρόταση αγοράς (700.000 ευρώ και 30% στον ΠΑΟΚ) η οποία απορρίφθηκε ασυζητητί.

πηγή: FORZA

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μητσοτάκης, ΠΑΟΚ και… Luben (vid)

Όλα τα… τυχαία γεγονότα μαζεμένα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η γνωστή χιουμοριστική σελίδα «Luben» ετοίμασε ένα μικρό βίντεο, για όσα… συνέβησαν στον ΠΑΟΚ μετά την ατάκα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι αξίζει να πάρει το πρωτάθλημα.

Απολαύστε το…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η Δ.Ε.Α.Β. καλεί τον ΠΑΟΚ!

Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων του στη Λαμία

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Κλήση σε ακρόαση από τη Διαρκή Επιτροπή Αντιμετώπισης Βίας, δέχθηκε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, με αφορμή την πρόσφατη παρουσία των φίλων της ομάδας στο ΔΑΚ Λαμίας. Η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί τη Μ. Τετάρτη, με την ανακοίνωση της ΔΕΑΒ να αναφέρει:

«Η Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης Βίας (Δ.Ε.Α.Β.) ανακοινώνει:

Καλείται σε ακρόαση η ΠΑΕ ΠΑΟΚ τη Μ. Τετάρτη 1/5/2024, προκειμένου να εκφράσει τις απόψεις της αναφορικά με φαινόμενα βίας που σχετίζονται με τον αθλητισμό και φέρονται ότι έλαβαν χώρα από φιλάθλους της, βάσει Εκθέσεως της Αστυνομικής Αρχής, με πρόκληση σοβαρών ζημιών – καταστροφών εντός της αθλητικής εγκατάστασης του γηπέδου «ΔΑΚ ΛΑΜΙΑΣ», κατά τη διάρκεια και μετά τη λήξη της αθλητικής συνάντησης ΠΑΕ ΛΑΜΙΑ – ΠΑΕ ΠΑΟΚ στις 24/4/2024 για τα Playoffs του πρωταθλήματος της Super League 1 2023-2024.

Εφαρμογή του άρθρου 9 του ν.5085/2024».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τιμωρία δύο αγωνιστικών στον Κούγια

Για όσα δήλωσε μετά το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό όργανο της Stoiximan Super League, επέβαλλε ποινή απαγόρευσης εισόδου στα γήπεδα για δύο αγωνιστικές, στον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Αλέξη Κούγια, για όσα είπε μετά το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ και αφορούσαν το παιχνίδι του Άρη με την ΑΕΚ.

Για τον ίδιο αγώνα, επιβλήθηκε ποινή ύψους 2.000 ευρώ στην ΠΑΕ Ολυμπιακός, ενώ στον Παναθηναϊκό επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 3.500 ευρώ για τη συμπεριφορά των φιλάθλων του στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Λαμία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ